logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: POLANOWSKA K
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2019
Autorzy: K. Polanowska, A. Grygier, M. Kuligowski, M. Rudzinska, J. Nowak
Tytuł: Fermentation by Rhizopus oligosporus as a tool in improving some nutritional aspects of faba bean
W: 2nd Food Chemistry Conference: Shaping the future of food quality, safety, nutrition and health : 17-19 September 2019, Seville, Spain.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [Elsevier], 2019
Szczegóły: [P3.4.2]
Angielskie słowa kluczowe: Rhizopus oligosporus ; Vicia faba ; fermentation
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Polanowska, Jacek Nowak, Rafał M. Łukasik
Tytuł: Efficient extraction of vicine from faba beans using reactive system of high-pressure CO2/water
Źródło: J. CO2 Util. - 2019, vol. 33, s. 473-477, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2212-9820 e-ISSN: 2212-9839
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 listopada 2019].
Angielskie słowa kluczowe: vicine ; faba bean ; CO2-assisted extraction
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.189
Punktacja MNiSW: 140.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/6
Rok: 2019
Autorzy: Maciej Kuligowski, Ricardo Lőpez Otero, Katarzyna Polanowska, Didier Montet, Iwona Jasińska-Kuligowska, Jacek Nowak
Tytuł: Influence of fermentation by different microflora consortia on pulque and pulque bread properties
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2019, vol. 99, iss. 14, s. 6307-6314, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2019].
Angielskie słowa kluczowe: pulque ; pulque bread ; antioxidant activity ; sensory evaluation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.422
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/6
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Polanowska, Rafał M. Łukasik, Maciej Kuligowski, Jacek Nowak
Tytuł: Development of a sustainable, simple, and robust method for Efficient l-DOPA extraction
Źródło: Molecules. - 2019, vol. 24, iss. 12, art. 2325, il.,bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 listopada 2019].
Angielskie słowa kluczowe: l-DOPA ; Vicia faba ; extraction ; Parkinson's disease ; stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.060
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/6
Rok: 2019
Autorzy: K. Polanowska, M. Kuligowski, J. Nowak
Tytuł: Tempe-type fermentation as a useful tool in decreasing potentially toxic compounds of faba beans
W: Third International Legume Society Conference ILS3: Legumes for human and planet health : 21-24 May 2019, Poznań, Poland, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: Poznań : Fundacja UAM w Poznaniu, 2019
Szczegóły: s. 161, bibliogr.
ISBN: 978-83-950380-1-3
Angielskie słowa kluczowe: faba bean ; vicine ; l-DOPA
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2019
Autorzy: Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Katarzyna Polanowska
Tytuł: Wpływ parametrów procesu nasączania próżniowego na stopień wysycenia i jakość tkanki jabłkowej
W: XII Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Warzywa, grzyby, owoce - znaczenie w naszej epoce" : Łódź, 30-31 maja 2019 r.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 42
ISBN: 978-83-949548-2-6
Liczba znaków: 2710
Liczba arkuszy: 0,07
Polskie słowa kluczowe: jabłka ; nasączanie próżniowe ; zwiążki bioaktywne ; jakość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP