logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: OBUCHOWSKI WIKTOR
Liczba odnalezionych rekordów: 66



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/66
Rok: 2019
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Artur Szwengiel, Barbara Górna, Jacek Nowak, Wiktor Obuchowski, Zbigniew Czarnecki
Opis patentowy. Polska, 231446 B1
Tytuł wynalazku: Sposób wytwarzania makaronu oraz makaron wytworzony tym sposobem
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 410905, 09.01.2015. 18.07.2016 BUP 15/16
Ogłoszenie: 28.02.2019 WUP 02/19
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 75.000
Praca afiliowana przez UP
2/66
Rok: 2019
Autorzy: Anna Gramza-Michałowska, Józef Korczak, Wiktor Obuchowski
Opis patentowy. Polska, 231696 B1
Tytuł wynalazku: Pieczywo chrupkie i sposób wytwarzania pieczywa chrupkiego
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 412849, 24.06.2015. 02.01.2017 BUP 01/17
Ogłoszenie: 29.03.2019 WUP 03/19
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 75.000
Praca afiliowana przez UP
3/66
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Kobus-Cisowska, Ewa Flaczyk, Józef Korczak, Monika Przeor, Wiktor Obuchowski
Opis patentowy. Polska, 229943 B1
Tytuł wynalazku: Pieczywo chrupkie i sposób wytwarzania pieczywa chrupkiego
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 411187, 06.02.2015. 16.08.2016 BUP 17/16
Ogłoszenie: 28.09.2018 WUP 09/18
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/66
Rok: 2016
Autorzy: J. A. Budny, J. Fornal, W. Obuchowski
Tytuł: Analysis of correlations between contents of protein fractions in wheat endosperm models and their mechanical resistance
Źródło: J. Cereal Sci. - 2016, vol. 71, s. 10-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 0733-5210
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 lipca 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; twardość ; zawartość białka ; modele laboratoryjne
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; hardness ; protein content ; laboratory models
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.223
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/66
Rok: 2016
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Wojciech Białas
Opis patentowy. Polska, 222969 B1
Tytuł wynalazku: Makaron i sposób wytwarzania makaronu
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 399059, 04.06.2012. 09.12.2013 BUP 25/13
Ogłoszenie: 30.09.2016 WUP 09/16
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
6/66
Rok: 2016
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Wojciech Białas
Opis patentowy. Polska, 222978 B1
Tytuł wynalazku: Przekąski ekstrudowane i sposób wytwarzania przekąsek ekstrudowanych
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 399066, 04.06.2012. 09.12.2013 BUP 25/13
Ogłoszenie: 30.09.2016 WUP 09/16
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
7/66
Rok: 2016
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Wojciech Białas
Opis patentowy. Polska, 222979 B1
Tytuł wynalazku: Pieczywo chrupkie i sposób wytwarzania pieczywa chrupkiego
Właœciciel: Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, Poznań, Polska
Zgłoszenie: 399065, 04.06.2012. 09.12.2013 BUP 25/13
Ogłoszenie: 30.09.2016 WUP 09/16
Charakt. formalna: PT
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
8/66
Rok: 2015
Autorzy: W. Obuchowski, A. Makowska, S. Mildner-Szkudlarz, A. Szwengiel, M. Majcher, M. Remiszewski
Tytuł: Effect of triticale grain characteristics, scouring, and extrusion conditions on physico-chemical properties, antioxidant activity, and volatile compounds of flat bread
Źródło: Acta Aliment. - 2015, vol. 44, no. 4, s. 511-519, il., bibliogr.
p-ISSN: 0139-3006 e-ISSN: 1588-2535
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; ekstruzja
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; grain scouring ; extrusion-cooking ; phenolic compounds ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.333
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
9/66
Rok: 2015
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Wiktor Obuchowski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: The use of optical microscope with phase contrast extended to measurements of crystal sugar pomade
W: Food - Quality and Perspectives : XX Conference of Young Researcher - IVth International Session, 14-15 of May 2015, Rzeszów, Book of abstracts.
Adres wydawniczy: [Rzeszów] : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 121
Polskie słowa kluczowe: mikroskopia optyczna ; pomada cukrowa
Angielskie słowa kluczowe: optical microscopy ; sugar pomade
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/66
Rok: 2015
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Artur Szwengiel, Joanna Kobus-Cisowska, Dominik Kmiecik, Anna Łuczak
Tytuł: Opracowanie technologii produkcji chleba chrupkiego z pszenżyta, jako nośnika substancji bioaktywnych
Źródło: Inż. Przetw. Spoż. - 2015, 2/4 (14), s. 24-30, il., bibliogr.
p-ISSN: 2084-9494 e-ISSN: 2300-2018
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; ekstruzja ; błonnik ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; extrusion ; fiber ; polyphenols ; antioxidative activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/66
Rok: 2014
Autorzy: S. Mildner-Szkudlarz, A. Makowska, W. Obuchowski, J. Michniewicz
Tytuł: Phytochemicals as functional ingredients: effects on crisp bread and pasta nutritional and physical properties
W: 3rd International ISEKI Food Conference : Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy, 21-23 May 2014, Athens, Greece, Book of abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L. M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 154
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: aktywność antyoksydacyjna ; błonnik pokarmowy ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; dietary fibre ; phytochemicals ; sensory analysis
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/66
Rok: 2014
Autorzy: S. Mildner-Szkudlarz, J. Bajerska, W. Obuchowski
Tytuł: Protective effect of grape by-product-fortified breads against cholesterol/cholic acid diet-induced hypercholesterolemia in rats.
W: 3rd International ISEKI Food Conference : Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy, 21-23 May 2014, Athens, Greece, Book of abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L. M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 148
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: hipercholesterolemia ; wytłoki
Angielskie słowa kluczowe: atherogenic index of plasma ; grape by-products ; hypercholesterolaemia ; rats
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
13/66
Rok: 2014
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Miłosz Łuczak, Izabela Pankiewicz
Tytuł: Makarony wzbogacone w składniki bioaktywne: charakterystyka sensoryczna i żywieniowa
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2014, t. 19, nr 3, s. 237-248, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 września 2015].
Polskie słowa kluczowe: składniki bioaktywne ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca ; makarony
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/66
Rok: 2014
Autorzy: Artur Szwengiel, Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak, Barbara Górna, Zbigniew Czarnecki, Wiktor Obuchowski
Tytuł: The use of legumes in the creation of pasta products with high content of nutrients and bioactive components
W: Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy : 3rd International Iseki Food Conference, 21-23 May, 2014, Athens, Greece, Book of Abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L.M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 116
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: fermentacja ; strączkowe ; Lactobacillus plantarum ; makaron
Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; leguminous ; Lactobacillus plantarum ; pasta
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
15/66
Rok: 2014
Autorzy: Wiktor Obuchowski
Tytuł: Niektóre aspekty wzbogacania makaronu w bioaktywne składniki
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2014, R. 58, nr 8, s. 13-14, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: makarony ; składniki bioaktywne ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; bioactive compouds ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/66
Rok: 2013
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Małgorzata Majcher, Agnieszka Makowska, Piotr Kołodziejczyk, Aleksandra Chalcarz, Hanna Paschke
Tytuł: Makaron jako źródło i nośnik substancji o charakterze bioaktywnym
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2013, t. 46, nr 3, s. 323-330, il., tab., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: makarony ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; błonnik ; dodatki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; antioxidant activity ; polyphenols ; dietary fibre ; bioactive additives
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/66
Rok: 2013
Autorzy: Artur Szwengiel, Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Zbigniew Czarnecki, Wiktor Obuchowski
Tytuł: The content of some selected pro-health ingredients in extrudates containing different morphological components of red kidney bean
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Istanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 393
ISBN: 978-605-63935-0-1
Polskie słowa kluczowe: fermentacja ; czerwona fasola ; Lactobacillus plantarum ; chrupki
Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; Red Kidney bean ; Lactobacillus plantarum ; crunchy
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
18/66
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Jacek Nowak, Małgorzata Lasik, Artur Szwengiel, Zbigniew Czarnecki, Wiktor Obuchowski
Tytuł: The use of modified enzyme in the creation of healthy properties of the pasta products obtained from broad beans
W: EuroFoodChem XVII : May 07-10, 2013 Istanbul, Turkey, Book of Abstracts / Ed. by Hamit Köksel.
Adres wydawniczy: Ankara : Hacettepe University, 2013
Szczegóły: s. 394
ISBN: 978-605-63935-0-1
Angielskie słowa kluczowe: broad beans ; enzymatic treatment ; polyphenols ; antioxidant activity ; pasta
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
19/66
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Makowska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Effect of brewer's spent grain addition on properties of corn extrudates with an increased dietary fibre content
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, no. 1, s. 19-24, il., bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 grudnia 2013].
Angielskie słowa kluczowe: brewer's spent grain ; corn extrudates ; extrusion-cooking ; neutral detergent fibre
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
20/66
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Artur Szwengiel, Sylwia Mildner-Szkudlarz
Tytuł: The influence of raw material and technological factors on physicochemical characteristics and structure of triticale crisp bread
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 51
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; extrusion-cooking ; crisp bread structure ; texture ; WSI
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
21/66
Rok: 2013
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Agnieszka Makowska, Miłosz Łuczak
Tytuł: Potencjalne możliwości wykorzystania otrąb pszennych nie tylko na cele paszowe
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2013, R. 57, nr 7, s. 12-13, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: otręby pszenne ; błonnik ; tokoferole ; białka
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/66
Rok: 2013
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Agnieszka Makowska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Małgorzata Majcher, Piotr Kołodziejczyk
Tytuł: Możliwości wytworzenia makaronu bogatego w wybrane składniki o charakterze bioaktywnym
Tytuł równoległy: The possibility of producting pasta rich in selected bioactive components
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 90-93
Polskie słowa kluczowe: makaron ; jakość kulinarna ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; pasta cooking quality ; bioactive components
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
23/66
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Makowska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Wiktor Obuchowski, Marian Remiszewski
Tytuł: Możliwość wytwarzania przenżytniego pieczywa chrupkiego o podwyższonych właściwościach bioaktywnych
Tytuł równoległy: Possibility of producting triticale crisp bread with increased bioactive properties
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 94-97
Polskie słowa kluczowe: chleb chrupki ; pszenżyto ; składniki bioaktywne
Angielskie słowa kluczowe: crisp bread ; triticale ; bioactive components
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
24/66
Rok: 2013
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Mateusz Gutsche, Agnieszka Makowska
Tytuł: Czynniki kształtujące cechy jakościowe mąki przeznaczonej do produkcji wafli
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 4 (89), s. 170-183, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2013].
Polskie słowa kluczowe: mąka waflowa ; lepkość wypływowa ; uszkodzenia skrobi ; czas agregacji glutenu
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/66
Rok: 2012
Autorzy: Przemysław Kowalczewski, Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Agata Olejnik, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Charakterystyka ekstrudowanych przekąsek zbożowych zawierających sok z ziemniaka
Źródło: Biul. IHAR. - 2012, nr 266, s. 319-329, il., bibliogr.
p-ISSN: 0373-7837
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 maja 2015].
Polskie słowa kluczowe: chrupki ; nieswoiste zapalenie jelit ; sok ziemniaczany ; żywność funkcjonalna
Angielskie słowa kluczowe: extruded cereal snacks ; functional food ; inflammatory bowel disease ; potato juice
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
26/66
Rok: 2012
Autorzy: Bolesław Salmanowicz, Tadeusz Adamski, Maria Surma, Zygmunt Kaczmarek, Karolina Krystkowiak, Aneta Kuczyńska, Zofia Banaszak, Bogusława Ługowska, Małgorzata Majcher, Wiktor Obuchowski
Tytuł: The relationship between grain hardness, dough mixing parameters and bread-making quality in winter wheat
Źródło: Int. J. Mol. Sci. - 2012, vol. 13, iss. 4, s. 4186-4201, il., bibliogr.
p-ISSN: 1661-6596 e-ISSN: 1422-0067
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; twardość ziarna ; zawartość białka
Angielskie słowa kluczowe: wheat ; kernel hardness ; protein content
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.464
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
27/66
Rok: 2012
Autorzy: Maria Surma, Tadeusz Adamski, Zofia Banaszak, Zygmunt Kaczmarek, Anetta Kuczyńska, Małgorzata Majcher, Bogusława Ługowska, Wiktor Obuchowski, Bolesław Salmanowicz, Karolina Krystkowiak
Tytuł: Effect of genotype, environment and their interaction on quality parameters of wheat breeding lines of diverse grain hardness
Źródło: Plant Prod. Sci. - 2012, vol. 15, no. 3, s. 192-203, bibliogr.
p-ISSN: 1343-943X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; genotyp ; środowisko
Angielskie słowa kluczowe: bread what ; genotype-by-environment interaction ; Near Infrared Transmittance Technique ; protein content ; starch content ; wet gluten ; Zeleny test
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.802
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
28/66
Rok: 2012
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Miłosz Łuczak
Tytuł: Współczesne problemy oraz oczeliwania związane z produkcją makaronu w Polsce
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2012, R. 56, nr 10, s. 12-13, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
29/66
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Danuta Sekretarczyk
Tytuł: Amylase-starch system characteristic of flour obtained from selected triticale varieties
Tytuł równoległy: Charakterystyka układu skrobiowo-amylolitycznego mąki z wybranych odmian pszenżyta
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 90-91
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; skrobia ; aktywność amylolityczna
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; starch ; diastatic activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
30/66
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Jan Michniewicz, Jolanta Ziółkowska, Jacek Anioła
Tytuł: Effect of extrusion-cooking parameters on some pro-health components of triticale extrudates
Tytuł równoległy: Wpływ warunków ekstruzji na wybrane składniki prozdrowotne ekstrudatów pszenżytnich
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 146-147
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; ekstruzja ; aktywność przeciwutleniająca ; pentozany ; błonnik pokarmowy
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; extrusion-cooking ; antioxidant activity ; pentosans ; dietary fiber
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
31/66
Rok: 2011
Autorzy: Miłosz Łuczak, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Analiza wpływu rosnących cen surowców, energii i innych kosztów produkcji na kondycję przemysłu makaronowego
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2011, R. 55, nr 5, s. 22-23, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
32/66
Rok: 2011
Autorzy: Wiktor Obuchowski
Tytuł: Reakcje brązowienia enzymatycznego i nie enzymatycznego w produkcji makaronu
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2011, R. 55, nr 3, s. 17-18
p-ISSN: 0033-2461
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
33/66
Rok: 2011
Autorzy: Jan Michniewicz, Piotr Kołodziejczyk, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Charakterystyka fizykochemiczna wysokobłonnikowego produkty żytniego
W: Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu : XL Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk połączona z obchodami Jubileuszu 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, Warszawa, 29 czerwca - 1 lipca 2011 / oprac. red. Emilia Janiszewska, Joanna Miselhorn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
Szczegóły: s. 151
ISBN: 978-83-7583-293-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
34/66
Rok: 2010
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Konrad Banecki, Mateusz Gutsche
Tytuł: Charakterystyka wybranych odmian pszenżyta jako potencjalnego surowca do produkcji chleba chrupkiego metodą ekstruzji
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 3, s. 13-17, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
35/66
Rok: 2010
Autorzy: Agnieszka Makowska, Łukasz Baumann, Wiktor Obuchowski, Mateusz Gutsche
Tytuł: Wpływ warunków ekstruzji na wybrane cechy ekstrudatów pszenżytnich
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 3, s. 93-98, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
36/66
Rok: 2010
Autorzy: Sylwia Mildner-Szkudlarz, Elżbieta Piotrowska, Jacek Anioła, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Zastosowanie wybranych szczepów bakterii kwasu mlekowego do poprawy jakości pieczywa mieszanego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 4, s. 117-122, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
37/66
Rok: 2010
Autorzy: W. Obuchowski, B. Salmanowicz, Z. Banaszak, T. Adamski, M. Surma, Z. Kaczmarek, M. Majcher, B. Ługowska, A. Kuczyńska, K. Krystkowiak
Tytuł: Grain hardness of wheat bred in Poland and its relationship to starch damage during milling
Źródło: Int. Agrophys. - 2010, vol. 24, no. 1, s. 69-74, bibliogr.
p-ISSN: 0236-8722
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: pszenica ozima ; puroindoliny ; twardość ziarna
Angielskie słowa kluczowe: winter wheat ; puroindolines ; grain hardness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.714
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
38/66
Rok: 2010
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Zofia Banaszak, Agnieszka Makowska, Miłosz Łuczak
Tytuł: Factors affecting usefulness of triticale grain for bioethanol production
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2010, vol. 90, iss. 14, s. 2506-2511, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; etanol ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; growth conditions ; quality pameters ; ethanol ; yield prediction
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.360
Punktacja MNiSW: 24.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
39/66
Rok: 2010
Autorzy: Wiktor Obuchowski
Tytuł: Przemysł makaronowy w Polsce: kilka uwag na temat możliwości wytwarzania produktów o poszukiwanych cechach smakowych i zywieniowych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2010, R. 54, nr 10, s. 13-14
p-ISSN: 0033-2461
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
40/66
Rok: 2009
Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Mateusz Gutsche
Tytuł: Właściwości mąki orkiszowej jako surowca do produkcji makaronu
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2009, t. 14, nr 1, s. 41-47, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
41/66
Rok: 2009
Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Hanna Paschke, Jerzy Stangierski
Tytuł: Effect of raw material composition and technological factors on gluten-free pasta quality
W: Food technology operations : New vistas / Ed. by Wiesław Kopeć and Małgorzata Korzeniowska.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2009
Seria: Monografie. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ISSN 1898-1151 ; 72
Szczegóły: s. 282-291, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-60574-67-6
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
42/66
Rok: 2009
Autorzy: S. Mildner-Szkudlarz, R. Zawirska-Wojtasiak, W. Obuchowski, M. Gośliński
Tytuł: Evaluation of antioxidant activity of green tea extract and its effect on the biscuits lipid fraction oxidative stability
Źródło: J. Food Sci. - 2009, vol. 74, no. 8, s. 362-370, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 6 czerwca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; biscuits ; lipid oxidation ; sensory profile analysis ; volatile compounds
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.601
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
43/66
Rok: 2009
Autorzy: Miłosz Łuczak, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Kryzys ekonomiczny a produkcja, handel i spożycie wyrobów makaronowych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2009, R. 53, nr 11, s. 25-26
p-ISSN: 0033-2461
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
44/66
Rok: 2009
Autorzy: Wiktor Obuchowski
Tytuł: Makarony walcowane - czy tylko alternatywa dla makaronów wytłaczanych? Nowe rozwiązania w zakresie przygotowania i formowania ciasta makaronowego
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2009, R. 53, nr 4, s. 16-17, il.
p-ISSN: 0033-2461
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
45/66
Rok: 2009
Autorzy: Paweł Nowak, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Warunki konszowania a jakość mas czekoladowych
Źródło: Przem. Spoż. - 2009, t. 63, 4, s. 36-39, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: czekolada ; masa czekoladowa ; konszowanie ; produkcja czekolady
Angielskie słowa kluczowe: chocolate ; chocolate mass ; conching ; chocolate production
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
46/66
Rok: 2008
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Zofia Banaszak, Agnieszka Makowska, Miłosz Łuczak
Tytuł: Analiza czynników kształtujących zawartość skrobii w pszenżycie i przydatność tego zboża w produkcji bioetanolu
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2008, t. 13, nr 4, s. 8-18, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
47/66
Rok: 2008
Autorzy: Mateusz Gutsche, Wiktor Obuchowski, Agnieszka Makowska
Tytuł: Ocena przydatności mąk pasażowych z przemiału pszenicy do produkcji wafli
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2008, t. 13, nr 4, s. 62-67, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
48/66
Rok: 2008
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Małgorzata Majcher, Zofia Banaszak, Bogusława Ługowska, Maria Surma, Tadeusz Adamski, Bolesław Salmanowicz, Zygmunt Kaczmarek, Aneta Kuczyńska, Karolina Krystkowiak
Tytuł: Możliwości praktycznego wykorzystania wyróżnika twardości w ocenie wartości technologicznej ziarna pszenicy uprawianej w Polsce
W: XXVII Konferencja w Krynicy Morskiej "Jakość ziarna i mąki - aspekt technologiczny i zdrowotny" : Krynica Morska, 28-31 maja 2008 r.
Adres wydawniczy: Warszawa : Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, 2008
Szczegóły: s. 16-21, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-925711-1-7
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
49/66
Rok: 2006
Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Leszek Cieśla, Agnieszka Anioł
Tytuł: Wpływ warunków rozdrabniania próbki na wyniki testu Zeleny'ego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 1, s. 53-58, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; ziarno ; rozdrobnienie ; test Zeleny'ego
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
50/66
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Aleksandra Chalcarz, Leszek Cieśla, Alicja Bzdęga
Tytuł: Wpływ zabiegów termicznych i hydrotermicznych na aktywność peroksydazy w produktach owsianych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 1, s. 46-52, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: produkty zbożowe ; technologia produkcji ; obróbka termiczna ; obróbka hydrotermiczna ; płatki owsiane ; ocena sensoryczna ; peroksydaza ; aktywność enzymatyczna ; zawartość tłuszczu
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
51/66
Rok: 2006
Autorzy: Aleksandra Marciniak, Wiktor Obuchowski, Katarzyna Budzyńska, Ewa Ziemska
Tytuł: Ocena przydatności wybranych odmian pszenżyta jako surowca o potencjalnych właściwościach funkcjonalnych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 10, s. 16-18, 28, bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; zboża ; pszenżyto ; odmiany roślin ; ziarno ; mąka pszenżytnia ; ocena jakości ; wartość technologiczna ; właściwości funkcjonalne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
52/66
Rok: 2006
Autorzy: Jan Michniewicz, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Profesor dr hab. Stanisław Jankowski nie żyje
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 3, s. 36, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: biografia ; Jankowski Stanisław ; przetwórstwo zbożowe ; piekarstwo ; młynarstwo ; Akademia Rolnicza w Poznaniu ; działalność naukowa ; działalność dydaktyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
53/66
Rok: 2006
Autorzy: Aleksandra Marciniak, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Prozdrowotne właściwości ziarna zbóż
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 5, s. 11-13, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwory zbożowe ; zboża ; ziarno ; wartość prozdrowotna ; przeciwutleniacze ; polifenole ; kwasy fenolowe ; tokoferole ; tokotrienol ; kwas fitynowy ; fitoestrogeny
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
54/66
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski
Tytuł: Reologiczne podstawy kształtowania cech ciasta makaronowego
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 7, s. 29-33, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; makarony ; ciasto makaronowe ; właściwości reologiczne ; kształtowanie cech ; reologia ; miesienie ; wytłaczanie ; wkładki kształtujące
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
55/66
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Aleksandra Chalcarz
Tytuł: Wpływ surowca na zawartość substancji rozpuszczalnych oraz kierunek i wielkość przemian sacharydów w procesie ekstruzji
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 4, s. 16-19, il., bibliogr.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; piekarstwo ; makarony ; ekstruzja ; surowce roślinne ; węglowodany
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
56/66
Rok: 2006
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Aleksandra Chalcarz, Leszek Cieśla, Alicja Bzdęga
Tytuł: Wpływ zabiegów termicznych i hydrotermicznych na aktywność peroksydazy w produktach owsianych
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 3, s. 26-29, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo zbożowe ; przetwory zbożowe ; płatki owsiane ; technologia produkcji ; obróbka termiczna ; obróbka hydrotermiczna ; ocena organoleptyczna ; barwa ; smakowitość ; zapach ; peroksydaza ; aktywność enzymatyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
57/66
Rok: 2005
Autorzy: Aleksandra Krępulec, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Zastosowanie wybranych metod do oznaczania aktywności przeciwutleniającej zbóż
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2005, t. 10, nr 1, s. 27-33, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: IV seminarium (cz. 2.) "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 25-26 listopada 2004 r.
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
58/66
Rok: 2004
Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Współczesne metody immunochemiczne umożliwiające określenie gatunku pszenicy Triticum aestivum i Triticum durum
Źródło: Pamięt. Puł. - 2004, z. 135, s. 171-179, il., bibliogr.
p-ISSN: 0552-9778
Polskie słowa kluczowe: zboża ; pszenica ; Triticum aestivum ; Triticum durum ; identyfikacja ; metody immunochemiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
59/66
Rok: 2003
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Jan Michniewicz, Karolina Strybe-Mazurczak
Tytuł: Poszukiwanie możliwości poprawienia cech technologicznych produktów przemiału pszenicy zwyczajnej na potrzeby przemysłu makaronowego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2003, t. 8, nr 2, s. 133-143, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: III seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Zielonka k/Poznania, 29-30 listopada 2002 r.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
60/66
Rok: 2003
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Małgorzata Nogala-Kałucka, Krystyna Trojanowska, Magdalena Miśkiewicz, Katarzyna Czaczyk, Izabela Kossowska, Wiktor Obuchowski, Marlena Malinowska, Jan Kiryluk, Anna Hoffmann
Tytuł: Wpływ procesów technologicznych na profil oligosacharydów w preparatach z nasion łubinu
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2003, z. 495, s. 359-366, bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Łubin wysokobiałkowa roślina XXI wieku.
Polskie słowa kluczowe: rośliny strączkowe ; łubin biały ; łubin żółty ; łubin wąskolistny ; nasiona ; ekstruzja ; fermentacja mlekowa ; preparaty łubinowe ; oligosacharydy
Angielskie słowa kluczowe: lupin ; fermentation ; extrusion ; seeds ; oligosaccharides
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
61/66
Rok: 2002
Autorzy: W. Obuchowski, Agnieszka Makowska, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Wykorzystanie metod immunochemicznych do ilościowego określenia zawartości innych niż durum gatunków pszenicy w surowcach i wybranych produktach zbożowych [*]
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2002, t. 7, nr 1, s. 12-19, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Polskie słowa kluczowe: makarony ; białka zbożowe ; metody immunochemiczne
Angielskie słowa kluczowe: pasta ; cereal proteins ; immunochemical methods
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
62/66
Rok: 2001
Autorzy: Karolina Strybe, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Wpływ warunków obróbki hydrotermicznej ziarna pszenicy na układ białkowo-węglowodanowy wytworzonej z tej pszenicy mąki
Źródło: Inż. Rol. - 2001, R. 5, 10 (30), s. 345-355, il., bibliogr.
p-ISSN: 1429-7264
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; ziarno ; obróbka hydrotermiczna ; mąka pszenna ; ciasto makaronowe ; przydatność technologiczna ; węglowodany ; układy białkowe ; barwa ; aktywność enzymatyczna
Angielskie słowa kluczowe: wheat grain ; wheat flour ; noodle dough ; technological usability ; carbohydrates ; protein complex ; colour ; enzymatic activity ; hydro-thermal processing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
63/66
Rok: 2001
Autorzy: Wiktor Obuchowski
Tytuł: Żywność ekstrudowana: preparowane produkty zbożowe RTE
W: Jakość i marketing w przemyśle spożywczym oraz żywność wygodna : Konferencje Naukowe Korporacji Producentów Żywności 1999-2001 / Oprac. red. Józef Mozio.
Adres wydawniczy: Poznań : P. W. "Interfound", 2001
Szczegóły: s. 65-76, il., bibliogr.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
64/66
Rok: 2001
Autorzy: E. Lampart-Szczapa, A. Nowak, K. Trojanowska, M. Nogala-Kałucka, K. Czaczyk, W. Obuchowski, R. Dolińska
Tytuł: Utilization of lactic fermentation and extrusion in imoroving the quality of lupin seeds for alimentary applications
W: Rola łubinu w rolnictwie ekologicznym : Międzynarodowa Konferencja, Lądek-Zdrój, 4-5 września 2001 roku, Streszczenia.
Adres wydawniczy: [B.w.] : [b.m.], 2001
Szczegóły: s. 35-36
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
65/66
Rok: 1999
Autorzy: Zbigniew Czarnecki, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Zmiany programów nauczania i organizacji studiów na Wydziale Technologii Żywności
Źródło: Probl. Dydakt. Wych. AR Pozn. - 1999, 15, s. 71-76, abstr.
p-ISSN: 1425-2147
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
66/66
Rok: 1991
Autorzy: Wiktor Obuchowski
Tytuł: Preparowane produkty zbożowe. Problemy technologiczne i żywieniowe : Wykład publiczny wygłoszony w Akademii Rolniczej Poznań na Wydziale Technologii Żywności w dniu 19.10.1991 r.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Poznański, 1991. - 26 s. : il. ; 23 cm
Seria: Biblioteczka PTŻ. Seria Popularno-Naukowa, ISSN 0867-5384, nr 3
Polskie słowa kluczowe: produkty zbożowe ; ziarno preparowane
Charakt. formalna: PM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP