logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NOWACZYK PAULINA
Liczba odnalezionych rekordów: 17



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/17
Rok: 2019
Autorzy: Krzysztof Durkalec-Michalski, Natalia Główka, Paulina Nowaczyk, Katarzyna Mendowska, Aleksandra Grygiel
Tytuł: Ocena wpływu przedwysiłkowej suplementacji kofeiną w wybranej grupie zawodników judo - badania pilotażowe
Tytuł równoległy: Evaluation of the effect of pre-exercise caffeine supplementation in selected group of judo athletes - a pilot study
W: IX Ogólnopolska Konferencja Dietetyki Congressus Dietetica : Łódź, 5-6 kwietnia 2019.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Polskie Stowarzyszenie Dietetyków, 2019
Seria: Congressus Dietetica, ISSN 2084-7521 ; nr 7 (07)
Szczegóły: s. 57
Polskie słowa kluczowe: kofeina ; judo ; wydolność fizyczna ; sport
Angielskie słowa kluczowe: caffeine ; judo ; physical performance ; sport
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/17
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Bajerska, Agata Chmurzynska, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Sławomira Drzymała-Czyż, Paweł Górnas, Agnieszka Waśkiewicz, Agata Muzsik, Tomasz Podgórski, Paulina Nowaczyk, Małgorzata Woźniewicz
Tytuł: Effects of unextruded and extruded cranberry pomace on selected metabolic parameters in high-fat diet fed rats
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2018, 17 (1), s. 91-100, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: cranberry pomace ; extrusion ; high-fat diet ; metabolic parameters ; rats
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/17
Rok: 2018
Autorzy: Krzysztof Durkalec-Michalski, Paulina Nowaczyk, Tomasz Podgórski, Krzysztof Kusy, Wiesław Osiński, Jan Jeszka
Tytuł: Skład ciała a poziom wydolności tlenowej i beztlenowej u wysokowytrenowanych wioslarzy
W: I Poznański Naukowy Kongres Dietetyki: Żywienie - Trening - Wspomaganie : Poznań, 27-28 kwietnia 2018 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2018
Szczegóły: s. 34
Polskie słowa kluczowe: tkanka tłuszczowa ; beztłuszczowa masa ciała ; wydolność tlenowa ; moc mięśniowa ; trening
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/17
Rok: 2018
Autorzy: Andrzej Węgiel, Paulina Nowaczyk, Angelika Śmidowicz, Blanka Wiatrowska
Tytuł: Właściwości oleju palmowego i wpływ plantacji olejowca gwinejskiego (Elaeis guineensis Jacq.) na środowisko
Źródło: Kosmos. - 2018, t. 67, nr 3, s. 647-659, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0023-4249
Polskie słowa kluczowe: lasy deszczowe ; nasycone kwasy tłuszczowe ; różnorodność biologiczna ; tłuszcze trans ; wylesienia
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/17
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Nowaczyk
Tytuł: Wzory żywienia a przewlekły stan zapalny o niskim natężeniu u osób starszych
Źródło: Postępy Diet. Geriatr. Gerontol. - 2018, nr 2, s. 31-36, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2450-6109 e-ISSN: 2450-6117
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 września 2018].
Polskie słowa kluczowe: epidemiologia żywieniowa ; wzory żywienia ; dieta ; stan zapalny
Angielskie słowa kluczowe: nutritional epidemiology ; dietary patterns ; diet ; inflammation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/17
Rok: 2018
Autorzy: Paulina Nowaczyk, Katarzyna Kozanecka, Joanna Bajerska
Tytuł: Spożycie wapnia a gęstość mineralna kośćca i ryzyko złamań u wegetarian i wegan
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2018, t. 99, nr 4, s. 303-309, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2019].
Polskie słowa kluczowe: wapń ; osteoporoza ; wegetarianizm ; weganizm
Angielskie słowa kluczowe: calcium ; osteoporosis ; vegetarianism ; veganism
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/17
Rok: 2018
Autorzy: Anna Demuth, Paulina Nowaczyk, Urszula Czerniak
Tytuł: Stan odżywienia oraz nawyki i preferencje żywieniowe kobiet leczonych z powodu nowotworu piersi
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2018, t. 99, nr 2, s. 172-179, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2018].
Polskie słowa kluczowe: nawyki żywieniowe ; stan odżywienia ; nowotwór piersi ; mastektomia
Angielskie słowa kluczowe: eating habits ; nutritional status ; breast cancer ; mastectomy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
8/17
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Nowaczyk
Tytuł: Ryby w żywieniu osób starszych
Źródło: Postępy Diet. Geriatr. Gerontol. - 2017, nr 3, s. 7-12, il., bibliogr., streszcz., abstr,
p-ISSN: 2450-6109 e-ISSN: 2450-6117
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2019].
Polskie słowa kluczowe: ryby ; osteoporoza ; choroby sercowo-naczyniowe ; funkcje poznawcze
Angielskie słowa kluczowe: FISH ; osteoporosis ; cardiovascular diseases ; cognitive performance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/17
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Nowaczyk
Tytuł: Wzory żywienia a funkcje poznawcze i zespół kruchości u osób starszych
Źródło: Postępy Diet. Geriatr. Gerontol. - 2017, nr 4, s. 28-34, bibliogr., streszcz., abstr,
p-ISSN: 2450-6109 e-ISSN: 2450-6117
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2019].
Polskie słowa kluczowe: epidemiologia żywieniowa ; dieta ; funkcje poznawcze ; zespół kruchości
Angielskie słowa kluczowe: nutritional epidemiology ; diet ; cognitive performance ; fratility
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/17
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Nowaczyk
Tytuł: Dieta a ryzyko rozwoju i przebieg reumatoidalnego zapalenia stawów
Źródło: Postępy Diet. Geriatr. Gerontol. - 2016, nr 4, s. 13-21, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 2450-6109 e-ISSN: 2450-6117
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 marca 2017].
Polskie słowa kluczowe: reumatoidalne zapalenie stawów ; czynniki ryzyka ; żywienie człowieka ; dieta śródziemnomorska ; dieta wegetariańska
Angielskie słowa kluczowe: rheumatoid arthritis ; risk factors ; nutrition ; mediterranean diet ; vegetarian diet
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/17
Rok: 2016
Autorzy: Paulina Nowaczyk
Tytuł: Żurawina w żywieniu osób starszych
Źródło: Postępy Diet. Geriatr. Gerontol. - 2016, nr 2, s. 4-12, bibliogr.
p-ISSN: 2450-6109 e-ISSN: 2450-6117
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: żurawina ; żywienie człowieka ; ludzie starsi
Angielskie słowa kluczowe: cranberries ; nutrition ; older people
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/17
Rok: 2016
Autorzy: M. Woźniewicz, J. Bajerska, M. Jamka, P. Nowaczyk, J. Jeszka
Tytuł: Identyfikacja luk w metodologii oceny kompozycji posiłków w badaniach wieloośrodkowych: projekt DEDIPAC
W: XXV Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Jakość zdrowotna żywności i żywienia" : Warszawa - Józefów, 12-13 września 2016 r., Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów / Red. nauk. Andrzej Tokarz.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny XXV Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego, 2016
Szczegóły: s. 149-150
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/17
Rok: 2013
Autorzy: Tomoko Morinaka, Malgorzata Wozniewicz, Jan Jeszka, Joanna Bajerska, Paulina Nowaczyk, Yoshiaki Sone
Tytuł: Westernization of dietary patterns among young Japanese and Polish females - a comparison study
Źródło: Ann. Agric. Environ. Med. - 2013, vol. 20, no. 1, s. 122-130, bibliogr.
p-ISSN: 1232-1966
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 listopada 2013].
Angielskie słowa kluczowe: dietary patterns ; cross-environmental comparison ; Japan ; Poland ; university students
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/17
Rok: 2012
Autorzy: Paulina Nowaczyk, Jan Jeszka
Tytuł: Sięgnąć po ciastko i uniknąć zbędnych kilogramów - czy istnieje dobra pora na coś słodkiego?
W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa Studentów z Zakresu Żywności i Żywienia: Zanim będzie za późno.... Rola racjonalnej diety i aktywności fizycznej w prewencji chorób cywilizacyjnych okiem dietetyka : Poznań, 13-14 kwietnia 2012.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2012
Szczegóły: s. 37
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/17
Rok: 2011
Autorzy: Paulina Nowaczyk, Jan Jeszka
Tytuł: Pora roku a efektywność ustrojowego metabolizmu energetycznego tłuszczów i zawartość tkanki tłuszczowej w ciele młodych zdrowych kobiet
Tytuł równoległy: Season and the efficiency of energy metabolism, and body fat in young healthy women
Źródło: Endokrynol. Otyłość Zaburzenia Przemiany Mater. - 2011, t. 7, nr 2, s. 136-137
p-ISSN: 1734-3321
Uwagi: Streszczenia - III Zjazd Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłościa, Olsztyn, 25-27 sierpnia 2011 roku. Wystąpienia ustne, Sesje plakatowe. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 kwietnia 2019].
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/17
Rok: 2011
Autorzy: Karolina Łagowska, Jan Jeszka, Paulina Nowaczyk
Tytuł: Ocena zachowań żywieniowych oraz stanu odżywienia tancerek baletowych cierpiących na zaburzenia miesiączkowania
W: ewolucj@ żywności : XVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Olsztyn, 12-13 maja 2011.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski], [2011]
Szczegóły: s. 87
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/17
Rok: 2011
Autorzy: Paulina Nowaczyk, Małgorzata Woźniewicz
Tytuł: Sezonowa ocena wielkości spożycia i analiza głównych źródeł tłuszczu w diecie studentek
W: ewolucj@ żywności : XVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Olsztyn, 12-13 maja 2011.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski], [2011]
Szczegóły: s. 84
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP