logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MARKIEWICZ-KĘSZYCKA MARIA
Liczba odnalezionych rekordów: 11



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/11
Rok: 2018
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Alicja Niewiadomska, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Quality of fresh and stored mares' milk
Źródło: Mljekarstvo. - 2018, vol. 68, 2, s. 108-115, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0026-704X e-ISSN: 1846-4025
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 kwietnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: mares' milk ; refrigeration ; freezing, ; shelf life ; microbiology
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.529
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/11
Rok: 2017
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Bożena Grześ, Edward Pospiech, Jolanta Komisarek, Monika Okulicz, Daniel Stanisławski, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Meat quality of Limousin young bulls slaughtered at 6, 9 and 12 months of age
Źródło: Emir. J. Food Agric. - 2017, vol. 29, iss. 10, s. 792-798, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2079-052X e-ISSN: 2079-0538
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 8 grudnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: young bulls ; age ; meat quality ; glycolytic potential ; residual glycogen
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.609
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/11
Rok: 2015
Autorzy: Grażyna Czyżak-Runowska, Janusz Wojtczak, Andrzej Łyczyński, Jacek Wójtowski, Maria Markiewicz-Kęszycka, Daniel Stanisławski, Marek Babicz
Tytuł: Meat quality of crossbred porkers without the gene RYR1Tdepending on slaughter weight
Źródło: Asian Australas. J. Anim. Sci. - 2015, vol. 28, no. 3, s. 398-404, il., bibliogr.
p-ISSN: 1011-2367 e-ISSN: 1976-5517
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 23 września 2015].
Angielskie słowa kluczowe: acid meat ; cross-breeds ; PSE ; RYR1Tgene ; slaughter ; weight
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.756
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/11
Rok: 2015
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Artur Jóźwik, Radosław Pankiewicz, Bogusława Łęska, Józef Krzyżewski, Nina Strzałkowska, Joanna Marchewka, Emilia Bagnicka
Tytuł: Influence of stage of lactation and year season on composition of mares' colostrum and milk and method and time of storage on vitamin C content in mares' milk
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2015, vol. 95, iss. 11, s. 2279-2286, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; skład chemiczny ; faza laktacji
Angielskie słowa kluczowe: mares' milk ; chemical composition ; stage of lactation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.076
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/11
Rok: 2014
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Jacek Wójtowski, Grażyna Czyżak-Runowska, Beata Kuczyńska, Kamila Puppel, Józef Krzyżewski, Nina Strzałkowska, Artur Jóźwik, Emilia Bagnicka
Tytuł: Concentration of selected fatty acids, fat-soluble vitamins and β-carotene in late lactation mares' milk
Źródło: Int. Dairy J. - 2014, vol. 38, iss. 1, s. 31-36, bibliogr.
p-ISSN: 0958-6946 e-ISSN: 1879-0143
Polskie słowa kluczowe: klacz ; mleko klaczy
Angielskie słowa kluczowe: organic dairy ; physiological aspects ; cholesterol content ; nursing mares ; bovine milk ; breast milk ; fish oil ; supplementation ; linseed ; profiles
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.008
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/11
Rok: 2013
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, Paulina Lipińska, Jacek Wójtowski
Tytuł: Fatty acid profile of milk - a review
Źródło: Bull. Vet. Inst. Pulawy. - 2013, vol. 57, no. 2, s. 135-139, bibliogr.
p-ISSN: 0042-4870 e-ISSN: 2300-3235
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line [Dostęp: 10 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: ruminants ; milk ; fatty acids ; diet ; human
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.365
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
7/11
Rok: 2013
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Jacek Wójtowski, Beata Kuczyńska, Kamila Puppel, Grażyna Czyżak-Runowska, Emilia Bagnicka, Nina Strzałkowska, Artur Jóźwik, Józef Krzyżewski
Tytuł: Chemical composition and whey protein fraction of late lactation mares' milk
Źródło: Int. Dairy J. - 2013, vol. 31, iss. 2, s. 62-64, bibliogr.
p-ISSN: 0958-6946
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 11 marca 2014].
Angielskie słowa kluczowe: entropy ; genetic markers ; mutual information ; prolificacy ; sheep
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.297
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
8/11
Rok: 2012
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Jacek Wójtowski, Piotr Ślósarz, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Budowa morfologiczna sutka owiec a jakość mikrobiologiczna ich mleka
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 4, art. 67, bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_67.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika.
Polskie słowa kluczowe: owce ; ultrasonografia ; strzyki ; wymiona ; mleko ; jakość mikrobiologiczna
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; ultrasonography ; teat ; udder ; milk ; microbiological quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
9/11
Rok: 2012
Autorzy: Sylwia Bielińska-Nowak, Jacek Wojtowski, Piotr Ślósarz, Maria Markiewicz-Kęszycka
Tytuł: Budowa morfologiczna sutka owiec a poziom wydajności ich mleka
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2012, t. 6, z. 4, art. 68, il., bibliogr.
http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_6_68.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Dział: Zootechnika.
Polskie słowa kluczowe: owce ; ultrasonografia ; strzyki ; wymiona ; wydajność mleka
Angielskie słowa kluczowe: sheep ; ultrasonography ; teat ; udder ; milk yield
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/11
Rok: 2011
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, E. Poławska, Artur Jóźwik, Sylwia Bielińska, Joanna Marchewka, Jacek Wójtowski
Tytuł: Jakość mleka klaczy oraz zmiany wybranych składników chemicznych w zależności od metody przechowywania mleka
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Lublin - Zwierzyniec, 7-9 września 2011.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2011
Szczegóły: s. 19-20
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; jakość higieniczna ; skład podstawowy ; witamina C ; cholesterol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/11
Rok: 2011
Autorzy: Sylwia Bielińska, Jacek Wójtowski, Maria Markiewicz-Kęszycka, Piotr Ślósarz, Andrzej Łyczyński, Grażyna Czyżak-Runowska
Tytuł: Zależność budowy morfologicznej sutka monitorowanego techniką USG z jakością cytologiczną i mikrobiologiczną mleka owiec
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Lublin - Zwierzyniec, 7-9 września 2011.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2011
Szczegóły: s. 27-28
Polskie słowa kluczowe: budowa morfologiczna sutka ; mleko owcze ; jakość cytologiczna ; jakość mikrobiologiczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP