logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RADZIEJEWSKA-KUBZDELA ELŻBIETA
Liczba odnalezionych rekordów: 85



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/85
Rok: 2019
Autorzy: Sylwia Marszałkiewicz, Aleksander Siger, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Dominik Kmiecik, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Wpływ suszenia i przechowywania nasion ostropestu na zawartość związków bioaktywnych w oleju ostropestowym tłoczonym na zimno
Tytuł równoległy: Effect of drying and storage of milk thistle seeds on the contents of bioactive compounds in cold press milk thistle oil
W: Oleje jadalne - od surowca do zdrowia konsumenta : Konferencja naukowa, Poznań, 12-13 czerwca 2019, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2019
Szczegóły: s. 44-45
Polskie słowa kluczowe: ostropest ; olej ; suszenie ; związki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: milk thistle ; oil ; drying ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/85
Rok: 2019
Autorzy: Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Katarzyna Polanowska
Tytuł: Wpływ parametrów procesu nasączania próżniowego na stopień wysycenia i jakość tkanki jabłkowej
W: XII Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Warzywa, grzyby, owoce - znaczenie w naszej epoce" : Łódź, 30-31 maja 2019 r..
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 42
ISBN: 978-83-949548-2-6
Liczba znaków: 2710
Liczba arkuszy: 0,07
Polskie słowa kluczowe: jabłka ; nasączanie próżniowe ; zwiążki bioaktywne ; jakość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/85
Rok: 2018
Autorzy: Marcin Kidoń, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Karolina Młynarczyk, Katarzyna Pawłowska, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Impact of vacuum impregnation on quality parameters of apple cubes
W: 4th International Conference on Food Chemistry and Technology : November 5-7, 2018, Berlin, Germany.
Adres wydawniczy: [Berlin] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 54
Angielskie słowa kluczowe: vacuum impregnation ; apple ; browning inhibition
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/85
Rok: 2018
Autorzy: Paweł Górnaś, Maria J. Ramos, Maria C. Montano, Magdalena Rudzińska, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Anna Grygier
Tytuł: Fruits pits recovered from 14 genotypes of apricot (Prunus armeniaca L.) as potential biodiesel feedstock
Źródło: Eur. J. Lipid Sci. Technol. - 2018, vol. 120, 2, art. no. 1700147, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-7697 e-ISSN: 1438-9312
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 kwietnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: apricot (Prunus armeniaca L.) kernel oil ; biodiesel properties ; by-product ; fatty acid methyl esters ; genotype
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.200
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/85
Rok: 2018
Autorzy: Sylwia Marszałkiewicz, Aleksander Siger, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Effect of the method of growing milk thistle on physicochemical properties of milk thistle oils in storage tests
W: Fats, Oils and Lipids: Science, technology and nutrition in a changing world : 16th Euro Fed Lipid Congress and Expo, 16-19 September 2018, Belfast, UK, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 94
Polskie słowa kluczowe: ostropest plamisty ; oleje roślinne
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/85
Rok: 2018
Autorzy: E. Radziejewska-Kubzdela, H. Jeleń, R. Biegańska-Marecik
Tytuł: Volatile compounds and sensory properties of coleslaw mix packed in modified atmosphere
Źródło: Ital. J. Food Sci. - 2018, vol. 30, no. 4, s. 348-361, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1120-1770
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 czerwca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: aroma ; cabbage ; minimally processed ; modified atmosphere
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.615
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/85
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Kroehnke, Justyna Szadzińska, Marcin Stasiak, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Grzegorz Musielak
Tytuł: Ultrasound- and microwave-assisted convective drying of carrots - process kinetics and product's quality analysis
Źródło: Ultrason. Sonochem. - 2018, vol. 48, s. 249-258, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1350-4177
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 czerwca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: ultrasound ; microwaves ; hybrid drying ; kinetics ; quality ; modeling
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 6.012
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/85
Rok: 2018
Autorzy: Marcin Kidoń, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Przydatność różnych odmian jabłek do procesu nasączania próżniowego
W: XI Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce, warzywa i grzyby - innowacje, bezpieczeństwo, jakość, technologie" : Bydgoszcz, 17-18 maja 2018 r..
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2018
Szczegóły: s. 23
ISBN: 978-83-65603-43-2
Polskie słowa kluczowe: jabłka ; jakość ; nasączanie próżniowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/85
Rok: 2017
Autorzy: Marcin Kidoń, Elżbieta Frątczak, Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Katarzyna Pawłowska
Tytuł: Evaluation of quality of jams produced from different colored carrot roots
W: 4th North and East European Congress on Food : 10-13 September 2017, Kaunas, Lithuania, Abstract book.
Adres wydawniczy: Kaunas : Department of Food Science and Technology, Kaunas University of Technology, 2017
Szczegóły: s. 76
ISBN: 978-609-02-1373-5
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Liczba znaków: 1625
Liczba arkuszy: 0,04
Polskie słowa kluczowe: dżem ; marchew ; jakość ; związki biologicznie aktywne
Angielskie słowa kluczowe: jam ; carrot ; quality ; bioactive compounds ; phenolics
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/85
Rok: 2017
Autorzy: Marianna Raczyk, Aleksander Siger, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Roasting pumpkin seeds and changes in the composition and oxidative stability of cold-pressed oils
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2017, 16 (3), s. 293-301, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: olej ; nasiona ; dynia ; prażenie ; sterole ; kwasy tłuszczowe ; tokoferole ; karotenoidy
Angielskie słowa kluczowe: pumpkin seed oil ; roasting ; sterols ; fatty acid ; tocopherols ; carotenoids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/85
Rok: 2017
Autorzy: H. Ratajkiewicz, E. Radziejewska-Kubzdela, T. Spiżewski, W. Krzesiński, J. Starzyk, R. Biegańska-Marecik, R. Gaj, J. Piekarczyk
Tytuł: The influence of "Effective Microorganisms" and solar radiation on carotenoids and phenolic compounds content in processing tomato
Źródło: Eur. J. Hortic. Sci. - 2017, vol. 82, iss. 3, s. 134-140, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1611-4426 e-ISSN: 1611-4434
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 lipca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: flavonoids ; lycopene ; PAR ; Solanum lycopersicum ; soluble solids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.590
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/85
Rok: 2017
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Roman Marecik
Tytuł: Characterization of phenolics, glucosinolates and antioxidant activity of beverages based on apple juice with addition of frozen and freeze-dried curly kale leaves (Brassica oleracea L. var. acephala L.)
Źródło: Food Chem. - 2017, vol. 230, 1 September, s. 271-280, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: phenolics ; glucosinolates ; antioxidant activity ; kale ; cloudy apple juice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.946
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/85
Rok: 2017
Autorzy: Paweł Górnaś, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Inga Mišina, Róża Biegańska-Marecik, Anna Grygier, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Tocopherols, tocotrienols and carotenoids in kernel oils recovered from 15 apricot (Prunus armeniaca L.) genotype
Źródło: J. Am. Oil Chem. Soc. - 2017, vol. 94, iss. 5, s. 693-699, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0003-021X e-ISSN: 1558-9331
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 maja 2017].
Angielskie słowa kluczowe: tocopherols ; tocotrienols ; carotenoids ; apricot cernrl oil ; Prunus armeniaca ; genotype ; lipophilic antioxidants
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
14/85
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: The effect of organic acid pretreatment and modified atmosphere on shelf life of dry coleslaw mix
Źródło: J. Food Process. Preserv. - 2017, vol. 41, iss. 4, e13044, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0145-8892
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 września 2017].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.510
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/85
Rok: 2017
Autorzy: E. Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: The effect of pretreatment and modified atmosphere packaging on bioactive compound content in coleslaw mix
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2017, vol. 70, s. 505-511, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: minimal processing ; high oxygen ; carotenoids ; ascorbic acid ; phenolics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.129
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/85
Rok: 2017
Autorzy: Sylwia Marszałkiewicz, Aleksander Siger, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Katarzyna Ratusz, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Fizyczno-chemiczne właściwości olejów lniankowych tłoczonych na zimno
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 3, s. 235-244, il., bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_22.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: fitosterole ; karotenoidy ; kwasy tłuszczowe ; olej lniankowy ; oleje roslinne tłoczone na zimno ; tokoferole
Angielskie słowa kluczowe: phytosterols ; carotenoids ; fatty acid ; camelina oil ; cold-pressed vegetable oils ; tocopherols
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
17/85
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Opis patentowy. Polska, 226230 B1
Tytuł wynalazku: Napój owocowo-warzywny oraz sposób wytwarzania napoju owocowo-warzywnego
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 410216, 20.11.2014. 23.05.2016 BUP 11/16
Ogłoszenie: 30.06.2017 WUP 06/17
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
18/85
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Michał Słodziński
Opis patentowy. Polska, 227518 B1
Tytuł wynalazku: Napój owocowo-warzywny oraz sposób wytwarzania napoju owocowo-warzywnego
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 410217, 20.11.2014. 23.05.2016 BUP 11/16
Ogłoszenie: 29.12.2017 WUP 12/17
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
19/85
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Anna Olejnik, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Charakterystyka związków aktywnych biologicznie oraz cytotoksyczności i genotoksyczności soku z rukoli
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 32
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: glukozynolany ; związki fenolowe ; aktywność przeciwutleniająca
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/85
Rok: 2017
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Przygotowywanie domowych przetworów z owoców i warzyw
W: Warzywa i owoce : Przetwórstwo i rola w żywieniu człowieka / Pod red. Jana Gawęckiego i Janusza Czapskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 151-164, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-869-8
Liczba arkuszy: 0,986
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/85
Rok: 2017
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Systemy zapewniania jakości w produkcji warzyw i owoców
W: Warzywa i owoce : Przetwórstwo i rola w żywieniu człowieka / Pod red. Jana Gawęckiego i Janusza Czapskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
Szczegóły: s. 81-94, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-869-8
Liczba arkuszy: 1,003
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/85
Rok: 2017
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Sok z jarmużu w aspekcie technologicznym i prozdrowotnym
Tytuł równoległy: Kale juice in the technological and pro-health aspect
W: XX Międzynarodowe Sympozjum Krajowej Unii Producentów Soków "Branża sokownicza w obliczu wyzwań rynku światowego i krajowego" : 17-19 maja 2017 r., Wisła.
Adres wydawniczy: [Bm.] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 22-23
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
23/85
Rok: 2017
Autorzy: Sylwia Marszałkiewicz, Aleksander Siger, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Wpływ metody uprawy ostropestu na właściwości fizyko-chemiczne olejów ostropestowych w testach przechowalniczych
Tytuł równoległy: Effect of the method of growing milk thistle on physicochemical properties of milk thistle oils in storage tests
W: XXV Jubileuszowa Międzynarodowa Konferencja Naukowa Postępy w technologii tłuszczów roślinnych : Rynia n. Zalewem Zegrzyńskim, 31maja - 02 czerwca 2017.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 21-22
Polskie słowa kluczowe: ostropest plamisty ; oleje tłoczone na zimno ; testy przechowalnicze
Angielskie słowa kluczowe: milk thistle ; cold pressed oil ; storage tests
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
24/85
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Kroehnke, Justyna Szadzińska, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Grzegorz Musielak, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Ultrasound-assisted osmolic dehydration and convective drying of kiwifruit
W: 2nd International Conference on Ultrasonic-based Applications: from analysis to synthesis. 6th-8the June 2016, Caparica - Almada, Portugal, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 274
Angielskie słowa kluczowe: ultrasound ; quality ; kiwifruit ; osmotic dehydration
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
25/85
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Wpływ atmosfery o wysokiej zawartości tlenu na jakość minimalnie przetworzonej sałaty masłowej
W: Bezpieczeństwo żywności w łańcuchu żywnościowym [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 102-111, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-833-9
Liczba arkuszy: 0,50
Polskie słowa kluczowe: atmosfera modyfikowana ; minimalne przetwarzanie ; sałata masłowa
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
26/85
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Rudzińska, Marianna Raczyk, Aleksander Siger, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: The influence of seeds roasting on the bioactive compounds in pumpkin oils
W: Fats, Oils and Lipids: Innovative approaches towards a sustainable future : 14th Euro Fed Lipid Congress, 18-21 September 2016, Ghent, Belgium, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 361
Polskie słowa kluczowe: olej z nasion dyni ; prażenie ; związki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: pumpkin oil ; roasting ; bioactive compounds
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
27/85
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Kroenhke, Justyna Szadzińska, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Convective drying of kiwi (Actinidia deliciosa) pretreated by ultrasonic-assisted osmolic dehydration
W: Fruit and Vegetable Processing : 2nd Euro-Mediterranean Symposium, Avignon, 4-6 April 2016.
Adres wydawniczy: Avignon : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 80, bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: osmotic dehydration ; ultrasound ; convective drying ; kiwi
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
28/85
Rok: 2016
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Porównanie nasączania próżniowego, zanurzania oraz blanszowania jako metod obróbki mało przetworzonych plastrów jabłek
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", 5 lutego 2016 Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolski, 2016
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: przetwarzanie ; nasączanie próżniowe ; blanszowanie ; brązowienie enzymatyczne ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: minimal processing ; vacuum impregnation ; blanching ; enzymatic browning ; apples
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
29/85
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Katarzyna Siwińska
Tytuł: Porównanie wybranych właściwości soków i dżemów z owoców bzu czarnego
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 51
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; przetwory owocowe ; antocyjany ; polifenole ; barwa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/85
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Wpływ atmosfery o wysokiej zawartości tlenu na jakość minimalnie przetworzonej sałaty masłowej
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 36
Polskie słowa kluczowe: sałata masłowa ; minimalne przetwarzanie ; atmosfera modyfikowana
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/85
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Kidoń, Jerzy Fogiel, Dorota Walkowiak-Tomczak, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Zastosowanie suszonych wytłoków jabłkowych jako dodatku do produkcji wafli
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", 5 lutego 2016 Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolski, 2016
Szczegóły: s. 82
Polskie słowa kluczowe: wafle suche ; wytłoki jabłkowe ; wzbogacanie ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: dry wafers ; apple pomace ; enrichment ; polyphenols
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
32/85
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Anna Olejnik
Tytuł: Effects of pretreatment and modified atmosphere packaging on glucosinolate levels in coleslaw mix
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2016, vol. 70, s. 192-198, bibliogr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 marca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: ready-to-eat ; white cabbage ; indole glucosinoaltes ; aliphatic glucosinolates ; cytotoxicity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.329
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
33/85
Rok: 2016
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Comparison of vacuum impergantion, dipping and blanching as treatment method maintaining quality of fresh-cut apple
W: Nowoczesne technologie produkcji żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 128-145, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-837-7
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: fresh-cut apple ; texture ; microbiology ; vacuum impregnation ; enzymatic browning
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
34/85
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Joanna Kasprzak
Tytuł: Wpływ obróbki wstępnej miazgi na jakość soku z rukoli
W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 36
Polskie słowa kluczowe: rukola ; glukozynolany ; związki fenolowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
35/85
Rok: 2016
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Wpływ parametrów procesu technologicznego na zawartość związków biologicznie aktywnych w sokach malinowych
W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 7
Polskie słowa kluczowe: soki malinowe ; obróbka termiczna ; obróbka ultradźwiękowa ; związki bioaktywne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
36/85
Rok: 2016
Autorzy: Iwona Bartkowiak-Broda, Magdalena Rudzińska, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Teresa Piętka, Krzysztof Michalski
Tytuł: Olej gorczycy białej (Sinapis alba L.) bogatym źródłem fitosteroli
Tytuł równoległy: Oil of white mustard (Sinapis alba L.) a rich source of phytosterols
W: Rośliny oleiste - postępy w genetyce, hodowli, technologii i analityce lipidów : XXXIII Konferencja Naukowa, 5-6.04.2016, Poznań, Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 135-136
Polskie słowa kluczowe: gorczyca biała ; fitosterole ; karotenoidy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
37/85
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Katarzyna Siwińska, Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Porównanie wybranych właściwości soków i dżemów z owoców bzu czarnego
W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 67-76, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-834-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwutleniająca ; antocyjany ; barwa ; bez czarny ; polifenole ; przetwory
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
38/85
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Kidoń, Jerzy Fogiel, Dorota Walkowiak-Tomczak, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Zastosowanie suszonych wytłoków jabłkowych jako dodatku do produkcji wafli
W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 47-55, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-836-0
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: barwa ; właściwości sensoryczne ; tekstura ; wafle ; wytłoki jabłkowe ; polifenole
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
39/85
Rok: 2015
Autorzy: Marcin Kidoń, Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Bioactive compounds contents in different parts of purple carrot roots
Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 66, bibliogr.
p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
Polskie słowa kluczowe: marchew purpurowa ; polifenole ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: purple carrot ; polyphenols ; anthocyanins
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
40/85
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Changes of bioactive compounds content during ripening of fruits
Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 52, bibliogr.
p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
Polskie słowa kluczowe: związki bioaktywne ; owoce ; stopień dojrzałości
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; fruit ; maturity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
41/85
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Marcin Kidoń, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Characteristics of bioactive properties of elder flowers
Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 33, bibliogr.
p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; kwiaty ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; flowers ; antioxidant activity ; polyphenols
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
42/85
Rok: 2015
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Dorota Walkowiak-Tomczak, Marcin Kidoń, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Effect of mash treatment on the biological active compounds content in strawberry juices
Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 53, bibliogr.
p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
Polskie słowa kluczowe: sok truskawkowy ; obróbka miazgi ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: strawberry juice ; mash treatment ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
43/85
Rok: 2015
Autorzy: Joanna Kroehnke, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Grzegorz Musielak, Marcin Stasiak, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Ultrasonic-assisted and microwave-assisted convective drying of carrot - drying kinetics and quality analysis
W: EuroDrying'2015 : 5th European Drying Conference, October 21-23, 2015 Budapest, Hungary, Proceedings / Ed. by I. Farkas and P. Vig.
Adres wydawniczy: Gödöllő : Szent István University, 2015
Szczegóły: s. 195-201, il., bibliogr.
ISBN: 978-963-9970-62-5
Angielskie słowa kluczowe: ultrasound ; microwave ; drying ; quality analysis
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
44/85
Rok: 2015
Autorzy: M. Kidon, J. Grabowska, D. Walkowiak-Tomczak, E. Radziejewska-Kubzdela, R. Bieganska-Marecik, K. Młynarczyk
Tytuł: A comparison of bioactive compounds in drying purple-fleshed apples
Źródło: J. EcoAgriTour. - 2015, spec. iss., s. 147
p-ISSN: 1844-8577
Uwagi: NEEFood 3rd North and East European Congress on Food, Global and Local Challenges in Food Science and Technology Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015. NEEFood Congress 2015. Book of Abstracts
Angielskie słowa kluczowe: purple-fleshed apples ; polyphenolic compounds ; anthocyanins ; antioxidant activity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
45/85
Rok: 2015
Autorzy: R. Bieganska-Marecik, E. Radziejewska-Kubzdela, M. Kidon, D. Walkowiak-Tomczak
Tytuł: The content of phenolic compounds and glucosinolates in novel beverages with the addition of red curly kale and blackcurrant juice
Źródło: J. EcoAgriTour. - 2015, spec. iss., s. 191
p-ISSN: 1844-8577
Uwagi: NEEFood 3rd North and East European Congress on Food, Global and Local Challenges in Food Science and Technology Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015. NEEFood Congress 2015. Book of Abstracts
Angielskie słowa kluczowe: novel beverages ; kale ; apple juice ; polyphenols ; glucosinolates
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
46/85
Rok: 2015
Autorzy: D. Walkowiak-Tomczak, M. Kidon, K. Młynarczyk, R. Bieganska-Marecik, E. Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: The effect of plant additives and spices on sensory and chemical properties of chokeberry sweetened juices and drinks
Źródło: J. EcoAgriTour. - 2015, spec. iss., s. 196
p-ISSN: 1844-8577
Uwagi: NEEFood 3rd North and East European Congress on Food, Global and Local Challenges in Food Science and Technology Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015. NEEFood Congress 2015. Book of Abstracts
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; juice ; elderberry flowers ; cloves ; anthocyanins ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
47/85
Rok: 2015
Autorzy: K. Młynarczyk, D. Walkowiak-Tomczak, M. Kidon, R. Bieganska-Marecik, E. Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Evaluation of colour and anthocyanins content in commercial elderberry juices
Źródło: J. EcoAgriTour. - 2015, spec. iss., s. 192
p-ISSN: 1844-8577
Uwagi: NEEFood 3rd North and East European Congress on Food, Global and Local Challenges in Food Science and Technology Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015. NEEFood Congress 2015. Book of Abstracts
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; Sambucus nigra ; anthocyanins ; colour ; juice
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
48/85
Rok: 2015
Autorzy: Kamila Myszka, Mariola Olkowicz, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Impact of bacterial quorum sensing system on changes organoleptic markers of storage cabbage
Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 4, no. 5, s. 407-411, il., bibliogr.
p-ISSN: 1338-5178
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: quorum sensing ; acylowane laktony homoseryny ; psucie mikrobiologiczne ; Enterobacteriaceae
Angielskie słowa kluczowe: Enterobacteriaceae ; quorum sensing ; acylated homoserine lactones ; microbiological spoilage
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
49/85
Rok: 2015
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: A comparison of the composition and antioxidant capacity of novel beverages with an addition of red cabbage in the frozen, puree and freeze-dried forms
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2015, vol. 62, iss. 1, part 2, s. 821-829, il., bibliogr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 11 maja 2015].
Angielskie słowa kluczowe: Brassica oleracea ; polyphenols ; glucosinolates ; apple juice
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.711
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
50/85
Rok: 2015
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Marek Wower
Tytuł: Wpływ składu atmosfery zmodyfikowanej na zawartość glukozynolanów w surówce warzywnej typu coleslaw
W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
Szczegóły: s. 65
Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
Polskie słowa kluczowe: glukozynolany alifatyczne ; glukozynolany indolowe ; coleslaw
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
51/85
Rok: 2015
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Zmiany zawartośći związków biologicznie aktywnych w soku z jarmużu zielonego w zależności od parametrów procesu technologicznego
W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
Szczegóły: s. 34
Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
Polskie słowa kluczowe: jarmuż ; soki warzywne ; polifenole ; glukozynolany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
52/85
Rok: 2015
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Effect of pretreatment and modified atmosphere packaging on quality of dry coleslaw mix
Źródło: Packag. Technol. Sci. - 2015, vol. 28, iss. 12, s. 1011-1026, il., bibliogr.
p-ISSN: 0894-3214 e-ISSN: 1099-1522
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 grudnia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: coleslaw mix ; microbial quality ; modified atmosphere ; disinfection ; minimal processing
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.292
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
53/85
Rok: 2015
Autorzy: R. Biegańska-Marecik, E. Radziejewska-Kubzdela, R. Marecik, K. Czaczyk
Tytuł: Sensory and microbiological quality of kale (Brassica oleracea var. acephala) packed in a modified atmosphere using microperforation of packaging film
W: VI International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology - BioMicroWorld 2015 : Barcelona (Spain), 28-30 October 2015, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [Barcelona] : Formatex Research Center, 2015
Szczegóły: s. 182
Angielskie słowa kluczowe: modified atmosphere ; kale ; microperforation of packaging film ; sensory quality ; microbial quality
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
54/85
Rok: 2014
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Marcin Kidoń
Tytuł: Applicability of vacuum impregnation to modify physico-chemical, sensory and nutritive characteristics of plant origin products : A review
Źródło: Int. J. Mol. Sci. - 2014, vol. 15, iss. 9, s. 16577-16610, bibliogr.
p-ISSN: 1661-6596 e-ISSN: 1422-0067
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 listopada 2014].
Angielskie słowa kluczowe: texture ; nutrients ; mass transfer ; pro-health compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.862
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
55/85
Rok: 2014
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: The effect of pre-treatment and modified atmosphere packaging on contents of phenolic compounds and sensory and microbiological quality of shredded celeriac
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2014, vol. 94, iss. 6, s. 1140-1148, il., bibliogr.
e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 listopada 2014].
Angielskie słowa kluczowe: celeriac ; phenolic compounds ; furanocoumarins ; PCA ; modified atmosphere packaging
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.714
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
56/85
Rok: 2014
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Glukozynolany
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 171-183, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,5
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
57/85
Rok: 2013
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Effect of freezing and freeze drying on biological active compounds in kale leaves.
W: Current trends in commodity science : 12th IComSC'13, 16th-19th September 2013, Poznań, Poland, Book of abstracts / Ed. Daniela Gwiazdowska i Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics. Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 113
ISBN: 978-83-911169-3-7
Uwagi: 12th International Commodity Science Conference. Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 16th-19th September 2013.
Polskie słowa kluczowe: polifenole ; glukozynolany ; zamrażanie
Angielskie słowa kluczowe: poliphenols ; glucosinolates ; freezing
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
58/85
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Klaudia Cychnerska
Tytuł: The effect of technological process on contents of biological active compounds in red cabbage
W: Current trends in commodity science : 12th IComSC'13, 16th-19th September 2013, Poznań, Poland, Book of abstracts / Ed. Daniela Gwiazdowska i Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics. Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: 130
ISBN: 978-83-911169-3-7
Uwagi: 12th International Commodity Science Conference. Current Trends in Commodity Science, Poznań University of Economics, 16th-19th September 2013.
Polskie słowa kluczowe: czerwona kapusta ; glukozynolany ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: red cabbage ; glucosinolates ; phenolic compounds
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
59/85
Rok: 2013
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Effect of freezing and freeze drying on biological active compounds of kale leaves
W: Current trends in commodity science : Food bioactive compounds / Ed. Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics, Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 59-72, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-911169-8-2
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: kale ; freezing ; freeze-drying ; bioactive compounds
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
60/85
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Klaudia Cychnerska
Tytuł: The effect of technological processing on content of biologically active compounds in red cabbage
W: Current trends in commodity science : Food bioactive compounds / Ed. Daniela Gwiazdowska, Katarzyna Kluczyńska.
Adres wydawniczy: Poznań : Poznań University of Economics, Faculty of Commodity Science, 2013
Szczegóły: s. 44-58, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-911169-8-2
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: red cabbage ; phenolic compounds ; glucosinolates ; antioxidant capacity
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
61/85
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Michał Słodziński, Marcin Kidoń
Tytuł: Contents of biological active compounds in juice and pomace produced from white cabbage
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Instanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 386
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: kapusta ; glukozynolany ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: cabbage ; glucosinolates ; polyphenols
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
62/85
Rok: 2013
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Michał Słodziński, Marcin Kidoń
Tytuł: Polyphenols glucosinolate contents and antioxidant activity in juices and pomaces obtained from broccoli cultivar
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Instanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 385
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: brokuł ; glukozynolany ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: broccoli ; glucosinolates ; polyphenols
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
63/85
Rok: 2013
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Michał Słodziński
Tytuł: Charakterystyka związków polifenolowych w odmianach kapusty głowiastej czerwonej
W: Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu : XLI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 2-3 lipca 2013 r.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2013
Szczegóły: s. 231-232
ISBN: 978-83-937001-0-3
Polskie słowa kluczowe: kapusta czerwona ; związki fenolowe ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
64/85
Rok: 2013
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Wpływ obróbki termicznej na jakość płynnych produktów warzywno-owocowych
W: Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu : XLI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 2-3 lipca 2013 r.
Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2013
Szczegóły: s. 170
ISBN: 978-83-937001-0-3
Polskie słowa kluczowe: napoje owocowo-warzwne ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
65/85
Rok: 2013
Autorzy: Michał Słodziński, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Marcin Kidoń
Tytuł: Comparison of the content of the bioactive compounds in external and internal leaves of white and red cabbage
Źródło: Scientific Work. UFT Plovdiv. - 2013, vol. 60, no. 1, s. 766
p-ISSN: 1314-7102
Uwagi: International Scientific Conference "Food Science, Engineering and Technologies 2013", Plovdiv, 18-19 October 2013.
Polskie słowa kluczowe: kapusta ; składniki bioaktywne ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: cabbage ; bioactive compounds ; polyphenols
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
66/85
Rok: 2011
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Wpływ pakowania w atmosferze modyfikowanej o różnym składzie na jakość jarmużu o małym stopniu przetworzenia
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2011, t. 44, nr 3, s. 957-963, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pakowanie w atmosferze modyfikowanej ; jakość sensoryczna ; jarmuż
Angielskie słowa kluczowe: modified atmosphere packaging ; sensory quality ; kale
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
67/85
Rok: 2011
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Wpływ składu atmosfery oraz czasu przechowywania na zmiany zawartości azotanów (V) i (III) w surówce warzywnej typu Coleslaw
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2011, t. 44, nr 3, s. 719-724, il., bibliogr., streszcz.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: azotany(V) ; azotany(III) ; surówka typu coleslaw ; atmosfera modyfikowana
Angielskie słowa kluczowe: coleslaw mix ; nitrates(V) ; nitrates(III) ; modifed atmosphere
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
68/85
Rok: 2011
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Changes in contents of nitrates(V) and nitrates(III) in small radish packaged and stored in modified atmosphere
Tytuł równoległy: Zmiany zawartości azotanów(V) i azotanów(III) w rzodkiewce zapakowanej i przechowywanej w atmosferze modyfikowanej
Źródło: Ecol. Chem. Eng. A. - 2011, vol. 18, no. 1, s. 129-137, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1898-6188 e-ISSN: 2084-4530
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: rzodkiewka ; azotany(V) ; azotany(III) ; atmosfera modyfikowana ; folie o różnej przepuszczalności dla tlenu
Angielskie słowa kluczowe: small radish ; nitrates(V) ; nitrates(III) ; modified atmosphere ; films with different oxygen permeability
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
69/85
Rok: 2011
Autorzy: Kamila Myszka, Mariola Olkowicz, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Charakterystyka laktonów N-acyl-L-homoseryny wytwarzanych przez mikroflorę uczestniczącą w psuciu się warzyw o małym stopniu przetworzenia
W: Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu : XL Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk połączona z obchodami Jubileuszu 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, Warszawa, 29 czerwca - 1 lipca 2011 / oprac. red. Emilia Janiszewska, Joanna Miselhorn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
Szczegóły: s. 162
ISBN: 978-83-7583-293-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
70/85
Rok: 2011
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: The effect of storage in modified atmosphere on changes in phenolic content and antioxidant capacity of coleslaw salad
Tytuł równoległy: Wpływ przechowywania w atmosferze modyfikowanej na zmiany zawartości polifenoli i zdolność przeciwutleniającą w surówce "coleslaw"
Źródło: Veg. Crop. Res. Bull. - 2011, vol. 74, s. 129-141, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1506-9427 e-ISSN: 1898-7761
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Angielskie słowa kluczowe: coleslaw mix ; minimal processing ; modifed atmosphere
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
71/85
Rok: 2011
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Wpływ pakowania w atmosferze modyfikowanej o różnym składzie na jakość jarmużu o małym stopniu przetworzenia
W: XXI Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Aspekty zdrowotne żywności i żywienia" : Białystok, 21-23 września 2011, Streszczczenia plakatów i referatów.
Adres wydawniczy: Białystok : Komitet Organizacyjny XXI Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Aspekty Zdrowotne Żywności i Żywienia", 2011
Szczegóły: s. 162-163
ISBN: 978-83-89934-62-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
72/85
Rok: 2011
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Wpływ składu atmosfery oraz czasu przechowywania na zmiany zawartości azotanów (V) i (III) w surówce warzywnej typu colesław
W: XXI Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Aspekty zdrowotne żywności i żywienia" : Białystok, 21-23 września 2011, Streszczczenia plakatów i referatów.
Adres wydawniczy: Białystok : Komitet Organizacyjny XXI Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Aspekty Zdrowotne Żywności i Żywienia", 2011
Szczegóły: s. 128
ISBN: 978-83-89934-62-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
73/85
Rok: 2011
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Wpływ warunków pakowania na jakość mało przetworzonej surówki typu colesław
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2011, z. 558, s. 215-229, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Wybrane problemy inzynierii żywności. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 listopada 2017].
Polskie słowa kluczowe: surówka typu coleslaw ; minimalne przetwarzanie ; atmosfera modyfikowana
Angielskie słowa kluczowe: coleslaw mix ; minimally processed ; modifed atmosphere
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
74/85
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Wpływ składu atmosfery oraz mikroperforacji folii na jakość surówki warzywnej typu coleslaw
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 4, s. 61-67, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
75/85
Rok: 2010
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Dorota Walkowiak-Tomczak, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Zmiany zawartości azotanów(V) i (III) w pietruszce naciowej zapakowanej i przechowywanej w atmosferze modyfikowanej
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 4, s. 131-136, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
76/85
Rok: 2010
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Pakowanie jarmużu o małym stopniu przetwarzenia w atmosferze modyfikowanej z zastosowaniem mikroperforacji materiału opakowaniowego
W: II Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 9-11 czerwiec 2010 / Oprac. red. Ewa Jakubczyk.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2010
Szczegóły: s. 22
ISBN: 978-83-7583-204-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
77/85
Rok: 2010
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Wpływ warunków pakowania na jakość mało przetworzonej surówki typu coleslaw
W: II Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 9-11 czerwiec 2010 / Oprac. red. Ewa Jakubczyk.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2010
Szczegóły: s. 109
ISBN: 978-83-7583-204-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
78/85
Rok: 2009
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Zmiany barwy szpinaku i jarmużu pakowanych i przechowywanych w atmosferze modyfikowanej
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2009, t. 14, nr 1, s. 97-104, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
79/85
Rok: 2009
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Zmiany zawartości związków fenolowych i zdolności przeciwutleniającej w jarmużu o małym stopniu przetworzenia pakowanym w atmosferze modyfikowanej
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2009, t. 42, nr 3, s. 854-860, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: związki polifenolowe ; atmosfera modyfikowana ; jarmuż
Angielskie słowa kluczowe: polyphenolic compounds ; modifi ed atmosphere ; kale
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
80/85
Rok: 2009
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: The effect of modified atmosphere packaging conditions on quality of minimally processed kale
Tytuł równoległy: Wpływ warunków pakowania w atmosferze modyfikowanej na jakość jarmużu o małym stopniu przetworzenia
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2009, t. 3, z. 4, art. 135, il., bibliogr., abstr., streszcz.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_3_135.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: pakowanie w atmosferze modyfikowanej ; jarmuż ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: modified atmosphere packaging ; kale ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
81/85
Rok: 2009
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Wpływ zawartości azotanów(V) i (III) w sałacie masłowej pakowanej i przechowywanej w atmosferze modyfikowanej
W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku" : Warszawa, 10 - 11 września 2009, Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: Warszawa : Komitet Organizacyjny XX Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego, 2009
Szczegóły: s. 87
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
82/85
Rok: 2009
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Zmiany zawartości związków fenolowych i zdolności przeciwutleniającej w jarmużu o małym stopniu przetworzenia pakowanym w atmosferze modyfikowanej
W: XX Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Jakość zdrowotna żywności i żywienia oraz przedmiotów użytku" : Warszawa, 10 - 11 września 2009, Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: Warszawa : Komitet Organizacyjny XX Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego, 2009
Szczegóły: s. 55-56
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
83/85
Rok: 2006
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk
Tytuł: Określenie wpływu obróbki wstępnej wiórków selera roztworami inhibitorów brązowienia enzymatycznego na jakość produktu mało przetworzonego
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 222
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: seler korzeniowy ; wiórki selera ; obróbka wstępna ; inhibitory brązowienia enzymatycznego ; żywność mało przetworzona ; jakość
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
84/85
Rok: 2005
Autorzy: E. Radziejewska-Kubzdela, J. Czapski
Tytuł: Wpływ procesu technologicznego oraz czasu przechowywania korzeni selera na zmiany zawartości furanokumaryn w produkcie mało przetworzonym
W: Technologia i Biotechnologia Żywności - teraźniejszość i przyszłość : XXXVI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Szczecin, 13-14 września 2005, Streszczenia referatów i doniesień.
Adres wydawniczy: Szczecin : Akademia Rolnicza, 2005
Szczegóły: s. 173
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
85/85
Rok: 2004
Autorzy: E. Radziejewska-Kubzdela, J. Czapski, E. Gniewowska
Tytuł: Zmiany zawartości związków fenolowych w mało przetworzonym selerze korzeniowym w czasie przechowywania
W: Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne : XXXV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Łódź, 21-22 IX 2004.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej ; Oddział Łódzki Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2004
Szczegóły: s. 172
ISBN: 83-912026-5-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP