logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PIECHOCKA JUSTYNA
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2020
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Oskar Szczepaniak, Daria Szymanowska-Powałowska, Justyna Piechocka, Piotr Szulc, Marcin Dziedziński
Tytuł: Antioxidant potential of various solvent extract from Morus alba fruits and its major polyphenols composition
Źródło: Cienc. Rural. - 2020, vol. 50, iss. 1, art. no. e20190371, bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 0103-8478 e-ISSN: 1678-4596
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 grudnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: Morus alba ; antioxidants ; phenolic acids ; flavonoids
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.553
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2019
Autorzy: Justyna Piechocka, Krystyna Szymandera-Buszka, Joanna Kobus-Cisowska, Anna Gramza-Michałowska, Anna Jędrusek-Golińska
Tytuł: The effect of thiamine concentration on the antioxidative activity indices in tea extracts
Źródło: Antioxidants. - 2019, vol. 8, iss. 11, art. no. 555, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2076-3921
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 grudnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: oils ; thiamine ; ethanol tea extracts ; antioxidants ; oxidative stability
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.520
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/9
Rok: 2019
Autorzy: Monika Przeor, Ewa Flaczyk, Monika Beszterda, Krystyna Eleonora Szymandera-Buszka, Justyna Piechocka, Dominik Kmiecik, Oskar Szczepaniak, Joanna Kobus-Cisowska, Maciej Jarzębski, Urszula Tylewicz
Tytuł: Air-drying temperature changes the content of the phenolic acids and flavonols in white mulberry (Morus alba L.) leaves
Źródło: Cienc. Rural. - 2019, vol. 49, iss. 11, art. no. e20190489, bibliogr., abstr., res.
p-ISSN: 0103-8478 e-ISSN: 1678-4596
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 listopada 2019].
Angielskie słowa kluczowe: white mulberry leaves ; air-drying temperature ; phenolic acids ; flavonols ; Morus alba
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.553
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/9
Rok: 2019
Autorzy: Justyna Piechocka, Krystyna Szymandera-Buszka, Monika Fedko
Tytuł: Fortyfikacja żywności witaminą B1 - korzyści i zagrożenia [*]
W: Dolny Śląsk jako lider w sektorze nutraceutyków, żywności prozdrowotnej i suplementów diety : I Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Wrocław, 15 listopada 2019 r..
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego, 2019
Szczegóły: s. 33
ISBN: 978-83-7695-761-6
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 2019
Autorzy: Justyna Piechocka
Tytuł: Aktywność przeciwutleniająca (-)-galusanu epigallokatechiny, (-)-epigallokatechiny i kofeiny w układach zawierających pirofosforan tiaminy
W: II Ogólnopolska Konferencja "Biotechnologia Niejedno Ma Imię" : 23-24 listopada 2019, Książka abstraktów / Red. Małgorzata Pietrowska-Borek, Karolina Buszka, Aleksandra Grzanka.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2019
Szczegóły: s. 63
ISBN: 978-83-943832-3-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 2019
Autorzy: Paulina Maciejewska, Justyna Piechocka, Piotr Szulc, Judyta Cielecka-Piontek, Daria Szymanowska
Tytuł: Life factory engineers - probiotic microorganisms in JOY DAY - forest fruits drink
Tytuł równoległy: Inżynierowie fabryki życia - drobnoustroje probiotyczne w napoju JOY DAY - owoce lasu
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2019, vol. 64, 4, s. 25-30, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 marca 2020].
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; postbiotyki ; surowce roślinne ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; postbiotics ; vegetable raw materials ; fermentation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/9
Rok: 2018
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Katarzyna Waszkowiak, Dominik Kmiecik, Joanna Kobus-Cisowska, Justyna Piechocka
Tytuł: Szacunkowa charakterystyka spożycia produktów będących źródłem tiaminy wśród studentów poznańskich uczelni
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2018, t. 99, nr 1, s. 27-31, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 stycznia 2019].
Polskie słowa kluczowe: tiamina ; witaminy ; studenci ; kobiety ; mężczyźni
Angielskie słowa kluczowe: thiamine ; vitamins ; students ; women ; men
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/9
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Paweł Juszczak, Dominik Kmiecik, Bartosz Kulczyński, Marzena Grdeń, Justyna Piechocka
Tytuł: Wpływ okresu wegetacji na zawartość bilobalidu i ginkgolidów w ekstraktach z liści miłorzębu dwuklapowego (Ginkgo biloba L.)
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 2, s. 115-122, il., bibliogr., streszcz., abstr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_11.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: miłorząb dwuklapowy ; bilobalid ; terpenoidy ; ginkgolidy
Angielskie słowa kluczowe: ginkgo biloba ; bilobalide ; terpenoids ; ginkgolides
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/9
Rok: 2016
Autorzy: Krystyna Szymandera-Buszka, Anna Jędrusek-Golińska, Katarzyna Waszkowiak, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Dorota Bronowicka-Kłys, Justyna Piechocka
Tytuł: Ocena pobrania tiaminy z dietą przez kobiety i mężczyzn w wieku 21-40 lat mieszkających w Poznaniu
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2016, t. 49, nr 3, s. 648-652, bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2018].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP