logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MAŁYSZEK ZUZANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 16



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/16
Rok: 2019
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Zuzanna Małyszek, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Charakterystyka zmian temperaturowych fizycznie modyfikowanej skrobi ziemniaczanej analizowana metodą LF-NMR
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 46, bibliogr.
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: skrobia ziemniaczana ; modyfikacja ; metoda LF NMR
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/16
Rok: 2019
Autorzy: Łukasz Masewicz, Zuzanna Małyszek, Katarzyna Walkowiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Modelowanie parametrów transportu wody w emulsjach
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 48, bibliogr.
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: emulsje skrobiowe ; aktywność wody ; metoda LF NMR
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/16
Rok: 2019
Autorzy: Zuzanna Małyszek, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Reologiczne właściwości emulsji stabilizowanych skrobią usieciowaną
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 47, bibliogr.
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; właściwości reologiczne ; emulsja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/16
Rok: 2018
Autorzy: Zuzanna Małyszek, Hanna Maria Baranowska, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Starch - solvent - plasticizer interactions by means of rheology and LF NMR
W: 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2018
Szczegóły: s. 23
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/16
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Zuzanna Małyszek, Jacek Lewandowicz, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of hydration of OSA starch aerogels on the changes of values of the short T11 and long T12 components of the spin-lattice relaxation times
W: Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Andrea Hinková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2018
Szczegóły: s. 252-254, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-86238-80-7
Liczba arkuszy: 0,2571
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    6/16
    Rok: 2018
    Autorzy: Zuzanna Małyszek, Hanna Maria Baranowska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Starch - solvent - plasticizer interactions by means of rheology and LF NMR
    W: Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Andrea Hinková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2018
    Szczegóły: s. 54-57, il., bibliogr., abstr.
    ISBN: 978-80-86238-80-7
    Liczba arkuszy: 0,3428
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    7/16
    Rok: 2017
    Autorzy: Katarzyna Pers, Łukasz Masewicz, Zuzanna Małyszek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Dynamics of water molecules in pastes of cross-linked and acetylated starches
    W: 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic, Final program.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2017
    Szczegóły: s. 11-12
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    8/16
    Rok: 2017
    Autorzy: Katarzyna Pers, Łukasz Masewicz, Zuzanna Małyszek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Dynamics of water molecules in pastes of cross-linked and acetylated starches
    W: Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2017
    Szczegóły: s. 84-89, il., bibliogr., abstr.
    ISBN: 978-80-86238-74-6
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    9/16
    Rok: 2016
    Autorzy: Zuzanna Małyszek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Agnieszka Drożdżyńska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: The effect of degree of substitution on rheological properties of acetylated distarch adipate
    W: 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic, Final program.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2016
    Szczegóły: s. 19
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    10/16
    Rok: 2016
    Autorzy: Zuzanna Małyszek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Agnieszka Drożdżyńska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: The effect of degree of substitution on rheological properties of acetylated distarch adipate
    W: Proceedings of the 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2016
    Szczegóły: s. 185-188, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-59-3
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    11/16
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Śmigielska, Agnieszka Makowska, Jacek Lewandowicz, Zuzanna Małyszek
    Tytuł: The rheological characteristics of qxidized porous starches fortified with Fe 2+ ions
    W: Current trends in commodity science : new trends in food quality, packaging and consumer behavior / Ed. Krzysztof Juś, Joanna Jasnowska-Małecka, Olga Bińczak.
    Adres wydawniczy: Poznań : University of Economics and Business. Faculty of Commodity Science, 2015
    Szczegóły: s. 59-68, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-938018-8-6
    Polskie słowa kluczowe: skrobia porowata ; skrobia utleniona ; żelazo
    Angielskie słowa kluczowe: porous starch ; oxidised starch ; iron
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    12/16
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Agnieszka Makowska, Jacek Lewandowicz, Zuzanna Małyszek
    Tytuł: Wpływ jonów metali dwuwartościowych na właściwości skrobi porowatych
    W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności / Pod red. nauk. Karoliny M. Wójciak i Zbigniewa J. Dolatowskiego.
    Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015
    Szczegóły: s. 149-159, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-935421-9-2
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: skrobia porowata ; barwa ; adsorpcja jonów dwuwartościowych ; reologia
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    13/16
    Rok: 2015
    Autorzy: Zuzanna Małyszek, Agnieszka Makowska, Jędrzej Smentek, Piotr Kubiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Ocena czynników decydujących o prawidłowości pomiaru własciwości reologicznych skrobi modyfikowanych
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 3 (100), s. 160-175, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1425-6959
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2016].
    Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; kleikowanie ; lepkość ; wiskograf ; reometr
    Angielskie słowa kluczowe: modified starch ; pasting ; viscosity ; viscograph ; rheometer
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    14/16
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Le Than-Blicharz, Agnieszka Makowska, Jacek Lewandowicz, Zuzanna Małyszek
    Tytuł: Wpływ jonów metali dwuwartościowych na właściwości skrobi porowatych
    W: Żywność - Zdrowie - Przyszłość : XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Lublin, 25-26 czerwca 2015, Materiały konferencji naukowej / Red. tech. Anna Jakubczyk.
    Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015
    Szczegóły: s. 217
    ISBN: 978-83-9354214-6-1
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: skrobia porowata ; barwa ; adsorpcja jonów dwuwartościowych ; reologia
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    15/16
    Rok: 2013
    Autorzy: Zuzanna Małyszek, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Ocena funkcjonalności skrobi modyfikowanych w spożywczych układach emulsyjnych
    W: Innowacyjność w nauce o żywności i żywieniu : XLI Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN : Materiały Konferencji Naukowej, Kraków, 2-3 lipca 2013 r.
    Adres wydawniczy: Kraków : Oddział Małopolski Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, 2013
    Szczegóły: s. 36
    ISBN: 978-83-937001-0-3
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    16/16
    Rok: 2012
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Zuzanna Małyszek, Artur Szwengiel, Tomasz Zięba, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Sodium salt of starch octenylsuccinate as an emulsifier in "light" type mayonnaises
    Tytuł równoległy: Sól sodowa oktenylobursztynianu skrobiowego jako emulgator w majonezach typu "light"
    Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (3), s. 265-271, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 kwietnia 2014].
    Polskie słowa kluczowe: sól sodowa oktenylobursztynianu skrobi ; ekstruzja ; hydroliza enzymatyczna ; majonezy typu light
    Angielskie słowa kluczowe: sodium salt of starch octenylsuccinate ; extrusion ; enzymatic hydrolysis ; light mayonnaises
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP