logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SIDOR A
Liczba odnalezionych rekordów: 31



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/31
Rok: 2017
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Bartosz Kulczyński
Tytuł: Berries as a potential anti-influenza factor - A review
Źródło: J. Funct. Foods. - 2017, vol. 37, s. 116-137, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1756-4646
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 marca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: berry fruits ; polyphenols ; polysaccharides ; antioxidants ; influenza ; immunity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.470
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/31
Rok: 2016
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Quercitin - a flavonoid with a high health-promoting potential
Tytuł równoległy: Kwercytyna - flawonoid o dużym potencjale prozdrowotnym
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 3, art. 29, bibliogr., summ., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_29.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: kwercetyna ; flawonoidy ; związki bioaktywne ; właściwości prozdrowotne ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: quercetin ; flavonoids ; bioactive compounds ; health promoting properties ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/31
Rok: 2015
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Julita Reguła, Bartosz Kulczyński
Tytuł: PCL assay application in superoxide anion-radical scavenging capacity of tea Camellia sinensis extracts
Tytuł równoległy: Oznaczanie zdolności zmiatania anionorodników ponadtlenkowych przez ekstrakty herbaty Camelia sinensis z wykorzystaniem PCL
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (4), s. 331-341, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: herbata ; Camellia sinensis ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: tea ; Camellia sinensis ; photochemiluminescence ; superoxide radical ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/31
Rok: 2015
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Advanced research on the antioxidant and health benefit of elderberry (Sambucus nigra) in food - a review
Źródło: J. Funct. Foods. - 2015, vol. 18, pt. B, s. 941-958, il., bibliogr.
p-ISSN: 1756-4646
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 19 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: czarny bez ; Sambucus nigra ; działanie zdrowotne
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; Sambucus nigra ; health value
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.973
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/31
Rok: 2015
Autorzy: Bartosz Kulczyński, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Właściwości prozdrowotne mangostanu
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2015, t. 9, z. 4, art. 58, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_9_58.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: mangostan ; Garcinia mangostana ; związki bioaktywne ; właściwości prozdrowotne ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: mangosteen ; Garcinia mangostana ; bioactive compounds ; health-promoting properties ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/31
Rok: 2015
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Czarny bez Sambucus nigra w dietoterapii chorób cywilizacyjnych
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 1, s. 38-41, il.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; Sambucus nigra ; związki bioaktywne ; działanie prozdrowotne ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; Sambucus nigra ; bioactive compounds ; pro-health influence ; antioxidant potential
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/31
Rok: 2014
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Wykorzystanie fotochemiluminescencji (PCL) do określania potencjału przeciwutleniającego związków fenolowych
W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014 / [Oprac. red. Magdalena Śledź].
Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
Szczegóły: s. 145
ISBN: 978-83-7583-568-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/31
Rok: 2013
Autorzy: A. Gramza-Michalowska, J. Skrety, J. Hodunska, J. Kobus-Cisowska, D. Kmiecik, J. Korczak, A. Sidor, M. Czlapka-Matyasik, A. Kostrzewa-Tarnowska, M. Hes
Tytuł: Designing of food products enriched with tea (Camellia sinensis L.) extracts assigned for obese individuals
W: 8th Asia Pacific Conference on Clinical Nutrition : Health promotion through food and nutrition: Integrated science and art approaches. 9th-12th, June, 2013, Tokyo Bay Maihama Hotel Club Resort, Proceedings and abstracts.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 131
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/31
Rok: 2013
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak, Monika Przeor
Tytuł: Antioxidant potential of black chokeberry fruits juice (Aronia melanocarpa) stabilized with cinnamon extract (Cinnamonum verum)
W: Current trends in commodity science : 12th IComSC'13, 16th-19th September 2013, Poznań, Poland, Book of abstracts / Ed. Daniela Gwiazdowska i Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics. Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 134
ISBN: 978-83-911169-3-7
Uwagi: 12th International Commodity Science Conference. Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 16th-19th September 2013.
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry juice ; antioxidants ; antiradical activity ; photochemiluminescence
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/31
Rok: 2013
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak, Monika Przeor
Tytuł: Antioxidant potential of thermally preserved blackcurrant fruits (Ribes nigrum) extracts
W: Current trends in commodity science : 12th IComSC'13, 16th-19th September 2013, Poznań, Poland, Book of abstracts / Ed. Daniela Gwiazdowska i Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics. Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 135
ISBN: 978-83-911169-3-7
Uwagi: 12th International Commodity Science Conference. Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 16th-19th September 2013.
Angielskie słowa kluczowe: black currant ; antioxidant activity ; preservation of fruits
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/31
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Możliwości wykorzystania róży pomarszczonej (Rosa rugosa) w żywności prozdrowotnej
Tytuł równoległy: Application of rose (Rosa rugosa) in pro-health food products
W: Nauka o żywieniu człowieka - osiagnięcia i wyzwania : Międzynarodowa Konferencja Jubileuszowa z okazji 35-lecia istnienia Wydziału nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz 60-lecia pracy zawodowej w SGGW prof. dr hab., dr h.c. Stanisława Bergera, Warszawa, 28 czerwca 2013.
Adres wydawniczy: Warszawa : Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, 2013
Szczegóły: s. 96
Polskie słowa kluczowe: owoce róży pomarszczonej ; kwas askorbinowy ; żywność prozdrowotna
Angielskie słowa kluczowe: wrinkled rose fruits ; ascorbic acid ; pro-health food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
12/31
Rok: 2013
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Joanna Skręty
Tytuł: Potencjał przeciwutleniajacy soku z owoców aronii czarnoowocowej stabilizowanego ekstraktem goździków
Tytuł równoległy: Antioxidant potential of Black chokeberry juice stabilised with clove extract
W: Nauka o żywieniu człowieka - osiagnięcia i wyzwania : Międzynarodowa Konferencja Jubileuszowa z okazji 35-lecia istnienia Wydziału nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji oraz 60-lecia pracy zawodowej w SGGW prof. dr hab., dr h.c. Stanisława Bergera, Warszawa, 28 czerwca 2013.
Adres wydawniczy: Warszawa : Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, 2013
Szczegóły: s. 94
Polskie słowa kluczowe: sok z aronii ; aktywność przeciwutleniająca ; fotochemiluminescencja
Angielskie słowa kluczowe: black chokeberry juice ; antioxidative activity ; photochemiluminescence
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
13/31
Rok: 2013
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Marta Drgas, Józef Korczak, Joanna Skręty
Tytuł: Ocena potencjału przeciwutleniającego przetworów z aronii przy wykorzystaniu fotochemiluminescencji (PCL)
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 4, s. 835-838, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwrodnikowa ; fotochemiluminescencja ; Photochem
Angielskie słowa kluczowe: antiradical activity ; photochemiluminescence ; Photochem
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/31
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Józef Korczak
Tytuł: Wpływ wybranych warunków przechowywania na zawartość witaminy C w owocach róży pomarszczonej Rosa rugosa
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 4, s. 869-872, il., bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 stycznia 2015].
Polskie słowa kluczowe: owoce róży pomarszczonej ; kwas askorbinowy ; mrożenie ; suszenie ; przechowywanie
Angielskie słowa kluczowe: fruits Rosa rugosa ; ascorbic acid ; freezing ; drying ; storage
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/31
Rok: 2013
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor, Józef Korczak
Tytuł: Storage conditions influence on wrinkled rose fruits (Rosa rugosa) antioxidative activity
Tytuł równoległy: Wpływ wybranych warunków przechowywania na aktywność przeciwutleniającą owoców róży pomarszczonej (Rosa rugosa)
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 144-145
Polskie słowa kluczowe: róża pomarszczona ; Rosa rugosa ; związki bioaktywne ; przechowywanie ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: wrinkled rose fruits ; Rosa rugosa ; bioactive compounds ; storage ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
16/31
Rok: 2012
Autorzy: Andrzej Sidor, Józef Korczak, Anna Gramza-Michalowska, M. Czlapka-Matyasik, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik
Tytuł: The changes of antioxidant potential of bakery product rich in bioactive compounds
W: Proceedings. Science and Technology Innovation for Healthy Cereals and Oils : 14th ICC Cereal and Bread Congress and Forum on Fats and Oils, August 6-9, 2012, Beijing, China.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2012]
Szczegóły: s. 237
Angielskie słowa kluczowe: phenolics ; antioxidants ; DPPH ; ABTS ; bakery products
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
17/31
Rok: 2012
Autorzy: Joanna Skręty, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Chemiluminescence - a modern tool to assess the antioxidant activity plant extract
Tytuł równoległy: Chemiluminescencja - nowoczesne narzędzie oceny aktywności przeciwutleniającej ekstraktóe roślinnych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 18-19
Polskie słowa kluczowe: chemiluminescencja ; przeciwutleniacze ; analiza składników żywności
Angielskie słowa kluczowe: chemiluminescence ; antioxidants ; analysis of components of food
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
18/31
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka, Joanna Dziedzic, Paulina Smoczyńska, Ewa Flaczyk, Andrzej Sidor
Tytuł: Using biologically active substances in the production of confectionery products
Tytuł równoległy: Wykorzystanie substancji biologicznie aktywnych w wyrobach cukierniczych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 84-85
Polskie słowa kluczowe: wyroby cukiernicze ; substancje biologicznie czynne ; inulina ; aronia ; morwa
Angielskie słowa kluczowe: confectionery ; biologically active substances ; inulin ; chokeberry ; mulberry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
19/31
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Patrycja Komolka, Krzysztof Dziedzic, Paulina Smoczyńska, Ewa Flaczyk, Andrzej Sidor
Tytuł: Using biologically active substances in the production of confectionery products
Tytuł równoległy: Wykorzystanie substancji biologicznie aktywnych w wyrobach cukierniczych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 64-65
Polskie słowa kluczowe: wyroby cukiernicze ; substancje biologicznie aktywne ; inulina ; aronia ; morwa
Angielskie słowa kluczowe: confectionery ; biologically active substances ; inulin ; chokeberry ; mulberry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
20/31
Rok: 2012
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Joanna Skręty
Tytuł: Using microplate reader in antioxidant potential of plant extracts determination
Tytuł równoległy: Możliwości wykorzystania czytnika mikropłytek do oznaczania potencjału przeciwutleniającego ekstraktów roślinnych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 36-37
Polskie słowa kluczowe: czytnik mikropłytek ; aktywność przeciwutleniająca ; wolne rodniki
Angielskie słowa kluczowe: microplate reader ; antioxidant activity ; free radicals
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
21/31
Rok: 2012
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak
Tytuł: Potencjał przeciwutleniający ekstraktów otrzymanych z owoców aronii czarnoowocowej (Aronia melanocarpa) poddanych procesom utrwalania termicznego
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 138
Polskie słowa kluczowe: aronia ; Aronia melanocarpa ; przeciwutleniacze ; DPPH ; ABTS ; Photochem
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/31
Rok: 2012
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak, Małgorzata Jezierska, Andrzej Sidor, Magdalena Filipczuk, Michał Ostrowski
Tytuł: Stabilność oksydacyjna liposomów z dodatkiem ekstraktów wybranych owoców
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 161
Polskie słowa kluczowe: liposomy ; owoce ; ekstrakty roślinne ; aktywność przeciwutleniająca ; TBARS ; CLA
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/31
Rok: 2011
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Optymalizacja procesu ekstrakcji związków biologicznie aktywnych z owoców aronii czarnoowocowej (Aronia melanocarpa)
W: ewolucj@ żywności : XVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Olsztyn, 12-13 maja 2011.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski], [2011]
Szczegóły: s. 107
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/31
Rok: 2011
Autorzy: Andrzej Sidor, Józef Korczak, Małgorzata Jezierska, Anna Gramza-Michałowska, Paulina Psyk
Tytuł: Projektowanie produktu o zwiększonej zawartości związków biologicznie aktywnych
W: I Ogólnopolskie Spotkanie Młodych Technologów Żywności: Rola technologa we współczesnym przemyśle : Warszawa, 18-20 listopada 2011 r..
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w], 2011
Szczegóły: s. 56
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/31
Rok: 2011
Autorzy: Andrzej Sidor, Józef Korczak, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Zmiany jakości produktu o podwyższonym potencjale przeciwutleniającym i zwiększonej zawartości błonnika pokarmowego
W: I Ogólnopolskie Spotkanie Młodych Technologów Żywności: Rola technologa we współczesnym przemyśle : Warszawa, 18-20 listopada 2011 r..
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w], 2011
Szczegóły: s. 55
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/31
Rok: 2011
Autorzy: Anna Gramza-Michalowska, Andrzej Sidor, Marzanna Hes
Tytuł: Herb extract influence on the oxidative stability of selected lipids
Źródło: J. Food Biochem. - 2011, vol. 35, iss. 6, s. 1723-1736, il., bibliogr.
p-ISSN: 0145-8884
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2016].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.815
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
27/31
Rok: 2011
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Małgorzata Jezierska, Lucyna Wałęsa, Andrzej Sidor
Tytuł: Antioxidant potential of tea extract Camellia sinensis influenced by Rosaceae and Oxycoccaceae family fruit extracts
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 64
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 października 2016].
Angielskie słowa kluczowe: polyphenols ; fruits ; ascorbic acid ; anthocyanins ; DPPH ; ABTS+ ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
28/31
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Jezierska, Anna Gramza-Michałowska, Andrzej Sidor
Tytuł: Evaluation of selected fruits extracts from Rutheacae and Punicaceae family influence on tea Camellia sinensis extracts antioxidant potential
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 108
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 października 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fruits ; polyphenols ; ascorbic acid ; anthocyanins ; free radicals ; DPPH ; ABTS+ ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
29/31
Rok: 2011
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska, Rafał Pfeiffer
Tytuł: Ocena zmian potencjału przeciwutleniającego wybranych warzyw poddanych obróbce technologicznej
W: Towaroznawstwo w zapewnieniu jakości żywności i bezpieczeństwa konsumenta : Materiały Konferencji Naukowej z okazji 50-lecia Zakładu/Katedry Towaroznawstwa Żywności Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu, Poznań, 17-18 maja 2011 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Katedra Towaroznawstwa Żywności, Wydział Towaroznawstwa, Uniwersytet Ekonomiczny, 2011
Szczegóły: s. 85
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/31
Rok: 2011
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Rafał Pfeiffer, Andrzej Sidor, Małgorzata Jezierska
Tytuł: Ocena zmian potencjału przeciwutleniającego wybranych warzyw poddanych obróbce technologicznej
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2011, 205, s. 100-108, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Towaroznawstwo w kształtowaniu jakości i cech prozdrowotnych żywności. - ISBN 978-83-7417-643-9.
Polskie słowa kluczowe: przeciwutleniacze ; rodniki ; FRAP ; warzywa ; obróbka technologiczna ; kapusta ; kapusta kiszona ; burak
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
31/31
Rok: 2010
Autorzy: Andrzej Sidor, Anna Gramza-Michałowska
Tytuł: Odporność na utlenianie tłuszczów stabilizowanych ekstraktami roślin przyprawowych
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 85
ISBN: 978-83-923549-4-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP