logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MUZOLF-PANEK M
Liczba odnalezionych rekordów: 20



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/20
Rok: 2019
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Kaczmarek, Jolanta Tomaszewska-Gras, Renata Cegielska-Radziejewska, Małgorzata Majcher
Tytuł: Oxidative and microbiological stability of raw ground pork during chilled storage as affected by Plant extracts
Źródło: Int. J. Food Prop. - 2019, vol. 22, iss. 1, s. 111-129, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1094-2912 e-ISSN: 1532-2386
Angielskie słowa kluczowe: spice extracts ; oxidative stability ; microbiological quality ; raw ground pork ; chilled storage
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.398
Punktacja MNiSW: 70.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/20
Rok: 2019
Autorzy: Bartosz Markiewicz, Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Kaczmarek
Tytuł: Effect of deficit and over-standard boron content in nutrient solution on the biological value of tomato fruit
Źródło: J. Elem. - 2019, vol. 24, no. 3, s. 961-976, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-2296
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 października 2019].
Angielskie słowa kluczowe: borax ; tomato fruit ; antioxidant activity ; total polyphenol content ; lycopene ; vitamin C ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.733
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/20
Rok: 2019
Autorzy: Anna Maria Kaczmarek, Małgorzata Muzolf-Panek, Jolanta Tomaszewska-Gras, Piotr Konieczny
Tytuł: Predicting the botanical origin of honeys with chemometric analysis according to their antioxidant and physicochemical properties
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2019, vol. 69, no. 2, s. 191-201, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 grudnia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: honey ; botanical origin ; physicochemical analyses
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.514
Punktacja MNiSW: 100.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/20
Rok: 2018
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Kaczmarek, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Quality changes of refrigerated stored raw pork meat - effect of plant extract addition
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 65
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/20
Rok: 2018
Autorzy: Anna Kaczmarek, Małgorzata Muzolf-Panek
Tytuł: TBARS predictive models of pork meat enriched with plant extracts
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 53
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/20
Rok: 2017
Autorzy: Jolanta Tomaszewska-Gras, Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Kaczmarek
Tytuł: Wykorzystanie różnicowej kalorymetrii skaningowej do oceny stabilności oksydacyjnej oraz parametrów termodynamicznych oleju z nasion czarnuszki
W: Analiza termiczna - badania z zastosowaniem różnicowej kalorymetrii skaningowej i termograwimetrii z technikami łączonymi, w wybranych obszarach : III Seminarium Analizy Termicznej "Nowe trendy, innowacje i najnowsze rozwiązania w analizie termicznej", Poznań, 16 maj 2017, Książka abstraktów.
Adres wydawniczy: Poznań : [Wydział Chemii UAM], 2017
Szczegóły: s. 25
Polskie słowa kluczowe: DSC ; stabilność oksydacyjna ; czarnuszka
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/20
Rok: 2017
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Tomasz Kleiber, Anna Kaczmarek
Tytuł: Effect of increasing manganese concentration in nutrient solution on the antioxidant activity, vitamin C, lycopene and polyphenol contents of tomato fruit
Źródło: Food Addit. Contam. Part A. - 2017, vol. 34, no. 3, s. 379-389, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1944-0049 e-ISSN: 1944-0057
Angielskie słowa kluczowe: manganese ; tomato fruits ; antioxidant activity ; total polyphenol content ; lycopene ; vitamin C ; colour
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.129
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
8/20
Rok: 2017
Autorzy: A. M. Kaczmarek, M. Muzolf-Panek, M. Rudzińska, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska
Tytuł: The effect of plant extracts on pork quality during storage
Źródło: Ital. J. Food Sci. - 2017, vol. 29, no. 4, s. 644-656, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1120-1770
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: antimicrobial effect ; antioxidant effect ; plant extracts ; meat ; storage
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.615
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/20
Rok: 2016
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Agnieszka Waśkiewicz, Ryszard Kowalski, Piotr Konieczny
Tytuł: The effect of blueberries on the oxidative stability of pork meatloaf during chilled storage
Źródło: J. Food Process. Preserv. - 2016, vol. 40, iss. 5, s. 899-909, il., bibliogr.
p-ISSN: 0145-8892
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 czerwca 2016].
Polskie słowa kluczowe: stabilność oksydacyjna ; borówki ; mięso
Angielskie słowa kluczowe: oxidative stability ; blueberries ; meat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.791
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
10/20
Rok: 2016
Autorzy: A. Kaczmarek, M. Rudzińska, M. Muzolf-Panek, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska
Tytuł: Antioxidant and antimicrobial effect of garlic, onion and marjoram in fresh minced pork during refrigerated storage
W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
Szczegóły: s. 36-37
ISBN: 978-83-7717-240-7
Polskie słowa kluczowe: lipidy ; utlenianie ; mięso
Angielskie słowa kluczowe: lipids ; oxidation ; meat
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/20
Rok: 2016
Autorzy: M. Muzolf-Panek, A. Kaczmarek, J. Tomaszewska-Gras
Tytuł: Effects of extraction time, temperature and solvent on the antioxidant activity of Nigella sativa
W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
Szczegóły: s. 69-70
ISBN: 978-83-7717-240-7
Polskie słowa kluczowe: Nigella sativa ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: Nigella sativa ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/20
Rok: 2016
Autorzy: J. Tomaszewska-Gras, M. Muzolf-Panek, A. Kaczmarek
Tytuł: Oxidative stability and thermodynamic properties of black seed oil determined by differential scaning calorimetry
W: Proceedings of the 7th International Conference on the "Quality and safety in food production chain" : Wrocław 23-24 June 2016.
Adres wydawniczy: Wrocław : [Wrocław University of Environmental and Life Sciences], 2016
Szczegóły: s. 101
ISBN: 978-83-7717-240-7
Polskie słowa kluczowe: olej z czarnuszki ; różnicowa kalorymetria skaningowa
Angielskie słowa kluczowe: black seed oil ; differential scanning calorimetry
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
13/20
Rok: 2013
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Kaczmarek
Tytuł: Application of total phenolic content, the antioxidant activity and colour for the discrimination of red grape cultivars
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], 2013
Szczegóły: s. 120
Liczba arkuszy: 0,07
Polskie słowa kluczowe: winogrona czerwone ; aktywność przeciwutleniająca ; zawartość polifenoli ; zawartość antocyjanów ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: red grapes ; antioxidant activity ; phenolic content ; anthocyanin content ; colour
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
14/20
Rok: 2013
Autorzy: Agnieszka Waśkiewicz, Małgorzata Muzolf-Panek, Piotr Goliński
Tytuł: Phenolic content changes in plants under salt stress
W: Ecophysiology and responses of plants under salt stress / Ed. Parvaiz Ahmad, M.M. Azooz, M.N.V. Prasad.
Adres wydawniczy: New York : Springer, 2013
Szczegóły: s. 283-314, il., bibliogr.
ISBN: 978-1-4614-4746-7
Liczba arkuszy: 2,30
Polskie słowa kluczowe: związki fenolowe ; stres solny
Angielskie słowa kluczowe: phenolics ; salt stress
Charakt. formalna: ZRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
15/20
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Gliszczyńska-Świgło, Henryk Szymusiak, Bożena Tyrakowska
Tytuł: The influence of stereochemistry on the antioxidant properties of catechin epimers
Źródło: Eur. Food Res. Technol. - 2012, vol. 235, iss. 6, s. 1001-1009, il., bibliogr.
p-ISSN: 1438-2377 e-ISSN: 1438-2385
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: epimery katechin ; stereochemia ; aktywność zmiatania rodników ; pH ; potencjał jonizacji ; energia dysocjacji wiązania
Angielskie słowa kluczowe: catechin epimers ; stereochemistry ; radical scavenging activity ; pH ; ionization potential ; bond dissociation energy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.436
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
16/20
Rok: 2011
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Anna Gliszczyńska-Świgło, Henryk Szymusiak, Bożena Tyrakowska
Tytuł: Antioxidant activity of gallocatechin gallate and epigallocatechin gallate
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 55, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwutleniająca ; galusan epigalokatechiny ; galusan katechiny ; epimery ; obliczenia z teorii funkcjonału gęstości
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; epigallocatechin gallate ; gallocatechin gallate ; epimers ; DFT calculation
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
17/20
Rok: 2011
Autorzy: K. Stuper, M. Muzolf-Panek, J. Perkowski, J. Nawracała
Tytuł: Comparison of analytical methods of phenolic compounds determined in cereal grains
W: Proceedings of the 5th International Conference on the Quality and Safety in Food Production Chain : Wrocław, 19-20 September 2011.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Szczegóły: s. 177-178
ISBN: 978-83-7717-070-0
Polskie słowa kluczowe: zboża ; ziarno ; kwasy fenolowe ; aktywność przeciwutleniająca ; metody analizy
Angielskie słowa kluczowe: cereal grains ; phenolic acids ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
18/20
Rok: 2010
Autorzy: Anna Gliszczyńska-Świgło, Małgorzata Muzolf-Panek, Bożena Tyrakowska
Tytuł: Preparation of EGCG glucuronides by HPLC
W: Polyphenols Communications 2010 : XXV International Conference on Polyphenols. volume 2, Montpellier, France, 24th-27th August 2010 / Ed. Agnes Ageorges, Veronique Cheynier, Patricia Lefer, Pascale Sarni-Manchado.
Adres wydawniczy: Montpelier : [b. w.], 2010
Szczegóły: s. 517-518, il, bibliogr.
ISBN: 978-2-7380-1282-1
Liczba arkuszy: 0,13
Polskie słowa kluczowe: galusan epigalokatechiny ; glukuronidy
Angielskie słowa kluczowe: epigallocatechin gallate ; glucuronides
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
19/20
Rok: 2010
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Bożena Tyrakowska
Tytuł: Znaczenie pro-utleniających właściwości flawonoidów w indukcji ekspresji genów kodujących enzymy detoksykacyjne
Źródło: Postępy Biochem. - 2010, t. 56, nr 3, s. 284-289, il., bibliogr.
p-ISSN: 0032-5422
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 grudnia 2014].
Liczba znaków: 30080
Liczba arkuszy: 0,75
Polskie słowa kluczowe: chinony ; enzymy detoksykacyjne ; EpRE ; flawonoidy ; właściwości pro-utleniające
Angielskie słowa kluczowe: quinone ; detoxifying enzyme ; EpRE ; flavonoids ; pro-oxidant properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
Adres url:
20/20
Rok: 2010
Autorzy: Małgorzata Muzolf-Panek, Bożena Tyrakowska
Tytuł: Influence of green tea catechins biotransformation on their antioxidant activity
Tytuł równoległy: Wpływ biotransformacji na aktywność przeciwutleniającą katechin występujących w herbacie zielonej
Źródło: Zesz. Nauk. - Uniw. Ekon. Pozn. - 2010, 158, s. 61-71, il., bibliogr.
p-ISSN: 1689-7374
Uwagi: Tytuł zeszytu: Current trends in commodity science: food quality; ISBN 978-83-7417-536-4
Polskie słowa kluczowe: herbata zielona ; biotransformacja ; katechiny ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: green tea ; biotransformation ; catechins ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP