logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MEDYŃSKI A
Liczba odnalezionych rekordów: 6



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/6
Rok: 2004
Autorzy: E. Iwańska, E. Pospiech, B. Grześ, A. Medyński, A. Łyczyński
Tytuł: Ocena aktywności katepsyny D i przemian białek w mięsie świń poddanym działaniu soli mikrokapsułkowanej
W: Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne : XXXV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Łódź, 21-22 IX 2004.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej ; Oddział Łódzki Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2004
Szczegóły: s. 285
ISBN: 83-912026-5-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/6
Rok: 2004
Autorzy: A. Medyński, E. Pospiech, B. Grześ, A. Łyczyński, S. Czajka
Tytuł: Przemiany azotynu w mięsie poddanym soleniu i peklowaniu przy zastosowaniu mikrokapsułkowanej soli kuchennej i kwasu mlekowego
W: Żywność - aspekty technologiczne i prozdrowotne : XXXV Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Łódź, 21-22 IX 2004.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej ; Oddział Łódzki Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2004
Szczegóły: s. 299
ISBN: 83-912026-5-8
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/6
Rok: 2003
Autorzy: M. Szalata, E. Pospiech, M. L. Greaser, A. Łyczyński, B. Grześ, A. Medyński, B. Mikołajczak
Tytuł: Titin and troponin T changes in relation to tenderness of meat from pigs of various meatiness
Tytuł równoległy: Przemiany titiny i troponiny T a kruchość mięsa świń o zróżnicowanej mięsności
W: Effect of genetic and non-genetic factors on carcass and meat quality of pigs : IVth International Scientific Conference, Siedlce, April 24-25, 2003, Summaries of posters.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2003]
Szczegóły: s. 58-59
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG, POL
Praca afiliowana przez UP
4/6
Rok: 2002
Autorzy: E. Pospiech, S. Kien, B. Grześ, K. Borzuta, E. Grześkowiak, M. Szalata, A. Medyński, B. Mikołajczak
Tytuł: Elektrostymulacja tusz świń a jakość ich mięsa
W: Nauka o żywności : Osiągnięcia i perspektywy : XXXIII Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Lublin, 10-11 września 2002, Streszczenia wykładów i komunikatów.
Adres wydawniczy: Lublin : Wydawnictwo Akademii Rolniczej, 2002
Szczegóły: s. 167
ISBN: 83-917658-0-6
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/6
Rok: 2001
Autorzy: M. Szalata, E. Pospiech, A. Łyczyński, A. Medyński, B. Grześ
Tytuł: Applying of calcium chlorine for tenderness improvement of pork
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2001, vol. 10/51, no. 3 (S), s. 233-235, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Angielskie słowa kluczowe: meat tenderness ; pig meatiness ; shearing force ; sensory evaluation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/6
Rok: 2000
Autorzy: A. Medyński, E. Pospiech, R. Kniat
Tytuł: Effect of various concentrations of lactic acid and sodium chloride on selected physico-chemical meat traits
Źródło: Meat Sci. - 2000, vol. 55, iss. 3, s. 285-290, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0309-1740
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lutego 2019].
Angielskie słowa kluczowe: pork ; beef ; lactic acid ; salt ; water holding capacity ; texture
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.278
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP