logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RZOSIŃSKA E
Liczba odnalezionych rekordów: 43



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/43
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Stanisław Rosochacki, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Evaluation of variations in principal indices of the culinary meat quality obtained from young bulls of various breeds
Tytuł równoległy: Ocena zróżnicowania podstawowych wskaźników jakości mięsa kulinarnego pozyskiwanego z młodych byczków różnych ras
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2010, 9 (2), s. 133-149, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: wartość rzeźna ; mięso wołowe ; skład podstawowy ; pH
Angielskie słowa kluczowe: slaughter value ; basic composition of meat ; beef meat ; pH value
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/43
Rok: 2010
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik
Tytuł: Electrical conductivity as an indicator of pork meat quality
Tytuł równoległy: Przewodność elektryczna mięsa wieprzowego jako wskaźnik jego jakości
Źródło: J. Cent. Eur. Agric. [Dokument elektroniczny]. - 2010, vol. 11, no. 1, s. 105-112, bibliogr.
https://jcea.agr.hr/volumes.php?lang=en&search=Article%3A826
p-ISSN: 1332-9049
Polskie słowa kluczowe: przewodność elektryczna ; mięso wieprzowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat quality ; pork meat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/43
Rok: 2009
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Grażyna Runowska, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Estimation of selected porcine meat quality indicators on the basis of electrical conductivity measured 24 hours post-slaughter
Tytuł równoległy: Wybrane parametry jakości mięsa wieprzowego szacowane na podstawie pomiarów jego przewodności elektrycznej mierzonej 24 h po uboju
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2009, vol. 27, no. 1, s. 51-57, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Animal Science Papers and Reports" [dostęp: 10 sierpnia 2009]
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tusze wieprzowe ; mięso wieprzowe ; jakość ; przewodność elektryczna
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; meat ; quality ; pigs ; porcine
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.349
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/43
Rok: 2009
Autorzy: S. J. Rosochacki, E. Pospiech, A. Łyczyński, E. Juszczuk-Kubiak, A. Iwanowska, B. Mikołajczak, D. Stefańska, B. Grześ, E. Iwańska, G. Runowska, E. Rzosińska
Tytuł: Polimorfizm i ekspresja genów warunkujących przemiany poubojowe zachodzące w tkance mięśniowej i wpływające na wybrane właściwości mięsa u bydła
W: Genomika funkcjonalna komórek mięśniowych oraz polimorfizm sekwencji regulatorowych genów związanych z cechami ilościowymi i jakościowymi mięsa bydła i świń : III Sympozjum Sprawozdawcze Projektu zamawianego PBZ-KBN-113/P06/2005, Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk, Jastrzębiec, 26 - 27 stycznia 2009.
Adres wydawniczy: [Jastrzębiec] : [b.w.], 2009
Szczegóły: s. 47-49
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/43
Rok: 2009
Autorzy: S. J. Rosochacki, E. Pospiech, A. Łyczyński, E. Juszczuk-Kubiak, B. Mikołajczak, D. Stefańska, B. Grześ, E. Iwańska, A. Iwanowska, J. Połoszynowicz, M. Zimowiska, T. Sakowski, K. Wicińska, G. Runowska, E. Rzosińska
Tytuł: Wpływ polimorfizmu genów na przemiany poubojowe zachodzące w mięśniach i na wybrane właściwości mięsa bydła różnych ras
W: Genomika funkcjonalna komórek mięśniowych oraz polimorfizm sekwencji regulatorowych genów związanych z cechami ilościowymi i jakościowymi mięsa bydła i świń : III Sympozjum Sprawozdawcze Projektu zamawianego PBZ-KBN-113/P06/2005, Instytut Genetyki i Hodowli Zwierząt Polskiej Akademii Nauk, Jastrzębiec, 26 - 27 stycznia 2009.
Adres wydawniczy: [Jastrzębiec] : [b.w.], 2009
Szczegóły: s. 50-51
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/43
Rok: 2009
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Edyta Juszczuk-Kubiak, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Wpływ genu m-kalpainy na przebieg procesu proteolizy i kruchość mięsa bydła rzeźnego
W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
Szczegóły: s. 110-111
Polskie słowa kluczowe: wołowina ; byczki ; proteoliza ; kruchość ; MHC ; elektroforeza
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/43
Rok: 2008
Autorzy: Magda Fabian, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Edward Pospiech, Agnieszka Iwanowska, Stanisław Rosochacki, Andrzej Łyczyński, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska
Tytuł: Analysis of physicochemical changes in meat of bulls of differing bredd and age
Tytuł równoległy: Analiza przemian fizykochemicznych w mięsie byczków zróżnicowanych pod względem rasy i wieku
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 49
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: bulls ; breed ; age ; water holding capacity ; tenderness
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/43
Rok: 2008
Autorzy: Grażyna Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Janusz Wojtczak, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik
Tytuł: Electrical conductivity as an indicator of pork meat quality
Tytuł równoległy: Przewodność elektryczna mięsa wieprzowego jako wskaźnik jego jakości
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 120
ISBN: 978-83-61314-24-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/43
Rok: 2008
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Stanisław Rosochacki, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Evaluation of the diversification of major culinary meat quality indices obtained from young slaughter cattle
Tytuł równoległy: Ocena zróżnicowania podstawowych wskaźników jakości mięsa kulinarnego pozyskiwanego z młodego bydła rzeźnego
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 41
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: young cattle ; slaughter value ; dissection ; basic composition of meat ; pH value
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/43
Rok: 2008
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska
Tytuł: Protein proteolysis and meat tenderness of young slaughter bulls of different breed and age
Tytuł równoległy: Proteoliza białek a kruchość mięsa młodego bydła rzeźnego zróżnicowanego pod względem rasy i wieku
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 40
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: myofibrillar proteins ; proteolysis ; SDS-PAGE ; immunoblotting ; tenderness
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/43
Rok: 2008
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Stanisław Rosochacki, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Ewa Rzosińska, Grażyna Runowska-Czyżak
Tytuł: Ocena zróżnicowania podstawowych wskaźników jakości mięsa kulinarnego pozyskiwanego z młodego bydła rzeźnego
W: XXIX Dni Przemysłu Mięsnego p.t. "Aktualne regulacje prawne w odniesieniu do żywności modyfikowanej genetycznie oraz ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego" oraz Sympozjum Naukowo-Techniczne p.t. "Postęp w Technologii Mięsa. Nauka - Praktyce" : Warszawa, 9 maja 2008 r..
Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], [2008]
Szczegóły: s. 17
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/43
Rok: 2007
Autorzy: E. Pospiech, A. Łyczyński, B. Grześ, B. Mikołajczak, E. Iwańska, G. Czyżak-Runowska, E. Rzosińska
Tytuł: A comparison of physico-chemical properties of meat coming from young bulls of varied origin and age
W: Proceedings of 53nd International Congress of Meat Science and Technology / Ed. Guanghong Zhou, Weili Zhang.
Adres wydawniczy: Beijing : China Agricultural University Press, 2007
Szczegóły: s. 627-628, il., bibliogr.
ISBN: 978-7-81117-239-3
Angielskie słowa kluczowe: beef meat quality ; physico-chemical properties of meat ; tenderness
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
13/43
Rok: 2007
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Możliwości doskonalenia i kształtowania wartości rzeźnej i jakości mięsa wieprzowego
Źródło: Prz. Hod. - 2007, R. 75, 2, s. 9-13
p-ISSN: 0137-4214
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; zwierzęta rzeźne ; wartość rzeźna ; mięso wieprzowe ; jakość ; czynniki genetyczne ; czynniki środowiskowe ; czynniki żywieniowe ; warunki utrzymania ; obrót zwierzętami ; ubój zwierząt ; postępowanie poubojowe
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 0.500
Praca afiliowana przez UP
14/43
Rok: 2006
Autorzy: E. Pospiech, B. Mikołajczak, A. Łyczyński, W. Kapelański, E. Iwańska, B. Grześ, G. Runowska, E. Rzosińska
Tytuł: Differentiation of acid meat from other quality groups (RFN and PSE) through the analysis of proteins of its drip
Źródło: Anim. Sci. - 2006, vol. 1, Suppl., s. 30-31, bibliogr.
p-ISSN: 1357-7298
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
15/43
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Quality of porcine meat in relation to pig genotype and intramuscular fat content
Tytuł równoległy: Jakość mięsa wieprzowego w zależności od genotypu i poziomu tłuszczu śródmięśniowego (IMF)
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2006, vol. 24, suppl. 2, s. 195-204, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Artykuł przedstawiony na: III Conference "Genetic and Environmental Possibilities of Adjusting the Slaughter Value and Meat Quality of Animals to Consumers' Requirements", 7-8 September 2006, Lublin-Krasnobród, Poland.
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; genotypes ; intramuscular fat ; meat quality
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
16/43
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Runowska, Ewa Rzosińska, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Maria Koćwin-Podsiadła
Tytuł: Pork meat quality in line 990 and 890 pigs compared with Danish crossbred pigs [(L x Y) x Du]
Tytuł równoległy: Porównanie jakości mięsa wieprzowego świnii linii 990 i 890 z mięsem świń duńskich [(L x Y) x Du]
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2006, vol. 6, no. 2, s. 277-282, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; genotype ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/43
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Maria Koćwin-Podsiadła
Tytuł: Jakość mięsa wieprzowego w zależności od genotypu i poziomu tłuszczu śródmięśniowego
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Konferencja Naukowa, Lublin - Krasnobród, 7-8 września 2006.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2006
Szczegóły: s. 35
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/43
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Możliwości doskonalenia i kształtowania wartości rzeźnej i jakości mięsa wieprzowego
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Konferencja Naukowa, Lublin - Krasnobród, 7-8 września 2006.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2006
Szczegóły: s. 15
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/43
Rok: 2006
Autorzy: Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Stanisław Rosochacki, Ewa Iwańska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Grażyna Runowska, Ewa Rzosińska
Tytuł: Porównanie jakości mięsa i jego składu podstawowego byczków o zróżnicowanym pochodzeniu i wieku
Tytuł równoległy: Comparison of quality and basic composition of meat from bulls of different breed and age
W: Mięso w Przetwórstwie i Żywieniu Człowieka : Konferencja Naukowa, Lublin, 21-22.09.2006, (materiały konferencyjne).
Adres wydawniczy: Lublin : Akademia Rolnicza, 2006
Szczegóły: s. 107-108
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
20/43
Rok: 2006
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Stanisław Rosochacki, Wojciech Kapelański, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Grażyna Runowska, Ewa Rzosińska
Tytuł: Porównanie udziału izoform łańcuchów ciężkich miozyny w tkance mięśniowej bydła i świń w odniesieniu do właściwości mięsa
Tytuł równoległy: Comparison of myosin haevy chains izoforms share in the muscletissue of pigs and bulls in relation to the properties of meat
W: Mięso w Przetwórstwie i Żywieniu Człowieka : Konferencja Naukowa, Lublin, 21-22.09.2006, (materiały konferencyjne).
Adres wydawniczy: Lublin : Akademia Rolnicza, 2006
Szczegóły: s. 59-62
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
21/43
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Stanisław Wajda, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ
Tytuł: Effect of environmental conditions on pork meat quality - a review
Tytuł równoległy: Wpływ czynników środowiskowych na jakość mięsa wieprzowego - artykuł przeglądowy
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2006, vol. 15/56, no. 2, s. 109-116, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; environmental factors ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
22/43
Rok: 2006
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Maria Koćwin-Podsiadła, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Zależność pomiędzy zróżnicowaną podatnością świń na stres a kruchością mięsa i szybkością degradacji titiny
Źródło: Rocz. Inst. Przem. Mięs. Tłuszcz. - 2006, t. 44, 2, s. 25-31, bibliogr.
p-ISSN: 0138-080X
Polskie słowa kluczowe: wieprzowina ; kruchość ; titina natywna (T1) ; produkty degradacji titint T1
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
23/43
Rok: 2006
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Wojciech Kapelański, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Maria Bocian
Tytuł: Jakość mięsa loch pierwiastek w zależności od masy tuszy
Tytuł równoległy: Meat quality of primiparous gilts in relation to carcass weight
W: Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń : III Międzynarodowa Konferencja / Red. nauk. Wojciech Kapelański.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2006
Szczegóły: s. 187
ISBN: 83-89334-48-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
24/43
Rok: 2006
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Andrzej Frankiewicz, Katarzyna Mroczyk
Tytuł: Ocena jakości mięsa świnii Linii 990 i 890
Tytuł równoległy: Meat quality assessment of fatteners from 990 and 890 lines
W: Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń : III Międzynarodowa Konferencja / Red. nauk. Wojciech Kapelański.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2006
Szczegóły: s. 170
ISBN: 83-89334-48-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
25/43
Rok: 2006
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Andrzej Frankiewicz, Anna Bestyńska
Tytuł: Wartość rzeźna świń Linii 990 i 890
Tytuł równoległy: Slaughtter value of fatteners of 990 and 890 lines
W: Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń : III Międzynarodowa Konferencja / Red. nauk. Wojciech Kapelański.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2006
Szczegóły: s. 171
ISBN: 83-89334-48-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
26/43
Rok: 2005
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Piotr Ślósarz
Tytuł: Comparison of different types of pork meat quality
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 95-98, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: carcass traits ; meat quality ; RFN ; PSE ; ASE ; DFD
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
27/43
Rok: 2005
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Piotr Ślósarz
Tytuł: Correlations between electrical conductivity and quality parameters of pork meat
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 99-102, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: electrical conductivity ; pork meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
28/43
Rok: 2005
Autorzy: A. Łyczyński, E. Pospiech, G. Czyżak-Runowska, E. Rzosińska, B. Grześ, B. Mikołajczak, E. Iwańska, P. Ślósarz
Tytuł: Comparison of different types of pork meat quality
Tytuł równoległy: Porównanie różnych typów jakościowuch mięsa wieprzowego
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 71
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
29/43
Rok: 2005
Autorzy: A. Łyczyński, E. Pospiech, E. Rzosińska, G. Czyżak-Runowska, B. Grześ, B. Mikołajczak, E. Iwańska, P. Ślósarz
Tytuł: Correlations between electrical conductivity and quality parameters of pork meat
Tytuł równoległy: Zależności między przewodnictwem elektrycznym mięsa wieprzowego a jego wyróżnikami jakościowymi
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 72
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
30/43
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Grażyna Czyżak-Runowska, Marian Pietrzak
Tytuł: Carcass weight and selected pork slaughter and meat quality traits
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 241-246, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; carcass weight ; slaughter traits ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
31/43
Rok: 2004
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Gender of porkers, their fattening and slaughter traits and meat quality
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 217-222, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: porkers ; gender ; fattening traits ; slaughter traits ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
32/43
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Level of intramuscular fat and selected slaughter traits and pork meat quality
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 235-239, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; intramuscular fat ; slaughter traits ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
33/43
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Marian Pietrzak
Tytuł: Masa tuszy a wybrane cechy rzeźne i jakość mięsa wieprzowego
Tytuł równoległy: Relationship between carcass weight and selected slaughter and meat quality traits in pigs
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 248-249
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
34/43
Rok: 2004
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Płeć tuczników a ich cechy tuczne, rzeźne i jakość mięsa
Tytuł równoległy: Relationship between sex of fatteners and their fattening, slaughter and meat quality traits
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 251-252
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
35/43
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Ewa Rzosińska, Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Elżbieta Krzęcio
Tytuł: Poziom tłuszczu śródmięśniowego a wybrane cechy rzeźne i jakość mięsa wieprzowego
Tytuł równoległy: Relationship between the intramuscular fat level and selected slaughter and pork quality traits
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 250-251
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
36/43
Rok: 2002
Autorzy: A. Łyczyński, E. Pospiech, M. Urbaniak, M. Koćwin-Podsiadła, E. Rzosińska, Z. Barkowiak, B. Mikołajczak, B. Grześ
Tytuł: Quality of pork depending on pig genotypes and meatiness range
W: 48nd International Congress of Meat Science and Technology "Meat, nutrition, development" : Rome, 25-30 August 2002. vol. 2, Congress proceedings.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2002]
Szczegóły: s. 698-699, il., bibliogr.
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
37/43
Rok: 2002
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Marian Urbaniak, Ewa Rzosińska, Zofia Bartkowiak, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ
Tytuł: Meat quality depending on pig genotype
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2002, no. 2, s. 53-56, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Application of scientific achievements in genetics, reproduction and feeding in modern pig production
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; genotype ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
38/43
Rok: 2002
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Marian Urbaniak, Ewa Rzosińska, Zofia Bartkowiak, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ
Tytuł: Pork carcass classification depending on meatiness range
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2002, no. 2, s. 335-338, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Application of scientific achievements in genetics, reproduction and feeding in modern pig production
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; meatiness range ; classification ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
39/43
Rok: 2002
Autorzy: A. Łyczyński, E. Pospiech, E. Rzosińska, Z. Bartkowiak, B. Mikołajczak, B. Grześ
Tytuł: Jakość mięsa świń w zależności od ich genotypu i mięsności
W: Nauka o żywności : Osiągnięcia i perspektywy : XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin, 10-11 września 2002, Streszczenia wykładów i komunikatów.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Akademii Rolniczej, 2002
Szczegóły: s. 198
ISBN: 83-917658-0-6
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
40/43
Rok: 2002
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Marian Urbaniak, Ewa Rzosińska, Zofia Bartkowiak, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ
Tytuł: Jakość mięsa w zależności od genotypu świń
W: Zastosowanie osiagnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu i żywienia w nowoczesnej produkcji świń.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2002
Szczegóły: s. 106
ISBN: 83-87274-74-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
41/43
Rok: 2002
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Marian Urbaniak, Ewa Rzosińska, Zofia Bartkowiak, Beata Mikołajczak, Bożena Grześ
Tytuł: Klasyfikacja tusz wieprzowych w zależności od przedziału ich mięsności
W: Zastosowanie osiagnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu i żywienia w nowoczesnej produkcji świń.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2002
Szczegóły: s. 169
ISBN: 83-87274-74-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
42/43
Rok: 2000
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Marian Urbaniak, Andrzej Frankiewicz, Ewa Rzosińska, Zofia Bartkowiak
Tytuł: Cechy rzeźne świń ubijanych przy różnej masie ciała
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 6, s. 181-185, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Jubileusz 50-lecia Instytutu Zootechniki "Bezpieczna żywność wyzwaniem dla nauk zootechnicznych", Balice, 24.05.2000 r., Doniesienia naukowe: II. Wpływ czynników środowiskowych na jakość produktów pochodzenia zwierzęcego.
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; tuczniki ; mieszańce ; masa ubojowa ; cechy użytkowości rzeźnej
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
43/43
Rok: 2000
Autorzy: Ewa Rzosińska, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Poziomy białka w dawkach pokarmowych dla tuczników i ich wpływ na cechy tuczne, rzeźne i jakość mięsa
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech., Supl. - 2000, z. 9, s. 145-152, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Uwagi: Tytuł zeszytu: Prace naukowe Studium Doktoranckiego przy Wydziale Hodowli i Biologii Zwierząt Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego w Poznaniu 2000 r.
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP