logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ROSZKOWSKI WOJCIECH
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2017
Autorzy: Marzena Jezewska-Zychowicz, Jan Gawecki, Lidia Wadolowska, Jolanta Czarnocinska, Grzegorz Galinski, Anna Kollajtis-Dolowy, Wojciech Roszkowski, Agata Wawrzyniak, Katarzyna Przybylowicz, Beata Krusinska, Iwona Hawrysz, Malgorzata A. Slowinska, Ewa Niedzwiedzka
Tytuł: Dietary Habits and Nutrition Beliefs Questionnaire for people 15-65 years old, version 1.1. - interviewer administered questionnaire
W: Dietary Habits and Nutrition Beliefs Questionnaire and the manual for developing of nutritional data : Technical Report / Ed. by Jan Gawęcki.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Committee of Human Nutrition, Polish Academy of Sciences, 2017
Szczegóły: s. 3-20
ISBN: 978-83-950330-0-1
Liczba arkuszy: 0,8
Polskie słowa kluczowe: zwyczaje żywieniowe ; poglądy żywieniowe ; kwestionariusz
Angielskie słowa kluczowe: dietary habits ; nutrition beliefs ; questionnaire
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/9
Rok: 2017
Autorzy: Marzena Jezewska-Zychowicz, Jan Gawecki, Lidia Wadolowska, Jolanta Czarnocinska, Grzegorz Galinski, Anna Kollajtis-Dolowy, Wojciech Roszkowski, Agata Wawrzyniak, Katarzyna Przybylowicz, Beata Krusinska, Iwona Hawrysz, Malgorzata A. Slowinska, Ewa Niedzwiedzka
Tytuł: Dietary Habits and Nutrition Beliefs Questionnaire for people 15-65 years old, version 1.2. - self-administered questionnaire
W: Dietary Habits and Nutrition Beliefs Questionnaire and the manual for developing of nutritional data : Technical Report / Ed. by Jan Gawęcki.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Committee of Human Nutrition, Polish Academy of Sciences, 2017
Szczegóły: s. 21-33
ISBN: 978-83-950330-0-1
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: zwyczaje żywieniowe ; poglądy żywieniowe ; kwestionariusz
Angielskie słowa kluczowe: dietary habits ; nutrition beliefs ; questionnaire
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/9
Rok: 2014
Autorzy: Marzena Jeżewska-Zychowicz, Jan Gawęcki, Lidia Wądołowska, Jolanta Czarnocińska, Grzegorz Galiński, Anna Kołłajtis-Dołowy, Wojciech Roszkowski, Agata Wawrzyniak, Katarzyna Przybyłowicz, Beata Krusińska, Iwona Hawrysz, Małgorzata Anna Słowińska, Ewa Niedźwiedzka
Tytuł: Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych dla osób w wieku od 16 do 65 lat, wersja 1.1 - kwestionariusz administrowany przez ankietera-badacza
W: Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych oraz procedura opracowania danych / Pr. zbior. pod red. Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk, 2014
Szczegóły: s. 3-20
ISBN: 978-83-63305-19-2
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 września 2015].
Liczba arkuszy: 0,8
Polskie słowa kluczowe: poglądy żywieniowe ; zwyczaje żywieniowe ; kwestionariusz
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/9
Rok: 2014
Autorzy: Marzena Jeżewska-Zychowicz, Jan Gawęcki, Lidia Wądołowska, Jolanta Czarnocińska, Grzegorz Galiński, Anna Kołłajtis-Dołowy, Wojciech Roszkowski, Agata Wawrzyniak, Katarzyna Przybyłowicz, Beata Krusińska, Iwona Hawrysz, Małgorzata A. Słowińska, Ewa Niedźwiedzka
Tytuł: Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych dla osób w wieku od 16 do 65 lat, wersja 1.2 - kwestionariusz do samodzielnego wypełnienia przez Respondenta
W: Kwestionariusz do badania poglądów i zwyczajów żywieniowych oraz procedura opracowania danych / Pr. zbior. pod red. Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Komitetu Nauki o Żywieniu Człowieka Polskiej Akademii Nauk, 2014
Szczegóły: s. 21-33
ISBN: 978-83-63305-19-2
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 września 2015].
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: poglądy żywieniowe ; zwyczaje żywieniowe ; kwestionariusz
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/9
Rok: 2013
Tytuł: Żywienie u progu i u schyłku życia / pod red. Jana Gawęckiego, Wojciecha Roszkowskiego
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2013. - 146 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-698-4
Liczba arkuszy: 9,8
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; dzieci ; młodzież ; ludzie starsi ; wartość odżywcza ; zwyczaje żywieniowe
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2011
Autorzy: Jan Gawęcki, Wojciech Roszkowski
Tytuł: Normy wyżywienia i wzory żywieniowe
W: Od norm żywieniowych do marketingu żywności / Pod red. Jana Gawęckiego i Wojciecha Roszkowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwa Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 45-54, il.
ISBN: 978-83-7160-610-6
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; normy żywienia ; dietetyka ; wzory żywieniowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 2011
Autorzy: Jan Gawęcki, Wojciech Roszkowski
Tytuł: Profile żywieniowe jako instrument promocji żywności prozdrowotnej
W: Od norm żywieniowych do marketingu żywności / pod red. Jana Gawęckiego i Wojciecha Roszkowskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 95-103, il.
ISBN: 978-83-7160-610-6
Polskie słowa kluczowe: żywność ; wartość odżywcza ; promocja ; profile żywieniowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 2011
Tytuł: Od norm żywieniowych do marketingu żywności / pod red. Jana Gawęckiego i Wojciecha Roszkowskiego
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011. - 134 s. : il., bibliogr. ; 24 cm
ISBN: 978-83-7160-610-6
Polskie słowa kluczowe: żywienie człowieka ; żywność ; edukacja żywieniowa ; normy żywienia ; higiena żywności ; marketing
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 2009
Autorzy: Wojciech Roszkowski, Jan Gawęcki
Tytuł: Wskaźniki wartości odżywczej produktów spozywczych oparte na profilach żywieniowych
W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku" : Warszawa, 10 - 11 września 2009, Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: Warszawa : Komitet Organizacyjny XX Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego, 2009
Szczegóły: s. 21
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP