logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NOWAK KATARZYNA
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Nowak, Adrian Wiater, Adam Choma, Dariusz Wiącek, Andrzej Bieganowski, Marek Siwulski, Adam Waśko
Tytuł: Fungal (1-3)-α-D-glucans as a new kind of biosorbent for heavy metals
Źródło: Int. J. Biol. Macromol. - 2019, vol. 137, s. 960-965, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0141-8130
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 lipca 2019].
Polskie słowa kluczowe: shiitake ; polisacharydy grzybowe ; metale ciężkie ; polisacharydy (1-3)-α-D-glukany
Angielskie słowa kluczowe: shiitake ; polysaccharides ; polysaccharide (1-3)-α-D-glucans ; heavy metals ; biosorption
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.784
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/3
Rok: 2018
Autorzy: Adam Choma, Katarzyna Nowak, Iwona Komaniecka, Adam Waśko, Małgorzata Pleszczyńska, Marek Siwulski, Adrian Wiater
Tytuł: Chemical characterization of alkali-soluble polysaccharides isolated from a Boletus edulis (Bull.) fruiting body and their potential for heavy metalbiosorption
Źródło: Food Chem. - 2018, vol. 266, 15 November, s. 329-334, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 czerwca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: alkali-soluble polysaccharide ; Boletus edulis ; NMR ; spectroscopy ; biosorption
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 5.399
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/3
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Jolanta Czarnocińska, Katarzyna Nowak
Tytuł: Postrzeganie żywności funkcjonalnej przez mieszkańców wybranych krajów Unii Europejskiej
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 149
Polskie słowa kluczowe: żywność funkcjonalna ; spożycie ; częstotliwość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP