logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: MŁODZIK MONIKA
Liczba odnalezionych rekordów: 7



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/7
Rok: 2018
Autorzy: A. Chmurzynska, M.A. Mlodzik, A. Radziejewska, A. Szwengiel, A.M. Malinowska, J. Nowacka-Woszuk
Tytuł: Caloric restriction can affect one-carbon metabolism during pregnancy in the rat: A transgenerational model
Źródło: Biochimie. - 2018, vol. 152, s. 181-187, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0300-9084
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 18 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: fetal programming ; choline ; homocysteine ; gene expression ; pregnancy
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.362
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/7
Rok: 2018
Autorzy: M.A. Mlodzik-Czyzewska, A. Chmurzynska
Tytuł: The State of Nutrigenomic Education in Poland [*]
Źródło: Lifestyle Genom. - 2018, vol. 11, no. 2, s. 90-98
p-ISSN: 2504-3161 e-ISSN: 2504-3188
Angielskie słowa kluczowe: dietetics ; nutrigenomics ; education ; attitude ; knowledge
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
DOI:
3/7
Rok: 2018
Autorzy: Agata Chmurzynska, Monika A. Mlodzik-Czyzewska, Anna M. Malinowska, Jolanta Czarnocinska, Douglas J. Wiebe
Tytuł: Use of a smartphone application can improve assessment of high-fat food consumption in overweight individuals
Źródło: Nutrients. - 2018, vol. 10, 11, art. no. 1692, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2072-6643
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 13 grudnia 2018].
Angielskie słowa kluczowe: dietary assessment ; food frequency questionnaire ; ecological momentary assessment ; high-fat products
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.171
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/7
Rok: 2017
Autorzy: Agata Chmurzynska, Monika A. Mlodzik
Tytuł: Genetics of fat intake in the determination of body mass
Źródło: Nutr. Res. Rev. - 2017, vol. 30, iss. 1, s. 106-117, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0954-4224 e-ISSN: 1475-2700
Angielskie słowa kluczowe: fat intake ; body mass ; gene polymorphisms ; fat sensitivity ; FTO
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.586
Punktacja MNiSW: 45.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
5/7
Rok: 2017
Autorzy: J. Nowacka-Woszuk, Z. E. Madeja, M. Młodzik, A. Malinowska, Agata Chmurzyńska
Tytuł: Dziedziczenie wzorów ekspresji wybranych genów w reakcji na restrykcję kaloryczną w okresie ciąży u szczurów
W: Zjazd Katedr Jednoimiennych Genetyki i Metod Hodowli Zwierząt : Lublin, 3-5 lipca 2017.
Adres wydawniczy: [Lublin] : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2017
Szczegóły: s. 23
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/7
Rok: 2016
Autorzy: Agata Chmurzynska, Grzegorz Galinski, Monika Mlodzik
Tytuł: Measuring oral fatty acid sensitivity
Źródło: FASEB J. - 2016, vol. 30, 1 Suppl., lb319
p-ISSN: 0892-6638 e-ISSN: 1530-6860
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 listopada 2016].
Angielskie słowa kluczowe: fat taste ; human ; measuring ; salad dressing ; fatty acids ; oral fat sensitivity
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
7/7
Rok: 2016
Autorzy: Joanna Mikołajczyk-Stecyna, Anna Malinowska, Monika Młodzik, Agata Chmurzyńska
Tytuł: Wpływ polimorfizmu genu anhydrazy węglanowej na częstość spożycia gorzkich produktów u kobiet w starszym wieku
Tytuł równoległy: Carbonic anhydrase VI (gustin) genetic polymorphism and bitter food intake among elderly women
W: Fizjologiczne uwarunkowania postępowania dietetycznego : VII Konferencja naukowa, Rogów, 8-10.11.2016 r., Materiały konferencyjne / Red. tech. Anna Pasternak-Winiarska, Ewa Żyła.
Adres wydawniczy: Warszawa : Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego, 2016
Szczegóły: s. 90-91
Polskie słowa kluczowe: smak gorzki ; polimorfizm genetyczny ; anhydraza węglanowa VI ; częstość spożycia ; nutrigenetyka
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP