logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: NAPIERAŁA DANUTA M
Liczba odnalezionych rekordów: 3



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/3
Rok: 2007
Autorzy: Danuta M. Napierała, Jerzy Stangierski
Tytuł: Tensile properties of wheat starch film with the addition of sorbitol and albumin
Tytuł równoległy: Mechaniczne właściwości folii skrobi z sorbitolem i albuminą poddanych jednoosiowemu rozciąganiu
Źródło: Acta Agrophys. - 2007, vol. 9, 1 (146), s. 123-133, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: film skrobiowy ; sorbitol ; albumina ; właściwości mechaniczne ; moduł Younga
Angielskie słowa kluczowe: starch film ; sorbitol ; albumin ; mechanical properties ; Young's modulus
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/3
Rok: 2007
Autorzy: Danuta M. Napierała, Hanna M. Baranowska
Tytuł: The effect of albumin on molecular dynamics in starch - sorbitol film
W: Starch progress in basic and applied science / Ed. Piotr Tomasik, Vladimir P. Yuryev, Eric Bertoft.
Adres wydawniczy: Kraków : Polish Society of Food Technologists. Małopolska Branch, 2007
Szczegóły: s. 297-305, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-8-390269-96-2
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/3
Rok: 2003
Autorzy: Danuta M. Napierała, Piotr Biskupski, Grazyna B. Plenzler
Tytuł: Observations on the crystallization of glucose from aqueous solution
Tytuł równoległy: Badania kinetyki ewakuacji wody w procesie krystalizacji glukozy
Źródło: Acta Agrophys. - 2003, vol. 2, 2 (96), s. 357-666, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 1234-4125
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2017].
Polskie słowa kluczowe: glukoza ; krystalizacja ; kinetyka parowania ; mikroskopia optyczna
Angielskie słowa kluczowe: glucose ; crystallization ; evaporation kinetic ; polarization light microscopy
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP