logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LIGAJ M
Liczba odnalezionych rekordów: 4



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/4
Rok: 2019
Autorzy: M. Ligaj, J. Kobus-Cisowska, A. Mikolajczak-Ratajczak, O. Szczepaniak, M. Przeor, D. Kikut-Ligaj, D. Szymanowska, K. Polewski, M. Jarzebski
Tytuł: Effects of electrochemical antioxidant properties of oregano (Origanum vulgare L.) and impact of fortification on the health-enhancing properties and sensory attributes of bread
W: 2nd Food Chemistry Conference: Shaping the future of food quality, safety, nutrition and health : 17-19 September 2019, Seville, Spain.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [Elsevier], 2019
Szczegóły: [P2.3.19]
Angielskie słowa kluczowe: health-related quality of food ; Origanum vulgare ; electrochemical DNA biosensor ; acetylocholinesterases inhibition
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/4
Rok: 2019
Autorzy: J. Kobus-Cisowska, D. Szymanowska, O. Szczepaniak, M. Przeor, M. Jarzebski, M. Ligaj, A. Gramza-Michalowska, D. Szwajgier, J. Foksowicz-Flaczyk
Tytuł: Novel chocolate dessert with ricotta hydrolysate as a way to provide beneficial nutrients for neurodegenerative and cardiovascular disease
W: 33rd EFFoST International Conference: Sustainable Food Systems - Performing by Connecting : 12-14 November 2019, Rotterdam, The Netherlands, Conference Book.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie pdf.
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], 2019
Szczegóły: [P2.2.18]
Angielskie słowa kluczowe: cholinesteraze ; ricotta ; angiotensin converting enzyme ; functional food
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/4
Rok: 2019
Autorzy: J. Kobus-Cisowska, O. Szczepaniak, D. Szymanowska, M. Dziedziński, M. Ligaj, K. Szymandera-Buszka, P. Szulc, E. G. Goldman
Tytuł: Evaluation of usefulness of selected food compounds as an active substances with modulating abbility of bitter taste in chocolate
W: The 1st International Conference on Agriculture, Food Security and Safety (AgroFood 2019) : 07th-<08>th November 2019, Colombo, Sri Lanka, Book of abstracts / Ed. by Samith Abubaker, Asna Urooj.
Adres wydawniczy: Kelanimulla : iConferences, 2019
Szczegóły: s. 15
ISBN: 978-955-3450-02-9
Angielskie słowa kluczowe: chocolate ; health ; bitter ; taste ; MCF 7 ; modulators
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/4
Rok: 2011
Autorzy: M. Ligaj, M. Tichoniuk, D. Gwiazdowska, K. Nuc, M. Filipiak
Tytuł: Molecular methods for Aeromonas hydrophila detection
W: New trends in food analytics / Ed. by Marek Szołtysik and Anna Dąbrowska.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2011
Seria: Monografie. Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, ISSN 1898-1151 ; 124
Szczegóły: s. 9-17, il., bibliogr.
ISBN: 978-83-7717-062-5
Polskie słowa kluczowe: bakterie ; Aeromonas hydrophila ; wykrywanie ; techniki biologii molekularnej
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP