logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OLEJNIK AGNIESZKA
Liczba odnalezionych rekordów: 33



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/33
Rok: 2019
Autorzy: Bernadetta Pietrzak, Angela Pawlak, Agata Dudziak, Katarzyna Tomela, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Artur Szwengiel, Łukasz Galus, Sebastian Wożniak, Jacek Mackiewicz, Andrzej Mackiewicz, Marcin Schmidt
Tytuł: The association between intestinal microbiota and efficacy of immunotherapy in melanoma patients
W: 8th International Weigl Conference: Human Welfare and Infectious Diseases in a New Microbiome Research Era: Microorganisms in industrial and medical biotechnology : 26-28.06.2019, Venue: Faculty of management, University of Lodz, Programme and conference materials.
Adres wydawniczy: [Łódź] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 117
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/33
Rok: 2019
Autorzy: Paulina Worsztynowicz, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Wojciech Białas, Włodzimierz Grajek
Tytuł: Identification and partial characterization of proteolytic activity of Enterococcus faecalis relevant to their application in dairy industry
Źródło: Acta Biochim. Pol. - 2019, vol. 66, no. 1, s. 61-69, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0001-527X e-ISSN: 1734-154X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 marca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: Enterococcus faecalis ; proteolytic activity ; coccolysin
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.626
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/33
Rok: 2019
Autorzy: Agnieszka Olejnik-Schmidt, Marta Pietras, Marcin Schmidt, Anna Sip
Tytuł: Analiza występowania genów determinujących syntezę amin biogennych w mikroflorze polskich serów regionalnych
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 90
ISBN: 978-83-66287-13-6
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/33
Rok: 2018
Autorzy: Corinna Konieczna, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Marcin T. Schmidt
Tytuł: Lactobacillus spp. belonging to the Casei group display a variety of adhesins
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2018, 17 (1), s. 69-82, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: Lactobacillus ; adhesion ; protein ; epithelium
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    5/33
    Rok: 2018
    Autorzy: Agnieszka Olejnik-Schmidt
    Tytuł: Biomedical application of bacteriocins
    Źródło: MicroMedicine. - 2018, vol. 6, Suppl. 1, s. 32
    e-ISSN: 2449-8947
    Uwagi: Zeszyt zawiera materiały z Ogólnopolskiej konferencji naukowej "Pod Mikroskopem" IV edycja "Drobnoustroje Codziennym Wyzwaniem Dla Mikrobiologa", Poznań 12 marzec 2018. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 listopada 2018].
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    6/33
    Rok: 2017
    Autorzy: M. Archacka, M. Rozanska, M. Rogodzinska, A. Olejnik
    Tytuł: Survival of microencapsulated Lactococcus lactis in different wall materials and temperatures during storage
    W: 6th International Conference for Young Researchers : Multidirectional Research in Agriculture, Forestry and Technology, 24-25 April 2017, Krakow, Book of abstracts.
    Adres wydawniczy: Kraków : PhD Student Council of the University of Agriculture in Krakow, 2017
    Szczegóły: s. 115
    Angielskie słowa kluczowe: spray drying ; freeze-drying ; microencapsulation ; Lactococcus lactis ; probiotic bacteria ; survival
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    7/33
    Rok: 2017
    Autorzy: M. Różańska, R. Dembczyński, M. Archacka, W. Białas, A. Olejnik, A. Zalewska, G. Lewandowicz
    Tytuł: Charakterystyka i otrzymywanie antocyjanów z owoców borówki brusznicy
    Tytuł równoległy: Extraction and characterization of anthocyanins obtained from lingonberry fruit
    W: Food: today and tomorrow. XXII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności : 5 th International Session of Young Scientific Staff, May 18-19th 2017 Szczecin.
    Adres wydawniczy: [Szczecin] : [b.w.], 2017
    Szczegóły: s. 67-70, bibliogr.
    ISBN: 978-83-935477-9-1
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL, ENG
    Praca afiliowana przez UP
    8/33
    Rok: 2016
    Autorzy: Agnieszka Olejnik-Schmidt, Marcin Kuprewicz, Marcin Schmidt
    Tytuł: Bakteriofagi - narastający problem w przemysle mleczarskim
    Źródło: Prz. Mlecz. - 2016, 3, s. 3-9, il., bibliogr., streszcz., abstr.
    p-ISSN: 0478-6599
    Polskie słowa kluczowe: bakteriofagi ; bakterie mlekowe ; mleczarnie ; fermentacja
    Angielskie słowa kluczowe: bacteriophages ; lactic acis bacteria ; dairy ; fermentation
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    9/33
    Rok: 2015
    Autorzy: Kamila Myszka, Mariola Olkowicz, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Katarzyna Czaczyk
    Tytuł: Impact of bacterial quorum sensing system on changes organoleptic markers of storage cabbage
    Źródło: J. Microbiol. Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 4, no. 5, s. 407-411, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1338-5178
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: quorum sensing ; acylowane laktony homoseryny ; psucie mikrobiologiczne ; Enterobacteriaceae
    Angielskie słowa kluczowe: Enterobacteriaceae ; quorum sensing ; acylated homoserine lactones ; microbiological spoilage
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    10/33
    Rok: 2014
    Autorzy: Corinna Markowicz, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Monika Borkowska, Marcin Schmidt
    Tytuł: SpaCBA sequence instability and its relationship to the adhesion efficiency of Lactobacillus casei group isolates to Caco-2 cells
    Źródło: Acta Biochim. Pol. - 2014, vol. 61, no. 2, s. 341-347, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0001-527X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 listopada 2014].
    Polskie słowa kluczowe: Lactobacillus ; adhezja ; spaCBA
    Angielskie słowa kluczowe: Lactobacillus ; adhesion ; spaCBA
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.153
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    11/33
    Rok: 2014
    Autorzy: Katarzyna Leja, Kamila Myszka, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Wojciech Juzwa, Katarzyna Czaczyk
    Tytuł: Selection and characterization of Clostridium bifermentans strains from natural environment capable of producing 1,3-propanediol under microaerophilic conditions
    Źródło: Afr. J. Microbiol. Res. - 2014, vol. 8 (11), s. 1187-1197, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1996-0808
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 lutego 2015].
    Polskie słowa kluczowe: fermentacja ; Clostridium bifermentans ; izolacja
    Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; isolation ; aerotolerant ; glycerol ; Clostridium bifermentans
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    12/33
    Rok: 2014
    Autorzy: Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Marcin T. Schmidt, Anna Sip, Tomasz Szablewski, Włodzimierz Grajek
    Tytuł: Expression of bacteriocin divercin AS7 in Escherichia coli and its functional analysis
    Źródło: Ann. Microbiol. - 2014, vol. 64, iss. 3, s. 1197-1202, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1590-4261 e-ISSN: 1869-2044
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 16 października 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: bacteriocins ; divercin AS7 ; human enterocytes ; biopreservatives
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.990
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    13/33
    Rok: 2014
    Autorzy: Marcin Schmidt, Agnieszka Olejnik-Schmidt
    Tytuł: Żywność genetycznie modyfikowana
    W: Bezpieczeństwo żywności i żywienia / Pod red. Jana Gawęckiego i Zbigniewa Krejpcio.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
    Szczegóły: s. 111-117, bibliogr.
    ISBN: 978-83-7160-741-7
    Liczba arkuszy: 0,23
    Polskie słowa kluczowe: żywność ; bezpieczeństwo żywności ; żywność genetycznie modyfikowana
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    14/33
    Rok: 2014
    Autorzy: Michał Grąt, Hołówko Wacław, Gałęcka Mirosława, Grąt Karolina, Szachta Patrycja, Lewandowski Zbigniew, Kosińska Irena, Marcin Schmidt, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Krawczyk Marek
    Tytuł: Gut microbiota in cirrhotic liver transplant candidates
    Źródło: Hepato-Gastroenterol. - 2014, vol. 61, 134, s. 1661-1667, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0172-6390
    Polskie słowa kluczowe: marskość wątroby ; mikroflora jelitowa
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.928
    Punktacja MNiSW: 20.000
    Praca afiliowana przez UP
    15/33
    Rok: 2014
    Autorzy: Kamila Myszka, Marcin Schmidt, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Katarzyna Leja, Katarzyna Czaczyk
    Tytuł: Influence of phenolic acids on indole acetic acid production and on the type III secretion system gene transcription in food-associated Pseudomonas fluorescens KM05
    Źródło: J. Biosci. Bioeng. - 2014, vol. 118, no. 6, s. 651-656, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1389-1723
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2015].
    Polskie słowa kluczowe: kwas ferulowy ; kwas chlorogenowy ; Pseudomonas fluorescens
    Angielskie słowa kluczowe: indole acetic acid ; ferulic acid ; chlorogenic acid ; gallic acid ; p-coumaric acid ; Pseudomonas fluorescens ; type III secretion system
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.884
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    16/33
    Rok: 2014
    Autorzy: Agnieszka Drożdżyńska, Joanna Pawlicka, Piotr Kubiak, Alicja Kośmider, Dorota Pranke, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Katarzyna Czaczyk
    Tytuł: Conversion of glycerol to 1,3 - propanediol by Citrobacter freundii and Hafnia alvei - newly isolated strains from the Enterobacteriaceae
    Źródło: New Biotechnol. - 2014, vol. 31, no. 5, s. 402-410, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1871-6784
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: Hafnia alvei ; 1,3-propanodiol ; Citrobacter freundii
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.898
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    17/33
    Rok: 2014
    Autorzy: Dorota Starostka, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Marcin Schmidt
    Tytuł: Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 1
    Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 2, s. 30-33, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: bakteriofagi ; bezpieczeństwo żywności ; patogeny
    Angielskie słowa kluczowe: bacteriophages ; food safety ; pathogens
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    18/33
    Rok: 2014
    Autorzy: Dorota Starostka, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Marcin Schmidt
    Tytuł: Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 2
    Źródło: Przem. Spoż. - 2014, t. 68, 3, s. 16-18
    p-ISSN: 0033-250X
    Polskie słowa kluczowe: bakteriofagi ; bezpieczeństwo żywności ; patogeny
    Angielskie słowa kluczowe: bacteriophages ; food safety ; pathogens
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    19/33
    Rok: 2013
    Autorzy: Agnieszka Olejnik-Schmidt, Agnieszka Gronowalska, Marcin Schmidt
    Tytuł: Charakterystyka systemu nizynowego jako narzędzia do produkcji białek i peptydów w komórkach Lactococcus lactis
    Źródło: Postępy Biochem. - 2013, t. 59, nr 3, s. 322-326, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0032-5422
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 stycznia 2014]
    Polskie słowa kluczowe: ekspresja genów ; GRAS ; nizyna ; system NICE ; Lactococcus lactis
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 8.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    20/33
    Rok: 2012
    Autorzy: K. Dziedzic, D. Górecka, A. Olejnik, J. Rychlik
    Tytuł: Effect of "in vitro" digestion of buckwheat products on HT colon cancer cells proliferation
    W: 16th World Congress of Food Science and Technology (IUFoST) : August 05-09, 2012 Foz do Iguacu, Parana-Brazil, Final program and abstracts.
    Adres wydawniczy: [Parana] : [b.w.], [2012]
    Szczegóły: [1 s.]
    Angielskie słowa kluczowe: digestion in vitro ; polyphenols ; HT-29 ; colon cancer cells ; buckwheat groats
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    21/33
    Rok: 2012
    Autorzy: Anna Sip, Michał Więckowicz, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Włodzimierz Grajek
    Tytuł: Anti-Listeria activity of lactic acid bacteria isolated from golka, a regional cheese produced in Poland
    Źródło: Food Contr. - 2012, vol. 26, iss. 1, s. 117-124, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0956-7135
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 kwietnia 2019].
    Angielskie słowa kluczowe: golka ; lactic acid bacteria ; anti-Listeria activity ; bacteriocins ; PCR
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.738
    Punktacja MNiSW: 35.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    22/33
    Rok: 2012
    Autorzy: Kamila Myszka, Katarzyna Leja, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Katarzyna Czaczyk
    Tytuł: Isolation process of industrially useful Clostridium bifermentans from natural samples
    Źródło: J. Biosci. Bioeng. - 2012, vol. 113, no. 5, s. 631-633, bibliogr.
    p-ISSN: 1389-1723
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2015].
    Polskie słowa kluczowe: izolacja ; glicerol
    Angielskie słowa kluczowe: solvents ; organic acids ; 1,3-propanediol ; glycerol ; isolation
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.737
    Punktacja MNiSW: 30.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    23/33
    Rok: 2011
    Autorzy: Marcin T. Schmidt, Luiza Handschuh, Joanna Zyprych, Alicja Szabelska, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Idzi Siatkowski, Marek Figlerowicz
    Tytuł: Impact of DNA microarray data transformation on gene expression analysis - comparison of two normalization methods
    Źródło: Acta Biochim. Pol. - 2011, vol. 58, no. 4, s. 573-580, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0001-527X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 listopada 2014].
    Polskie słowa kluczowe: mikromacierze ; ekspresja genów ; normalizacja
    Angielskie słowa kluczowe: microarray ; gene expression profiling ; data normalization ; transcriptome analysis ; adhesion ; probiotics ; enterocyte
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.491
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    24/33
    Rok: 2011
    Autorzy: Katarzyna Leja, Kamila Myszka, Piotr Kubiak, Joanna Wojciechowska, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Katarzyna Czaczyk, Włodzimierz Grajek
    Tytuł: Isolation and identification of Clostrudium spp. from natural samples that performs effective conversion of glycerol to 1,3-propanediol
    Tytuł równoległy: Izolacja i identyfikacja nowych gatunków Clostridium sp. ze środowiska naturalnego zdolnych do efektywnej konwersji glicerolu do 1,3-propanodiolu i innych metabolitów
    Źródło: Acta Sci. Pol., Biotechnol. - 2011, 10 (2), s. 25-34, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1644-065X e-ISSN: 2083-8654
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 lutego 2015].
    Polskie słowa kluczowe: Clostridium ; izolacjacja ; 1,3-propanodiol
    Angielskie słowa kluczowe: microflora of natural environment ; short-chain organic acid ; Clostridium ; 1,3-propanediol
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 5.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    25/33
    Rok: 2011
    Autorzy: Łukasz Chrzanowski, Mikołaj Owsianiak, Alicja Szulc, Roman Marecik, Agnieszka Piotrowska-Cyplik, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Jacek Staniewski, Piotr Lisiecki, Filip Ciesielczyk, Teofil Jesionowski, Hermann J. Heipiepper
    Tytuł: Interactions between rhamnolipid biosurfactants and toxic chlorinated phenols enhance biodegradation of a model hydrocarbon-rich effluent
    Źródło: Int. Biodeterior. Biodegrad. - 2011, vol. 65, iss. 4, s. 605-611, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0964-8305
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 grudnia 2017]
    Angielskie słowa kluczowe: wastewater ; 4-chlorophenol ; 2,4-dichlorophenol ; diesel fuel ; rhamnolipids ; toxicity
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.074
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    26/33
    Rok: 2011
    Autorzy: Anna Sip, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Michał Więckowicz, Mariola Olkowicz, Włodzimierz Grajek
    Tytuł: Listeriobójcza aktywność mikroflory oscypków
    W: Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu : XL Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk połączona z obchodami Jubileuszu 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, Warszawa, 29 czerwca - 1 lipca 2011 / oprac. red. Emilia Janiszewska, Joanna Miselhorn.
    Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
    Szczegóły: s. 211
    ISBN: 978-83-7583-293-8
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    27/33
    Rok: 2010
    Autorzy: Marcin T. Schmidt, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Adam Zaręba, Marek Pezacki, Iwona Wojewoda, Włodzimierz Grajek
    Tytuł: Induction of loci mutation during Lactococcus lactis spontaneous conversion to bacteriophage-insensitive phenotype
    Źródło: Food Biotechnol. - 2010, vol. 24, iss. 4, s. 332-348, bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 0890-5436
    Angielskie słowa kluczowe: mutation ; spontaneous; ; phage ; sk1 ; Lactococcus lactis
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.600
    Punktacja MNiSW: 27.000
    Praca afiliowana przez UP
    DOI:
    28/33
    Rok: 2010
    Autorzy: Marcin T. Schmidt, Agnieszka K. Olejnik-Schmidt, Kamila Myszka, Monika Borkowska, Włodzimierz Grajek
    Tytuł: Evaluation of quantitative PCR measurement of bacterial colonization of epithelial cells
    Źródło: Pol. J. Microbiol. - 2010, vol. 59, no. 2, s. 89-93, il., bibliogr., abstr.
    p-ISSN: 1733-1331
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 lutego 2019].
    Angielskie słowa kluczowe: adhesion ; colonization ; plate count ; Real-Time PCR ; radiolabel
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.660
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    29/33
    Rok: 2010
    Autorzy: Aldona Jasińska-Stępniak, Andrzej Wojciechowski, Błażej Springer, Agnieszka Olejnik
    Tytuł: Zmienność w zawartości wybranych składników nasion u mieszańców oddalonych w rodzaju Brassica w porównaniu z formami wyjściowymi
    Tytuł równoległy: Variability in the content of seed chosen compounds in the wide hybrids within Brassica genera in the comparison to the initial forms
    W: Rośliny oleiste : XXX Konferencja Naukowa, Poznań 16-17.03.2010, Streszczenia.
    Adres wydawniczy: [Poznań] : [Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin], 2010
    Szczegóły: s. 67-68
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL, ENG
    Praca afiliowana przez UP
    30/33
    Rok: 2007
    Autorzy: A. Olejnik, E. Hampelska, K. Kowalska, M. Zielińska, W. Grajek
    Tytuł: Aktywność biologiczna soku z aronii po trawieniu i transporcie przez nabłonek jelitowy in vitro
    W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30.01.2007 r., Streszczenia.
    Adres wydawniczy: Poznań : [Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego], 2007
    Szczegóły: s. 123
    ISBN: 978-83-7160-443-0
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    31/33
    Rok: 2007
    Autorzy: M. Zielińska, A. Olejnik, A. Dobrowolska-Zachwieja, W. Grajek
    Tytuł: Sok z buraka ćwikłowego i aroni a aktywność metabolizmu tlenowego i apoptoza granulocytów obojętnochłonnych: model in vitro u osób zdrowych i otyłych
    W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30.01.2007 r., Streszczenia.
    Adres wydawniczy: Poznań : [Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego], 2007
    Szczegóły: s. 124
    ISBN: 978-83-7160-443-0
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    32/33
    Rok: 2006
    Autorzy: Anna Sip, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Marcin Schmidt, Justyna Broniarczyk, Włodzimierz Grajek
    Tytuł: Charakterystyka bakterii fermentacji mlekowej aktywnych względem Listeria monocytogenes
    W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
    Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
    Szczegóły: s. 133
    ISBN: 83-7421-075
    Polskie słowa kluczowe: bakterie fermentacji mlekowej ; bakteriocyny ; aktywność antybakteryjna ; Listeria monocytogenes
    Charakt. formalna: POS
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    33/33
    Rok: 2002
    Autorzy: K. Czaczyk, A. Olejnik, M. Zakrzewska
    Tytuł: Wpływ zewnętrznej warstwy białkowej na adhezję bakterii do powierzchni szkła
    W: Nauka o żywności : Osiągnięcia i perspektywy : XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin, 10-11 września 2002, Streszczenia wykładów i komunikatów.
    Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Akademii Rolniczej, 2002
    Szczegóły: s. 241
    ISBN: 83-917658-0-6
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP