logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MOLSKA MARTA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2019
Autorzy: Maciej Kazimierski, Julita Reguła, Marta Molska
Tytuł: Cornelian cherry (Cornus mas L.) - characteristics, nutritional and pro-health properties
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2019, 18 (1), s. 5-12, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 maja 2019].
Angielskie słowa kluczowe: polyphenols ; anthocyanins ; antioxidant substances ; vitamin C
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science Core Collection - Emerging Sources Citation Index

    Adres url:
    DOI:
    2/7
    Rok: 2019
    Autorzy: Marta Molska, Julita Reguła
    Tytuł: Gryka a profil lipidowy
    W: Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2018 : Materiały konferencyjne - wiosna. Część druga - Poznań / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny.
    Adres wydawniczy: Poznań : Młodzi Naukowcy, 2019
    Szczegóły: s. 44
    ISBN: 978-83-66139-82-4 (całość) ; 978-83-65917-85-5
    Uwagi: Niniejsza pozycja zawiera streszczenia prac prezentowanych przez Doktorantów i Młodych Naukowców podczas interdyscyplinarnej konferencji naukowej w Poznaniu, dnia 8 kwietnia 2019 roku.
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    3/7
    Rok: 2019
    Autorzy: Michal Swieca, J. Reguła, M. Molska, U. Gawlik-Dziki, J. Bochnak, U. Złotek
    Tytuł: The safeness and nutritional quality of diet enriched with synbiotics based on the legumes sprouts and Lactobacillus plantarum
    Źródło: J. Food Nutr. Popul. Heath. - 2019, vol. 2, iss. 2, s. 29
    p-ISSN: 2577-0586
    Uwagi: International Conference on Nutritional Biochemistry, September 10-11, 2018, Prague, Czech Republic. - Publikacja dostępna online [Dostęp: 29 lipca 2019].
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    4/7
    Rok: 2019
    Autorzy: Marta Molska, Julita Reguła
    Tytuł: Probiotyki a profil lipidowy
    W: XI Interdyscyplinarna Konferencja Naukowa TYGIEL 2019 "Interdyscyplinarność kluczem do rozwoju" : Lublin, 23-24 marca 2019 r., Abstrakty / Red. Barbara Wrzyszcz, Ewelina Chodźko, Kamil Maciąg.
    Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja na rzecz promocji nauki i rozwoju TYGIEL, 2019
    Szczegóły: s. 83
    ISBN: 978-83-66261-09-9
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    5/7
    Rok: 2019
    Autorzy: Marta Molska, Julita Reguła, Magdalena Rudzińska
    Tytuł: Skład kwasów tłuszczowych w kiełkach gryki zmodyfikowanych przez dodatek probiotycznych drożdży
    Tytuł równoległy: The fatty acid composition of buckwheat sprouts modified by the addition of probiotic yeasts
    W: Żywienie bez granic : Międzynarodowa konferencja naukowa, 31.05-01.06.2019, Centrum Dydaktyczne, Warszawski Uniwersytet Medyczny.
    Adres wydawniczy: [Warszawa] : [b.w.], 2019
    Szczegóły: s. 18-19
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL, ENG
    Praca afiliowana przez UP
    6/7
    Rok: 2018
    Autorzy: Marta Molska, Julita Reguła
    Tytuł: Barwnik kurkumy - właściwości prozdrowotne kurkuminy
    W: Badania i Rozwój Młodych Naukowców w Polsce 2018 : Materiały konferencyjne - wiosna. Część druga - Poznań / Red. nauk. Jędrzej Nyćkowiak, Jacek Leśny.
    Adres wydawniczy: Poznań : Młodzi Naukowcy, 2018
    Szczegóły: s. 63
    ISBN: 978-83-65917-71-3 (całość) ; 978-83-65917-74-4
    Uwagi: Niniejsza pozycja zawiera streszczenia prac prezentowanych przez Doktorantów i Młodych Naukowców podczas interdyscyplinarnej konferencji naukowej w Poznaniu, dnia 7 maja 2018 roku.
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    7/7
    Rok: 2018
    Autorzy: Marta Molska
    Tytuł: Zmiany ilości składników odżywczych i związków biologicznie aktywnych w trakcie kiełkowania gryki tatarki (Fagopyrum tataricum L. Gaertin)
    W: Dni Doktoranta 2018 : Konferencja Naukowa, Poznań, 13 kwietnia 2018 / Red. Ewelina Janicka, Joanna Jaskuła.
    Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
    Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2018
    Szczegóły: s. 30
    Polskie słowa kluczowe: związki bioaktywne ; wartość odżywcza ; kiełki gryki ; aktywność antyoksydacyjna
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP