logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MAKAŁA HALINA
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2016
Autorzy: Halina Makała, Hanna M. Baranowska
Tytuł: Dynamika wiązania wody w przetworach mięsnych zawierających olej roślinny i błonnik grochowy
W: V Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 21-23 czerwca 2016 / [Oprac. red. Katarzyna Samborska].
Adres wydawniczy: Warszawa : Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Wydział Nauk o Żywności SGGW, 2016
Szczegóły: s. 81
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2016
Autorzy: Halina Makała, Mirosława Krzywdzińska-Bartkowiak
Tytuł: Rola preparatów błonnikowych i oleju w kształtowaniu właściwości reologicznych przetworów mięsnych
W: V Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 21-23 czerwca 2016 / [Oprac. red. Katarzyna Samborska].
Adres wydawniczy: Warszawa : Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Wydział Nauk o Żywności SGGW, 2016
Szczegóły: s. 84
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz Masewicz, Halina Makała, Katarzyna Pers, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Ocena zdolności wiązania wody w modelowych układach mięsno-tłuszczowych zawierających olej roślinny
W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 118-126, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-834-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: aktywność wody ; czasy relaksacji ; produkt modelowy ; olej roślinny ; tłuszcz zwierzęcy
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/4
Rok: 2015
Autorzy: Halina Makała, Ryszard Rezler
Tytuł: Właściwości mechaniczno-reologiczne modelowych układów tłuszczowych
W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności / Pod red. nauk. Karoliny M. Wójciak i Zbigniewa J. Dolatowskiego.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015
Szczegóły: s. 181-188, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-935421-9-2
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 stycznia 2016].
Polskie słowa kluczowe: właściwości reologiczne ; układ tłuszczowy ; tłuszcz wieprzowy ; oleje ; błonnik
Angielskie słowa kluczowe: rheological properties ; pork fat ; oils ; fiber
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP