logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MICHALSKA ANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 9



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/9
Rok: 2017
Autorzy: Anna Michalska, Aneta Wojdyło, Grzegorz P. Łysiak, Krzysztof Lech, Adam Figiel
Tytuł: Functional relationships between phytochemicals and drying conditions during the processing of blackcurrant pomace into powders
Źródło: Adv. Powder Technol. - 2017, vol. 28, iss. 5, s. 1340-1348, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0921-8831
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; wytłoki ; suszenie konwekcyjne ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; związki biologicznie
Angielskie słowa kluczowe: Ribes ; by-products ; convective drying and microwave vacuum drying ; bioactive compounds ; functional relations
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.943
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/9
Rok: 2017
Autorzy: Anna Michalska, Krzysztof Lech, Adam Figiel, Grzegorz P. Łysiak
Tytuł: The Influence of selected drying methods on the physical properties of dried apples cv. Jonagold grown in different locations in Europe
Źródło: Int. J. Food Eng. - 2017, vol. 13, iss. 6, art. no. 20160312, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2194-5764 e-ISSN: 1556-3758
Polskie słowa kluczowe: jabłoń Jonagold ; suszenie konwekcyjne ; suszenie mikrofalowo-próżniowe ; kolor ; aktywność wody
Angielskie słowa kluczowe: Jonagold ; convective drying ; microwave vacuum drying ; colour ; water activity ; cutting tests
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.923
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/9
Rok: 2017
Autorzy: Anna Michalska, Aneta Wojtyło, Grzegorz P. Łysiak, Adam Figiel
Tytuł: Chemical composition and antioxidant properties of powders obtained from different plum juice formulations
Źródło: Int. J. Mol. Sci. - 2017, vol. 18, iss. 1, art. no. 176, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1661-6596 e-ISSN: 1422-0067
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: Prunus domestica ; soki owocowe ; metody suszenia ; proszki owocowe ; polifenole ; pojemność przeciwutleniająca ; kwas askorbinowy ; hydroxymethylfurfural
Angielskie słowa kluczowe: Prunus domestica ; juice ; drying technologies ; powders ; polyphenolics ; antioxidant capacity ; L-ascorbic acid ; hydroxymethylfurfural
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.687
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/9
Rok: 2017
Autorzy: Anna Michalska, Aneta Wojdyło, Krzysztof Lech, Grzegorz P. Łysiak, Adam Figiel
Tytuł: Effect of different drying techniques on physical properties, total polyphenols and antioxidant capacity of blackcurrant pomace powders
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2017, vol. 78, Part C, s. 114-121, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: porzeczka czarna ; wytłoki ; suszenie ; aktywność wodna
Angielskie słowa kluczowe: Ribes ; pomace ; drying ; water activity ; functional relation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.129
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/9
Rok: 2016
Autorzy: Grzegorz P. Łysiak, Robert Kurlus, Anna Michalska
Tytuł: Increasing the frost resistance of 'Golden Delicious', 'Gala' and 'Sampion' apple cultivars
Źródło: Folia Hortic. - 2016, 28/2, s. 125-135, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0867-1761 e-ISSN: 2083-5965
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: 5-ALA ; endogenous application ; frost risk ; survival test
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.359
Punktacja MNiSW: 14.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/9
Rok: 2016
Autorzy: Anna Michalska, Aneta Wojdyło, Krzysztof Lech, Grzegorz P. Łysiak, Adam Figiel
Tytuł: Physicochemical properties of whole fruit plum powders obtained using different drying technologies
Źródło: Food Chem. - 2016, vol. 207, 15 September, s. 223-232, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0308-8146
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: Prunus domestica ; convective drying ; microwave drying ; combined drying ; hydroxymethylfurfural
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.529
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/9
Rok: 2016
Autorzy: Anna Michalska, Joanna Honke, Grzegorz P. Łysiak, Wilfried Andlauer
Tytuł: Effect of drying parameters on the formation of early and intermediate stage products of the Maillard reaction in different plum (Prunus domestica L.) cultivars
Źródło: LWT-Food Sci. Technol. - 2016, vol. 65, s. 932-938, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0023-6438
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2017].
Angielskie słowa kluczowe: prunes ; furosine ; N-carboxymethyl-l-lysine ; antioxidant capacity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.329
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/9
Rok: 2015
Autorzy: Anna Michalska, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Bioactive compounds of blueberries : post-harvest factors influencing the nutritional value of products
Źródło: Int. J. Mol. Sci. - 2015, vol. 16, iss. 8, s. 18642-18663, il., bibliogr.
p-ISSN: 1661-6596 e-ISSN: 1422-0067
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 26 marca 2018].
Polskie słowa kluczowe: antyoksydanty ; suszenie ; dojrzałość owoców ; polifenole ; przetwórstwo owoców ; jakość ; przechowywanie ; Vaccinium
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; drying ; maturity ; polyphenols processing ; quality ; storage ; Vaccinium
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.257
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
9/9
Rok: 2014
Autorzy: Anna Michalska, Grzegorz Łysiak
Tytuł: Przydatność do suszenia owoców śliw uprawianych w Polsce w aspekcie przemian związków bioaktywnych i tworzących się produktów reakcji Maillarda
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2014, R. 21, nr 6 (97), s. 29-38, bibliogr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 marca 2015].
Liczba znaków: 29000
Polskie słowa kluczowe: przetwórstwo owoców ; polifenole ; karmelizacja ; produkty reakcji Maillarda ; śliwki
Angielskie słowa kluczowe: processing of plums ; polyphenols ; caramelisation ; Maillard reaction products
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej,
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP