logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MIKOŁAJCZYK KATARZYNA
Liczba odnalezionych rekordów: 12



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/12
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Sosnowska, Teresa Cegielska-Taras, Alina Liersch, Wojciech M. Karłowski, Jan Bocianowski, Laurencja Szała, Katarzyna Mikołajczyk, Wiesława Popławska
Tytuł: Genetic relationships among resynthesized, semi-resynthesized and natural Brassica napus L. genotypes
Źródło: Euphytica. - 2017, vol. 213, iss. 9, art. 212, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0014-2336 e-ISSN: 1573-5060
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 września 2017].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.546
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/12
Rok: 2014
Autorzy: Katarzyna Seidler-Łożykowska, Anetta Kuczyńska, Katarzyna Mikołajczyk, Joanna Nowakowska, Jan Bocianowski
Tytuł: Estimation of genetic distance among genotypes of caraway (Carum carvi L.) using RAPD-PCR
Źródło: Acta Sci., Agron. - 2014, vol. 36, no. 2, s. 183-188, il., bibliogr.
p-ISSN: 1807-8621
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 stycznia 2015].
Angielskie słowa kluczowe: Carum carvi ; genetic distance ; genotype ; RAPD
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.833
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/12
Rok: 2007
Autorzy: Janusz Czapski, Katarzyna Mikołajczyk
Tytuł: Czynniki wpływające na aktywność antyoksydacyjną przetworów z buraka ćwikłowego
W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30.01.2007 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego], 2007
Szczegóły: s. 8-9
ISBN: 978-83-7160-443-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/12
Rok: 2007
Autorzy: Violetta Krajka-Kuźniak, Hanna Szaefer, Katarzyna Mikołajczyk, Wanda Baer-Dubowska
Tytuł: Wpływ soku z buraka na aktywność i ekspresję enzymów metabolizujących ksenobiotyki u szczura
W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30.01.2007 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego], 2007
Szczegóły: s. 137-138
ISBN: 978-83-7160-443-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/12
Rok: 2007
Autorzy: Katarzyna Mikołajczyk, Janusz Czapski
Tytuł: Zdolność antyoksydacyjna barwników betalainowych w soku buraka ćwikłowego i w oczyszczonym preparacie barwników czerwonych
W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30.01.2007 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego], 2007
Szczegóły: s. 38
ISBN: 978-83-7160-443-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/12
Rok: 2007
Autorzy: Janusz Czapski, Katarzyna Mikołajczyk
Tytuł: Betalainy [rozdz. 3.1.3.]
W: Przeciwutleniacze w żywności : Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne / Pr. zbior. pod red. Włodzimierza Grajka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007
Szczegóły: s. 158-163, il.
ISBN: 978-83-204-3277-0
Polskie słowa kluczowe: barwniki betalainowe ; stabilność ; właściwości przeciwutleniające
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/12
Rok: 2007
Autorzy: Janusz Czapski, Katarzyna Mikołajczyk
Tytuł: Czynniki wpływające na zawartość przeciwutleniaczy w surowcach roślinnych [rozdz. 3.1.10]
W: Przeciwutleniacze w żywności : Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne / Pr. zbior. pod red. Włodzimierza Grajka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2007
Szczegóły: s. 209-216
ISBN: 978-83-204-3277-0
Polskie słowa kluczowe: rośliny ; surowce roślinne ; przeciwutleniacze ; występowanie
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/12
Rok: 2006
Autorzy: Katarzyna Mikołajczyk, Janusz Czapski
Tytuł: Zdolność antyoksydacyjna i zawartość barwników betalainowych w różnych odmianach buraka ćwikłowego
Źródło: Bromat. Chem. Toksykol. - 2006, t. 39, supl., s. 437-441, il., bibliogr.
p-ISSN: 0365-9445
Uwagi: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8-9 czerwca 2006
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; odmiany roślin ; barwniki betalainowe ; właściwości przeciwutleniające
Angielskie słowa kluczowe: red beet ; betalain pigment ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/12
Rok: 2006
Autorzy: Katarzyna Mikołajczyk, Janusz Czapski
Tytuł: Produkty rozpadu barwników betalainowych a ich zdloności [właśc. zdolności] przeciwutleniające
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 169
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; barwniki betalainowe ; produkty rozpadu ; właściwości przeciwutleniające
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/12
Rok: 2006
Autorzy: Katarzyna Mikołajczyk, Janusz Czapski
Tytuł: Zdolność antyoksydacyjna i zawartość barwników betalainowych w różnych odmianach buraka ćwikłowego
W: Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", Ustroń, 8 - 9 czerwca 2006 : Streszczenia wykładów, komunikatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego "Bezpieczna Żywność - Racjonalne Żywienie", [2006]
Szczegóły: s. 31
Polskie słowa kluczowe: burak ćwikłowy ; odmiany roślin ; barwniki betalainowe ; właściwości przeciwutleniające
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/12
Rok: 2005
Autorzy: Katarzyna Mikołajczyk, Janusz Czapski
Tytuł: Porównanie aktywności antyoksydacyjnej w soku buraka ćwikłowego (Beta vulgaris) metodą ABTS+ i DPPH
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2005, t. 10, nr 1, s. 41-48, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: IV seminarium (cz. 2.) "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 25-26 listopada 2004 r.
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/12
Rok: 2005
Autorzy: Katarzyna Mikołajczyk, Janusz Czapski
Tytuł: Zawartość barwników betalainowych i aktywność przeciwutleniająca różnych produktów z buraków ćwikłowych (Beta vulgaris I.)
W: Technologia i Biotechnologia Żywności - teraźniejszość i przyszłość : XXXVI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Szczecin, 13-14 września 2005, Streszczenia referatów i doniesień.
Adres wydawniczy: Szczecin : Akademia Rolnicza, 2005
Szczegóły: s. 24
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP