logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PERS KATARZYNA
Liczba odnalezionych rekordów: 15



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/15
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Pers, Łukasz Masewicz, Zuzanna Małyszek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Dynamics of water molecules in pastes of cross-linked and acetylated starches
W: 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2017
Szczegóły: s. 11-12
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/15
Rok: 2017
Autorzy: Łukasz Masewicz, Katarzyna Pers, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of degree of substitution on dynamics of molecules of hydration water in acetylated distarch adipate powders
W: 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2017
Szczegóły: s. 11
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/15
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Pers, Łukasz Masewicz, Zuzanna Małyszek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Dynamics of water molecules in pastes of cross-linked and acetylated starches
W: Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2017
Szczegóły: s. 84-89, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-86238-74-6
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    4/15
    Rok: 2017
    Autorzy: Łukasz Masewicz, Katarzyna Pers, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: The effect of degree of substitution on dynamics of molecules of hydration water in acetylated distarch adipate powders
    W: Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2017
    Szczegóły: s. 29-32, il., bibliogr., abstr.
    ISBN: 978-80-86238-74-6
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    5/15
    Rok: 2017
    Autorzy: Katarzyna Pers, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Mikrofalowa modyfikacja skrobi analizowana metodą magnetycznego rezonansu jądrowego
    W: Wpływ Młodych Naukowców na Osiągnięcia Polskiej Nauki : Edycja X, Kraków 14.01.2017 oraz Poznań 21.01.2017, Materiały konferencyjne - Streszczenia wystąpień cz. 2 / Oprac. Marcin Kuczera, Krzysztof Piech.
    Adres wydawniczy: Kraków : Creativetime, 2017
    Szczegóły: s. 154, bibliogr.
    ISBN: 978-83-63058-68-5
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    6/15
    Rok: 2017
    Autorzy: Łukasz Masewicz, Michał Piątek, Hanna Maria Baranowska, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Katarzyna Pers, Ryszard Kowalski
    Tytuł: Wpływ sposobu obróbki mikrofalowej na wiązanie wody w mięsie
    W: Żywność dla Przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Materiały Konferencji Naukowej, Wroclaw, 4-5 lipca 2017 r.
    Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
    Szczegóły: s. 153
    ISBN: 978-83-7717-265-0
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    7/15
    Rok: 2017
    Autorzy: Przemysław Kotewa, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Łukasz Masewicz, Katarzyna Pers, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Wpływ temperatury i czasu stabilizowania homogenizowanych wędlin na właściwości tekstury i wiązanie wody
    W: Żywność dla Przyszłości : XLIII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Materiały Konferencji Naukowej, Wroclaw, 4-5 lipca 2017 r.
    Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2017
    Szczegóły: s. 146
    ISBN: 978-83-7717-265-0
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    8/15
    Rok: 2016
    Autorzy: Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Katarzyna Pers
    Tytuł: Rheological and water binding properties of starch gels
    W: 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic, Final program.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2016
    Szczegóły: s. 12
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    9/15
    Rok: 2016
    Autorzy: Katarzyna Pers
    Tytuł: Molekularne właściwości żeli skrobiowo-białkowych
    W: Dni Doktoranta 2016 : Konferencja Naukowa, Poznań, 1-2 grudnia 2016.
    Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
    Szczegóły: s. 45
    ISBN: 978-83-7160-858-2
    Polskie słowa kluczowe: skrobia ziemniaczana ; NMR ; lizozym ; czas relaksacji spin-sieć ; czas relaksacji spin-spin
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    10/15
    Rok: 2016
    Autorzy: Monika Henschke, Katarzyna Pers, Sylwia Opalińska
    Tytuł: Post-harvest longevity of ornamental grasses conditioned in gibberellic acid and 8-hydroxyquinoline sulphate
    Źródło: Folia Hortic. - 2016, 28/1, s. 51-56, bibliogr.
    p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 grudnia 2016].
    Angielskie słowa kluczowe: orists' greens ; cut foliage ; fresh weight ; growth regulators ; index of leaf greenness ; vase life
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.359
    Punktacja MNiSW: 14.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    11/15
    Rok: 2016
    Autorzy: Ryszard Rezler, Hanna Maria Baranowska, Katarzyna Pers
    Tytuł: Rheological and water binding properties of starch gels
    W: Proceedings of the 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2016
    Szczegóły: s. 100-102, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-59-3
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    12/15
    Rok: 2016
    Autorzy: Łukasz Masewicz, Halina Makała, Katarzyna Pers, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Ocena zdolności wiązania wody w modelowych układach mięsno-tłuszczowych zawierających olej roślinny
    W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
    Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
    Szczegóły: s. 118-126, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-7160-834-6
    Liczba arkuszy: 0,5
    Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; czasy relaksacji ; produkt modelowy ; olej roślinny ; tłuszcz zwierzęcy
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    13/15
    Rok: 2016
    Autorzy: Michał Piątek, Łukasz Masewicz, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Katarzyna Pers, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Analiza jakości pasztetów mięsnych z udziałem suszonych skwarek wieprzowych
    W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
    Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
    Szczegóły: s. 94-104, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-7160-836-0
    Liczba arkuszy: 0,5
    Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; czas relaksacji ; suszone skwarki wieprzowe ; tekstura ; wędliny podrobowe
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    14/15
    Rok: 2016
    Autorzy: Katarzyna Pers, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Wpływ dodatku suszonych skwarek wieprzowych na parametry tekstury i wiązanie wody w wędlinach
    W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
    Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
    Szczegóły: s. 105-114, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-7160-836-0
    Liczba arkuszy: 0,5
    Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; czas relaksacji ; suszone skwarki wieprzowe ; tekstura ; wędliny drobno rozdrobnione
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    15/15
    Rok: 2016
    Autorzy: Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Michał Piątek, Ryszard Rezler, Dominika Olejniczak, Katarzyna Pers, Łukasz Masewicz
    Tytuł: Wpływ substytucji mięsa suszonymi skwarkami wieprzowymi na właściwości reologiczne i zdolność wiązania wody farszów mięsnych do produkcji pasztetów
    W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
    Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
    Szczegóły: s. 115-126, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-7160-836-0
    Liczba arkuszy: 0,5
    Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; czas relaksacji ; reologia ; suszone skwarki wieprzowe ; wędliny podrobowe
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 4.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP