logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OZIEMKOWSKI PRZEMYSŁAW
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2002
Autorzy: Sylwia Chudy, Przemysław Oziemkowski, Magdalena Rudzińska
Tytuł: Właściwości fizykochemiczne proszku serwatkowego w zależności od rodzaju surowca użytego do produkcji
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności - nauka w praktyce : VII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, Oleśnica, 21-22 maja 2002.
Adres wydawniczy: Wrocław : Oddział Wrocławski PTTŻ, 2002
Szczegóły: s. 50
ISBN: 83-913594-2-5
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/11
Rok: 2002
Autorzy: Sylwia Chudy, Jan Pikul, Magdalena Rudzińska, Przemysław Oziemkowski
Tytuł: Właściwości fizykochemiczne i funkcjonalne koncentratów białek serwatkowych
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2002, R. 9, nr 3 (32) supl., s. 27-36, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Polskie słowa kluczowe: serwatka ; koncentraty białkowe ; właściwości funkcjonalne ; właściwości fizykochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: whey ; protein concentrates ; functional properties ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/11
Rok: 2000
Autorzy: S. Chudy, D. Cais-Sokolińska, P. Oziemkowski, J. Pikul
Tytuł: Charakterystyka śmietany jogurtowej produkowanej w Polsce
W: Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce skotu : Sbornik přednášek 8. mezinárodní konference.
Adres wydawniczy: Ceske Budejovice : Scientific Pedagogical Publishing, 2000
Szczegóły: s. 359
ISBN: 80-85645-39-4
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/11
Rok: 2000
Autorzy: P. Oziemkowski, D. Cais-Sokolińska, S. Chudy, J. Pikul
Tytuł: Otrzymywanie i ocena jakości lodów o obniżonej zawartości laktozy
W: Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce skotu : Sbornik přednášek 8. mezinárodní konference.
Adres wydawniczy: Ceske Budejovice : Scientific Pedagogical Publishing, 2000
Szczegóły: s. 323
ISBN: 80-85645-39-4
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/11
Rok: 2000
Autorzy: P. Oziemkowski, S. Chudy, J. Kroll, J. Pikul
Tytuł: Właściwości funkcjonalne preparatów białek serwatkowych
W: Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce skotu : Sbornik přednášek 8. mezinárodní konference.
Adres wydawniczy: Ceske Budejovice : Scientific Pedagogical Publishing, 2000
Szczegóły: s. 359
ISBN: 80-85645-39-4
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/11
Rok: 1998
Autorzy: Sylwia Chudy, Przemysław Oziemkowski, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Wpływ systemów stabilizujących i zawartości tłuszczu na wybrane cechy fizykochemiczne lodów
Źródło: Biul. Inform. Biolacta-Texel. - 1998, nr 2 (13), s. 18-23, bibliogr.
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/11
Rok: 1998
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Przemysław Oziemkowski, Sylwia Chudy
Tytuł: Wpływ sposobu wytwarzania na wybrane cechy jakościowe lodów jogurtowych
Źródło: Prz. Mlecz. - 1998, 8, s. 236-238, il., bibliogr.
p-ISSN: 0478-6599
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/11
Rok: 1997
Autorzy: Jan Pikul, Edward Pospiech, Przemysław Oziemkowski
Tytuł: Białka pochodzenia zwierzęcego, ich charakterystyka i znaczenie w żywności
W: Białka w żywności i zywieniu / Pr. zbior. pod red. Jana Gawęckiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 1997
Seria: Biblioteczka Olimpiady Wiedzy o Żywieniu ; z. 2
Szczegóły: s. 21-40, il.
ISBN: 83-7160-085-2
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/11
Rok: 1996
Autorzy: Przemysław Oziemkowski, Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior
Tytuł: Wpływ warunków środowiska na lepkość dyspersji preparatów białek mleka i białek serwatkowych
W: Postępy w technologii, przechowalnictwie i ocenie jakości żywności : XXVII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Szczecin, 27 - 28 czerwca 1996, Referaty.
Adres wydawniczy: Szczecin : Dział Poligrafii Akademii Rolniczej, 1996
Szczegóły: s. 198-203, il., bibliogr.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/11
Rok: 1994
Autorzy: Przemysław Oziemkowski, Przemysław Matylla
Tytuł: Tradycja i nowoczesność w technologii i asortymencie mlecznych produktów fermentowanych - jogurty
Źródło: Pol. Zwierz. Gospod. - 1994, R. 2, nr 2, s. 16-19, il.
p-ISSN: 1231-1561
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 1994
Autorzy: Przemysław Oziemkowski, Przemysław Matylla
Tytuł: Tradycja i nowoczesność w technologii i asortymencie mlecznych produktów fermentowanych - jogurty. cz. 2
Źródło: Pol. Zwierz. Gospod. - 1994, R. 2, nr 3, s. 22-23, 44
p-ISSN: 1231-1561
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP