logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RYNIECKI ANTONI
Liczba odnalezionych rekordów: 52



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/52
Rok: 2019
Autorzy: Tomasz Pawlak, Jolanta Gawałek, Antoni Ryniecki, Jerzy Stangierski, Idzi Siatkowski, Barbara Peplińska, Edward Pospiech
Tytuł: Microwave vacuum drying and puffing of the meat tissue - process analysis
Źródło: Dry. Technol. - 2019, vol. 37, iss. 2, s. 156-163, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0737-3937 e-ISSN: 1532-2300
Angielskie słowa kluczowe: meat snack ; microwave vacuum drying ; processing conditions ; puffing ; quality of puffed snaks ; response surface method
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.307
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/52
Rok: 2018
Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Agnieszka Waśkiewicz, Antoni Ryniecki
Tytuł: Krytyczne punkty rozwoju grzybów mikroskopowych i produkcji mikotoksyn w ekosystemie ziarna jęczmienia składowanym w różnych warunkach temperaturowo-wilgotnościowych
W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego BEMS 2018 : XVIII Konferencja naukowo-techniczna, Koszalin-Ustronie Morskie, 4-7 września 2018.
Adres wydawniczy: Koszalin : Wydawnictwo Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2018
Szczegóły: s. 93
ISBN: 978-83-7365-494-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/52
Rok: 2018
Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Marzena Gawrysiak-Witulska, Antoni Ryniecki
Tytuł: Management control points related to the lag phase of fungal growth in a stored rapeseed ecosystem
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2018, vol. 95, iss. 9, s. 1223-1235, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; fungi ; mold growth ; acid value ; germination ; safe storage time
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/52
Rok: 2018
Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Agnieszka Waśkiewicz, Antoni Ryniecki
Tytuł: Evaluation of critical points of mould growth and mycotoxin production in the stored barley ecosystem with a hazardous initial microbiological state of grain
Źródło: J. Stored Prod. Res. - 2018, vol. 77, s. 166-176, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-474X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 maja 2018].
Angielskie słowa kluczowe: malting barley ; grain ecosystem ; mycotoxins ; mould growth ; safe storage time
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.954
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/52
Rok: 2018
Autorzy: Antoni Ryniecki, Jolanta Wawrzyniak, Piotr Gulewicz, Dariusz Horla, Dorota Nowak
Tytuł: Bioprocess feedback control. Case study of the fed-batch biomass cultivation bioprocess
Tytuł równoległy: Sterowanie bioprocesem w układzie zamkniętym - studium przypadku dotyczące hodowli biomasy prowadzonej metodą okresową z zasilaniem
Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 8, s. 34-39, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: sterowanie ze sprzężeniem zwrotnym ; bioprocesy ; sterowanie dozowaniem pożywki ; bioreaktory ; sterowanie na podstawie modelu ; ciepło metabolizmu
Angielskie słowa kluczowe: feedback control ; bioprocess ; nutrient inflow control ; bioreactor ; model-based control ; metabolic heat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
6/52
Rok: 2018
Autorzy: Agnieszka A. Pilarska, Marzena Gawrysiak-Witulska, Krzysztof Pilarski, Antoni Ryniecki
Tytuł: Wpływ dodatku nośnika mikrobiologicznego lignina-PVP na wydajność i stabilność fermentacji metanowej wybranych odpadów organicznych
W: VI Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 26-27 czerwca 2018.
Adres wydawniczy: Warszawa : Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Wydział Nauk o Żywności, SGGW, 2018
Szczegóły: s. 77
Polskie słowa kluczowe: fermentacja metanowa ; nośnik mikrobiologiczny ; odpady organiczne ; produkcja biogazu
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/52
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka A. Pilarska, Krzysztof Pilarski, Antoni Ryniecki, Kamila Tomaszyk, Jacek Dach, Agnieszka Wolna-Maruwka
Tytuł: Utilization of vegetable dumplings waste from industrial production by anaerobic digestion
Źródło: Int. Agrophys. - 2017, vol. 31, no. 1, s. 93-102, il., bibliogr.
p-ISSN: 0236-8722 e-ISSN: 2300-8725
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: odpady poprodukcyjne ; fermentcja metanowa ; biodegradacja ; produkcja biogazu ; wydajność biogazu ; wydajność metanowa
Angielskie słowa kluczowe: dumpling waste ; anaerobic digestion ; biodegradation pathways ; biogas yield ; methane yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.242
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/52
Rok: 2017
Autorzy: Jolanta Gawałek, Ewa Domian, Antoni Ryniecki, Sławomir Bakier
Tytuł: Effects of the spray drying conditions of chokeberry (Aronia melanocarpa L.) juice concentrate on the physicochemical properties of powders
Źródło: Int. J. Food Sci. Technol. - 2017, vol. 52, iss. 9, s. 1933-1941, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0950-5423
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: carriers ; fruit juices ; physicochemical properties ; polyphenols ; spray drying
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.383
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/52
Rok: 2017
Autorzy: Antoni Ryniecki, Jolanta Wawrzyniak, Jolanta Gawałek, Dariusz Horla
Tytuł: Drying control design - case sudy on the near-ambient drying of rapeseed
Źródło: Przem. Spoż. - 2017, t. 71, 4, s. 20-23, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: sterowanie automatyczne ; projektowanie systemu sterowania ; uogólniona strategia sterowania ; suszenie nasion w temperaturze bliskiej temperaturze otoczenia ; jakość rzepaku
Angielskie słowa kluczowe: automatic process control ; control system design ; generalized control strategy ; near-ambient drying of seed ; quality of rapeseed
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
10/52
Rok: 2016
Autorzy: K. Przybył, A. Ryniecki, G. Niedbała, W. Mueller, P. Boniecki, M. Zaborowicz, K. Koszela, S. Kujawa, R. J. Kozłowski
Tytuł: Software supporting definition and extraction of the quality parameters of potatoes by using image analysis
W: Eighth International Conference on Digital Image Processing (ICDIP 2016) : 20-23 May, 2016, Chengu, China / Ed. Charles M. Falco, Xudong Jiang.
Adres wydawniczy: Bellingham : SPIE, 2016
Seria: Proceedings of SPIE, ISSN 0277-786X ; vol. 10033
Szczegóły: art. no. 100332L, il., bibliogr.
ISBN: 978-1-5106-0503-9
Angielskie słowa kluczowe: artificial neural networks ; quality ; image analysis ; potato ; texture ; shape factors ; color
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    DOI:
    11/52
    Rok: 2016
    Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Puffing of pork: effects of process conditions on expansion ratio
    Tytuł równoległy: Puffingi wieprzowe: wpływ warunków procesu na wskaźnik powiększenia objętości
    Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 11, s. 15-17, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
    Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; puffing ; wskaźnik powiększenia objetości
    Angielskie słowa kluczowe: pork ; microwave-vacuum drying ; puffing ; expansion ratio
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    12/52
    Rok: 2016
    Autorzy: Jolanta Gawałek, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Zużycie energii w łączonych technikach suszenia mięsa indyka
    Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 12, s. 32-35, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: mięso indyka ; suszenie konwekcyjne ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; zużycie energii
    Angielskie słowa kluczowe: turkey meat ; convection drying ; microwave-vacuum drying ; energy consumption
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    13/52
    Rok: 2016
    Autorzy: Krzysztof Przybył, Antoni Ryniecki, Piotr Boniecki, Krzysztof Koszela
    Tytuł: Analiza działania algorytmów rozpoznawania obrazu przy użyciu SSN do wykrywania uszkodzeń bulw ziemniaczanych
    W: V Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 21-23 czerwca 2016 / [Oprac. red. Katarzyna Samborska].
    Adres wydawniczy: Warszawa : Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Wydział Nauk o Żywności SGGW, 2016
    Szczegóły: s. 121
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    14/52
    Rok: 2016
    Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Zastosowanie sieci neuronowych do przewidywania poziomu zanieczyszczenia grzybami mikroskopowymi ziarna jęczmienia browarnego przechowywanego w niekorzystnych warunkach temperaturowych i wilgotnościowych
    W: Żywność a innowacje : XII Konferencja Naukowa z cyklu "Żywność XXI wieku", Kraków, 22-23 września 2016 r., Komunikaty / Red. Iwona Dróżdż, Aleksandra Chuda-Chodak, Tomasz Tarko, Dorota Najgebauer-Lejko, Lukasz Byczynski.
    Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2016
    Szczegóły: s. 179
    ISBN: 978-83-937001-7-2
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    15/52
    Rok: 2015
    Autorzy: Agnieszka Pilarska, Antoni Ryniecki, Krzysztof Pilarski, Kamil Witaszek
    Tytuł: Utilisation of confectionary waste products in anaerobic digestion: biochemical and efficiency analysis
    W: 2'nd International Conference Renewable Energy Sources : engineering, technology, innovations - scientific conference, May 26-29, 2015 - Krynica, Poland, Book of abstracts.
    Adres wydawniczy: Krynica : [Traicon S.C.], 2015
    Szczegóły: s. 61
    ISBN: 978-83-65180-01-8
    Angielskie słowa kluczowe: confectionery waste ; anaerobic digestion ; biodegradation ; biogas ; process efficiency
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    16/52
    Rok: 2015
    Autorzy: Agnieszka Anna Pilarska, Krzysztof Pilarski, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Cykle biochemiczne w beztlenowej fermentacji odpadów przemysłu spożywczego
    Tytuł równoległy: Biochemical cycles in anaerobic digestion of confectionary waste
    W: I Konferencja Naukowa Enzymos : Enzymy w nauce i przemyśle, Abstrakty / Red. Monika Olszówka, Paulina Miziak.
    Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2015
    Szczegóły: s. 73-74
    ISBN: 978-83-65272-25-6
    Polskie słowa kluczowe: cykle biochemiczne ; fermentacja beztlenowa ; odpady cukiernicze
    Angielskie słowa kluczowe: biochemical cycles ; anaerobic digestion ; confectionary waste
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL, ENG
    Praca afiliowana przez UP
    17/52
    Rok: 2015
    Autorzy: Antoni Ryniecki, Jolanta Wawrzyniak, Agnieszka Anna Pilarska
    Tytuł: Basics of process: the on-off control system
    Tytuł równoległy: Podstawowe pojęcia o systemach sterowania: regulacja dwupołożeniowa
    Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 11, s. 26-29, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: sterowanie automatyczne ; sterowanie ze sprzężeniem zwrotnym ; regulacja dwupołożeniowa
    Angielskie słowa kluczowe: automatic process control ; feed back control ; on-off control
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    18/52
    Rok: 2015
    Autorzy: Antoni Ryniecki, Jolanta Wawrzyniak, Bożena Danyluk
    Tytuł: Design of the control system for canned-food sterilization
    Tytuł równoległy: Projektowanie systemu sterowania procesem sterylizacji konserw
    Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 8, s. 62-64, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: sterowanie ze sprzężeniem wyprzedzającym ; sterowanie na podstawie modelu ; sterylizacja ; żywność w konserwie ; wartość sterylizacyjna
    Angielskie słowa kluczowe: feed-forward control ; model based control ; sterilization ; canned-food ; cumulative lethality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    19/52
    Rok: 2015
    Autorzy: Tomasz Pawlak, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Puffingi wieprzowe: dobór obróbki wstępnej surowca
    Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 12, s. 15-17, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; obróbka wstępna ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; puffing ; ocena sensoryczna
    Angielskie słowa kluczowe: pork ; pretreatment ; microwave-vacuum drying ; puffing ; sensory evaluation
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    20/52
    Rok: 2015
    Autorzy: Agnieszka Pilarska, Antoni Ryniecki, Krzysztof Pilarski, Kamil Witaszek
    Tytuł: Utilisation of confectionary waste products in anaerobic digestion: biochemical and efficiency analysis
    W: Renewable Energy Sources - engineering, technology, innovations - scientific conference : 2'nd International Conference, May 26-29, 2015 - Krynica, Poland, Book of abstracts.
    Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2015
    Szczegóły: s. 61
    ISBN: 978-83-65180-01-8
    Uwagi: Książka zawiera streszczenia prac prezentowanych podczas II Międzynarodowej Konferencji Odnawialne Źródła Energii - techniki, technologie, innowacje.
    Polskie słowa kluczowe: fermentacja metanowa ; odpady przemysłu cukierniczego ; reakcje biochemiczne ; wydajność biogazu
    Angielskie słowa kluczowe: anaerobic digestion ; confectionary waste ; biochemical reactions ; biogas analysis
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    21/52
    Rok: 2014
    Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Optymalizacja parametrów procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania 'puffingu' z mięsa wieprzowego metodą powierzchni reakcji (RSM)
    W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014.
    Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
    Szczegóły: s. 119
    Polskie słowa kluczowe: suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; metoda powierzchni reakcji (RSM) ; mięso wieprzowe
    Angielskie słowa kluczowe: microwave-vacuum drying ; response surface method ; pork meat
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    22/52
    Rok: 2014
    Autorzy: Agnieszka Pilarska, Krzysztof Pilarski, Jacek Dach, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Wykorzystanie fermentacji metanowej do zagospodarowania wybranych produktów opadowych przemysłu spożywczego
    W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014 / [ Oprac. red. Magdalena Śledź].
    Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
    Szczegóły: s. 122
    ISBN: 978-83-7583-568-7
    Polskie słowa kluczowe: fermentcja metanowa ; odpady przemysłowe ; przemysł spożywczy ; wydajność biogazu
    Angielskie słowa kluczowe: anaerobic digestion ; food waste ; biogas efficiency
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    23/52
    Rok: 2014
    Autorzy: Agnieszka Pilarska, Krzysztof Pilarski, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Wykorzystanie fermentacji metanowej do zagospodarowania wybranych produktów odpadowych przemysłu spożywczego
    Źródło: Nauki Inż. Technol. - 2014, nr 4 (15), s. 100-111, il., bibliogr.
    p-ISSN: 2080-5985
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 czerwca 2015].
    Polskie słowa kluczowe: odpady z przemysłu spożywczego ; inertyzacja odpadów ; fermentacja metanowa
    Angielskie słowa kluczowe: food waste ; waste inertization ; anaerobic digestion
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    24/52
    Rok: 2014
    Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Pomiary on-line ciśnienia i strumienia objętości
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014. - 33 s. : il., bibliogr. ; 30 cm
    Seria: Inżynieria Procesowa Biosurowców
    ISBN: 978-83-7160-728-8
    Liczba arkuszy: 3,0
    Polskie słowa kluczowe: pomiar elektroniczny ; pomiary ciśnienia ; ciśnienie dynamiczne ; ciśnienie statyczne ; pomiary strumienia objętości ; zwężka pomiarowa ; przetworniki ciśnienia
    Charakt. formalna: PM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    25/52
    Rok: 2014
    Autorzy: Marcin Kidoń, Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Wpływ promieniowania mikrofalowego na składniki bioaktywne i strukturę żywności. Cz. 1., Obróbka wstępna i przetwarzanie żywności
    Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 4, s. 7-9, bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Liczba arkuszy: 3
    Polskie słowa kluczowe: promieniowanie mikrofalowe ; składniki bioaktywne ; struktura żywności
    Angielskie słowa kluczowe: microwave radiation ; bioactive compounds ; food structure
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    26/52
    Rok: 2014
    Autorzy: Marcin Kidoń, Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Wpływ promieniowania mikrofalowego na składniki bioaktywne i strukturę żywności. Cz. 2, Cieplne utrwalanie i suszenie żywności
    Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 8, s. 46-49, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Liczba arkuszy: 4
    Polskie słowa kluczowe: promieniowanie mikrofalowe ; składniki bioaktywne ; struktura żywności
    Angielskie słowa kluczowe: microwave radiation ; bioactive compounds ; food structure
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    27/52
    Rok: 2013
    Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki, Idzi Siatkowski
    Tytuł: Optimization of process parameters for microwave-vacuum puffing of black radish slices using the response surface method
    Tytuł równoległy: Optymalizacja parametrów procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania "puffingu" z rzodkwi czarnej metodą powierzchni reakcji
    Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (3), s. 253-262, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 grudnia 2013].
    Polskie słowa kluczowe: rzodkiew czarna ; suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; kształtowanie 'puffingu' ; metoda powierzchni reakcji ; jakość sensoryczna
    Angielskie słowa kluczowe: black radish ; microwave-vacuum drying ; puffing ; response surface method ; sensory quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 10.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    28/52
    Rok: 2013
    Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki, Marzena Gawrysiak-Witulska
    Tytuł: Kinetics of mould growth in the stored barley ecosystem contaminated with Aspergillus westerdijkiae, Penicillium viridicatum and Fusarium poae at 23-30 degrees Celsius
    Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2013, vol. 93, iss. 4, s. 895-901, il., bibliogr.
    e-ISSN: 1097-0010
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 grudnia 2013].
    Angielskie słowa kluczowe: barley ; grain ; mould growth ; kinetics ; water activity ; storage
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.879
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    29/52
    Rok: 2012
    Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Modelowanie matematyczne dopuszczalnego czasu pożniwnej konserwacji ziarna jęczmienia browarnego w niekorzystnych warunkach termicznych
    W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego BEMS 2012 : XV Konferencja naukowo-techniczna, Koszalin-Kołobrzeg, 5-8 września 2012.
    Adres wydawniczy: Koszalin : Wydawnictwo Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2012
    Szczegóły: s. 168
    ISBN: 978-83-7365-285-9
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    30/52
    Rok: 2012
    Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Optymalizacja procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania puffingów z rzodkwi czarnej (Raphanus sativus Linné varietas niger) metodą powierzchni reakcji (RSM)
    W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego BEMS 2012 : XV Konferencja naukowo-techniczna, Koszalin-Kołobrzeg, 5-8 września 2012.
    Adres wydawniczy: Koszalin : Wydawnictwo Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2012
    Szczegóły: s. 120
    ISBN: 978-83-7365-285-9
    Polskie słowa kluczowe: optymalizacja ; metoda powierzchni reakcji (RSM) ; suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; puffingi ; plasterki z rzodkwi czarnej
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    31/52
    Rok: 2011
    Autorzy: T. Pawlak, A. Ryniecki
    Tytuł: Optymalizacja procesu kształtowania puffingów z rzodkwi czarnej metodą RSM
    W: Nauka gospodarce żywnościowej i biotechnologii : I Wielkopolska Konferencja, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 16-17 czerwca 2011 / Ed. Piotr Kubiak.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2011
    Szczegóły: s. 112
    Polskie słowa kluczowe: optymalizacja ; metoda powierzchni reakcji (RSM) ; suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; puffingi ; plasterki z rzodkwi czarnej
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    32/52
    Rok: 2011
    Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki, Marzena Gawrysiak-Witulska, Agnieszka Waśkiewicz
    Tytuł: The neural network model of mould growth in barley ecosystem contaminated with Aspergillus ochraceus, Penicillium viridicatum, Fusarium poae and stored at 23-30 deg. C
    W: Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease 2011 : Primošten, Croatia, 19th-22nd October, 2011, Programme and abstracts.
    Adres wydawniczy: Zagreb : Croatian Microbiological Society, 2011
    Szczegóły: s. 103
    ISBN: 978-953-7778-01-9
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    33/52
    Rok: 2011
    Autorzy: Antoni Ryniecki, Stanisław Lehmann
    Tytuł: Badanie obiegu chłodniczego chłodziarki sprężarkowej
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011. - 15 s. : il., bibliogr. ; 30 cm
    ISBN: 978-83-7160-637-3
    Polskie słowa kluczowe: inżynieria procesowa ; chłodziarka sprężarkowa ; obieg chłodniczy
    Charakt. formalna: PM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    34/52
    Rok: 2011
    Autorzy: Antoni Ryniecki, Michał Zamiara
    Tytuł: Destylacja i rektyfikacja cieczy dwuskładnikowych : Podstawy projektowania
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011. - 29 s. : il., bibliogr. ; 30 cm
    ISBN: 978-83-7160-639-7
    Polskie słowa kluczowe: inżynieria procesowa ; ciecze dwuskładnikowe ; destylacja ; rektyfikacja ; projektowanie
    Charakt. formalna: PM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    35/52
    Rok: 2011
    Autorzy: Antoni Ryniecki
    Tytuł: Suszenie konwekcyjne - badanie kinetyki i bilansu masy
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011. - 17 s. : il., bibliogr. ; 30 cm
    ISBN: 978-83-7160-636-6
    Polskie słowa kluczowe: suszenie konwekcyjne ; kinetyka reakcji ; bilans masy
    Charakt. formalna: PM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    36/52
    Rok: 2011
    Autorzy: Antoni Ryniecki
    Tytuł: Suszenie konwekcyjne o działaniu ciągłym : Ćwiczenia z podstaw projektowania
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011. - 19 s. : il., bibliogr. ; 30 cm
    ISBN: 978-83-7160-634-2
    Polskie słowa kluczowe: suszenie konwekcyjne ; suszarki ; projektowanie
    Charakt. formalna: PM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    37/52
    Rok: 2011
    Autorzy: Antoni Ryniecki
    Tytuł: Termodynamika powietrza wilgotnego pod stałym ciśnieniem 1 bara w temperaturze 0-100 stopni C
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011. - 21 : il., bibliogr. ; 30 cm
    ISBN: 978-83-7160-635-9
    Polskie słowa kluczowe: inżynieria procesowa ; przemiany termodynamiczne ; powietrze ; wilgotność ; entalpia ; przemiany izobaryczne
    Charakt. formalna: PM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    38/52
    Rok: 2011
    Autorzy: Antoni Ryniecki, Jolanta Wawrzyniak
    Tytuł: Złożony ruch ciepła w stanie nieustalonym w żywności o niejednorodnym składzie
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011. - 19 s. : il., bibliogr. ; 30 cm
    ISBN: 978-83-7160-638-0
    Polskie słowa kluczowe: żywność ; materiał biologiczny o niejednorodnym składzie ; przepływ ciepła ; zmiany temperatury ; modele matematyczne ; model inercyjny
    Charakt. formalna: PM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    39/52
    Rok: 2010
    Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
    Tytuł: 'Puffingi' mięsne - dobór metod obróbki wstępnej surowca
    W: II Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 9-11 czerwiec 2010 / Oprac. red. Ewa Jakubczyk.
    Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2010
    Szczegóły: s. 99
    ISBN: 978-83-7583-204-4
    Polskie słowa kluczowe: suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; puffingi mięsne ; mięso ; kruchość mięsa ; obróbka wstępna
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    40/52
    Rok: 2009
    Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, M. Gawrysiak-Witulska, Antoni Ryniecki, Dorota Piasecka, Kinga Stuper, Juliusz Perkowski
    Tytuł: Microbiological and technological quality of malting barley preserved in a metal silo using near-ambient method
    W: 4th International Conference on Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 24-25 September 2009.
    Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, [2009]
    Szczegóły: s. 248-249
    ISBN: 978-83-60574-65-2
    Angielskie słowa kluczowe: microbiological quality ; technological quality ; malting barley grain
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    41/52
    Rok: 2009
    Autorzy: M. Gawrysiak-Witulska, J. Wawrzyniak, A. Ryniecki, M. Rudzińska, K. Stuper, J. Perkowski
    Tytuł: Microbiological and technological quality of repeseed preserved using the controlled near-ambient drying
    W: Advances in research and technology of rapeseed oil : Monograph. Part 2 / Ed.-in-Chief Edward Szłyk.
    Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2009
    Szczegóły: s. 159-171, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-231-2452-8
    Polskie słowa kluczowe: rzepak ; nasiona oleiste ; jakość mikrobiologiczna ; jakość technologiczna ; suszenie ; ergosterol
    Angielskie słowa kluczowe: rapeseed ; microbiological quality ; technological quality ; near-ambient drying ; ergosterol
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    42/52
    Rok: 2009
    Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Kinga Stuper, Juliusz Perkowski
    Tytuł: Microbiological and technological quality of malting barley grain preserved using near-ambient drying
    W: Food technology operations : New vistas / Ed. by Wiesław Kopeć and Małgorzata Korzeniowska.
    Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009
    Seria: Monografie. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ISSN 1898-1151 ; 72
    Szczegóły: s. 169-180, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-60574-67-6
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    43/52
    Rok: 2008
    Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki, Juliusz Perkowski
    Tytuł: Relationship of ergosterol content and fungal contamination and assessment of technological quality of malting barley preserved in a metal silo using the near-ambient method
    Źródło: J. Stored Prod. Res. - 2008, vol. 44, iss. 4, s. 360-365, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0022-474X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2019].
    Angielskie słowa kluczowe: malting barley grain ; microbial quality ; ergosterol content ; technological quality ; near-ambient drying
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.879
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    44/52
    Rok: 2007
    Autorzy: A. Ryniecki, M. Gawrysiak-Witulska, J. Wawrzyniak
    Tytuł: Correlation for the automatic identification of drying endpoint in near-ambient dryers: Application to malting barley
    Źródło: Biosyst. Eng. - 2007, vol. 98, iss. 4, s. 437-445, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1537-5110
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2019].
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.862
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    45/52
    Rok: 2007
    Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Antoni Ryniecki, Jolanta Wawrzyniak, Justyna Banaszak
    Tytuł: Badanie wpływu prędkości czynnika suszącego na korelacje między wybranymi parametrami powietrza i ziarna jęczmienia suszonego metodą niskotemperaturową
    Źródło: Inż. Rol. - 2007, R. 11, 5 (93), s. 161-167, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 1429-7264
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2019].
    Polskie słowa kluczowe: jęczmień ; suszenie ; suszenie niskotemperaturowe ; konserwacja pożniwna
    Angielskie słowa kluczowe: barley drying ; low-temperature drying ; post-harvest grain maintenence
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    46/52
    Rok: 2007
    Autorzy: Antoni Ryniecki, Marzena Gawrysiak-Witulska, Jolanta Wawrzyniak
    Tytuł: Pożniwne suszenie i chłodzenie jęczmienia browarnego
    W: Właściwości fizyczne suszonych surowców i produktów spożywczych / Pod red. Bohdana Dobrzańskiego jr., Leszka Mieszkalskiego.
    Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja Rozwoju Nauk Agrofizycznych, Komitet Agrofizyki PAN, 2007
    Szczegóły: s. 163-174, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-60489-06-2
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    47/52
    Rok: 2006
    Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki, Małgorzata Przybyt
    Tytuł: Application of voltammetric and amperometric techniques to design enzymatic biosensors for food processing industry
    Źródło: Electron. J. Pol. Agric. Univ. [Dokument elektroniczny]. - 2006, vol. 9, iss. 4, art. 53, il., bibliogr., abstr.
    http://www.ejpau.media.pl/volume9/issue4/art-53.html
    e-ISSN: 1505-0297
    Uwagi: Topic: Food Science and Technology
    Angielskie słowa kluczowe: biosensor ; voltammetry ; enzym ; redox mediator ; conducting polymer ; food analysis
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    48/52
    Rok: 2006
    Autorzy: Dariusz Tomkiewicz, Antoni Ryniecki, Marzena Gawrysiak-Witulska, Jolanta Wawrzyniak, Juliusz Perkowski
    Tytuł: Application of neural networks to design an algorithm of automatic identification of the termination of the drying of barley in bulk
    W: Future of food engineering : 2006 CIGR International Symposium Warsaw : 2nd Technical Symposium of CIGR section VI : XII BEMS 2006 (12th National Symposium on Food Engineering) : 2006 CIGR International Conference, Warsaw, April 26th-28th 2006, Warsaw, Poland. collection of extent abstracts.
    Adres wydawniczy: Lublin : [Katedra Inżynierii i Maszyn Spożywczych Akademia Rolnicza], 2006
    Szczegóły: s. 233
    ISBN: 978-83-916129-1-0
    Angielskie słowa kluczowe: neural networks ; water content ; in-bulk drying ; on-line measurement of moisture content ; automatic identification ; drying simulation ; microbiological evaluation ; ergosterol
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    49/52
    Rok: 2006
    Autorzy: Marzena Gawrysiak-Witulska, Antoni Ryniecki, Jolanta Wawrzyniak
    Tytuł: Związki korelacyjne między wybranymi parametrami powietrza i ziarna jęczmienia suszonego metodą niskotemperaturową w grubej nieruchomej warstwie
    Źródło: Inż. Rol. - 2006, R. 10, 7 (82), s. 173-179, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 1429-7264
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2019].
    Polskie słowa kluczowe: jęczmień ; suszenie ; suszenie niskotemperaturowe ; pożniwna konserwacja ziarna
    Angielskie słowa kluczowe: berley ; drying ; low-temperature drying ; after-harvest grain preservation
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    50/52
    Rok: 2006
    Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Marzena Gawrysiak-Witulska, Antoni Ryniecki, Małgorzata Wiewiórowska
    Tytuł: Jakość mikrobiologiczna jęczmienia browarnego konserwowanego w silosie metalowym
    Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 10, s. 25-27, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0033-2461
    Polskie słowa kluczowe: jęczmień browarny ; zboża ; przechowywanie ; silos metalowy ; jakość mikrobiologiczna ; wilgotność ; suszenie
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    51/52
    Rok: 2005
    Autorzy: Jolanta Wawrzyniak, Antoni Ryniecki, Zembrzuski Włodzimierz
    Tytuł: Application of voltammetry to determine vitamin C in apple juices
    Tytuł równoległy: Zastosowanie woltamperometrii do oznaczania zawartości witaminy C w sokach jabłkowych
    Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2005, 4 (2), s. 5-16, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    p-ISSN: 1644-0730
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 stycznia 2019].
    Polskie słowa kluczowe: kwas askorbinowy ; woltamperometria cykliczna ; sok jabłkowy ; witamina C ; elektroda platynowa
    Angielskie słowa kluczowe: ascorbic acid ; cyclic voltammetry ; apple juice ; vitamin C ; platinum electrode
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    52/52
    Rok: 2005
    Autorzy: Juliusz Perkowski, Marzena Gawrysiak-Witulska, Antoni Ryniecki
    Tytuł: Ocena mikrobiologiczna pszenicy wysuszonej w silosie metalowym pod kontrolą sterownika procesu
    Źródło: Inż. Rol. - 2005, R. 9, 9 (69), s. 255-262, bibliogr.
    p-ISSN: 1429-7264
    Polskie słowa kluczowe: zboża ; ziarno ; suszenie ; silos metalowy ; suszenie niskotemperaturowe ; pszenica ; jakość ; grzyby pleśniowe ; mikotoksyny
    Angielskie słowa kluczowe: wheat grain ; drying ; low-temperature drying ; post-harvest preservation ; mould ; micotoxins ; quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP