logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PIASECKI MICHAŁ
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2001
Autorzy: Michał Piasecki, Małgorzata Gumienna, Leonarda Gruchała
Tytuł: Wpływ naturalnych inhibitorów kiełkowania na jakość i przydatność technologiczną wybranych odmian ziemniaka
Źródło: Biul. IHAR. - 2001, nr 217, s. 187-196, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Polskie słowa kluczowe: inhibitory kiełkowania ; karwon ; nasiona kopru ; olejki eteryczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
2/9
Rok: 1999
Autorzy: Michał Piasecki, Leszek Jarosławski, Maria Żuromska, Roman Zielonka, Barbara Kopras, Małgorzata Gumienna
Tytuł: Badania nad opracowaniem wytycznych dla małotonażowej linii do produkcji formowanych, mrożonych półproduktów ziemniaczanych
W: Nauka o żywności na progu XXI wieku : XXX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Kraków 14-15 wrzesień 1999, Streszczenia komunikatów.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe "Akapit", 1999
Szczegóły: s. 69
ISBN: 83-7108-065-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/9
Rok: 1999
Autorzy: Ryszard Błażejewski, Agnieszka Piotrowska, Michał Piasecki
Tytuł: Wpływ biopreparaty Enzybac na usuwania zanieczyszczeń w pzrydomowych oczyszczalniach ścieków
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1999, 23 (314), s. 59-66, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/9
Rok: 1999
Autorzy: Michał Piasecki, Ewa Tomczak
Tytuł: Wpływ parametrów procesu oczyszczania ścieków na aktywność proteolityczną osadów czynnych nadmiernych z biologicznych oczyszczalni ścieków mleczarskich
Źródło: Rocz. AR Pozn., Technol. Żywn. - 1999, 23 (314), s. 49-58, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0137-1762
Angielskie słowa kluczowe: excess active sludge ; proteolytic activity ; dairy wastewater ; ecological effect
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/9
Rok: 1999
Autorzy: Michał Piasecki, Małgorzata Gumienna, Leonarda Gruchała
Tytuł: Wpływ naturalnych inhibitorów kiełkowania na jakość i przydatność technologiczną ziemniaków
W: Ziemniak jadalny i dla przetwórstwa spożywczego - czynniki agrotechniczne i przechowalnicze warunkujące jakość : Konferencja naukowa, Radzików 23-25 lutego 1999 / [oprac. merytor. Wojciech Nowacki, Anna Głuska].
Adres wydawniczy: Jadwisin : Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 1999
Szczegóły: s. 199-202, bibliogr.
ISBN: 83-87109-37-1
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/9
Rok: 1998
Autorzy: Michał Piasecki, Małgorzata Gumienna, Leonarda Gruchała
Tytuł: Badania nad wykorzystaniem naturalnego źródła inhibicji procesu kiełkowania bulw ziemniaka w aspekcie przechowalniczym i konsumpcyjnym
W: Procesy technologiczne a jakość żywności : XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Olsztyn, 21-23 września 1998 r, Streszczenia referatów i doniesień naukowych.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Akademia Rolniczo-Techniczna, 1998
Szczegóły: s. 275-276
ISBN: 83-87443-65-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/9
Rok: 1998
Autorzy: Michał Piasecki, Ewa Tomczak
Tytuł: Ocena możliwości wykorzystania osadów czynnych nadmiernych z biologicznych oczyszczalni ścieków
W: Procesy technologiczne a jakość żywności : XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Olsztyn, 21-23 września 1998 r, Streszczenia referatów i doniesień naukowych.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Akademia Rolniczo-Techniczna, 1998
Szczegóły: s. 237-238
ISBN: 83-87443-65-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/9
Rok: 1998
Autorzy: Bartosz Łaszczyński, Jacek Nowak, Michał Piasecki
Tytuł: Wpływ metod sterylizacji składników pożywek na przebieg fermentacji mlekowej
W: Procesy technologiczne a jakość żywności : XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Olsztyn, 21-23 września 1998 r, Streszczenia referatów i doniesień naukowych.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Akademia Rolniczo-Techniczna, 1998
Szczegóły: s. 240-241
ISBN: 83-87443-65-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/9
Rok: 1992
Autorzy: Michał Piasecki
Tytuł: Półprodukty i produkty ziemniaczane. Problemy technologiczne i żywieniowe : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 04.06.1992 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1992. - 31 s. : il. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, ISSN 0867-5384, nr 6
Polskie słowa kluczowe: ziemniaki ; przetwórstwo ziemniaka ; produkty ziemniaczane ; półprodukty
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP