logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RYCHLIK TOMASZ
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2017
Autorzy: Tomasz Rychlik, Artur Szwengiel, Marta Bednarek, Edna F. Arcuri, Didier Montet, Baltasar Mayo, Jacek Nowak, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Application of the PCR-DGGE technique to the fungal community of traditional Wielkopolska fried ripened curd cheese to determine its PGI authenticity
Źródło: Food Contr. - 2017, vol. 73, Part B, s. 1074-1081, il., bibliogr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 grudnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fried cheese ; PCR-DGGE ; PGI ; fungi
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.667
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/8
Rok: 2013
Autorzy: Edna F. Arcuri, Aly F. El Sheikha, Tomasz Rychlik, Isabelle Piro-Metayer, Didier Montet
Tytuł: Determination of cheese origin by using 16S rDNA fingerprinting of bacteria communities by PCR-DGGE : Preliminary application to traditional Minas cheese
Źródło: Food Contr. - 2013, vol. 30, iss. 1, s. 1-6, il., bibliogr.
p-ISSN: 0956-7135
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2013].
Angielskie słowa kluczowe: traditional minas chees ; PCR-DGGE ; 16S rDNA fingerprintin ; traceability ; geographical origin
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.819
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/8
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Majcher, Kamila Myszka, Agata Lasik, Tomasz Rychlik, Katarzyna Czaczyk, Henryk Jeleń
Tytuł: Wpływ pleśni Geotrichum candidum na powstawanie związków aromatycznych o zapachu miodowo-kwiatowym
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 63
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2012
Autorzy: Kamila Goderska, Tomasz Rychlik, Ewa Andrzejewska, Andrzej Szkaradkiewicz, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Antagonistyczny wpływ Lactobacillus acidophilus DSM 20079 i DSM 20242 na bakterie patogenne izolowane od ludzi
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2012, R. 19, nr 3 (82), s. 114-131, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: Lactobacillus acidophilus ; aktywność antagonistyczna ; Helicobacter pylori ; Escherichia coli ; Salmonella enteritidis
Angielskie słowa kluczowe: Lactobacillus acidophilus ; antagonistic activity ; Helicobacter pylori ; Escherichia coli ; Salmonella enteritidis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.190
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/8
Rok: 2011
Autorzy: Tomasz Rychlik, Michał Gośliński
Tytuł: Ser smażony - pochodzenie a cechy sensoryczne
W: ewolucj@ żywności : XVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Olsztyn, 12-13 maja 2011.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski], [2011]
Szczegóły: s. 90
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Rychlik, Maciej Włodarkiewicz, Kamila Goderska
Tytuł: Wpływ modyfikacji składu podłoża na intensywność biosyntezy białek niskocząsteczkowych wytwarzanych przez bakterie Lactobacillus acidophilus DSM 20079
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 176
ISBN: 978-83-923549-4-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2008
Autorzy: Kamila Goderska, Tomasz Rychlik, Artur Szwengiel, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Próby aplikacji bakterii Lactobacillus casei do wybranych produktów spożywczych
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2008, t. 41, nr 3, s. 797-803, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0365-9445
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; Lactobacillus paracasei ; płatki kukurydziane ; miód ; syrop glukozowy
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; Lactobacillus paracasei ; corn flakes ; honey ; glucose syrup
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2008
Autorzy: Kamila Goderska, Tomasz Rychlik, Artur Szwengiel, Zbigniew Czarnecki
Tytuł: Próby aplikacji bakterii probiotycznych do wybranych produktów spozywczych
W: XIX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Prawidłowa jakość żywności i racjonalne żywienie podstawą profilaktyki zdrowotnej" : Łódź, 11-12 września 2008, Streszczenia wykładów, referatów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [Łodź] : [b.w.], [2008]
Szczegóły: s. 50
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP