logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: RÓŻAŃSKA MARIA
Liczba odnalezionych rekordów: 29



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/29
Rok: 2019
Autorzy: Maria Barbara Różańska, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Jolanta Tomaszewska-Gras, Krzysztof Dwiecki, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Seed-roasting process affects oxidative stability of cold-pressed oils
Źródło: Antioxidants. - 2019, vol. 8, iss. 8, art. no. 313, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2076-3921
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 sierpnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; berry by-product ; berry seeds oil ; DSC ; oxidation stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.520
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/29
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Adamina Duda, Natalia Poliszko, Maria Barbara Różańska, Paweł Jeżowski, Agnieszka Tomkowiak, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Wheat bread enriched with raspberry and strawberry oilcakes: effects on proximate composition, texture and water properties
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2019, vol. 245, iss. 11, s. 259-2600, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: by-products ; defatted seeds ; food enrichment ; low-field NMR ; water activity ; water dynamics
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.056
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/29
Rok: 2019
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Maria Różańska, Paulina Piechowska, Agnieszka Waśkiewicz, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Effects of polyphenols on volatile profile and acrylamide formation in a model wheat bread system
Źródło: Food Chem. - 2019, vol. 297, 1 November 2019, 125008, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: phenolic compounds ; bread ; acrylamide ; GC-MS ; Maillard reaction ; lipid oxidation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.399
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/29
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Maria Różańska, Agnieszka Makowska, Paweł Jeżowski, Piotr Kubiak
Tytuł: Production of wheat bread with spray-dried potato juice: Influence on dough and bread characteristics
Źródło: Food Sci. Technol. Int. - 2019, vol. 25, iss. 3, s. 223-232, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1082-0132 e-ISSN: 1532-1738
Angielskie słowa kluczowe: functional food ; food enrichment ; texture ; fermentation properties ; consumer acceptance
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.221
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/29
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Paulina Pauter, Krzysztof Smarzyński, Maria Barbara Różańska, Paweł Jeżowski, Krzysztof Dwiecki, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: Thermal processing of pasta enriched with black locust flowers affect quality, phenolics, and antioxidant activity
Źródło: J. Food Process. Preserv. - 2019, vol. 43, iss. 10, e14106, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0145-8892
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 października 2019].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.288
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/29
Rok: 2019
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Maria Różańska, Aleksander Siger, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Changes in chemical composition and oxidative stability of cold-pressed oilsobtained from by-product roasted berry seeds
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2019, vol. 111, s. 541-547, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: berry by-product ; fatty acids ; tocopherols ; phytosterols
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.714
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/29
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Pauter, Maria Różańska, Paulina Wiza, Sandra Dworczak, Natalia Grobelna, Paulina Sarbak, Przemysław Ł. Kowalczewski
Tytuł: Effects of the replacement of wheat flour with cricket powder on the characteristics of muffins
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2018, 17 (3), s. 227-233, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: muffins ; cricket powder ; protein enrichment ; texture ; consumer acceptance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    8/29
    Rok: 2018
    Autorzy: Paulina Pauter, Szymon Musiał, Maria Tryjanowska, Krzysztof Smarzyński, Maria Różańska
    Tytuł: Wpływ obróbki termicznej na aktywność przeciwutleniającą makaronu z dodatkiem robinii akacjowej
    W: Dni Doktoranta 2018 : Konferencja Naukowa, Poznań, 13 kwietnia 2018 / Red. Ewelina Janicka, Joanna Jaskuła.
    Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
    Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2018
    Szczegóły: s. 32
    Polskie słowa kluczowe: robinia akacjowa ; flawonoidy ; aktywność przeciwutleniająca
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    9/29
    Rok: 2018
    Autorzy: Maria Różańska
    Tytuł: Zmiany zawartości związków lotnych modelowych ciastek kruchych wzbogaconych w wytłoki winogronowe podczas ich przechowywania
    W: Dni Doktoranta 2018 : Konferencja Naukowa, Poznań, 13 kwietnia 2018 / Red. Ewelina Janicka, Joanna Jaskuła.
    Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
    Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2018
    Szczegóły: s. 36
    Polskie słowa kluczowe: związki lotne ; wytłoki winogronowe ; atmosfera modyfikowana
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    10/29
    Rok: 2018
    Autorzy: Marta Cieślik, Wojciech Czekała, Dawid Chełkowski, Maria Różańska, Marta Archacka
    Tytuł: Mesophilic versus thermophilic anaerobic digestion of food waste as bioconversion methods
    W: Ecological and environmental engineering : The First International Scientific Conference, 26-29 June 2018, Kraków, Poland, Book of Abstracts / Ed. Krzysztof Jóźwiakowski, Agnieszka Listosz, Alina Kowalczyk-Juśko.
    Adres wydawniczy: Lublin : University of Life Sciences, 2018
    Szczegóły: s. 38
    ISBN: 978-8363657-99-4
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 sierpnia 2018].
    Angielskie słowa kluczowe: food waste ; methane fermentation ; mesophilic fermentation ; thermophilic
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    11/29
    Rok: 2018
    Autorzy: S. Mildner-Szkudlarz, R. Zawirska-Wojtasiak, A. Siger, M. Różańska, E. Wojtowicz
    Tytuł: Natural compounds from grape by-products enhance nutritive value and reduce formation of CML in model muffins
    W: FAT 2018: Euro-Global Conference on Food Science, Agronomy and Technology : Theme: Current Trends and Future Perspectives in the Food Sector: From novel concepts to industrial applications, September 20-22, 2018, Rome, Italy.
    Adres wydawniczy: Rome : [b.w.], 2018
    Szczegóły: s. 55
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    12/29
    Rok: 2018
    Autorzy: Paulina Pauter, Paulina Wiza, Sandra Dworczak, Natalia Grobelna, Paulina Sarbak, Maria Różańska
    Tytuł: Muffiny z dodatkiem mąki ze świerszczy: wpływ na jakość, teksturę i akceptację konsumencką
    W: III Ogólnopolska Konferencja Nowe Horyzonty w Naukach Przyrodniczych BIOT 2018 : Poznań, 28 maja 2018, Książka abstraktów.
    Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
    Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2018
    Szczegóły: s. 30
    Polskie słowa kluczowe: owady ; mąka ze świerszczy ; super żywność
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    13/29
    Rok: 2018
    Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Maria Różańska, Danuta Górecka, Marzanna Hęś, Sylwia Mildner-Szkudlarz
    Tytuł: Możliwości wykorzystania produktów ubocznych przemysłu zbożowo-młynarskiego]
    Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 12, s. 36-39, bibliogr.,streszcz., abstr.
    p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
    Polskie słowa kluczowe: przemysł zbożowy ; produkty odpadowe ; skład ; wykorzystanie w żywności
    Angielskie słowa kluczowe: grain industry ; by-products ; composition ; use in food products
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    14/29
    Rok: 2018
    Autorzy: Maria Różańska, Sylwia Mildner-Szkudlarz
    Tytuł: Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
    Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 4, s. 32-35, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: pieczywo bezglutenowe ; technologia HHP ; ekstruzja ; miesienie ultradżwiękowe
    Angielskie słowa kluczowe: gluten-free bread ; HHP technology ; extrusion ; ultrasound mixing
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 12.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    15/29
    Rok: 2018
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Maria Różańska, Agnieszka Makowska, Paweł Jeżowski
    Tytuł: Chleb wzbogacony sokiem ziemniaczanym: tekstura, jakość i akceptacja konsumencka
    W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : "Innowacyjność i optymalizacji procesów w produkcji i przetwarzaniu ziemniaka", X Jubileuszowa Konferencja Naukowa, Polanica Zdrój, 8-10 maja 2018 r. / Oprac. red. Hanna Boruczkowska, Tomasz Boruczkowski.
    Adres wydawniczy: Polanica Zdrój : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2018
    Szczegóły: s. 70
    ISBN: 978-83-923549-1-8
    Polskie słowa kluczowe: sok z ziemniaka ; pieczywo pszenne ; tekstura ; ocena konsumencka ; żywność prozdrowotna ; właściwości przeciwutleniające
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    16/29
    Rok: 2018
    Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Maria Różańska, Agnieszka Makowska, Paweł Jeżowski
    Tytuł: Wpływ dodatku soku ziemniaczanego na przebieg procesu fermentacji ciasta pszennego
    W: Ziemniak spożywczy i przemysłowy oraz jego przetwarzanie : "Innowacyjność i optymalizacji procesów w produkcji i przetwarzaniu ziemniaka", X Jubileuszowa Konferencja Naukowa, Polanica Zdrój, 8-10 maja 2018 r. / Oprac. red. Hanna Boruczkowska, Tomasz Boruczkowski.
    Adres wydawniczy: Polanica Zdrój : Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, 2018
    Szczegóły: s. 69
    ISBN: 978-83-923549-1-8
    Polskie słowa kluczowe: sok z ziemniaka ; fermentacja ; ciasto pszenne
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    17/29
    Rok: 2017
    Autorzy: M. Różańska, M. Archacka, K. Piekos
    Tytuł: Freeze and spray drying of anthocyanin concentrates obtained from fruit pomaces
    W: 6th International Conference for Young Researchers : Multidirectional Research in Agriculture, Forestry and Technology, 24-25 April 2017, Krakow, Book of abstracts.
    Adres wydawniczy: Kraków : PhD Student Council of the University of Agriculture in Krakow, 2017
    Szczegóły: s. 116
    Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; blackcurrant ; anthocyanins ; spray drying ; lyophilization
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    18/29
    Rok: 2017
    Autorzy: M. Archacka, M. Rozanska, M. Rogodzinska, A. Olejnik
    Tytuł: Survival of microencapsulated Lactococcus lactis in different wall materials and temperatures during storage
    W: 6th International Conference for Young Researchers : Multidirectional Research in Agriculture, Forestry and Technology, 24-25 April 2017, Krakow, Book of abstracts.
    Adres wydawniczy: Kraków : PhD Student Council of the University of Agriculture in Krakow, 2017
    Szczegóły: s. 115
    Angielskie słowa kluczowe: spray drying ; freeze-drying ; microencapsulation ; Lactococcus lactis ; probiotic bacteria ; survival
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    19/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Maria Różańska, Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Anita Zalewska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Extraction and characterisation of anthocyanins obtained from lingonberry fruit
    W: Current trends in commodity science : 14th IComSC'17, 19th-22nd June 2017, Poznań, Poland, Book of abstracts / Eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś.
    Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznań University of Economics and Business, 2017
    Szczegóły: s. 98
    ISBN: 978-83-943304-7-7
    Uwagi: 14th International Commodity Science Conference - Current Trends in Commodity Science, Faculty of Commodity Science, Poznan University of Economics and Business, 19th-22nd June 2017.
    Angielskie słowa kluczowe: extraction ; anthocyanins ; antioxidant activity ; lingonberry
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    20/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Maria Różańska, Radosław Dembczyński, Wojciech Białas, Anna Olejnik, Anita Zalewska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Extraction and purification of anthocyanins of lingonberry fruit
    W: Current trends in commodity science : Food safety and analysis of bioactive substances / Ed. Hanna Śmigielska.
    Adres wydawniczy: Poznań : University of Economics and Business, Faculty of Commodity Science, 2017
    Szczegóły: s. 60-74, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    ISBN: 978-83-94206-1-9
    Polskie słowa kluczowe: ekstrakcja ; antocyjany ; aktywność przeciwutleniająca ; borówka brusznica
    Angielskie słowa kluczowe: extraction ; anthocyanins ; antioxidant activity ; lingonberry
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    21/29
    Rok: 2017
    Autorzy: M. Różańska, R. Dembczyński, M. Archacka, W. Białas, A. Olejnik, A. Zalewska, G. Lewandowicz
    Tytuł: Charakterystyka i otrzymywanie antocyjanów z owoców borówki brusznicy
    Tytuł równoległy: Extraction and characterization of anthocyanins obtained from lingonberry fruit
    W: Food: today and tomorrow. XXII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności : 5 th International Session of Young Scientific Staff, May 18-19th 2017 Szczecin.
    Adres wydawniczy: [Szczecin] : [b.w.], 2017
    Szczegóły: s. 67-70, bibliogr.
    ISBN: 978-83-935477-9-1
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL, ENG
    Praca afiliowana przez UP
    22/29
    Rok: 2017
    Autorzy: M. Archacka, W. Białas, M. Różańska, T. Jankowski
    Tytuł: Microencapsulation of probiotic Lactobacillus plantarum with different wall materials by spray drying
    W: Food: today and tomorrow. XXII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności : 5 th International Session of Young Scientific Staff, May 18-19th 2017 Szczecin.
    Adres wydawniczy: [Szczecin] : [b.w.], 2017
    Szczegóły: s. 127-128
    ISBN: 978-83-935477-9-1
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    23/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Marta Archacka, Wojciech Białas, Maria Różańska, Tomasz Jankowski
    Tytuł: Mikrokapsułkowanie bakterii probiotycznych Lactobacillus plantarum metodą suszenia rozpyłowego z zastosowaniem wybranych nośników
    W: II Ogólnopolska Konferencja Nowe Horyzonty w Naukach Przyrodniczych BIOT 2017 : Poznań, 26 maja 2017, Książka abstraktów.
    Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
    Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
    Szczegóły: s. 69
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp 3 lipca 2017].
    Polskie słowa kluczowe: mikrokapsułkowanie ; suszenie rozpyłowe ; Lactobacillus plantarum
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    24/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Marta Archacka, Maria Różańska, Wojciech Juzwa
    Tytuł: Porównanie fluorochromów wykorzystywanych do oznaczania żywotności komórek drobnoustrojów
    W: II Ogólnopolska Konferencja Nowe Horyzonty w Naukach Przyrodniczych BIOT 2017 : Poznań, 26 maja 2017, Książka abstraktów.
    Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
    Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
    Szczegóły: s. 68
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp 3 lipca 2017].
    Polskie słowa kluczowe: cytometria przepływowa ; fluorochromy ; barwienie fluorescencyjne ; żywotność
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    25/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Maria Różańska, Marta Archacka, Wojciech Juzwa
    Tytuł: Wykrywanie przetrwalników bakterii Clostridium butyricum z hodowli bioreaktorowych z zastosowaniem barwienia fluorescencyjnego
    W: II Ogólnopolska Konferencja Nowe Horyzonty w Naukach Przyrodniczych BIOT 2017 : Poznań, 26 maja 2017, Książka abstraktów.
    Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
    Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
    Szczegóły: s. 70
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp 3 lipca 2017].
    Polskie słowa kluczowe: barwienie fluorescencyjne ; cytometria przepływowa ; przetrwalniki
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    26/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Agnieszka Makowska, Maria Różańska
    Tytuł: Ocena jakości i atrakcyjności konsumenckiej chleba pszennego z dodatkiem soku z ziemniaka
    Źródło: Postępy Tech. Przetw. Spoż. - 2017, t. 27/50, nr 1, s. 23-27, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 0867-793X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 czerwca 2017].
    Polskie słowa kluczowe: chleb pszenny ; sok z ziemniaka ; ocena sensoryczna ; jakość pieczywa
    Angielskie słowa kluczowe: wheat bread ; potato juice ; sensory evaluation ; bread quality
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    27/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Maria Różańska, Marta Archacka, Ewelina Misiak
    Tytuł: Ekstrakcja barwników antocyjanowych z owoców żurawiny
    W: Puzzel 2017 : VI Wrocławska Konferencja Studentów Nauk Technicznych i Ścisłych, Wrocław 1-2 kwietnia 2017, Kompleks Edukacyjno-Badawczy Biotechnologii Uniwersytetu Wrocławskiego.
    Adres wydawniczy: Wrocław : Uniwersytet Wrocławski, 2017
    Szczegóły: s. 144-145
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    28/29
    Rok: 2017
    Autorzy: Marta Archacka, Maria Różańska, Agata Olejnik
    Tytuł: Przeżywalność bakterii Lactococcus lactis podczas mikrokapsułkowania metodą suszenia rozpyłowego
    W: Puzzel 2017 : VI Wrocławska Konferencja Studentów Nauk Technicznych i Ścisłych, Wrocław 1-2 kwietnia 2017, Kompleks Edukacyjno-Badawczy Biotechnologii Uniwersytetu Wrocławskiego.
    Adres wydawniczy: Wrocław : Uniwersytet Wrocławski, 2017
    Szczegóły: s. 155
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    29/29
    Rok: 2016
    Autorzy: Marta Archacka, Maria Różańska
    Tytuł: Wykorzystanie ekstrakcji typu ciecz-ciecz do separacji fenyloetanolu w wodnych układach dwufazowych typu EO50PO50/fosforany oraz PEG/fosforany
    W: Dni Doktoranta 2016 : Konferencja Naukowa, Poznań, 1-2 grudnia 2016.
    Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
    Szczegóły: s. 16
    ISBN: 978-83-7160-858-2
    Polskie słowa kluczowe: 2-fenyloetanol ; wodne układy dwufazowe ; ekstraktywna biokonwersja ; Yarrowia lipolytica
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP