logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: REMISZEWSKI MARIAN
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2017
Autorzy: Ryszard Przygodzki, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Marian Remiszewski, Renata Langer, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agnieszka Makowska
Opis patentowy. Polska, 227146 B1
Tytuł wynalazku: Suche, dietetyczne koncentraty potraw instant z kaszą lub makaronem, zwłaszcza wspomagających żywienie w anemii oraz sposób ich wytwarzania
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań ; Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. Prof. Wacława Dąbrowskiego, Warszawa, Polska
Zgłoszenie: 407735, 31.03.2014. 12.10.2015 BUP 21/15
Ogłoszenie: 30.11.2017 WUP 11/17
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2017
Autorzy: Ryszard Przygodzki, Magdalena Zielińska-Dawidziak, Marian Remiszewski, Anna Kupka, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agnieszka Makowska
Opis patentowy. Polska, 227148 B1
Tytuł wynalazku: Suche, dietetyczne koncentraty deserów instant, zwłaszcza wspomagających żywienie w anemii oraz sposób ich wytwarzania
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań ; Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. Prof. Wacława Dąbrowskiego, Warszawa, Polska
Zgłoszenie: 407737, 31.03.2014. 12.10.2015 BUP 21/15
Ogłoszenie: 30.11.2017 WUP 11/17
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2016
Autorzy: Ryszard Przygodzki, Ewa Flaczyk, Maria Jeżewska, Eugeniusz Korbas, Marian Remiszewski, Joanna Kobus-Cisowska, Józef Korczak
Opis patentowy. Polska, 223781 B1
Tytuł wynalazku: Koncentraty obiadowe instant na bazie kaszy zbożowej i sposób ich wytwarzania
Właœciciel: Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego, Warszawa; Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 402202, 21.12.2012. 23.06.2014 BUP 13/14
Ogłoszenie: 30.11.2016 WUP 11/16
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Flaczyk, Joanna Kobus-Cisowska, Monica Przeor, Jozef Korczak, Marian Remiszewski, Eugeniusz Korbas, Maciej Buchowski
Tytuł: Chemical characterization and antioxidative properties of Polish variety of Morus alba L. leaf aqueous extracts from the laboratory and pilot-scale processes
Źródło: Agric. Sci. - 2013, vol. 4, no. 5B, s. 141-147, il., bibliogr.
p-ISSN: 2156-8553 e-ISSN: 2156-8561
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 lutego 2015].
Angielskie słowa kluczowe: Morus alba leaves ; pilot plant scale ; antioxidant activity ; phenolic acids ; flavonols ; HPLC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Repozytorium UP:
5/5
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Makowska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Wiktor Obuchowski, Marian Remiszewski
Tytuł: Możliwość wytwarzania przenżytniego pieczywa chrupkiego o podwyższonych właściwościach bioaktywnych
Tytuł równoległy: Possibility of producting triticale crisp bread with increased bioactive properties
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 94-97
Polskie słowa kluczowe: chleb chrupki ; pszenżyto ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: crisp bread ; triticale ; bioactive components
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP