logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MADAJ DOROTA
Liczba odnalezionych rekordów: 8



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/8
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Agata Pawlak, Przemysław Grajzer, Krzysztof Tomalik, Dorota Madaj
Tytuł: Układy białkowe laboratoryjnych brzeczek słodowych otrzymanych z różnych partii słodu
Źródło: Fragm. Agron. - 2008, R. 25, nr 1, s. 319-326, il., bibliogr.
p-ISSN: 0860-4088
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: słód jęczmienny ; brzeczka słodowa ; elektroforeza SDS-PAGE
Angielskie słowa kluczowe: barley malt ; malt wort ; SDS-PAGE electrophoresis
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/8
Rok: 2008
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Jerzy R. Warchalewski, Dorota Madaj, Jan Nawrot, Magdalena Gawlak, Stanisław Grundas, Józef Fornal
Tytuł: Diagnostyka rozwoju wołka zbożowego w ziarnie pszenicy
W: Metody fizyczne diagnostyki surowców roślinnych i produktów spożywczych / pod red. Bohdana Dobrzańskiego jr., Stanisława Grundasa, Rafała Rybczyńskiego.
Adres wydawniczy: Lublin : Polska Akademia Nauk. Komitet Agrofizyki ; Wydawnictwo Naukowe FRNA, 2008
Szczegóły: s. 231-240, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-60489-08-6
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/8
Rok: 2007
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Dorota Madaj, Jerzy R. Warchalewski
Tytuł: The biological activity of wheat, rye and triticale varieties harvested in four consecutive years
Tytuł równoległy: Aktywność biologiczna ziarna odmian pszenicy, żyta i pszenżyta pochodzącego z czterech lat zbiorów
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2007, 6 (4), s. 55-65, bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730
Uwagi: Publikacja dostępna również on-line na stronie czasopisma "Acta Scientiarum Polonorum, Technologia Alimentaria"
Polskie słowa kluczowe: pszenica ; żyto ; pszenżyto ; odmiany roślin ; ziarno ; aktywność biologiczna
Angielskie słowa kluczowe: wheat grain ; rye grain ; triticale grain ; precipitation ; extractable protein ; biological activity
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/8
Rok: 2007
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Jerzy R. Warchalewski, Dorota Madaj, Jan Nawrot, Stanisław Grundas, Józef Fornal
Tytuł: Wpływ wybranych właściwości fizykochemicznych ziarna pszenicy na tempo rozwoju wołka zbożowego
W: Problemy agrofizyczne kształtowania środowiska rolniczego i jakości surowców żywnościowych / pod red. Stanisława Nawrockiego, Stanisława Grundasa, Zofii Sokołowskiej.
Adres wydawniczy: Lublin : Fundacja Rozwoju Nauk Agrofizycznych, 2007
Szczegóły: s. 104-106
ISBN: 978-83-60489-04-8
Polskie słowa kluczowe: szkodniki magazynowe ; wołek zbożowy ; Sitophilus granarius ; rozwój zwierząt ; tempo rozwoju ; pszenica ; ziarno ; właściwości fizykochemiczne ; pszenica Korweta
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
5/8
Rok: 2006
Autorzy: Dorota Piasecka-Kwiatkowska, A. Pawlak, P. Grajzer, K. Tomalik, Dorota Madaj
Tytuł: Porównanie układów białkowych laboratoryjnych brzeczek słodowych otrzymanych z różnych partii słodu
W: Jakość a wykorzystanie ziarna zbóż [Dokument elektroniczny] : Druga Ogólnopolska Konferencja Naukowa, Puławy, 18-19.10.2006
Adres wydawniczy: [Puławy] : [Instytut Uprawy Nawożenia i Gleboznawstwa], 2006. - 1 dysk optyczny (CD-ROM)
Lokalizacja: s. 77-78, bibliogr.
Polskie słowa kluczowe: słód jęczmienny ; białka ; układy białkowe
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/8
Rok: 1998
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Romualda Kuśnierz, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Ewa Klockiewicz-Kamińska, Dorota Madaj, Justyna Gralik
Tytuł: Quantitative determination of antyamylolitic and antyproteolitic activities as well gluten content in new lines of cereal seeds
Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Food Sci. Technol. - 1998, vol. 2, s. 49-59, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1505-4217
Angielskie słowa kluczowe: cereal seeds ; alpha-amylase ; alpha-amylase inhibitor ; tripsin inhibitor ; gluten ; enzyme immunoassay
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/8
Rok: 1997
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Dorota Madaj
Tytuł: Extraction from cereal grain soluble proteins with the high inhibitory activities against insects α-amylase
Źródło: Sci. Pap. Agric. Univ. Pozn., Food Sci. Technol. - 1997, vol. 1, s. 69-75, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1505-4217
Angielskie słowa kluczowe: cereal grain ; α-amylase ; insects α-amylase inhibitors
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/8
Rok: 1993
Autorzy: Jerzy R. Warchalewski, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Dorota Madaj, Ewa Klockiewicz-Kamińska
Tytuł: Aktywność biologiczna wybranych odmian pszenicy, a ich przydatność technologiczna
W: Jakość żywności - uwarunkowania surowcowe i technologiczne : XXIV Sesja Naukowa Komitetu Technologii i Chemii Żywności PAN, Wrocław, 29-30 czerwca 1993, Streszczenia referatów i doniesień plakatowych.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydział Technologii Żywności Akademii Rolniczej, 1993
Szczegóły: s. 223-228, il., bibliogr.
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP