logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PASCHKE HANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2018
Autorzy: Piotr Kołodziejczyk, Agnieszka Makowska, Barbara Pospieszna, Jan Michniewicz, Hanna Paschke
Tytuł: Chemical and nutritional characteristics of high-fibre rye milling fractions
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2018, 17 (2), s. 149-157, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 grudnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: rye grain ; dry fractionation ; high-fibre milling fraction ; dietary fibre components ; proximate composition ; nutritional quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    2/8
    Rok: 2017
    Autorzy: Agnieszka Makowska, Przemysław Kowalczewski, Hanna Paschke
    Tytuł: Wpływ wilgotności mieszanek na właściwości i teksturę eksrudatów kukurydzianych wzbogaconych w wytłoki lniane
    Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2017, t. 72, nr 4, s. 14-24, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 2083-5809
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 stycznia 2018].
    Polskie słowa kluczowe: wytłoki liniane ; ekstrudaty kukurydziane ; ekstruzja ; tekstura
    Angielskie słowa kluczowe: flaxseed by-product ; corn extrudates ; extrusion ; texture
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    3/8
    Rok: 2016
    Autorzy: Agnieszka Makowska, Dorota Cais-Sokolińska, Agnieszka Waśkiewicz, Grzegorz Tokarczyk, Hanna Paschke
    Tytuł: Quality and nutritional properties of corn snacks enriched with nanofiltered whey powder
    Źródło: Czech J. Food Sci. - 2016, vol. 34, no. 2, s. 154-159, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1212-1800 e-ISSN: 1805-9317
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 maja 2016].
    Polskie słowa kluczowe: akrylamid ; lizyna dostępna ; ekstruzja ; właściwości fizyczne
    Angielskie słowa kluczowe: acrylamide ; available lysine ; extrusion-cooking ; physical properties
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.787
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    4/8
    Rok: 2014
    Autorzy: Agnieszka Makowska, Dorota Cais-Sokolińska, Agnieszka Waśkiewicz, Hanna Paschke
    Tytuł: Effect of whey protein addition on physical and nutritional properties of extruded corn snacks
    W: 3rd International ISEKI Food Conference : Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy, 21-23 May 2014, Athens, Greece, Book of abstracts / Editors: Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L. M. Silva, Eleni Gogou.
    Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
    Szczegóły: s. 310
    ISBN: 978-960-89789-8-0
    Polskie słowa kluczowe: akrylamid ; ekstruzja
    Angielskie słowa kluczowe: acrylamide ; corn grits ; extrudaes properties ; extrusion-cooking ; whey protein
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    5/8
    Rok: 2013
    Autorzy: Wiktor Obuchowski, Małgorzata Majcher, Agnieszka Makowska, Piotr Kołodziejczyk, Aleksandra Chalcarz, Hanna Paschke
    Tytuł: Makaron jako źródło i nośnik substancji o charakterze bioaktywnym
    Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2013, t. 46, nr 3, s. 323-330, il., tab., bibliogr.
    p-ISSN: 0365-9445
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 września 2014].
    Polskie słowa kluczowe: makarony ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; błonnik ; dodatki bioaktywne
    Angielskie słowa kluczowe: pasta ; antioxidant activity ; polyphenols ; dietary fibre ; bioactive additives
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    6/8
    Rok: 2009
    Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Hanna Paschke, Jerzy Stangierski
    Tytuł: Effect of raw material composition and technological factors on gluten-free pasta quality
    W: Food technology operations : New vistas / Ed. by Wiesław Kopeć and Małgorzata Korzeniowska.
    Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009
    Seria: Monografie. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ISSN 1898-1151 ; 72
    Szczegóły: s. 282-291, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-60574-67-6
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    7/8
    Rok: 2003
    Autorzy: Zuzanna Szmyt, Elżbieta Konieczna, Hanna Paschke, Jan Kiryluk
    Tytuł: Effect of hydrothermic treatment of barley grain on chemical composition of products of barley milling
    W: 4rd International Conference of PHD Students : University of Miscolc, Hungary, 11-17 August 2003, Agriculture.
    Adres wydawniczy: Miscolc : University of Miskolc, Inovation and Technology Transfer Centre, 2003
    Szczegóły: s. 369-370, il., bibliogr.
    ISBN: 963-661-586-1
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    8/8
    Rok: 2003
    Autorzy: Elżbieta Konieczna, Zuzanna Szmyt, Hanna Paschke, Jan Kiryluk
    Tytuł: Effect of initial rye grain moisture and combination of rye milling products on chemical composition of obtained flours
    W: 4rd International Conference of PHD Students : University of Miscolc, Hungary, 11-17 August 2003, Agriculture.
    Adres wydawniczy: Miscolc : University of Miskolc, Inovation and Technology Transfer Centre, 2003
    Szczegóły: s. 307-308, il., bibliogr.
    ISBN: 963-661-586-1
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP