logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PIETRZAK M
Liczba odnalezionych rekordów: 47



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/47
Rok: 2017
Autorzy: Lidia Lewko, Ewa Gornowicz, Marian Pietrzak, Waldemar Korol
Tytuł: The effect of origin, sex and feeding on sensory evaluation and some quality characteristics of goose meat from Polish native flocks
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2017, vol. 17, no. 4, s. 1185-1196, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: goose ; genotype ; diet ; meat ; sensory analysis ; physical properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.018
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/47
Rok: 2017
Autorzy: J. Mazurkiewicz, L. Hoffmann, G. Czyżak-Runowska, M. Pietrzak, K. Sierpowska, W. Andrzejewski, J. Golski
Tytuł: The effects of diet and feeding techniques on growth factors and meat quality of common carp (Cyprinus carpio)
Źródło: Iran. J. Fish. Sci. - 2017, vol. 16, no. 2, s. 639-653, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1562-2916
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 czerwca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: automatic feeders ; common carp ; feeding by hand ; feeding techniques ; plant protein sources
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.446
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/47
Rok: 2017
Autorzy: Artur Kryza, Marian Pietrzak, Lidia Lewko, Ewa Gornowicz
Tytuł: Badania porównawcze cech fizycznych mięsa kaczek typu Pekin
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 101
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/47
Rok: 2017
Autorzy: Marian Pietrzak, Artur Kryza, Daniel Stanisławski, Ryszard Steppa, Ewa Gornowicz, Lidia Lewko
Tytuł: Charakterystyka jakości mięsa kurcząt rzeźnych odchowywanych ekologicznie i intensywnie
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 104
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/47
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Gornowicz, Marian Pietrzak, Daniel Stanisławski, Ryszard Steppa, Lidia Lewko, Artur Kryza
Tytuł: Charakterystyka jakości mięsa kurcząt rzeźnych odchowywanych ekologicznie i intensywnie
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2017, t. 13, nr 3, s. 33-41, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta ; brojlery kurze ; ekologia ; mięso drobiowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: chickens ; broiler ; ecology ; meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/47
Rok: 2016
Autorzy: Magdalena Graczyk, Ewa Gornowicz, Sebastian Mucha, Mirosław Lisowski, Bartosz Grajewski, Jolanta Radziszewska, Marian Pietrzak, Tomasz Szwaczkowski
Tytuł: Odziedziczalność wybranych cech jakości mięsa kaczek
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2016, t. 12, nr 4, s. 9-17, bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 lutego 2017].
Polskie słowa kluczowe: jakość mięsa ; odziedziczalność ; ocena sensoryczna ; kaczki
Angielskie słowa kluczowe: meat quality ; heritability ; sensory assessment ; ducks
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/47
Rok: 2015
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Przemysław Buda, Marian Pietrzak, Marta Bykowska, Artur Kryza, Piotr Ślósarz
Tytuł: The effect of sex on the dressing percentage, carcass, and organ quality in the fallow deer (Dama dama)
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2015, vol. 15, no. 4, s. 1055-1067, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: dziczyzna ; jeleń ; tusze zwierzęce ; jakość ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: fallow deer ; sex ; venison ; quality ; carcass
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.599
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/47
Rok: 2015
Autorzy: Ryszard Cholewa, Dorothea Beutling, Jolanta Budzyk, Marian Pietrzak, Stanisław Walorczyk
Tytuł: Persistent organochlorine pesticides in internal organs of coypu, Myocastor coypus
Źródło: J. Environ. Sci. Health Part B-Pestic. Contam. Agric. Wastes. - 2015, vol. 50, iss. 8, s. 590-594, il., bibliogr.
p-ISSN: 0360-1234 e-ISSN: 1532-4109
Angielskie słowa kluczowe: organochlorine pesticides ; coypu ; Myocastor coypus ; gas chromatography ; tandem mass spectrometry
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.247
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
9/47
Rok: 2015
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Sylwia Bielińska-Nowak, Marian Pietrzak
Tytuł: Cechy fizykochemiczne sera oraz serwatki z mleka owczego
W: Obecne i przyszłościowe wykorzystanie ras owiec wytworzonych w Polsce po II wojnie światowej : Konferencja naukowa: poświęcona pamięci Profesora Zdzisława Śliwy, twórcy nowych ras owiec, w 20. rocznicę śmierci, Poznań, 24-25 czerwca 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 57
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; sery owcze ; serwatka ; właściwości fizykochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; sheep's cheese ; whey ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/47
Rok: 2015
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz
Tytuł: The quality of meat and edible by-products from kids with different inheritance of Boer goat
Źródło: Small Ruminant Res. - 2015, vol. 125, s. 81-87, bibliogr.
p-ISSN: 0921-4488
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: koza burska ; mięso kozie ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: Boer crossbreeding ; edible by-products ; meat quality ; Polish White Improved
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.083
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
11/47
Rok: 2015
Autorzy: Ewa Gornowicz, Karol Węglarzy, Lidia Lewko, Marian Pietrzak
Tytuł: Wyniki ekologicznego chowu kurcząt rzeźnych żywionych mieszanką paszową z dodatkiem ziół
Źródło: Wiad. Zootech. - 2015, R. 53, nr 3, s. 93-102, il., bibliogr.
p-ISSN: 1731-8068
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2018].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/47
Rok: 2015
Autorzy: Ewa Gornowicz, Tomasz Szwaczkowski, Marian Pietrzak, Magdalena Graczyk
Tytuł: Wpływ masy tuszki na barwę mięsa kaczek typu pekin
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 4 (101), s. 60-72, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: kaczki ; mięso drobiowe ; barwa ; tuszki drobiowe ; masa ubojowa ; płeć
Angielskie słowa kluczowe: duck ; sex ; carcass weight ; meat ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
13/47
Rok: 2014
Autorzy: Ryszard Cholewa, Marian Pietrzak
Tytuł: Związki (korelacje) między cechami mięsa nutrii
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 2, s. 205-208, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: nutria ; mięso ; korelacje między cechami
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; meat ; correlation between features
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/47
Rok: 2014
Autorzy: R. Steppa, K. Szkudelska, J. Wójtowski, M. Stanisz, M. Szumacher-Strabel, G. Czyżak-Runowska, A. Cieślak, M. Markiewicz-Kęszycka, M. Pietrzak
Tytuł: The metabolic profile of growing lambs fed diets rich in unsaturated fatty acids
Źródło: J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. - 2014, vol. 98, iss. 5, s. 914-920, bibliogr.
p-ISSN: 0931-2439 e-ISSN: 1439-0396
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: owce ; hormony ; kwasy tłuszczowe ; profil metaboliczny ; żywienie zwierząt
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; hormone ; fatty acids ; metabolic profile ; feeding
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.406
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/47
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Ludwiczak, Marek Stanisz, Marian Pietrzak
Tytuł: Application of PH and electrical conductivity measurements made in the first 24 hours after slaughter for goat meat culinary and technological usefulness prediction
W: Systemy produkcji zwierzęcej w XXI wieku : LXXIX Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach, Siedlce 15-17 września 2014.
Adres wydawniczy: Siedlce : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 47
Polskie słowa kluczowe: mięso kozie ; pH ; przewodność elektryczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
16/47
Rok: 2014
Autorzy: Marek Stanisz, Agnieszka Ludwiczak, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz, Ryszard Steppa
Tytuł: Wpływ rasy burskiej na właściwości fizykochemiczne wybranych mięśni i organów u mieszańców
W: Systemy produkcji zwierzęcej w XXI wieku : LXXIX Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego, Uniwersytet Przyrodniczo-Humanistyczny w Siedlcach, Siedlce 15-17 września 2014.
Adres wydawniczy: Siedlce : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 223
Polskie słowa kluczowe: mięso kozie ; rasa burska
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/47
Rok: 2014
Autorzy: Jan Mazurkiewicz, Grażyna Czyżak-Runowska, Wojciech Andrzejewski, Marian Pietrzak, Katarzyna Przybylska, Katarzyna Żołnierewicz
Tytuł: Jak ocenić jakość mięsa karpi?
W: Szkolenie producentów ryb : Polskie Towarzystwo Rybackie, 19-21 luty 2014 roku, Licheń Stary, Materiały szkoleniowe.
Adres wydawniczy: Licheń Stary : [b.w.], 2014
Szczegóły: s. 180-186
Polskie słowa kluczowe: karp ; mięso ; jakość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/47
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Gornowicz, Tomasz Szwaczkowski, Marian Pietrzak, Sebastian Mucha, Magdalena Graczyk
Tytuł: Jakość mięśni piersiowych mieszańców kaczek typu Pekin
W: XLI Dni Przemysłu Mięsnego pt. "O dobre imię polskiego mięsa" oraz Sympozjum Naukowo-Techniczne pt. "Postęp w Technologii Mięsa. Nauka-Praktyce 2014" : Warszawa, 22 maja 2014.
Adres wydawniczy: Warszawa : [Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego], 2014
Szczegóły: s. 25-29
Polskie słowa kluczowe: kaczka Pekin ; mięśnie piersiowe
Angielskie słowa kluczowe: Pekin duck ; pectoral muscles
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/47
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Karol Węglarzy, Marian Pietrzak
Tytuł: Wpływ utrzymania krajowych gęsi odmian południowych zgodnie z wymogami rolnictwa ekologicznego na jakość mięsa
Tytuł równoległy: Effect of the maintenance of a native varieties of Southern Polish geese according to the requirements of an organic agriculture on the meat quality
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2013, vol. 58, 3, s. 165-168, bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: odchów zwierząt ; ekologia zwierząt ; gęś ; mięso ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: rearing ; ecology ; goose ; meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
20/47
Rok: 2013
Autorzy: Ryszard Cholewa, Marian Pietrzak
Tytuł: The correlations between meat features of nutria
Tytuł równoległy: Związki (korelacje) między cechami mięsa nutrii
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 192-193
Polskie słowa kluczowe: nutria ; mięso nutrii ; cechy użytkowe ; korelacja cech
Angielskie słowa kluczowe: coypu ; meat ; correlation between features
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
21/47
Rok: 2012
Autorzy: Ryszard Steppa, Marek Stanisz, Magdalena Grzyl, Marian Pietrzak
Tytuł: Dystans genetyczny pomiędzy owcami rasy suffolk a matczynymi populacjami owiec
W: LXXVII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Zootechnika - przeszłość, teraźniejszość i przyszłość" : 10-12 września 2012, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego, 2012
Szczegóły: s. 143
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/47
Rok: 2012
Autorzy: Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz, Ryszard Steppa
Tytuł: Jakość tuszy jagniąt dwóch typów użytkowych
W: LXXVII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Zootechnika - przeszłość, teraźniejszość i przyszłość" : 10-12 września 2012, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Polskie Towarzystwo Zootechniczne im. Michała Oczapowskiego, 2012
Szczegóły: s. 140
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/47
Rok: 2011
Autorzy: Ryszard Steppa, Marek Stanisz, Joanna Kalitka, Marian Pietrzak
Tytuł: Dystans genetyczny pomiędzy owcą plenno-mięsną 08 a dwoma mięsnymi populacjami owiec
W: LXXVI Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Znaczenie tradycji w chowie i hodowli zwierząt w dobie globalizacji" : Poznań, 14-16 września 2011, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Zakład Graficzny Uniwersytetu Przyrodniczego], 2011
Szczegóły: s. 160
ISBN: 978-83-7160-631-1
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/47
Rok: 2011
Autorzy: Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Ryszard Steppa
Tytuł: Skład chemiczny podrobów u koźląt
W: LXXVI Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Znaczenie tradycji w chowie i hodowli zwierząt w dobie globalizacji" : Poznań, 14-16 września 2011, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Zakład Graficzny Uniwersytetu Przyrodniczego], 2011
Szczegóły: s. 158
ISBN: 978-83-7160-631-1
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/47
Rok: 2010
Autorzy: Izabela Modzelewska, Marian Pietrzak
Tytuł: Degradacja wybranych rodzajów gleb produktów papierniczych i doniczek wytwarzanych z masy papierniczej suplementowanej otrębami zbożowymi
Źródło: Opakowanie. - 2010, nr 9, s. 16-20, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0030-3348
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/47
Rok: 2009
Autorzy: Izabela Modzelewska, Marian Pietrzak, Anna Jaszczur
Tytuł: Content of heavy metals in paper articles manufactured from type d waste paper pulp and containing cereal bran
Tytuł równoległy: Zawartości metali ciężkich w wytworach papierniczych z dodatkiem otrębów zbożowych wytworzonych z masy makulaturowej - rodzaj D
Źródło: Ann. Warsaw Univ. Life Sci. - SGGW, For. Wood Technol. - 2009, no. 69, s. 83-86, bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1898-5912
Angielskie słowa kluczowe: heavy metals ; paper articles ; cereal bran ; waste paper ; waste pulp
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
27/47
Rok: 2009
Autorzy: Ryszard Cholewa, Marian Pietrzak, Dorothea Beutling
Tytuł: Fleischqualität von Sumpfbibern : Zusammensetzung und Farbe von Sumpfbiberfleisch in Beziehung zu Schlachtkörpermasse, Alter und Geschlecht
Tytuł równoległy: Meat quality of nutria: Composition and colour of nutria meat in relation to carcass weight, age and sex
Źródło: Fleischwirtschaft. - 2009, 10, s. 112-116, il., bibliogr., Zsfassung., abstr.
p-ISSN: 0015-363X
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: GER
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.088
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
28/47
Rok: 2008
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Marian Pietrzak
Tytuł: The effect of parent stock age in meat type hens on the physicochemical traits of meat
Tytuł równoległy: Wpływ wieku stada rodzicielskiego kur mięsnych na cechy fizykochemiczne mięsa brojlerów
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 36
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: parent ; chicken ; meat ; carcase ; quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
29/47
Rok: 2007
Autorzy: Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Piotr Ślósarz, Ryszard Steppa
Tytuł: Acidity and electrical conductivity of selected muscles in lamb carcass
Tytuł równoległy: Kwasowość i przewodność elektryczna wybranych mięśni tuszy jagnięcej
Źródło: Ann. UMCS, sect. EE Zootech. - 2007, vol. 25, s. 1-6, bibliogr.
p-ISSN: 0239-4243
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Annales Universitatis Mariae Curie-Skłodowska, Sectio EE Zootechnica" [dostęp: 24.07.2009]
Polskie słowa kluczowe: jagnięta ; tusze jagnięce ; mięśnie ; pH ; przewodność elektryczna
Angielskie słowa kluczowe: lambs ; carcass ; acidity ; electrical conductivity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
30/47
Rok: 2005
Autorzy: Piotr Ślósarz, Marek Stanisz, Adam Gut, Andrzej Łyczyński, Marian Pietrzak, Agnieszka Frankowska
Tytuł: Assessment of marbling in lamb meat on the basis of digital ultrasound image anlysis
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 193-196, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement.
Polskie słowa kluczowe: owce ; tłuszcz międzymięśniowy
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; intramuscular fat ; ultrasound ; image analysis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
31/47
Rok: 2005
Autorzy: P. Ślósarz, M. Stanisz, A. Gut, A. Łyczyński, M. Pietrzak, A. Frankowska
Tytuł: Assessment of marbling in lamb meat on the basis of digital ultrasound image analysis
Tytuł równoległy: Ocena marmurkowatości mięsa jagniąt na podstawie cyfrowej analizy obrazów USG
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 109
Polskie słowa kluczowe: mięso jagnięce ; ultrasonografia
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
32/47
Rok: 2005
Autorzy: M. Stanisz, M. Pietrzak, A. Gut, P. Ślósarz
Tytuł: Evaluation of meat quality of crossbred male kids nursed until 20 kg
Tytuł równoległy: Ocena jakości mięsa koziołków odchowanych do masy ciała 20 kg
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2005]
Szczegóły: s. 105
Polskie słowa kluczowe: koziołki ; mięso kozie
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
33/47
Rok: 2005
Autorzy: M. Pietrzak, M. Stanisz, D. Stanisławski
Tytuł: Forming of pH and electrical conductivity in lamb carcass muscles
Tytuł równoległy: Kształtowanie się pH i przewodności elektrycznej w mięsniach tuszy jagnięcej
W: Jakość surowca mięsnego: stan obecny i perspektywy w jego doskonaleniu i przetwarzaniu : Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Baranowo, 14-15 IX 2005, Streszczenia wykładów plenarnych i doniesień.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2005
Szczegóły: s. 93
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
34/47
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Ewa Rzosińska, Bożena Grześ, Grażyna Czyżak-Runowska, Marian Pietrzak
Tytuł: Carcass weight and selected pork slaughter and meat quality traits
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2004, no. 2, s. 241-246, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: 2nd International Scientific Conference "Application of scientific achievements in the field of genetics, reproduction, nutrition, carcass and meat quality in modern pig production".
Angielskie słowa kluczowe: fatteners ; carcass weight ; slaughter traits ; meat quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
35/47
Rok: 2004
Autorzy: Piotr Ślósarz, Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Adam Gut, Andrzej Łyczyński, Ryszard Steppa
Tytuł: The use of computer image analysis for evaluation of selected meat quality indices in lambs
Źródło: Arch. Tierz.-Arch. Anim. Breed. - 2004, vol. 47, spec. iss., s. 169-174, bibliogr., abstr., Zsfassung.
p-ISSN: 0003-9438
Uwagi: International symposium Breeding and Husbandry of Small Ruminants in Terms of National Production Potential and Market Requirements, Warsaw, 25th-27th November 2004.
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; image analysis ; intramuscular fat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Praca afiliowana przez UP
36/47
Rok: 2004
Autorzy: Andrzej Łyczyński, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Grażyna Czyżak-Runowska, Ewa Rzosińska, Marian Pietrzak
Tytuł: Masa tuszy a wybrane cechy rzeźne i jakość mięsa wieprzowego
Tytuł równoległy: Relationship between carcass weight and selected slaughter and meat quality traits in pigs
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 248-249
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
37/47
Rok: 2004
Autorzy: Marek Stanisz, Marian Pietrzak, Adam Gut
Tytuł: Jakość mięsa koziołków mieszańców z udziałem 50% i 75% genów rasy burskiej
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 3, s. 173-178, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: kozy ; koza biała uszlachetniona ; koza burska ; krzyżowanie zwierząt ; koziołki ; mieszańce ; genotyp ; mięso kozie ; jakość ; skład chemiczny ; ocena sensoryczna ; przewodność elektryczna ; wyciek termiczny ; wodochłonność
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
38/47
Rok: 2004
Autorzy: Marian Pietrzak, Marek Stanisz
Tytuł: Płeć jagniąt a współzależności występujące pomiędzy wybranymi cechami jakościowymi ich mięsa
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 2004, 72, 3, s. 107-112, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: owce ; krzyżowanie towarowe ; jagnięta ; płeć ; użytkowanie mięsne ; masa ciała ; wydajność rzeźna ; mięso jagnięce ; jakość ; właściwości fizykochemiczne ; przewodność elektryczna ; wodochłonność ; wyciek termiczny ; zawartość wody
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
39/47
Rok: 2001
Autorzy: M. Pietrzak, M. Stanisz, P. Ślósarz
Tytuł: Interdependecies between selected meat quality traids of slaughter lambs
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2001, vol. 10/51, no. 3 (S), s. 222-224, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-0322
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; meat quality ; correlation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
40/47
Rok: 2000
Autorzy: Marek Stanisz, Piotr Ślósarz, Marian Pietrzak
Tytuł: Jakość tuszy jagniąt z towarowego krzyżowania maciorek plennej linii 09
W: Szanse polskiego owczarstwa w świetle przesłań tradycji i współczesnych oczekiwań konsumentów : Materiały Konferencji Naukowo-Technicznej, Inowrocław, 19-20 października 2000.
Adres wydawniczy: Kraków : Instytut Zootechniki, 2000
Szczegóły: s. 61
ISBN: 83-88253-25-5
Polskie słowa kluczowe: owca linii 09 ; jagnięta ; jakość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
41/47
Rok: 1999
Autorzy: Piotr Ślósarz, Marian Pietrzak, Marek Stanisz
Tytuł: Wartość rzeźna i jakość mięsa jagniąt trzech syntetycznych linii ojcowskich
Źródło: Zesz. Nauk. Prz. Hod. - 1999, 43, s. 331-338, bibliogr.
p-ISSN: 1230-5367
Polskie słowa kluczowe: hodowla zwierząt ; owce ; linie ojcowskie ; linie syntetyczne ; jagnięta ; płeć ; typ urodzenia ; sezon urodzenia ; użytkowość mięsna ; wartość rzeźna ; mięso jagnięce ; jakość
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
42/47
Rok: 1998
Autorzy: Piotr Ślósarz, Marian Pietrzak, Marek Stanisz
Tytuł: Ocena jakości mięsa jagniąt trzech syntetycznych linii ojcowskich
Tytuł równoległy: Assessment of lamb meat quality of three synthetic sire lines
W: Nauka w Polskiej Zootechnice XXI wieku : Sympozjum naukowe, Lublin, 10-11 wrzesień 1998 r. / Kom. red. Marian Budzyński, Grażyna Jeżewska, Eugeniusz Grela, Tomasz Gruszecki.
Adres wydawniczy: Lublin : Akademia Rolnicza, 1998
Szczegóły: s. 201-202
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
43/47
Rok: 1998
Autorzy: E. Pospiech, A. Łyczyński, B. Mikołajczak, B. Grześ, E. Iwańska, M. Pietrzak, Z. Firlej, H. Wandersteen, A. A. Sośnicki
Tytuł: Evaluation of meat quality and musculature of selected cuts and carcasses of pigs with differentiated meatiness
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 1998, vol. 7/48, no. 4 (S), s. 221-229, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
44/47
Rok: 1998
Autorzy: Jan Domański, Andrzej Łyczyński, Marian Pietrzak, Grażyna Runowska, Daniel Stanisławski
Tytuł: Świnie złotnickie białe ze stad Przybroda i Sielinko w ocenie wartości rzeźnej
Źródło: Rocz. AR Pozn., Zootech. - 1998, 50 (302), s. 67-90, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1770
Angielskie słowa kluczowe: fattener ; warm carcass weight ; midline fat measurement ; weight of ham ; specific gravity of ham ; pH
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
45/47
Rok: 1997
Autorzy: E. Pospiech, A. Łyczyński, B. Grześ, A. A. Sosnicki, H. van der Steen, M. Pietrzak, Z. Firlej, E. Iwańska, B. Mikołajczak, K. Dolata, D. Stefańska, N. Michalak
Tytuł: Comparative assessment of meat quality of PLW and PIC pigs
W: Polsko-słowacko-czeska konferencja naukowa "Aktualne problemy w produkcji trzody chlewnej" : Olsztyn, 7 maja 1997.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Wydawnictwo ATR, 1997
Szczegóły: s. 118
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
46/47
Rok: 1996
Autorzy: A. Łyczyński, E. Pospiech, B. Grześ, A. A. Sosnicki, H. van der Steen, M. Pietrzak, E. Iwańska, B. Mikołajczak, N. Michalak, D. Stefańska, K. Dolata
Tytuł: Analiza cech rzeźnych tuczników PIC i wbp
W: Zootechniczno-ekonomiczne uwarunkowania mięsności świń : Rzeszów, 3-4 grudzień 1996 rok.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [1996]
Szczegóły: s. 146
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
47/47
Rok: 1981
Autorzy: Andrzej Sośnicki, Jan Domański, Marian Pietrzak
Tytuł: Płodowy i pozapłodowy rozwój typów włókien mięśniwoych u zwierząt
Źródło: Prz. Hod. - 1981, R. 49, 23, s. 10-11, 9, il.
p-ISSN: 0137-4214
Charakt. formalna: PA
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP