logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RATAJCZAK KATARZYNA
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Piotrowska-Cyplik, Kamila Myszka, Jakub Czarny, Katarzyna Ratajczak, Ryszard Kowalski, Róża Biegańska-Marecik, Justyna Staninska-Pięta, Jacek Nowak, Paweł Cyplik
Tytuł: Characterization of specific spoilage organisms (SSOs) in vacuum-packed ham by culture-plating techniques and MiSeq next-generation sequencing technologies
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2017, vol. 97, iss. 2, s. 659-668, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 stycznia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: bacterial microbiome ; specific spoilage organisms ; SSOs ; microbial evaluation of food ; MiSeq next-generation sequencing (NGS) technology ; microbial deterioration of food
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.379
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Ratajczak, Agnieszka Piotrowska-Cyplik
Tytuł: Metabolity bakterii kwasu mlekowego i ich zastosowanie w przemyśle
Źródło: Postępy Mikrobiol. - 2017, t. 56, z. 4, s. 416-421, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0079-4252
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: bakterie kwasu mlekowego ; fermentacja mlekowa ; probiotyki
Angielskie słowa kluczowe: lactic acid bacteria ; lactic fermentation ; probiotics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.354
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/9
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Ratajczak, Agnieszka Piotrowska-Cyplik, Kamila Myszka
Tytuł: Badania metapopulacyjne wybranych fermentowanych produktów pochodzenia roślinnego
Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2017, t. 72, nr 3, s. 26-38, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2083-5809
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2018].
Polskie słowa kluczowe: żywność fermentowana ; mikroflora ; metapopulacja ; bezpieczeństwo żywności
Angielskie słowa kluczowe: fermented foods ; microflora ; metapopulation ; food safety
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/9
Rok: 2016
Autorzy: Katarzyna Ratajczak
Tytuł: Wpływ obróbki i przechowywania na jakość mikrobiologiczną marchwi
W: Dni Doktoranta 2016 : Konferencja Naukowa, Poznań, 1-2 grudnia 2016.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 50
ISBN: 978-83-7160-858-2
Polskie słowa kluczowe: marchew ; jakość mikrobiologiczna żywności ; mikroflora żywności ; MAP
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2015
Autorzy: Katarzyna Ratajczak
Tytuł: Bakterie kwasu mlekowego - w trosce o nasze zdrowie
Źródło: Eko My. - 2015, nr 6 (226), s. 34-36, il.
p-ISSN: 1232-4531
Polskie słowa kluczowe: bakterie kwasu mlekowego ; fermentacja mlekowa ; żywność fermentowana
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2015
Autorzy: Katarzyna Ratajczak, Marta Cieślik
Tytuł: Charakterystyka bakterii fermentacji mlekowej obecnych w żywności pochodzenia roślinnego
W: Puzzel 2015 : IV Wrocławska Konferencja Studentów Nauk Technicznych i Ścisłych, Wrocław 18-19 kwietnia 2015, Kompleks Edukacyjno-Badawczy Biotechnologii Uniwersytetu Wrocławskiego.
Adres wydawniczy: Wrocław : Uniwersytet Wrocławski, 2015
Szczegóły: s. 84
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 listopada 2015].
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/9
Rok: 2015
Autorzy: Marta Cieślik, Katarzyna Ratajczak
Tytuł: Rozwój metod identyfikacji mikroorganizmów w analizie mikrobiologicznej żywności
W: Puzzel 2015 : IV Wrocławska Konferencja Studentów Nauk Technicznych i Ścisłych, Wrocław 18-19 kwietnia 2015, Kompleks Edukacyjno-Badawczy Biotechnologii Uniwersytetu Wrocławskiego.
Adres wydawniczy: Wrocław : Uniwersytet Wrocławski, 2015
Szczegóły: s. 84
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 listopada 2015].
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/9
Rok: 2015
Autorzy: Marta Cieślik, Katarzyna Ratajczak
Tytuł: Porównanie wybranych metod identyfikacji mikroorganizmów w analizie mikrobiologicznej mięsa
W: VII Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa TYGIEL 2015 Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju : Lublin, 21-22 marca 2015 roku, Abstrakty / Red. Monika Olszówka, Kinga Kropiwiec, Kamil Maciąg.
Adres wydawniczy: Lublin : Sorus, 2015
Szczegóły: s. 119
ISBN: 978-83-63768-62-1
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; konsorcjum mikrobiologiczne ; mięso
Angielskie słowa kluczowe: food safety ; microbial consortium ; meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/9
Rok: 2014
Autorzy: Justyna Staninska, Zuzanna Szczepaniak, Katarzyna Ratajczak
Tytuł: Wpływ ramnolipidów na biodegradację wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych przez konsorcjum K1 w układzie glebowym
W: Podstawy biotechnologii środowiskowej - trendy, badania, implementacje. tom 6 / [Pr. zbior. pod red. Grzegorza Cemy].
Adres wydawniczy: Gliwice : Katedra Biotechnologii Środowiskowej Politechniki Śląskiej, 2014
Szczegóły: s. 99-105, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-916768-6-8
Polskie słowa kluczowe: biodegradacja ; olej napędowy ; biodiesel ; ramnolipidy
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP