logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PRUSSIA S E
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2008
Autorzy: G. Łysiak, W. J. Florkowski, S. E. Prussia
Tytuł: Postharvest calcium chloride application and moisture barrier influence on peach fruit quality
Źródło: HortTechnology. - 2008, vol. 18, no. 1, s. 100-105, il., bibliogr.
p-ISSN: 1063-0198 e-ISSN: 1943-7714
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 kwietnia 2015].
Liczba znaków: 35000
Polskie słowa kluczowe: jędrność ; testy niedestrukcyjne ; zawartość ekstraktu ; kwasowość ; Prunus persica
Angielskie słowa kluczowe: firmness ; nondestructive test ; soluble solid content ; titratable acidity ; Prunus persica
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.522
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/5
Rok: 2005
Autorzy: Grzegorz Łysiak, W. J. Florkowski, S. E. Prussia
Tytuł: Dojrzałość zbiorcza i warunki przechowywania brzoskwiń
Źródło: Hasło Ogrod. - 2005, nr 4, s. 72-74, il.
p-ISSN: 0137-6705
Liczba znaków: 10650
Polskie słowa kluczowe: zdolność przechowalnicza ; zawartość ekstraktu ; wapń
Angielskie słowa kluczowe: storability ; TSS contents ; calcium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2005
Autorzy: S.E. Prussia, D. Aggarwal, G. Lysiak, W. Florkowski
Tytuł: Postharvest calcium chloride dips for increasing peach firmness
W: V International Postharvest Symposium / Ed. F. Mencarelli, P. Tonutti.
Inf. o wydaniu: Wydanie na płycie CD.
Adres wydawniczy: Leuven : International Society for Horticultural Science, 2005
Seria: Acta Horticulturae, ISSN 0567-7572 ; 682
Szczegóły: s. 1551-1558, il., bibliogr.
ISBN: 978-90-66056-48-0
Liczba znaków: 13900
Polskie słowa kluczowe: brzoskwinia Juneprince ; temperatura ; przechowywanie ; smak ; Prunus persica ; trwałość pozbiorcza ; jakość ; brzoskwinia Harvester
Angielskie słowa kluczowe: Harvester ; Juneprince ; temperature ; storage ; taste ; Prunus persica ; shelf life ; quality
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2005
Autorzy: D. Aggarwal, S. E. Prussia, W. Florkowski, G. Lysiak
Tytuł: Simulating calcium dip effect on post harvest quality of peaches
W: V International Postharvest Symposium / Ed. F. Mencarelli, P. Tonutti.
Inf. o wydaniu: Wydanie na płycie CD.
Adres wydawniczy: Leuven : International Society for Horticultural Science, 2005
Seria: Acta Horticulturae, ISSN 0567-7572 ; 682
Szczegóły: s. 917-924, il., bibliogr.
ISBN: 978-90-66056-48-0
Liczba znaków: 11800
Polskie słowa kluczowe: model symulacyjny ; wspólczynnik utraty masy ; czas ; jędrność ; temperatura
Angielskie słowa kluczowe: simulation model ; rate of mass loss ; time ; firmness ; temperature
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/5
Rok: 2003
Autorzy: G. Lysiak, W. Florkowski, S.E. Prussia
Tytuł: Temperature and relative humidity control in mass and decay prevention in postharvest handling of peaches
W: International Conference on Quality in Chains. An Integrated View on Fruit and Vegetable Quality / Ed. L.M.M. Tijskens, H.M. Vollebregt.
Adres wydawniczy: Leuven : International Society for Horticultural Science, 2003
Seria: Acta Horticulturae, ISSN 0567-7572 ; 604
Szczegóły: s. 703-708, il., bibliogr.
ISBN: 978-90-66059-76-4
Liczba znaków: 11300
Polskie słowa kluczowe: przechowywanie ; choroby grzybowe ; choroby fizjologiczne ; owoce
Angielskie słowa kluczowe: fruit storage ; fungal diseases ; physiological disorders
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP