logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LEWKO LIDIA
Liczba odnalezionych rekordów: 16



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/16
Rok: 2019
Autorzy: Marta Kubiś, Lidia Lewko, Sebastian Kaczmarek, Sebastian Nowaczewski, Marcin Hejdysz, Andrzej Rutkowski
Tytuł: The effect of enzyme and protein source on laying hens performance, eggshell and bone traits
Źródło: Emir. J. Food Agric. - 2019, vol. 31, iss. 5, s. 353-360, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2079-052X e-ISSN: 2079-0538
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 30 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: phytase ; lupine ; protease ; eggs ; tibia
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.921
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
2/16
Rok: 2018
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Lidia Lewko, Piotr Konieczny
Tytuł: An assessment of the influence of silver stabilized hydrogen peroxide on the eggshell condition
Źródło: Emir. J. Food Agric. - 2018, vol. 30, iss. 2, s. 131-136, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2079-052X e-ISSN: 2079-0538
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 września 2018].
Angielskie słowa kluczowe: silver ions ; hydrogen peroxide ; eggs ; eggshell strength ; microbial quality
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 4.774
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
3/16
Rok: 2018
Autorzy: Ewa Skotarczak, Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Krzysztof Moliński
Tytuł: Impact assessment of breed, sex and length of rearing on slaughter characteristics of geese
W: The 48th International Biometrical Colloquium in Honour of the 90th Birthday of Professor Tadeusz Caliński and VI Polish - Portuguese Workshop on Biometry : Szamotuły, Poland, September 9-13, 2018, Abstracts.
Adres wydawniczy: [Poznań] : Polish Biometric Society, 2018
Szczegóły: s. 42-44, bibliogr.
ISBN: 978-83-64246-95-1
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 października 2018].
Angielskie słowa kluczowe: breed ; goose ; meatiness ; rearing ; sex ; slaughter quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/16
Rok: 2017
Autorzy: Lidia Lewko, Ewa Gornowicz, Marian Pietrzak, Waldemar Korol
Tytuł: The effect of origin, sex and feeding on sensory evaluation and some quality characteristics of goose meat from Polish native flocks
Źródło: Ann. Anim. Sci. - 2017, vol. 17, no. 4, s. 1185-1196, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 1642-3402 e-ISSN: 2300-8733
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 27 lutego 2018].
Angielskie słowa kluczowe: goose ; genotype ; diet ; meat ; sensory analysis ; physical properties
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.018
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
5/16
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Rafał Zwierzyński, Tomasz Szablewski
Tytuł: Analiza profilu kwasów tłuszczowych mięsa gęsi z chowu ekologicznego i tuczu owsianego
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 98
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/16
Rok: 2017
Autorzy: Artur Kryza, Marian Pietrzak, Lidia Lewko, Ewa Gornowicz
Tytuł: Badania porównawcze cech fizycznych mięsa kaczek typu Pekin
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 101
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/16
Rok: 2017
Autorzy: Marian Pietrzak, Artur Kryza, Daniel Stanisławski, Ryszard Steppa, Ewa Gornowicz, Lidia Lewko
Tytuł: Charakterystyka jakości mięsa kurcząt rzeźnych odchowywanych ekologicznie i intensywnie
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 104
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/16
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Rafał Zwierzyński, Krzysztof Moliński, Ewa Skotarczak
Tytuł: Skład morfologiczny tuszki gęsi różniących się pochodzeniem
W: LXXXII Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Zootechnicznego "Nowoczesna hodowla a dobrostan zwierząt" : Poznań, 20-22 września 2017 r., Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 97
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/16
Rok: 2017
Autorzy: Ewa Gornowicz, Marian Pietrzak, Daniel Stanisławski, Ryszard Steppa, Lidia Lewko, Artur Kryza
Tytuł: Charakterystyka jakości mięsa kurcząt rzeźnych odchowywanych ekologicznie i intensywnie
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2017, t. 13, nr 3, s. 33-41, bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1733-7305
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 31 października 2017].
Polskie słowa kluczowe: kurczęta ; brojlery kurze ; ekologia ; mięso drobiowe ; jakość mięsa
Angielskie słowa kluczowe: chickens ; broiler ; ecology ; meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/16
Rok: 2015
Autorzy: Ewa Gornowicz, Karol Węglarzy, Lidia Lewko, Marian Pietrzak
Tytuł: Wyniki ekologicznego chowu kurcząt rzeźnych żywionych mieszanką paszową z dodatkiem ziół
Źródło: Wiad. Zootech. - 2015, R. 53, nr 3, s. 93-102, il., bibliogr.
p-ISSN: 1731-8068
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 października 2018].
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
11/16
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Tomasz Szablewski
Tytuł: Parametry żółtka jaj kur żywionych zgodnie z wymaganiami rolnictwa ekologicznego
Źródło: Wiad. Drob. - 2014, R. 5, nr 3/4, s. 19-24, il.
p-ISSN: 2081-3732
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; rolnictwo ekologiczne
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
12/16
Rok: 2014
Autorzy: Ewa Gornowicz, Karol Węglarzy, Lidia Lewko, Tomasz Szablewski
Tytuł: Cechy mięsne i rzeźne kurcząt z chowu ekologicznego
W: XLI Dni Przemysłu Mięsnego pt. "O dobre imię polskiego mięsa" oraz Sympozjum Naukowo-Techniczne pt. "Postęp w Technologii Mięsa. Nauka-Praktyce 2014" : Warszawa, 22 maja 2014.
Adres wydawniczy: Warszawa : [Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego], 2014
Szczegóły: s. 32-33
Polskie słowa kluczowe: kurczęta rzeźne ; chów ekologiczny
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/16
Rok: 2013
Autorzy: Lidia Lewko, Ewa Gornowicz, Tomasz Szablewski
Tytuł: Effect of rearing conditions of hens on egg quality
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 110
Angielskie słowa kluczowe: management ; eggs ; quality ; physical traits
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
14/16
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Tomasz Szablewski
Tytuł: Ekologiczny chów kur jako czynnik kształtujący jakościowe cechy żółtka jaja
Tytuł równoległy: Ecological management system as a factor influencing egg yolk quality
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2013, vol. 58, 3, s. 161-164, il., bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 29 września 2014].
Polskie słowa kluczowe: ekologia ; chów zwierząt ; kury ; jaja kurze ; żółtko jaja ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: ecology ; aviculture ; hen ; eggs ; yolk ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
15/16
Rok: 2013
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Karol Węglarzy, Marian Pietrzak
Tytuł: Wpływ utrzymania krajowych gęsi odmian południowych zgodnie z wymogami rolnictwa ekologicznego na jakość mięsa
Tytuł równoległy: Effect of the maintenance of a native varieties of Southern Polish geese according to the requirements of an organic agriculture on the meat quality
Źródło: J. Res. Appl. Agric. Eng. - 2013, vol. 58, 3, s. 165-168, bibliogr.
p-ISSN: 1642-686X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 20 marca 2014].
Polskie słowa kluczowe: odchów zwierząt ; ekologia zwierząt ; gęś ; mięso ; jakość
Angielskie słowa kluczowe: rearing ; ecology ; goose ; meat ; quality
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
16/16
Rok: 2008
Autorzy: Ewa Gornowicz, Lidia Lewko, Marian Pietrzak
Tytuł: The effect of parent stock age in meat type hens on the physicochemical traits of meat
Tytuł równoległy: Wpływ wieku stada rodzicielskiego kur mięsnych na cechy fizykochemiczne mięsa brojlerów
W: Book of abstracts of the 3rd International Symposium : "Safe food. Plant production, animal production, management", September 18-20, 2008, Bydgoszcz, Poland.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Bydgoszcz University of Technology and Life Sciences Press, 2008
Szczegóły: s. 36
ISBN: 978-83-61314-24-0
Angielskie słowa kluczowe: parent ; chicken ; meat ; carcase ; quality
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP