logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: SEGLINA DALIJA
Liczba odnalezionych rekordów: 15



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/15
Rok: 2019
Autorzy: Paweł Górnaś, Aleksander Siger, Magdalena Rudzińska, Anna Grygier, Sylwia Marszałkiewicz, Qian Ying, Natalia Sobieszczańska, Dalija Seglina
Tytuł: Impact of the extraction technique and genotype on the oil yield and composition of lipophilic compounds in the oil recovered from Japanese quince (Chaenomeles japonica) seeds
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2019, vol. 121, 1, art. no. 1800262, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: Japanese quince seed oil ; tocopherols ; sterols ; squalene ; fatty acids ; extraction technique
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.852
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/15
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnaś, Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Inga Mišina, Arianne Soliven, Dalija Segliña
Tytuł: Composition of bioactive compounds in kernel oils recovered from sour cherry (Prunus cerasus L.) by-products: Impact of the cultivar on potential applications
Źródło: Ind. Crop. Prod. - 2016, vol. 82, s. 44-50, il., bibliogr.
p-ISSN: 0926-6690
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: olej z pestek wiśni ; tokoferole ; kwasy tłuszczowe ; karotenoidy ; fitosterole
Angielskie słowa kluczowe: Prunus cerasus ; sour cherry kernel oil ; fatty acids ; tocopherols ; phytosterols ; carotenoids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.181
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/15
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnaś, Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Inga Mišina, Arianne Soliven, Gunārs Lācis, Dalija Segliña
Tytuł: Impact of species and variety on concentrations of minor lipophilic bioactive compounds in oils recovered from plum kernels
Źródło: J. Agric. Food Chem. - 2016, 64 (4), s. 898-905, bibliogr.
p-ISSN: 0021-8561 e-ISSN: 1520-5118
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: tokoferole ; tokotrienol ; fitosterole ; skwalen ; olej z pestek śliwek ; produkty uboczne
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; tocotrienols ; phytosterols ; squalene ; plum kernel oil ; by-products
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.154
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/15
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnaś, Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Inga Mišina, Arianne Soliven, Dalija Segliña
Tytuł: Chemical composition of seed oils recovered from different pear (Pyrus communis L.) cultivars
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2016, vol. 93, iss. 2, s. 267-274, il., bibliogr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostepna również online [Dostęp: 21 marca 2016].
Polskie słowa kluczowe: olej z pestek gruszek ; kwasy tłuszczowe ; tokoferole ; karotenoidy ; sterole
Angielskie słowa kluczowe: pear seed oil ; fatty acids ; tocopherols ; carotenoids ; sterols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.421
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/15
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Bajerska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Paweł Górnaś, Dalija Seglina
Tytuł: The effects of muffins enriched with sour cherry pomace on acceptability, glycemic response, satiety and energy intake: a randomized crossover trial.
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2016, vol. 96, iss. 7, s. 2486-2493, il., bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: spożycie energii ; mufinki ; związki fenolowe ; glikemia poposiłkowa ; sytość ; analiza sensoryczna ; wytłoki wiśniowe
Angielskie słowa kluczowe: energy intake ; muffins ; phenolic compounds ; postprandial glucose ; satiety ; sensory analysis ; sour cherry pomace
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.463
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/15
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnas, Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Inga Mišina, Dalija Seglina
Tytuł: Impact of cultivar on profile and concentration of lipophilic bioactive compounds in kernel oils recovered from sweet cherry (Prunus avium L.) by-products
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2016, vol. 71, 2, s. 158-164, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Wersja online artykułu zawiera materiały uzupełniające, które są dostępne dla autoryzowanych użytkowników (The online version of this article contains supplementary material, which is available to authorized users). - Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 lipca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: sweet cherry ; Prunus avium ; kernel oil ; tocopherols ; squalene ; phytosterols ; carotenoids ; fatty acids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.368
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/15
Rok: 2016
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Joanna Bajerska, Paweł Górnaś, Dalija Segliña, Agnieszka Pilarska, Teofil Jesionowski
Tytuł: Physical and bioactive properties of muffins enriched with raspberry and cranberry pomace powder: A promising application of fruit by-products rich in biocompounds
Źródło: Plant Foods Hum. Nutr. - 2016, vol. 71, 2, s. 165-173, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-9668 e-ISSN: 1573-9104
Uwagi: Wersja online artykułu zawiera materiały uzupełniające, które są dostępne dla autoryzowanych użytkowników (The online version of this article (doi:10.1007/s11130-016-0539-4) contains supplementary material, which is available to authorized users). - Publikacja dostępna online [Dostęp: 5 kwietnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: by-products ; muffins ; phenolic compounds ; tocochromanols ; stability ; microstructure
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.368
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/15
Rok: 2016
Autorzy: Paweł Górnas, Elga Šnē, Aleksander Siger, Dalija Segliña
Tytuł: Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) vegetative parts as an unconventional source of lipophilic antioxidants
Źródło: Saudi J. Biol. Sci. - 2016, vol. 23, iss. 4, s. 512-516, il., bibliogr.
p-ISSN: 1319-562X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: sea buckthorn ; Hipopphaë rhamnoides ; leaves ; shoots ; plant sex ; tocopherols ; plastochromanol-8 ; beta-carotene
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.564
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/15
Rok: 2015
Autorzy: Paweł Górnaś, Inga Mišina, Anita Olšteine, Inta Krasnova, Iveta Pugajeva, Gunārs Lācis, Aleksander Siger, Michał Michalak, Arianne Soliven, Dalija Segliña
Tytuł: Phenolic compounds in different fruit parts of crab apple: Dihydrochalcones as promising quality markers of industrial apple pomace by-products
Źródło: Ind. Crop. Prod. - 2015, vol. 74, s. 607-612, il., bibliogr.
p-ISSN: 0926-6690
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 lipca 2015].
Angielskie słowa kluczowe: industrial apple pomace ; by-products ; phenolic compounds ; poliphenols ; dihydrochalcones ; quality markers
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.449
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/15
Rok: 2014
Autorzy: Paweł Górnas, Aleksander Siger, Jaroslaw Czubinski, Krzysztof Dwiecki, Dalija Seglina, Malgorzata Nogala-Kalucka
Tytuł: An alternative RP-HPLC method for the separation and determination of tocopherol and tocotrienol homologues as butter authenticity markers: A comparative study between two European countries
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2014, vol. 116, 7, s. 895-903, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2014].
Angielskie słowa kluczowe: authentication of butter ; NP-HPLC ; RP-HPLC ; tocopherols ; tocotrienols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.812
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/15
Rok: 2014
Autorzy: Paweł Górnaś, Aleksander Siger, Karina Juhneviča, Gunārs Lācis, Elga Šnē, Dalija Seglina
Tytuł: Cold-pressed Japanese quince (Chaenomeles japonica (Thunb.) Lindl. ex Spach) seed oil as a rich source of α-tocopherol, carotenoids and phenolics : A comparison of the composition and antioxidant activity with nine other plant oils
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2014, vol. 116, 5, s. 563-570, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 lipca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; beta-carotene ; cold-pressed oils ; Japanese quince seed oil ; phenolic compounds ; tocochromanols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.812
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/15
Rok: 2014
Autorzy: Paweł Górnaś, Aleksander Siger, Iveta Pugajeva, Dalija Seglina
Tytuł: Sesamin and sesamolin as unexpected contaminants in various cold-pressed plant oils: NP-HPLC/FLD/DAD and RP-UPLC-ESI/MSn study
Źródło: Food Addit. Contam. Part A. - 2014, vol. 31, no. 4, s. 567-573, il., bibliogr.
p-ISSN: 1944-0049
Angielskie słowa kluczowe: authentication ; quality ; lignans ; sesamolin ; sesamin ; cold-pressed oil ; NP-HPLC/FLD/DAD ; RP-UPLC-ESI/MSn
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.802
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
13/15
Rok: 2014
Autorzy: Paweł Górnaś, Magdalena Rudzińska, Dalija Seglina
Tytuł: Lipophilic composition of eleven apple seed oils: A promising source of unconventional oil from industry by-products
Źródło: Ind. Crop. Prod. - 2014, vol. 60, s. 86-91, il., bibliogr.
p-ISSN: 0926-6690
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: olej z nasion jabłek ; kwasy tłuszczowe ; fitosterole ; skwalen ; odpady poprodukcyjne
Angielskie słowa kluczowe: by-products ; apple seed oils ; fatty acids ; phytosterols ; squalene
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.837
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/15
Rok: 2014
Autorzy: Paweł Górnaś, Elga Šnē, Aleksander Siger, Dalija Seglina
Tytuł: Sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) leaves as valuable source of lipophilic antioxidants : The effect of harvest time, sex, drying and extraction methods
Źródło: Ind. Crop. Prod. - 2014, vol. 60, s. 1-7, il., bibliogr.
p-ISSN: 0926-6690
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 listopada 2014].
Angielskie słowa kluczowe: sea buckthorn leaves ; tocopherols ; plastochromanol-8 ; beta-carotene ; drying methods ; antioxidant capacity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.837
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/15
Rok: 2013
Autorzy: Paweł Górnaś, Aleksander Siger, Dalija Seglina
Tytuł: Physicochemical characteristics of the cold-pressed Japanese quince seed oil : New promising unconventional bio-oil from by-products for the pharmaceutical and cosmetic industry
Źródło: Ind. Crop. Prod. - 2013, vol. 48, s. 178-182, il., bibliogr.
p-ISSN: 0926-6690
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 24 października 2013].
Angielskie słowa kluczowe: Japanese quince ; seed oil ; fatty acids ; phytosterols ; tocopherols ; phenolic compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.208
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP