logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MAŁECKA MARIA
Liczba odnalezionych rekordów: 5



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/5
Rok: 2007
Autorzy: Bogdan Pachołek, Maria Małecka, Eleonora Lampart-Szczapa, Aleksander Siger
Tytuł: Antibacterial properties of extracts of black currant and raspberry seeds
W: Current trends in commodity science. vol. 2 / Ed. Ryszard Zieliński, co-ed. Daria Wieczorek.
Adres wydawniczy: Poznań : Akademia Ekonomiczna, 2007
Szczegóły: s. 936-939, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7417-270-7
Uwagi: Proceedings of the 9th International Commodity Science Conference (IGWT) Poznań, Poland, August 27-29, 2007.
Angielskie słowa kluczowe: raspberry seeds ; black currant seeds
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/5
Rok: 2007
Autorzy: Bogusława Bestyńska, Włodzimierz Grajek, Maria Małecka
Tytuł: Wpływ dawki promieniowania jonizującego na właściwości przeciwutleniające ekstraktów z łupin cebuli
W: Naturalne przeciwutleniacze: od surowca do organizmu : Konferencja Naukowa, Poznań, 29-30.01.2007 r., Streszczenia.
Adres wydawniczy: Poznań : [Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego], 2007
Szczegóły: s. 65
ISBN: 978-83-7160-443-0
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/5
Rok: 2006
Autorzy: Urszula Samotyja, Magdalena Rudzińska, Maria Małecka, Anna Pachołek
Tytuł: Ocena zmian frakcji tłuszczowej orzechów włoskichi [właśc. włoskich i] arachidowych podczas przechowywania
W: Doskonalenie jakości żywności i żywienia w perspektywie potrzeb konsumenta XXI wieku : XXXVII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Gdynia, 26-27 września 2006.
Adres wydawniczy: Gdynia : Wydawnictwo Akademii Morskiej, 2006
Szczegóły: s. 252
ISBN: 83-7421-075
Polskie słowa kluczowe: orzechy ; orzechy włoskie ; orzechy arachidowe ; przechowywanie ; kwasy tłuszczowe ; frakcje tłuszczowe ; zmiany jakościowe ; zmiany oksydacyjne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/5
Rok: 2004
Autorzy: Erwin Wąsowicz, Anna Gramza, Marzanna Hęś, Henryk H. Jeleń, Józef Korczak, Maria Małecka, Sylwia Mildner-Szkudlarz, Magdalena Rudzińska, Urszula Samotyja, Renata Zawirska-Wojtasiak
Tytuł: Oxidation of lipids in food
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2004, vol. 13/54, SI 1, s. 87-97, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: A monograph from the project "The methodological bases of the evaluation of the quality and safety of the generation foods" (PBZ-KBN-020/P06/1999). - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 sierpnia 2016].
Angielskie słowa kluczowe: lipid oxidation ; prooxidants ; antioxidants ; sterols ; vitamins ; sensory properties ; health ; gas chromatography ; electronic nose ; chemometrics ; GC/MS
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/5
Rok: 2003
Autorzy: Eleonora Lampart-Szczapa, Aleksander Siger, Krystyna Trojanowska, Małgorzata Nogala-Kałucka, Maria Małecka, Bogdan Pachołek
Tytuł: Chemical composition and antibacterial activities of lupin seeds extracts
Źródło: Nahr.-Food. - 2003, vol. 47, no. 5, s. 286-290, il., bibliogr.
p-ISSN: 0027-769X
Polskie słowa kluczowe: łubin ; nasiona ; skład chemiczny ; fenole ; taniny ; wolne kwasy fenolowe ; aktywność antybakteryjna
Angielskie słowa kluczowe: antibacterial activity ; free phenolic acids ; lupin ; phenols ; tannins
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.614
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP