logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: ROSOCHACKI STANISŁAW J
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2011
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Edyta Juszczuk-Kubiak, Stanisław J. Rosochacki, Edward Pospiech
Tytuł: Impact of polymorphism of the regulatory subunit of the μ-calpain (CAPN1S) on the proteolysis process and meat tenderness of young cattle
Źródło: Mol. Biol. Rep. - 2011, vol. 38, iss. 2, s. 1295-1300, bibliogr.
p-ISSN: 0301-4851 e-ISSN: 1573-4978
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kruchość wołowiny ; gen CAPN1S ; proteoliza ; łańcuchy ciężkie miozyny (MHC)
Angielskie słowa kluczowe: beef tenderness ; CAPN1S gene ; proteolysis ; MHC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.929
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Bożena Grześ, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska, Edward Pospiech, Edyta Juszczuk-Kubiak, Stanisław J. Rosochacki
Tytuł: Impact of polymorphism of the regulatory subunit of the μ-calpain on the proteolysis and tenderness of meat from young bulls
W: 56nd International Congress of Meat Science and Technology : 15-20 August, 2010, Jeju, Korea.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w], [2010]
Szczegóły: s. 108
Angielskie słowa kluczowe: beef tenderness ; CAPNIS gene ; proteolysis ; MHC
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Iwanowska, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak, Stanisław J. Rosochacki, Edyta Juszczuk-Kubiak
Tytuł: Influence of interactions of polymorphisms in regulatory subunit of μ-calpain gene (CAPNIS) on water retention in beef
Tytuł równoległy: Wpływ interakcji polimorfizmów podjednostki regulatorowej genu μ-kalpainy (CAPNIS) na wodochłonność mięsa bydła
W: Meat in technology and human nutrition. Conditions determining production of meat and processed meats in view of cultural heritage and expectations of contemporary consumers : IV International Scientific Conference, Poznań - Rosnówko, 23-24.06.2010, Abstracts of plenary lectures and conference papers.
Adres wydawniczy: [B.m] : [b.w], [2010]
Szczegóły: s. 87-89
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP