logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: PACESZ ALINA
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2018
Autorzy: Alina Pacesz, Anna Sip, Wojciech Białas, Katarzyna Śliżewska
Tytuł: Optymalizacja warunków wzrostu wybranych probiotycznych szczepów Lactobacillus
W: Preparaty synbiotyczne w żywieniu zwierząt / Pr. zbior. pod red. Katarzyny Śliżewskiej.
Adres wydawniczy: Łódź : Instytut Technologii Fermentacji i Mikrobiologii. Politechnika Łódzka, 2018
Seria: Monografie - Politechnika Łódzka
Szczegóły: s. 57-72, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-63929-60-2
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; Lactobacillus ; hodowla ; optymalizacja
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/8
Rok: 2018
Autorzy: Alina Pacesz, Anna Sip
Tytuł: Komosa ryżowa nie tylko skarb Inków
Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 6, s. 23-27, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Uwagi: Wykaz literatury jest dostępny na stronie internetowej www.przemyslspozywczy.eu w zakładce Archiwum przydanym tytule artykułu.
Polskie słowa kluczowe: komosa ; wartość odżywcza ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: quinoa ; nutritional value ; fermentation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/8
Rok: 2017
Autorzy: Anna Dobrowolska, Alina Pacesz, Ewa Macierzyńska-Piotrowska, Anna Sip
Tytuł: Badanie bakteriobójczej aktywności bakterii fermentacji mlekowej
W: II Sympozjum Naukowe "Bezpieczeństwo żywnościowe i żywności" : Kiry (k. Zakopanego), 24-26.04.2017.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 6
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/8
Rok: 2017
Autorzy: Alina Pacesz, Wojciech Białas, Radosław Dembczyński, Katarzyna Śliżewska, Anna Sip
Tytuł: Production of synbiotic preparations for monogastric animals
Źródło: Postępy Mikrobiol. - 2017, t. 56, supl. 3, s. 67
p-ISSN: 0079-4252
Uwagi: Scientific Conference 90 Years of the Polish Society of Microbiologists PTM - Past, Present, and Future, Krakow, September 22-23, 2017 r. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 kwietnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: probiotics ; food microbiology
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/8
Rok: 2015
Autorzy: Alina Pacesz, Anna Sip
Tytuł: Produkcja utrwalonych preparatów probiotycznych bakterii fermentacji mlekowej
W: Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2015 : Materiały konferencyjne - jesień. Część pierwsza - Poznań / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny, Monika Panfil.
Adres wydawniczy: Poznań : Młodzi Naukowcy, 2015
Szczegóły: s. 100
ISBN: 978-83-65362-09-4 ; 978-83-942083-5-6 (całość)
Uwagi: Nniniejsza pozycja zawiera streszczenia prac prezentowanych przez Doktorantów i Młodych Naukowców podczas interdyscyplinarnej konferencji naukowej w Poznaniu, dnia 23 listopada 2015 roku.
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 2015
Autorzy: Alina Pacesz
Tytuł: Probiotyki dla zwierząt. Właściwości i cel stosowania
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 51
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; probiotyki dla zwierząt ; bakterie LAB
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 2015
Autorzy: Alina Pacesz, Anna Sip
Tytuł: Zdrowie zamknięte w kłosie
Źródło: Ekonatura. - 2015, nr 7 (140), s. 9, il.
p-ISSN: 1731-6944
Polskie słowa kluczowe: beta-glukany ; zdrowie człowieka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 2015
Autorzy: Alina Pacesz, Anna Sip
Tytuł: Beta-glukany - ciekawy składnik funkcjonalny i prozdrowotny
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 5, s.36-38, 40, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: beta-glukany ; działanie prozdrowotne ; właściwości technologiczne
Angielskie słowa kluczowe: beta-glucan ; health promoting properties ; technological properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP