logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MŁYNARCZYK KAROLINA
Liczba odnalezionych rekordów: 49



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/49
Rok: 2019
Autorzy: Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Katarzyna Polanowska
Tytuł: Wpływ parametrów procesu nasączania próżniowego na stopień wysycenia i jakość tkanki jabłkowej
W: XII Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Warzywa, grzyby, owoce - znaczenie w naszej epoce" : Łódź, 30-31 maja 2019 r.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 42
ISBN: 978-83-949548-2-6
Liczba znaków: 2710
Liczba arkuszy: 0,07
Polskie słowa kluczowe: jabłka ; nasączanie próżniowe ; zwiążki bioaktywne ; jakość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/49
Rok: 2019
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Wiktoria Kómoch, Natalia Idaszewska, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Wpływ warunków transportu na jakość pieczarek
W: XII Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Warzywa, grzyby, owoce - znaczenie w naszej epoce" : Łódź, 30-31 maja 2019 r..
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2019
Szczegóły: s. 68-69
ISBN: 978-83-949548-2-6
Liczba znaków: 2902
Liczba arkuszy: 0,07
Polskie słowa kluczowe: pieczarki ; jakość ; transport samochodowy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/49
Rok: 2018
Autorzy: Marcin Kidoń, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Karolina Młynarczyk, Katarzyna Pawłowska, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Impact of vacuum impregnation on quality parameters of apple cubes
W: 4th International Conference on Food Chemistry and Technology : November 5-7, 2018, Berlin, Germany.
Adres wydawniczy: [Berlin] : [b.w.], 2018
Szczegóły: s. 54
Angielskie słowa kluczowe: vacuum impregnation ; apple ; browning inhibition
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/49
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Artur Szwengiel
Tytuł: The effect of origin and cultivar of elderberry on the health quality of the obtained juice
W: III Międzynarodowa Konferencja "Ekologia człowieka" : Lublin, 19-20.06.2018 Poland / Odpowiedzialni za red. Mirosława Chwil, Zbigniew Czarnecki, Katarzyna Dzida, Anna Kasprzyk, Ewa Siwiec, Michał Marian Skoczylas.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Przyrodników im. Kopernika, 2018
Szczegóły: s. 85
ISBN:
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 7 stycznia 2019].
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/49
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Grzegorz P. Łysiak
Tytuł: Bioactive properties of Sambucus nigra L. as a functional ingredient for food and pharmaceutical industry
Źródło: J. Funct. Foods. - 2018, vol. 40, s. 377-390, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1756-4646
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 28 czerwca 2018].
Polskie słowa kluczowe: czarny bez ; skład chemiczny ; wartość odżywcza ; związki biologicznie aktywne ; właściwości bakteriobójcze ; zastosowanie
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; chemical composition ; nutritional value ; bioactive compounds ; antibacterial and antiviral properties ; medicinal use
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.197
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
6/49
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Produkty handlowe z bzu czarnego, ocena właściwości bioaktywnych
Źródło: Przem. Spoż. - 2018, t. 72, 8, s. 70-73, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0033-250X e-ISSN: 2449-996X
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 12.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
7/49
Rok: 2018
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Ocena jakości dżemów truskawkowych w zależności od dodatku wybranych substancji słodzących i przypraw roślinnych
W: XI Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce, warzywa i grzyby - innowacje, bezpieczeństwo, jakość, technologie" : Bydgoszcz, 17-18 maja 2018 r..
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2018
Szczegóły: s. 70-71
ISBN: 978-83-65603-43-2
Polskie słowa kluczowe: dżem truskawkowy ; polifenole ; przyprawy ; substancje słodzące
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/49
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Marcin Kidoń
Tytuł: Przetwory z bzu czarnego jako produkty o wysokim potencjale prozdrowotnym
W: XI Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce, warzywa i grzyby - innowacje, bezpieczeństwo, jakość, technologie" : Bydgoszcz, 17-18 maja 2018 r..
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2018
Szczegóły: s. 52
ISBN: 978-83-65603-43-2
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwutleniająca ; antocyjany ; bez czarny ; polifenole ; przetwory
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/49
Rok: 2018
Autorzy: Marcin Kidoń, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Przydatność różnych odmian jabłek do procesu nasączania próżniowego
W: XI Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce, warzywa i grzyby - innowacje, bezpieczeństwo, jakość, technologie" : Bydgoszcz, 17-18 maja 2018 r..
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego, 2018
Szczegóły: s. 23
ISBN: 978-83-65603-43-2
Polskie słowa kluczowe: jabłka ; jakość ; nasączanie próżniowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/49
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Artur Szwengiel
Tytuł: The content of bioactive compounds and cyanogenic glycosides in elderberry fruit, flower and leaf
W: XII Copernican International Young Scientists Conference : Nicolaus Copernicus University, 28-29 June, 2018, Toruń, Poland.
Adres wydawniczy: Toruń : Nicolaus Copernicus University, 2018
Szczegóły: s. 124, bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins ; sambunigrin
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/49
Rok: 2018
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Katarzyna Czaczyk, Anna Dobrowolska
Tytuł: The effect of pre-treatment of fruit pulp on the bioactive and antybacterial proprties of elderberry juice
W: XII Copernican International Young Scientists Conference : Nicolaus Copernicus University, 28-29 June, 2018, Toruń, Poland.
Adres wydawniczy: Toruń : Nicolaus Copernicus University, 2018
Szczegóły: s. 125, bibliogr.
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins ; antibacterial activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/49
Rok: 2017
Autorzy: Marcin Kidoń, Lu Wang, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Chokeberry anthocyanin stability during heating
W: 4th North and East European Congress on Food : 10-13 September 2017, Kaunas, Lithuania, Abstract book.
Adres wydawniczy: Kaunas : Department of Food Science and Technology, Kaunas University of Technology, 2017
Szczegóły: s. 77
ISBN: 978-609-02-1373-5
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 12 stycznia 2018].
Liczba znaków: 1191
Liczba arkuszy: 0,03
Polskie słowa kluczowe: aronia ; antocyjany ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; anthocyanin ; sweeteners ; colour ; degradation kinetics
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/49
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Ocena właściwości bioaktywnych wybranych produktów handlowych z owoców bzu czarnego
W: I Konferencja Chemia dla Urody i Zdrowia : 8-10 czerwca 2017, Toruń.
Adres wydawniczy: Toruń : Pracownia Sztuk Plastycznych, 2017
Szczegóły: s. 56
ISBN: 978-83-89063-60-1
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/49
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ zabiegów technologicznych i pochodzenia surowca na aktywność przeciwutleniającą i właściwości fizyczno-chemiczne soku z bzu czarnego.
Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2017, t. 11, z. 4, s. 385-395, il., bibliogr., abstr., streszcz.
https://www.npt.up-poznan.net/pub/art_11_36.pdf
p-ISSN: 1897-7820
Uwagi: Nauki o Żywności i Żywieniu.
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; sok ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; juice ; anti-oxidative activity ; polyphenols ; anthocyanins ; colour
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
15/49
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Halina Staniek
Tytuł: Kwiaty i owoce bzu czarnego źródłem związków bioaktywnych i składników mineralnych
W: Ogólnopolska Konferencja Naukowa "NATURALni 2017" : Łódź, 11 marca 2017 r., Materiały konferencyjne, Książka abstraktów / [Red. Kępczak Norbert].
Adres wydawniczy: Łódź : Fundacja Promovendi, 2017
Szczegóły: s. 24
ISBN: 978-83-946991-1-6
Liczba arkuszy: 0,04
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany ; składniki mineralne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/49
Rok: 2017
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Damian Janicki
Tytuł: Analiza preferencji konsumenckich oraz charakterystyka rynku soków, nektarów i napojów owocowych w Polsce
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 74
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: soki ; nektary ; napoje owocowe ; analiza rynku ; preferencje konsumenckie
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/49
Rok: 2017
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Marcin Kidoń, Izabela Przybylska
Tytuł: Ocena wpływu obróbki wstepnej miazgi owocowej na jakość soku z bzu czarnego
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 73
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; sok ; ultradźwieki ; polifenole ; antocyjany ; barwa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/49
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ pochodzenia i stopnia dojrzałości owoców bzu czarnego na wybrane właściwości fizykochemiczne
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 63
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; owoce ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/49
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ sezonu zbiorczego na aktywność biologiczną kwiatów i owoców bzu czarnego
W: Owoce, warzywa, grzyby - innowacje w surowcach i przetwórstwie : X Ogólnopolska Naukowa Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Nieborów 25-26 maja 2017.
Adres wydawniczy: Skierniewice : Instytut Ogrodnictwa, 2017
Szczegóły: s. 64
ISBN: 978-83-89800-91-6
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; kwiaty ; owoce ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/49
Rok: 2017
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Bioactive properties of elderflowers (Sambucus nigra L.)
Źródło: World Sci. News. [Dokument elektroniczny]. - 2017, vol. 73, iss. 2, s. 115-119, il., bibliogr., abstr.
http://www.worldscientificnews.com/wp-content/uploads/2017/05/WSN-732-2017-115-119.pdf
e-ISSN: 2392-2192
Polskie słowa kluczowe: kwiat bzu czarnego ; Sambucus nigra ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: elderflower ; Sambucus nigra ; antioxidant activity ; phenolic compounds
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
21/49
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Janusz Czapski, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Assessment of colour changes during storage of elderberry juice concentrate solutions using the optimization method
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2016, 15 (3), s. 299-309, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 listopada 2016].
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; soki owocowe ; barwa owoców ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; juice ; colour ; anthocyanins ; response surface
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
22/49
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Wpływ atmosfery o wysokiej zawartości tlenu na jakość minimalnie przetworzonej sałaty masłowej
W: Bezpieczeństwo żywności w łańcuchu żywnościowym [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 102-111, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-833-9
Liczba arkuszy: 0,50
Polskie słowa kluczowe: atmosfera modyfikowana ; minimalne przetwarzanie ; sałata masłowa
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
23/49
Rok: 2016
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Porównanie nasączania próżniowego, zanurzania oraz blanszowania jako metod obróbki mało przetworzonych plastrów jabłek
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", 5 lutego 2016 Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolski, 2016
Szczegóły: s. 108
Polskie słowa kluczowe: przetwarzanie ; nasączanie próżniowe ; blanszowanie ; brązowienie enzymatyczne ; jabłka
Angielskie słowa kluczowe: minimal processing ; vacuum impregnation ; blanching ; enzymatic browning ; apples
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
24/49
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Katarzyna Siwińska
Tytuł: Porównanie wybranych właściwości soków i dżemów z owoców bzu czarnego
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 51
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; przetwory owocowe ; antocyjany ; polifenole ; barwa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
25/49
Rok: 2016
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Wpływ atmosfery o wysokiej zawartości tlenu na jakość minimalnie przetworzonej sałaty masłowej
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 36
Polskie słowa kluczowe: sałata masłowa ; minimalne przetwarzanie ; atmosfera modyfikowana
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/49
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Kidoń, Jerzy Fogiel, Dorota Walkowiak-Tomczak, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Zastosowanie suszonych wytłoków jabłkowych jako dodatku do produkcji wafli
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", 5 lutego 2016 Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolski, 2016
Szczegóły: s. 82
Polskie słowa kluczowe: wafle suche ; wytłoki jabłkowe ; wzbogacanie ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: dry wafers ; apple pomace ; enrichment ; polyphenols
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/49
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Właściwości przeciwutleniające handlowych soków z owoców bzu czarnego
W: Nauka dla środowiska. t. 2 / Red. nauk. Tomasz Cłapa, Emil Mariusz Szymański.
Adres wydawniczy: Zgorzelec : GSP, 2016
Szczegóły: s. 38-47, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-944317-0-9
Uwagi: IV Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców "Nauka dla środowiska przyrodniczego", Poznań, 23-25 kwietnia 2015 r.
Liczba arkuszy: 0,7
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; soki owocowe ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; juice ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
28/49
Rok: 2016
Autorzy: Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Janusz Czapski, Katarzyna Czaczyk, Marcin Kidoń, Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Comparison of vacuum impergantion, dipping and blanching as treatment method maintaining quality of fresh-cut apple
W: Nowoczesne technologie produkcji żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Hanna Maria Baranowska, Michał Piątek.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 128-145, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-837-7
Liczba arkuszy: 0,5
Angielskie słowa kluczowe: fresh-cut apple ; texture ; microbiology ; vacuum impregnation ; enzymatic browning
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
29/49
Rok: 2016
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Klaudia Gutowska
Tytuł: Wpływ przechowywania zamrażalniczego na wybrane właściwości bioaktywne owoców bzu czarnego
W: Owoce, Warzywa, Grzyby - Żywność i Technologia : IX Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Lublin 19-20 maja 2016.
Adres wydawniczy: Lublin : [b.w.], 2016
Szczegóły: s. 54
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; mrożenie ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/49
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Wpływ warunków tłoczenia soku z bzu czarnego na właściwości bioaktywne i fizykochemiczne
W: V Sympozjum Inżynierii Żywności : Warszawa, 21-23 czerwca 2016 / [Oprac. red. Katarzyna Samborska].
Adres wydawniczy: Warszawa : Katedra Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Wydział Nauk o Żywności SGGW, 2016
Szczegóły: s. 97
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/49
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Katarzyna Siwińska, Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Porównanie wybranych właściwości soków i dżemów z owoców bzu czarnego
W: Współczesne trendy w kształtowaniu jakości żywności [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Renata Cegielska-Radziejewska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 67-76, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-834-6
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: aktywność przeciwutleniająca ; antocyjany ; barwa ; bez czarny ; polifenole ; przetwory
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
32/49
Rok: 2016
Autorzy: Marcin Kidoń, Jerzy Fogiel, Dorota Walkowiak-Tomczak, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Zastosowanie suszonych wytłoków jabłkowych jako dodatku do produkcji wafli
W: Zagospodarowanie ubocznych produktów przemysłu spożywczego [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Danuta Górecka, Edward Pospiech.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 47-55, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-836-0
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: barwa ; właściwości sensoryczne ; tekstura ; wafle ; wytłoki jabłkowe ; polifenole
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
33/49
Rok: 2016
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Marcin Kidoń
Tytuł: The content of polyphenols and anthocyanins in elderberry juices
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 84
ISBN: 978-83-912026-8-5
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; soki owocowe ; polifenole ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
34/49
Rok: 2015
Autorzy: Marcin Kidoń, Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Bioactive compounds contents in different parts of purple carrot roots
Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 66, bibliogr.
p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
Polskie słowa kluczowe: marchew purpurowa ; polifenole ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: purple carrot ; polyphenols ; anthocyanins
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
35/49
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Marcin Kidoń, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Tytuł: Changes of bioactive compounds content during ripening of fruits
Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 52, bibliogr.
p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
Polskie słowa kluczowe: związki bioaktywne ; owoce ; stopień dojrzałości
Angielskie słowa kluczowe: bioactive compounds ; fruit ; maturity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
36/49
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Marcin Kidoń, Róża Biegańska-Marecik, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Characteristics of bioactive properties of elder flowers
Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 33, bibliogr.
p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; kwiaty ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; flowers ; antioxidant activity ; polyphenols
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
37/49
Rok: 2015
Autorzy: Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik, Dorota Walkowiak-Tomczak, Marcin Kidoń, Karolina Młynarczyk
Tytuł: Effect of mash treatment on the biological active compounds content in strawberry juices
Źródło: Biotechnol. Food Sci. - 2015, vol. 79, no. 1, s. 53, bibliogr.
p-ISSN: 2084-0136 e-ISSN: 2299-6818
Uwagi: Biologicaly active compounds in food: International conference, Łódź, Poland, 15-16 october 2015. Book of abstracts.
Polskie słowa kluczowe: sok truskawkowy ; obróbka miazgi ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Angielskie słowa kluczowe: strawberry juice ; mash treatment ; antioxidant activity ; polyphenols ; anthocyanins
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
38/49
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Porównanie soków z owoców bzu czarnego oraz noni (morwa indyjska) pod względem wybranych właściwości prozdrowotnych
W: Chemoprewencyjne i kardioprotekcyjne właściwości warzyw, owoców i soków : II Konferencja Naukowa z cyklu "Nutraceutyki w zdrowiu i chorobie", Kraków, 5.12.2015, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Kraków : [b.w.], 2015
Szczegóły: s. 57-58
Polskie słowa kluczowe: soki owocowe ; bez czarny ; noni
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
39/49
Rok: 2015
Autorzy: M. Kidon, J. Grabowska, D. Walkowiak-Tomczak, E. Radziejewska-Kubzdela, R. Bieganska-Marecik, K. Młynarczyk
Tytuł: A comparison of bioactive compounds in drying purple-fleshed apples
Źródło: J. EcoAgriTour. - 2015, spec. iss., s. 147
p-ISSN: 1844-8577
Uwagi: NEEFood 3rd North and East European Congress on Food, Global and Local Challenges in Food Science and Technology Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015. NEEFood Congress 2015. Book of Abstracts
Angielskie słowa kluczowe: purple-fleshed apples ; polyphenolic compounds ; anthocyanins ; antioxidant activity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
40/49
Rok: 2015
Autorzy: D. Walkowiak-Tomczak, M. Kidon, K. Młynarczyk, R. Bieganska-Marecik, E. Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: The effect of plant additives and spices on sensory and chemical properties of chokeberry sweetened juices and drinks
Źródło: J. EcoAgriTour. - 2015, spec. iss., s. 196
p-ISSN: 1844-8577
Uwagi: NEEFood 3rd North and East European Congress on Food, Global and Local Challenges in Food Science and Technology Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015. NEEFood Congress 2015. Book of Abstracts
Angielskie słowa kluczowe: chokeberry ; juice ; elderberry flowers ; cloves ; anthocyanins ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
41/49
Rok: 2015
Autorzy: K. Młynarczyk, D. Walkowiak-Tomczak, M. Kidon, R. Bieganska-Marecik, E. Radziejewska-Kubzdela
Tytuł: Evaluation of colour and anthocyanins content in commercial elderberry juices
Źródło: J. EcoAgriTour. - 2015, spec. iss., s. 192
p-ISSN: 1844-8577
Uwagi: NEEFood 3rd North and East European Congress on Food, Global and Local Challenges in Food Science and Technology Brasov, Romania, 20 to 23 may 2015. NEEFood Congress 2015. Book of Abstracts
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; Sambucus nigra ; anthocyanins ; colour ; juice
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
42/49
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Właściwości przeciwutleniające oraz ocena sensoryczna handlowych suszy z kwiatów bzu czarnego
W: Nauka dla środowiska przyrodniczego : IV Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców w Poznaniu, 23-25 kwietnia 2015 r., Książka abstraktów.
Inf. o wydaniu: Wydanie na płycie CD.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 81
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; kwiaty ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; ocena sensoryczna
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
43/49
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Właściwości przeciwutleniające soków z owoców bzu czarnego
W: Nauka dla środowiska przyrodniczego : IV Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców w Poznaniu, 23-25 kwietnia 2015 r., Książka abstraktów.
Inf. o wydaniu: Wydanie na płycie CD.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2015
Szczegóły: s. 82
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; soki owocowe ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; antocyjany
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
44/49
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Barwa soków handlowych z owoców bzu czarnego jako wskaźnik ich jakości [*]
W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
Szczegóły: s. 55
Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
Liczba znaków: 2500
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; soki owocowe ; barwa
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; fruit juice ; colour
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
45/49
Rok: 2015
Autorzy: Dorota Walkowiak-Tomczak, Karolina Młynarczyk, Klaudia Gutowska
Tytuł: Warzywa mało znane źródłem związków bioaktywnych [*]
W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
Szczegóły: s. 82
Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
Liczba znaków: 2300
Polskie słowa kluczowe: warzywa ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: vegetables ; polyphenols ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
46/49
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Właściwości przeciwutleniające handlowych suszy z owoców bzu czarnego [*]
W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
Szczegóły: s. 15
Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
Liczba znaków: 2500
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; polyamines ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
47/49
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Właściwości przeciwutleniające wybranych herbat jaśminowych [*]
W: Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu : VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw, Poznań, 28-29 maja 2015 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Mags Production Sp. z o.o., 2015
Szczegóły: s. 56
Uwagi: VIII Ogólnopolska Konferencja Naukowa Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw "Owoce i warzywa od świtu do zmierzchu", Poznań, 28-29 maja 2015 r.
Liczba znaków: 2300
Polskie słowa kluczowe: herbata jaśminowa ; polifenole ; aktywność przeciwutleniająca
Angielskie słowa kluczowe: jasminum tea ; polyclonal antibodies ; antioxidant activity
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
48/49
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak
Tytuł: Brakuje plantacji bzu
Źródło: Warz. Owoce Miękkie. - 2015, 6, s. 58-61, il.
p-ISSN: 2449-7134
Liczba znaków: 10400
Polskie słowa kluczowe: bez czarny ; warunki uprawy ; wykorzystanie ; przetwórstwo owoców
Angielskie słowa kluczowe: elderberry ; growing conditions ; processing
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
49/49
Rok: 2015
Autorzy: Karolina Młynarczyk, Dorota Walkowiak-Tomczak, Henryk Szymusiak
Tytuł: Właściwości przeciwutleniające wybranych herbat jaśminowych
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2015, z. 581, s. 41-49, il, bibliogr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 grudnia 2015].
Polskie słowa kluczowe: herbata jaśminowa ; aktywność przeciwutleniająca ; polifenole ; czas parzenia
Angielskie słowa kluczowe: jasminum tea ; antioxidant activity ; phenolic compounds ; brewing time
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 13.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP