logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PAWLAK TOMASZ
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/14
Rok: 2019
Autorzy: Tomasz Pawlak, Jolanta Gawałek, Antoni Ryniecki, Jerzy Stangierski, Idzi Siatkowski, Barbara Peplińska, Edward Pospiech
Tytuł: Microwave vacuum drying and puffing of the meat tissue - process analysis
Źródło: Dry. Technol. - 2019, vol. 37, iss. 2, s. 156-163, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0737-3937 e-ISSN: 1532-2300
Angielskie słowa kluczowe: meat snack ; microwave vacuum drying ; processing conditions ; puffing ; quality of puffed snaks ; response surface method
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.307
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/14
Rok: 2016
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki, Jerzy Stangierski
Tytuł: Puffing of pork: effects of process conditions on expansion ratio
Tytuł równoległy: Puffingi wieprzowe: wpływ warunków procesu na wskaźnik powiększenia objętości
Źródło: Przem. Spoż. - 2016, t. 70, 11, s. 15-17, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; puffing ; wskaźnik powiększenia objetości
Angielskie słowa kluczowe: pork ; microwave-vacuum drying ; puffing ; expansion ratio
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/14
Rok: 2015
Autorzy: Tomasz Pawlak, Michał Piątek, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Puffingi wieprzowe: dobór obróbki wstępnej surowca
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 12, s. 15-17, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: mięso wieprzowe ; obróbka wstępna ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; puffing ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: pork ; pretreatment ; microwave-vacuum drying ; puffing ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/14
Rok: 2014
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Optymalizacja parametrów procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania 'puffingu' z mięsa wieprzowego metodą powierzchni reakcji (RSM)
W: IV Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 1-2 lipca 2014.
Adres wydawniczy: Warszawa : [Wydawnictwo SGGW], 2014
Szczegóły: s. 119
Polskie słowa kluczowe: suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; metoda powierzchni reakcji (RSM) ; mięso wieprzowe
Angielskie słowa kluczowe: microwave-vacuum drying ; response surface method ; pork meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/14
Rok: 2014
Autorzy: Marcin Kidoń, Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Wpływ promieniowania mikrofalowego na składniki bioaktywne i strukturę żywności. Cz. 1., Obróbka wstępna i przetwarzanie żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 4, s. 7-9, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Liczba arkuszy: 3
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie mikrofalowe ; składniki bioaktywne ; struktura żywności
Angielskie słowa kluczowe: microwave radiation ; bioactive compounds ; food structure
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
6/14
Rok: 2014
Autorzy: Marcin Kidoń, Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Wpływ promieniowania mikrofalowego na składniki bioaktywne i strukturę żywności. Cz. 2, Cieplne utrwalanie i suszenie żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 8, s. 46-49, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Liczba arkuszy: 4
Polskie słowa kluczowe: promieniowanie mikrofalowe ; składniki bioaktywne ; struktura żywności
Angielskie słowa kluczowe: microwave radiation ; bioactive compounds ; food structure
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
7/14
Rok: 2013
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki, Idzi Siatkowski
Tytuł: Optimization of process parameters for microwave-vacuum puffing of black radish slices using the response surface method
Tytuł równoległy: Optymalizacja parametrów procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania "puffingu" z rzodkwi czarnej metodą powierzchni reakcji
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2013, 12 (3), s. 253-262, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 grudnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: rzodkiew czarna ; suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; kształtowanie 'puffingu' ; metoda powierzchni reakcji ; jakość sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: black radish ; microwave-vacuum drying ; puffing ; response surface method ; sensory quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/14
Rok: 2012
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: Optymalizacja procesu mikrofalowo-podciśnieniowego kształtowania puffingów z rzodkwi czarnej (Raphanus sativus Linné varietas niger) metodą powierzchni reakcji (RSM)
W: Budowa i eksploatacja maszyn przemysłu spożywczego BEMS 2012 : XV Konferencja naukowo-techniczna, Koszalin-Kołobrzeg, 5-8 września 2012.
Adres wydawniczy: Koszalin : Wydawnictwo Uczelniane Politechniki Koszalińskiej, 2012
Szczegóły: s. 120
ISBN: 978-83-7365-285-9
Polskie słowa kluczowe: optymalizacja ; metoda powierzchni reakcji (RSM) ; suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; puffingi ; plasterki z rzodkwi czarnej
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/14
Rok: 2011
Autorzy: T. Pawlak, A. Ryniecki
Tytuł: Optymalizacja procesu kształtowania puffingów z rzodkwi czarnej metodą RSM
W: Nauka gospodarce żywnościowej i biotechnologii : I Wielkopolska Konferencja, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, 16-17 czerwca 2011 / Ed. Piotr Kubiak.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2011
Szczegóły: s. 112
Polskie słowa kluczowe: optymalizacja ; metoda powierzchni reakcji (RSM) ; suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; puffingi ; plasterki z rzodkwi czarnej
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/14
Rok: 2010
Autorzy: Tomasz Pawlak, Antoni Ryniecki
Tytuł: 'Puffingi' mięsne - dobór metod obróbki wstępnej surowca
W: II Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 9-11 czerwiec 2010 / Oprac. red. Ewa Jakubczyk.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2010
Szczegóły: s. 99
ISBN: 978-83-7583-204-4
Polskie słowa kluczowe: suszenie mikrofalowo-podciśnieniowe ; puffingi mięsne ; mięso ; kruchość mięsa ; obróbka wstępna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/14
Rok: 2010
Autorzy: Jan Kiryluk, Tomasz Pawlak
Tytuł: Analiza zużycia energii w zakładach młynarskich podstawą racjonalizacji jej wykorzystania
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2010, R. 54, nr 12, s. 7-9, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przemysł zbożowo-młynarski ; energochłonność ; gospodarka energetyczna ; racjonalne gospodarowanie ; gospodarowanie energią
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/14
Rok: 2010
Autorzy: Jan Kiryluk, Tomasz Pawlak, Alina Borlikowska
Tytuł: Wykorzystanie analizy zużycia energii w młynach pszennych do obniżenia energochłonności produkcji
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2010, R. 54, nr 12, s. 34-36, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: mąka pszenna ; zakłady młynarskie ; zdolność przemiałowa ; wykorzystanie ; zużycie energii ; analiza energochłonności
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/14
Rok: 2006
Autorzy: Wiesław Buczkowski, Stanisław Czajka, Tomasz Pawlak
Tytuł: Analiza pracy statycznej zbiornika prostopadłościennego poddanego działaniu temperatury
Źródło: Acta Sci. Pol., Archit. - 2006, 5 (2), s. 17-29, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0633
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Architectura" [Dostęp: 23 maja 2011].
Polskie słowa kluczowe: zbiorniki prostopadłościenne ; zbiorniki otwarte ; obciążenia cieplne ; praca statyczna ; obliczenia ; parcie hydrostatyczne ; moment zginajacy ; metoda różnic skończonych
Angielskie słowa kluczowe: rectangular tank ; temperature load ; hydrostatic pressure ; bending moments
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/14
Rok: 2003
Autorzy: Tomasz Pawlak, Stanisław Czajka
Tytuł: Analiza pracy statycznej zbiornika prostopadłościennego o zmiennej sztywności DNA
Źródło: Rocz. AR Pozn., Melior. Inż. Śr. - 2003, 24 (355), s. 175-181, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-7394
Angielskie słowa kluczowe: rectangular tanks ; bending moments ; bottom slab ; load ; temperature ; distribution and elastic foundations
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP