logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MARKOWICZ C
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2016
Autorzy: C. Markowicz, P. Kubiak, W. Grajek, M. T. Schmidt
Tytuł: Inactivation of Lactobacillus rhamnosus GG by fixation modifies its probiotic properties
Źródło: Can. J. Microbiol. - 2016, vol. 62, no. 1, s. 72-82, il., bibliogr.
p-ISSN: 0008-4166
Angielskie słowa kluczowe: adhesion ; bacteria ; enterocyte ; gene expression ; inactivation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.462
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/5
Rok: 2015
Autorzy: Corinna Markowicz, Marcin T. Schmidt
Tytuł: Lactobacillus strains belonging to Casei group display various adherence to enterocytes and mucus
Tytuł równoległy: Zróżnicowanie zdolności bakterii z rodzaju Lactobacillus należących do grupy Casei do przylegania do enterocytów i śluzu przewodu pokarmowego
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2015, 14 (3), s. 247-255, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 listopada 2015].
Polskie słowa kluczowe: Lactobacillus ; przyleganie ; enterocyty ; śluz ; adhezyny ; Caco-2
Angielskie słowa kluczowe: Lactobacillus ; adhesion ; enterocytes ; mucus ; Caco-2 ; adhesines
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/5
Rok: 2015
Autorzy: Corinna Markowicz
Tytuł: Adhezja bakterii z rodzaju Lactobacillus do różnych typów nabłonka
W: Dni Doktoranta 2015 : Konferencja Naukowa, Poznań, 12-13 listopada 2015.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2015
Szczegóły: s. 46
ISBN: 978-83-7160-825-4
Polskie słowa kluczowe: Lactobacillus ; adhezja ; Caco-2 ; HeLa ; nabłonek
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2015
Autorzy: Corinna Markowicz, Marcin T. Schmidt
Tytuł: Zastosowanie egzopolisacharydów produkowanych przez bakterie kwasu mlekowego
Źródło: Przem. Spoż. - 2015, t. 69, 11, s. 18-20, bibliogr.
p-ISSN: 0033-250X
Polskie słowa kluczowe: egzopolisacharydy ; dodatki do żywności ; bakterie kwasu mlekowego
Angielskie słowa kluczowe: exopolysaccharides ; food additives ; lactic acid bacteria
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/5
Rok: 2014
Autorzy: Corinna Markowicz, Agnieszka Olejnik-Schmidt, Monika Borkowska, Marcin Schmidt
Tytuł: SpaCBA sequence instability and its relationship to the adhesion efficiency of Lactobacillus casei group isolates to Caco-2 cells
Źródło: Acta Biochim. Pol. - 2014, vol. 61, no. 2, s. 341-347, il., bibliogr.
p-ISSN: 0001-527X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 listopada 2014].
Polskie słowa kluczowe: Lactobacillus ; adhezja ; spaCBA
Angielskie słowa kluczowe: Lactobacillus ; adhesion ; spaCBA
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.153
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP