logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: POLISZKO STEFAN
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2019
Autorzy: Natalia Poliszko, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Iga Rybicka, Piotr Kubiak, Stefan Poliszko
Tytuł: The effect of pumpkin flour on quality and acoustic properties of extruded corn snacks
Źródło: J. Consum. Protect. Food Saf. - 2019, vol. 14, iss. 2, s. 121-129, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1661-5751 e-ISSN: 1661-5867
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: corn extrudates ; pumpkin ; extrusion ; acoustic emission ; texture ; minerals ; potential renal acid load
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.641
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/13
Rok: 2016
Autorzy: Jerzy Stangierski, Stefan Poliszko, Maciej Szczepka, Ireneusz Mizgalski
Tytuł: Audio-sensoryczna intuicyjna analiza akustyczno-emisyjnej aktywności produktów spożywczych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2016, t. 21, nr 3, s. 146-158, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600 e-ISSN: 2392-1765
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 października 2016].
Polskie słowa kluczowe: produkty spożywcze ; aktywność akustyczna ; analiza sensoryczna ; trzaskliwość ; chrupliwość, ; chrzęstliwość
Angielskie słowa kluczowe: food products ; acoustic activity ; sensory analysis ; crackliness ; crispness ; crunchiness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/13
Rok: 2014
Autorzy: Stefan Poliszko, Jerzy Stangierski, Maciej Szczepka, Grzegorz Matusiak, Szymon Murawka, Ireneusz Mizgalski
Tytuł: Metoda korelacyjna sensorycznej i instrumentalnej oceny akustyczno-emisyjnych właściwości produktów spożywczych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 1, s. 23-32, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: żywność ; emisja akustyczna ; chrupkość ; ocena instrumentalna ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: food ; acoustic emission ; crunchiness ; instrumental evaluation ; sensorial evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
4/13
Rok: 2013
Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Stefan Poliszko
Tytuł: Effect of enzymatic modification on frozen chicken surimi
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2013, vol. 31, no. 2, s. 203-210, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; texture ; rheological ; NMR ; water activity ; DSC
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.741
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/13
Rok: 2013
Autorzy: Stefan Poliszko, Jerzy Stangierski, Grzegorz Matusiak, Piotr A. Baranowski, Ireneusz Mizgalski, Maciej Szczepka
Tytuł: Hybrydowy analizator aktywności akustycznej produktów spożywczych [HAAAPS]
Tytuł równoległy: The hybrid analyzer of food products acoustic activity [HAAAPS]
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 18-21
Polskie słowa kluczowe: chrupkość ; emisja akustyczna ; tekstura ; produkty spożywcze
Angielskie słowa kluczowe: crispness ; acoustic emission ; texture ; food products
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
6/13
Rok: 2012
Autorzy: Jerzy Stangierski, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Stefan Poliszko
Tytuł: Effect of enzymatic modification on chicken surimi
Źródło: Czech J. Food Sci. - 2012, vol. 30, no. 5, s. 404-411, il., bibliogr.
p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: transglutaminase ; texture ; rheology ; NMR ; water activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.685
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/13
Rok: 2010
Autorzy: Ryszard Rezler, Stefan Poliszko
Tytuł: Temperature dependence of starch gel rheological properties
Źródło: Food Hydrocolloids. - 2010, vol. 24, iss. 6/7, s. 570-577, il., bibliogr.
p-ISSN: 0268-005X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: coils ; enthalpy ; entropy ; gel ; relaxation ; starch
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.659
Punktacja MNiSW: 32.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/13
Rok: 2004
Autorzy: Hanna M. Baranowska, Ryszard Rezler, Stefan Poliszko, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska, Michał Piątek
Tytuł: Starch as a functional addition in meat batters
W: Starch : from starch containig sources to isolation of starches and their applications / Ed. Vladimir P. Yuryev, Piotr Tomasik and Heiz Ruck.
Adres wydawniczy: New York : Nova Science Publishers, 2004
Szczegóły: s. 115-123, il., bibliogr.
ISBN: 1-59454-014-4
Polskie słowa kluczowe: dodatki do żywności ; dodatki funkcjonalne ; skrobia ; sprężystość ; lepkość ; metody badań ; magnetyczny rezonans jądrowy
Angielskie słowa kluczowe: starch ; NMR ; elasticity modulus ; viscosity
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2004
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Ryszard Rezler, Stefan Poliszko
Tytuł: Starch - water - fat blend properties investigated by dynamical-mechanical-thermal analysis (DMTA) and nuclear magnetic resonance (NMR) techniques
W: Starch progress in structural studies, modifications and applications / Ed. Piotr Tomasik, Vladimir P. Yuryev, Eric Bertoft.
Adres wydawniczy: Kraków : Polish Society of Food Technologists. Małopolska Branch, 2004
Szczegóły: s. 157-163, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 83-902699-4-5
Angielskie słowa kluczowe: DMTA ; fat ; NMR low field ; wheat starch
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/13
Rok: 2003
Autorzy: Ryszard Rezler, Stefan Poliszko, Włodzimierz Dolata, Elżbieta Piotrowska
Tytuł: Dynamic-mechanical and thermal analysis of the hydro-colloidal phase in model meat emulsions with the addition of pea cellulose
Tytuł równoległy: Dynamiczno-mechaniczna i termiczna analiza fazy hydrokoloidalnej, w modelowych farszach mięsnych z dodatkiem błonnika grochowego
Źródło: Acta Agrophys. - 2003, vol. 2, 2 (96), s. 417-424, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: reologia ; błonnik grochowy ; hydrokoloidy
Angielskie słowa kluczowe: rheology ; pea cellulose ; hydrocolloid
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/13
Rok: 2003
Autorzy: Stefan Poliszko, Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Danuta Klimek-Poliszko
Tytuł: Rheological and water binding properties of a 'fat in water' emulsion stabilized by starch
Tytuł równoległy: Właściwości reologiczne i zdolność wiązania wody emulsji typu tłuszcz w wodzie stabilizowanych skrobią
Źródło: Acta Agrophys. - 2003, vol. 2, 2 (96), s. 397-405, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: emulsja typu tłuszcz w wodzie ; DMA ; MRJ ; aktywność wody
Angielskie słowa kluczowe: fat-in-water-emulsion ; DMA ; NMR ; water activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/13
Rok: 1986
Autorzy: Lidia Helińska-Raczkowska, Stefan Poliszko, Jan Raczkowski
Tytuł: Relaksacja naprężeń w drewnie w warunkach niestacjonarnego oddziaływania wodnych roztworów substancji fizycznie aktywnych
W: Reologia drewna i konstrukcji drewnianych : II Sympozjum, Rydzyna, 16-17 październik, 1986 r..
Adres wydawniczy: Poznań : Akademia Rolnicza, 1986
Szczegóły: s. 147-154, il., bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: mocznik ; pirogalol ; rezorcyna ; formaldehyd ; roztwór wodny ; oddziaływanie na drewno ; pęcznienie ; drewno sosnowe ; relaksacja naprężeń
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/13
Rok: 1986
Autorzy: Stefan Poliszko, Grzegorz Hoffmann
Tytuł: Zjawiska relaksacyjne w drewnie zmodyfikowanym sorbatem wodno-amoniakalnym
W: Reologia drewna i konstrukcji drewnianych : II Sympozjum, Rydzyna, 16-17 październik, 1986 r..
Adres wydawniczy: Poznań : Akademia Rolnicza, 1986
Szczegóły: s. 155-162, il., bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: drewno modyfikowane ; drewno bukowe ; relaksacja naprężeń ; relaksacja dielektryczna
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP