logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MICHNIEWICZ JAN
Liczba odnalezionych rekordów: 28



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/28
Rok: 2019
Autorzy: Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Artur Szwengiel, Jan Michniewicz, Agnieszka Drożdżyńska, Jarosław Walkowiak
Tytuł: Interactions between fecal bacteria, bile acids and components of tomato pomace
Źródło: Food Sci. Biotechnol. - 2019, vol. 28, no. 3, s. 649-655, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1226-7708 e-ISSN: 2092-6456
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 stycznia 2019].
Angielskie słowa kluczowe: cholic acid ; deoxycholic acid ; in vitro digestion ; lithocholic acid ; tomato waste
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.888
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/28
Rok: 2017
Autorzy: Agnieszka Makowska, Hanna Maria Baranowska, Jan Michniewicz, Sylwia Chudy, Przemysław Łukasz Kowalczewski
Tytuł: Triticale extrudates - changes of macrostructure, mechanical properties and molecular water dynamics during hydration
Źródło: J. Cereal Sci. - 2017, vol. 74, s. 250-255, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0733-5210
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: extrusion ; hydration ; 1H NMR ; relaxation time
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.302
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/28
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Makowska, Przemysław Kowalczewski, Sylwia Chudy, Grzegorz Galiński, Jan Michniewicz
Tytuł: Wartość żywieniowa ekstrudatów pszenżytnich na podstawie badań in vivo
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 102
Polskie słowa kluczowe: badania in vivo ; ekstruzja ; parametry strawnościowe ; pszenżyto
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/28
Rok: 2016
Autorzy: Krzysztof Pilarski, Agnieszka Anna Pilarska, Kamil Witaszek, Zbigniew Dworecki, Tomasz Żelaziński, Adam Ekielski, Agnieszka Makowska, Jan Michniewicz
Tytuł: The impact of extrusion on the biogas and biomethane yield of plant substrates
Źródło: J. Ecol. Eng. - 2016, vol. 17, iss. 4, s. 264-272, il., bibliogr.
p-ISSN: 2299-8993
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 21 września 2016].
Polskie słowa kluczowe: ekstruzja ; biomasa lignocelulozowa ; fermentacja metanowa ; bilans ekonomiczny
Angielskie słowa kluczowe: extrusion ; lignocellulosic biomass ; anaerobic digestion ; biomethane yield ; economic balance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/28
Rok: 2016
Autorzy: Agnieszka Makowska, Przemysław Łukasz Kowalczewski, Grzegorz Galiński, Sylwia Chudy, Jan Michniewicz
Tytuł: Wartość żywieniowa ekstrudatów pszenżytnich na podstawie badań in vivo
W: Nowoczesne technologie produkcji żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 70-79, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-837-7
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: badania in vivo ; ekstruzja ; parametry strawnościowe ; pszenżyto
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/28
Rok: 2016
Autorzy: Iwona Jasińska-Kuligowska, Maciej Kuligowski, Jan Michniewicz
Tytuł: Ocena jakości sensorycznej i wybranych parametrów fizycznych ekstrudatów żytnich o wysokiej zawartości lignanów i błonnika
W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 73-84, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-836-0
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: ekstruzja ; fermentacja ; fitoestrogeny ; lignany ; żyto
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/28
Rok: 2015
Autorzy: Agnieszka Makowska, Anna Polcyn, Sylwia Chudy, Jan Michniewicz
Tytuł: Application of oat, wheat and rye bran to modify nutritional properties, physical and sensory characteristics of extruded corn snacks
Tytuł równoległy: Wykorzystanie otrąb owsianych, pszennych i żytnich do kształtowania właściwości dietetycznych, cech fizycznych i sensorycznych ekstrudowanych przekąsek kukurydzianych
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (4), s. 375-386, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: ekstruzja ; otręby ; błonnik pokarmowy ; testy lepkości ; jakość ; temperatura kleikowania
Angielskie słowa kluczowe: extrusion ; bran ; dietary fibre ; critical paste test ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/28
Rok: 2015
Autorzy: Piotr Kołodziejczyk, Agnieszka Makowska, Jan Michniewicz
Tytuł: Wysokobłonnikowe produkty żytnie i ich wykorzystanie
W: Parametry oceny jakości ziarna zbóż i mąki do produkcji wyrobów piekarsko-ciastkarskich : XXXVI konferencja w Krynicy Morskiej, 27-30 maja 2015 roku / [Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego].
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego, 2015
Szczegóły: s. 15-17
ISBN: 978-83-933341-6-2
Polskie słowa kluczowe: błonnik pokarmowy ; żyto
Angielskie słowa kluczowe: dietary fiber ; rye
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/28
Rok: 2014
Autorzy: S. Mildner-Szkudlarz, A. Makowska, W. Obuchowski, J. Michniewicz
Tytuł: Phytochemicals as functional ingredients: effects on crisp bread and pasta nutritional and physical properties
W: 3rd International ISEKI Food Conference : Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy, 21-23 May 2014, Athens, Greece, Book of abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L. M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 154
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: aktywność antyoksydacyjna ; błonnik pokarmowy ; związki fenolowe
Angielskie słowa kluczowe: antioxidant activity ; dietary fibre ; phytochemicals ; sensory analysis
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/28
Rok: 2014
Autorzy: Małgorzata Gumienna, Małgorzata Lasik, Zbigniew Czarnecki, Jan Michniewicz, Jacek Nowak
Tytuł: The use of broad beans microbial modification for the creation of healthy properties in the extrudate products
W: Food Science and Technology Excellence for a Sustainable Bioeconomy : 3rd International ISEKI Food Conference, 21-23 May, 2014, Athens, Greece, Book of Abstracts / Ed. Rui Costa, Paola Pittia, Cristina L.M. Silva, Eleni Gogou.
Adres wydawniczy: Athens : Cosmosware, 2014
Szczegóły: s. 155
ISBN: 978-960-89789-8-0
Polskie słowa kluczowe: bób ; ekstruzja ; modyfikacja mikrobiologiczna ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: broad beans ; extruded ; microbiological modification ; polyphenols
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/28
Rok: 2014
Autorzy: Iwona Jasińska, Katarzyna Waszkowiak, Agnieszka Makowska, Jan Michniewicz
Tytuł: Fitoestrogeny
W: Żywność prozdrowotna : Składniki i technologia / Red. Janusz Czapski, Danuta Górecka.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2014
Szczegóły: s. 150-164, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-730-1
Liczba arkuszy: 0,94
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
12/28
Rok: 2013
Autorzy: Anna Polcyn, Agnieszka Makowska, Anna Jędrusek-Golińska, Krystyna Szymandera-Buszka, Jan Michniewicz
Tytuł: Physicochemical characteristics of rice wafers obtained with bioactive substances addition
Tytuł równoległy: Charakterystyka fizykochemiczna wafli ryżowych otrzymanych z dodatkami substancji bioaktywnych
W: Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz w analityce : IX Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Zakopane 15 - 17.10.2013 / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2013
Szczegóły: s. 64-65
Polskie słowa kluczowe: wafle ryżowe ; dodatki bioaktywne ; właściwości fizyczne ; ocena sensoryczna
Angielskie słowa kluczowe: rice wafers ; bioactive additives ; physical properties ; sensory profile analysis
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
13/28
Rok: 2013
Autorzy: Iwona Jasińska-Kuligowska, Maciej Kuligowski, Piotr Kołodziejczyk, Jan Michniewicz
Tytuł: Wpływ procesów fermentacji, ekstruzji i wypieku na zawartość fruktanów w produktach żytnich
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2013, R. 20, nr 5 (90), s. 129-141, il., bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 lutego 2014].
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; żyto ; ekstruzja ; fermentacja mlekowa
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; rye ; extrusion ; lactic acid fermentation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.311
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
14/28
Rok: 2012
Autorzy: Iwona Jasińska, Maciej Jakub Kuligowski, Piotr Kołodziejczyk, Jan Michniewicz
Tytuł: Fruktany zbóż funkcjonalne składniki żywności
Źródło: Przem. Spoż. - 2012, t. 66, 2, s. 21-23, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: fruktany ; prebiotyki ; zboża ; żyto
Angielskie słowa kluczowe: fructans ; prebiotics ; cereal ; rye
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
15/28
Rok: 2012
Autorzy: Agnieszka Makowska, Wiktor Obuchowski, Jan Michniewicz, Jolanta Ziółkowska, Jacek Anioła
Tytuł: Effect of extrusion-cooking parameters on some pro-health components of triticale extrudates
Tytuł równoległy: Wpływ warunków ekstruzji na wybrane składniki prozdrowotne ekstrudatów pszenżytnich
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 146-147
Polskie słowa kluczowe: pszenżyto ; ekstruzja ; aktywność przeciwutleniająca ; pentozany ; błonnik pokarmowy
Angielskie słowa kluczowe: triticale ; extrusion-cooking ; antioxidant activity ; pentosans ; dietary fiber
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
16/28
Rok: 2012
Autorzy: Jan Michniewicz, Piotr Kołodziejczyk, Agnieszka Makowska, Łucja Wardzińska
Tytuł: The effect of micronization of fiber-rich rye product on comopsition of dietary fiber and its components
Tytuł równoległy: Wpływ mikronizacji wysokobłonnikowego produktu żytniego na skład jakościowy błonnika pokarmowego i jego wybranych frakcji
W: Rozwój aparatury i prac naukowo badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów oraz analityce : VIII Międzynarodowa Konferencja Naukowa, Łomża, 23-25.05.2012 r. / Red. Izabela Górecka.
Adres wydawniczy: Warszawa : Centralny Ośrodek Badawczo-Rozwojowy Aparatury Badawczej i Dydaktycznej COBRABiD, 2012
Szczegóły: s. 142-143
Polskie słowa kluczowe: żyto ; mikronizacja ; błonnik pokarmowy
Angielskie słowa kluczowe: rye ; micronization ; dietary fiber
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
17/28
Rok: 2011
Autorzy: Jan Michniewicz, Piotr Kołodziejczyk, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Charakterystyka fizykochemiczna wysokobłonnikowego produkty żytniego
W: Tradycja i nowoczesność w żywności i żywieniu : XL Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk połączona z obchodami Jubileuszu 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW w Warszawie, Warszawa, 29 czerwca - 1 lipca 2011 / oprac. red. Emilia Janiszewska, Joanna Miselhorn.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo SGGW, 2011
Szczegóły: s. 151
ISBN: 978-83-7583-293-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/28
Rok: 2010
Autorzy: Małgorzata Kobus, Anna Matuszewska, Alicja Kawka, Jan Michniewicz
Tytuł: Wpływ otrąb owsianych na właściwości fizyczne ciasta pszenno-owsianego
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 67
ISBN: 978-83-923549-4-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/28
Rok: 2009
Autorzy: Piotr Kołodziejczyk, Jan Michniewicz
Tytuł: Sucha metoda otrzymywania produktu żytniego o podwyższonej zawartości polisacharydów niecelulozowych
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż : III Ogólnopolska Konferencja Naukowo - Szkoleniowa, Puławy, 27-28 października 2009.
Adres wydawniczy: Puławy : Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa - Państwowy Instytut Badawczy, 2009
Szczegóły: s. 72-73, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: produkty wysokobłonnikowe ; produkty żytnie ; polisacharydy niecelulozowe ; produkty o podwyższonej zawartości polisacharydów niecelulozowych ; otrzymywanie ; metoda sucha
Charakt. formalna: PDN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/28
Rok: 2006
Autorzy: Jan Michniewicz, Piotr Kołodziejczyk, Iwona Jasińska
Tytuł: Możliwości otrzymywania produktów przemiału ziarna żyta o zwiększonej zawartości składników błonnika pokarmowego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 1, s. 59-64, bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: żyto ; ziarno ; przemiał ; mąka żytnia ; błonnik pokarmowy
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/28
Rok: 2006
Autorzy: Agata Ficerman, Jan Michniewicz, Piotr Kołodziejczyk
Tytuł: Substancje pentozanowe nasion lnu - charakterystyka chemiczna
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2006, t. 11, nr 2, s. 141-146, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: V seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Poznań, 15-17 listopada 2005 r.
Polskie słowa kluczowe: len zwyczajny ; nasiona ; pentozany ; skład chemiczny ; budowa chemiczna
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/28
Rok: 2006
Autorzy: Jan Michniewicz, Wiktor Obuchowski
Tytuł: Profesor dr hab. Stanisław Jankowski nie żyje
Źródło: Prz. Zboż.-Młyn. - 2006, R. 50, nr 3, s. 36, il.
p-ISSN: 0033-2461
Polskie słowa kluczowe: biografia ; Jankowski Stanisław ; przetwórstwo zbożowe ; piekarstwo ; młynarstwo ; Akademia Rolnicza w Poznaniu ; działalność naukowa ; działalność dydaktyczna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
23/28
Rok: 2003
Autorzy: Wiktor Obuchowski, Jan Michniewicz, Karolina Strybe-Mazurczak
Tytuł: Poszukiwanie możliwości poprawienia cech technologicznych produktów przemiału pszenicy zwyczajnej na potrzeby przemysłu makaronowego
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2003, t. 8, nr 2, s. 133-143, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1426-9600
Uwagi: Zeszyt zawiera materiały: III seminarium "Rozwój aparatury i prac naukowo-badawczych w przetwórstwie rolno-spożywczym, gospodarce rolnej i leśnej w zakresie automatyzacji procesów i w analityce", Zielonka k/Poznania, 29-30 listopada 2002 r.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/28
Rok: 2001
Autorzy: Jan Michniewicz
Tytuł: Hydrokoloidy i ich właściwości w układach żywnościowych
W: Hydrokoloidy w produkcji żywności / Praca zbior. pod red. prof. dr Antoniego Rutkowskiego.
Adres wydawniczy: Konin : Polska Izba Dodatków do Żywności, 2001
Szczegóły: s. 7-17, il.
ISBN: 83-915810-0-4
Polskie słowa kluczowe: hydrokoloidy ; budowa chemiczna ; właściwości fizykochemiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/28
Rok: 2001
Autorzy: Jan Michniewicz
Tytuł: Opakowania dla żywności wygodnej
W: Jakość i marketing w przemyśle spożywczym oraz żywność wygodna : Konferencje Naukowe Korporacji Producentów Żywności 1999-2001 / Oprac. red. Józef Mozio.
Adres wydawniczy: Poznań : P. W. "Interfound", 2001
Szczegóły: s. 117-126, il.
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/28
Rok: 1998
Autorzy: Jan Michniewicz, Piotr Kołodziejczyk, Agnieszka Kasprzak, Justyna Nadolińska
Tytuł: Ocena zawartości różnych form polisacharydów nieskrobiowych w mąkach pasażowych z przemysłowego przemiału ziarna żyta
W: Procesy technologiczne a jakość żywności : XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Olsztyn, 21-23 września 1998 r, Streszczenia referatów i doniesień naukowych.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Akademia Rolniczo-Techniczna, 1998
Szczegóły: s. 356-357
ISBN: 83-87443-65-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/28
Rok: 1998
Autorzy: Ewa Flaczyk, Jan Michniewicz, Józef Korczak, Witold Janitz
Tytuł: Przeciwutleniacze naturalne w kolagenowych i kolagenowo-keratynowych hydrolizatach białkowych - próba identyfikacji
W: Procesy technologiczne a jakość żywności : XXIX Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Olsztyn, 21-23 września 1998 r, Streszczenia referatów i doniesień naukowych.
Adres wydawniczy: Olsztyn : Akademia Rolniczo-Techniczna, 1998
Szczegóły: s. 273-274
ISBN: 83-87443-65-4
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
28/28
Rok: 1995
Autorzy: M. Jankiewicz, Z. Kędzior, J. Michniewicz, A. Pruska-Kędzior, A. Mikołajek, M. Wasyłyszyn
Tytuł: Stosunki wodne w cieście jako czynnik kształtujący jakość pieczywa. Znaczenie układu białkowego i koloidów hydrofilowych
W: Osiągnięcia i perspektywy technologii żywności : XXVI Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Łódź 12-13 września 1995, Streszczenia referatów i doniesień.
Adres wydawniczy: Łódź : Politechnika Łódzka, 1995
Szczegóły: s. 33
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP