logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MARCHEWKA JOANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2018
Autorzy: Artur Jóźwik, Nina Strzałkowska, Joanna Marchewka, Olaf Horbańczuk, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak, Maciej Gogulski, Agnieszka Kamińska, Monika Micalczuk, Małgorzata Łysek-Gładysińska, Atanas G. Atanasov
Tytuł: The activity of glycosidases in turkey muscles as influenced by the form and level of Cu, Zn, Mn dietary supplementation
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2018, vol. 36, no. 3, s. 297-310, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 2 stycznia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: glycosidases ; nanoparticles ; nutrition ; supplementation ; turkey meat
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.710
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/4
Rok: 2018
Autorzy: Artur Jóźwik, Joanna Marchewka, Nina Strzałkowska, Jarosław Olav Horbańczuk, Małgorzata Szumacher-Strabel, Adam Cieślak, Paulina Lipińska-Palka, Damian Józefiak, Agnieszka Kamińska, Atanas G. Atanasov
Tytuł: The effect of different levels of Cu, Zn and Mn nanoparticles in hen turkey diet on the activity of aminopeptidases
Źródło: Molecules. - 2018, vol. 23, iss. 5, art. 1150, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1420-3049
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 lipca 2018].
Polskie słowa kluczowe: nanocząstki ; indyki ; aminopeptydazy
Angielskie słowa kluczowe: nanoparticles ; turkeys ; aminopeptidases ; poultry meat ; nutrition ; supplementation ; lysosomal enzymes
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.098
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/4
Rok: 2015
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, Jacek Wójtowski, Artur Jóźwik, Radosław Pankiewicz, Bogusława Łęska, Józef Krzyżewski, Nina Strzałkowska, Joanna Marchewka, Emilia Bagnicka
Tytuł: Influence of stage of lactation and year season on composition of mares' colostrum and milk and method and time of storage on vitamin C content in mares' milk
Źródło: J. Sci. Food Agric. - 2015, vol. 95, iss. 11, s. 2279-2286, bibliogr.
p-ISSN: 0022-5142 e-ISSN: 1097-0010
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 października 2015].
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; skład chemiczny ; faza laktacji
Angielskie słowa kluczowe: mares' milk ; chemical composition ; stage of lactation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.076
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
4/4
Rok: 2011
Autorzy: Maria Markiewicz-Kęszycka, Grażyna Czyżak-Runowska, E. Poławska, Artur Jóźwik, Sylwia Bielińska, Joanna Marchewka, Jacek Wójtowski
Tytuł: Jakość mleka klaczy oraz zmiany wybranych składników chemicznych w zależności od metody przechowywania mleka
W: Genetyczne i środowiskowe możliwości dostosowania wartości rzeźnej i jakości mięsa u zwierząt do wymagań konsumentów : Lublin - Zwierzyniec, 7-9 września 2011.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [b.w.], 2011
Szczegóły: s. 19-20
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; jakość higieniczna ; skład podstawowy ; witamina C ; cholesterol
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP