logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LEWANDOWICZ JACEK
Liczba odnalezionych rekordów: 40



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/40
Rok: 2019
Autorzy: Przemysław Łukasz Kowalczewski, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Olga Bartczak, Jacek Lewandowicz, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Gluten-free bread with cricket powder - mechanical properties and molecular water dynamics in dough and ready product
Źródło: Foods. - 2019, vol. 8, iss. 7, art. 240, bibliogr., abstr.
p-ISSN: 2304-8158
Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 4 lipca 2019].
Angielskie słowa kluczowe: gluten-free bread ; edible insects ; protein enrichment ; rheology ; texture ; 1H NMR ; water behavior ; water activity
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.011
Punktacja MNiSW: 40.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
2/40
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Jacek Lewandowicz, Łukasz Masewicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Application of empirical model of relationship of spin-lattice relaxation times and values of critical hydratation for analysis of potato starch aerogels
W: 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2018
Szczegóły: s. 13
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
3/40
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of hydration of OSA starch aerogels on the changes of values of the short T11 and long T12 components of the spin-lattice relaxation times
W: 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2018
Szczegóły: s. 22
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/40
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Łukasz Masewicz, Katarzyna Walkowiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of substitution with octenylsuccinic groups on hydration of starch aerogels
W: 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2018
Szczegóły: s. 22-23
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/40
Rok: 2018
Autorzy: Łukasz Masewicz, Jacek Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Katarzyna Walkowiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Water activity of hydrated potato starch aerogels
W: 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2018
Szczegóły: s. 13
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/40
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Reologiczne właściwości fizycznie modyfikowanej skrobi
W: Dokonania Naukowe Doktorantów : Materiały konferencyjne. Streszczenia wystąpień. 6 / Oprac. Katarzyna Walkowiak, Marcin Kuczera.
Adres wydawniczy: Kraków : Creativetime, 2018
Szczegóły: s. 72, bibliogr.
ISBN: 978-83-63058-80-7
Uwagi: Opracowanie zawiera: Streszczenia materiałów zaprezentowanych w formie referatów i/lub posterów przez Młodych Naukowców, w trakcie VI Edycji Konferencji nt. Dokonania Naukowe Młodych Doktorantów, która odbyła się w Warszawie 14.04.2018 i w Poznaniu 15.04.2018 oraz w Krakowie 21.04.2018.
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/40
Rok: 2018
Autorzy: Jacek Lewandowicz, Michał Piątek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of heat processing on rheological properties of redued fat pâtés
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [B.w.] : [b.m.], 2018
Szczegóły: s. 60
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/40
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Jacek Lewandowicz, Łukasz Masewicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Application of empirical model of relationship of spin-lattice relaxation times and values of critical hydratation for analysis of potato starch aerogels
W: Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Andrea Hinková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2018
Szczegóły: s. 90-92, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-86238-80-7
Liczba arkuszy: 0,2571
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/40
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Zuzanna Małyszek, Jacek Lewandowicz, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of hydration of OSA starch aerogels on the changes of values of the short T11 and long T12 components of the spin-lattice relaxation times
W: Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Andrea Hinková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2018
Szczegóły: s. 252-254, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-86238-80-7
Liczba arkuszy: 0,2571
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/40
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Łukasz Masewicz, Katarzyna Walkowiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of substitution with octenylsuccinic groups on hydration of starch aerogels
W: Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Andrea Hinková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2018
Szczegóły: s. 255-257, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-86238-80-7
Liczba arkuszy: 0,2571
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/40
Rok: 2018
Autorzy: Łukasz Masewicz, Jacek Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Katarzyna Walkowiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Water activity of hydrated potato starch aerogels
W: Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Andrea Hinková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2018
Szczegóły: s. 87-89, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-86238-80-7
Liczba arkuszy: 0,2571
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/40
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Roman Zielonka, Agnieszka Makowska
Tytuł: Wpływ nierozpuszczalnika na właściwości reologiczne biopolimerów na przykładzie skrobi utlenionej
W: X Poznańska Konferencja Naukowa "Chemia-nauka i przemysł" : Poznań, 30.11.2018 r., Materiały konferencyjne / Oprac. red. Sławomir Borysiak, Aleksandra Grząbka-Zasadzińska, Robert Pietrzak.
Adres wydawniczy: Poznań : Politechnika Poznańska, 2018
Szczegóły: s. 109-110, bibliogr.
ISBN: 978-83-62108-44-2
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
13/40
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Pers, Łukasz Masewicz, Zuzanna Małyszek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Dynamics of water molecules in pastes of cross-linked and acetylated starches
W: 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2017
Szczegóły: s. 11-12
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
14/40
Rok: 2017
Autorzy: Łukasz Masewicz, Katarzyna Pers, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of degree of substitution on dynamics of molecules of hydration water in acetylated distarch adipate powders
W: 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2017
Szczegóły: s. 11
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
15/40
Rok: 2017
Autorzy: Hanna Śmigielska, Hanna Maria Baranowska, Jacek Lewandowicz
Tytuł: Fortification of oxidesed starches with Cu2+ ions
W: 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2017
Szczegóły: s. 23
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
16/40
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Maciejewska, Łukasz Masewicz, Katarzyna Walkowiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Molekularne właściwości wody w żelach skrobi normalnej i woskowej modyfikowanych chemicznie
W: BioOrg 2017 : II Ogólnopolskie Sympozjum Chemii Bioorganicznej, Organicznej i Biomateriałów, 02.12.2017, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska, 2017
Szczegóły: s. 139-141, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-916087-5-3
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/40
Rok: 2017
Autorzy: Łukasz Masewicz, Katarzyna Walkowiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Paulina Maciejewska, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Transport wody w żelach skrobi acetylowanej
W: BioOrg 2017 : II Ogólnopolskie Sympozjum Chemii Bioorganicznej, Organicznej i Biomateriałów, 02.12.2017, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska, 2017
Szczegóły: s. 142-144, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-916087-5-3
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
18/40
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Paulina Maciejewska, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Zmiany konformacyjne w żelu skrobiowym analizowane metodą Low-Field NMR
W: BioOrg 2017 : II Ogólnopolskie Sympozjum Chemii Bioorganicznej, Organicznej i Biomateriałów, 02.12.2017, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska, 2017
Szczegóły: s. 195-197, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-916087-5-3
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
19/40
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Paulina Maciejewska, Jacek Lewandowicz, Hanna M. Baranowska
Tytuł: Quality od food emulsions stabilized by resistant starches
W: Current trends in commodity science : 14th IComSC'17, 19th-22nd June 2017, Poznań, Poland, Book of abstracts / Eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś.
Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznań University of Economics and Business, 2017
Szczegóły: s. 81
ISBN: 978-83-943304-7-7
Uwagi: 14th International Commodity Science Conference - Current Trends in Commodity Science, Faculty of Commodity Science, Poznan University of Economics and Business, 19th-22nd June 2017.
Angielskie słowa kluczowe: resistant starch ; emulsion ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
20/40
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Pers, Łukasz Masewicz, Zuzanna Małyszek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Dynamics of water molecules in pastes of cross-linked and acetylated starches
W: Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2017
Szczegóły: s. 84-89, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-86238-74-6
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    21/40
    Rok: 2017
    Autorzy: Łukasz Masewicz, Katarzyna Pers, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: The effect of degree of substitution on dynamics of molecules of hydration water in acetylated distarch adipate powders
    W: Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2017
    Szczegóły: s. 29-32, il., bibliogr., abstr.
    ISBN: 978-80-86238-74-6
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    22/40
    Rok: 2017
    Autorzy: Hanna Śmigielska, Hanna Maria Baranowska, Jacek Lewandowicz
    Tytuł: Fortification of oxidesed starches with Cu2+ ions
    W: Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2017
    Szczegóły: s. 237-240, il., bibliogr., abstr.
    ISBN: 978-80-86238-74-6
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    23/40
    Rok: 2016
    Autorzy: Łukasz Masewicz, Jacek Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Marek Kempka, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Diffusion of water in potato starch pastes
    W: 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic, Final program.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2016
    Szczegóły: s. 20
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    24/40
    Rok: 2016
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Artur Szwengiel, Jacek Lewandowicz
    Tytuł: Molecular mass distribution vs. emulsifying activity of maltodextrins
    W: 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic, Final program.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2016
    Szczegóły: s. 19
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    25/40
    Rok: 2016
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska, Artur Szwengiel, Joanna Le Thanh-Blicharz
    Tytuł: Molecular structure vs. functional properties of waxy and normal corn starch
    W: 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic, Final program.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2016
    Szczegóły: s. 20
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    26/40
    Rok: 2016
    Autorzy: Łukasz Masewicz, Jacek Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Marek Kempka, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Diffusion of water in potato starch pastes
    W: Proceedings of the 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2016
    Szczegóły: s. 193-195, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-59-3
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    27/40
    Rok: 2016
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Artur Szwengiel, Jacek Lewandowicz
    Tytuł: Molecular mass distribution vs. emulsifying activity of maltodextrins
    W: Proceedings of the 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2016
    Szczegóły: s. 181-184, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-59-3
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    28/40
    Rok: 2016
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska, Artur Szwengiel, Joanna Le Thanh-Blicharz
    Tytuł: Molecular structure vs. functional properties of waxy and normal corn starch
    W: Proceedings of the 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2016
    Szczegóły: s. 53-57, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-59-3
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    29/40
    Rok: 2016
    Autorzy: Adrian Górecki, Artur Szwengiel, Jacek Lewandowicz, Wioletta Błaszczak
    Tytuł: Wpływ obróbki wysokim ciśnieniem hydrostatycznym na rozkład mas cząsteczkowych, parametry hydrodynamiczne oraz właściwości reologiczne skrobi kukurydzianych o odmiennej zawartości amylozy
    W: XIII Konferencja Naukowa Młodych Badaczy Bezpieczeństwo i jakość żywności : Olsztyn, 30 marzec 2016 / Wyd. pod red. Joanny Fotschki.
    Adres wydawniczy: Olsztyn : [b.w.], 2016
    Szczegóły: s. 17-18
    ISBN: 978-83-939121-9-3
    Polskie słowa kluczowe: skrobia kukurydziana ; zawartość amylozy ; obróbka wysokim ciśnieniem hydrostatycznym
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    30/40
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Baranowska, Jacek Lewandowicz, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: The effect of degree of saccarification on the rheological properties and molecular dynamics of water concentrated maltodextrin's solutions
    W: 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2015
    Szczegóły: s. 14
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    31/40
    Rok: 2015
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Hanna Baranowska, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: The effect of degree of substitution on the macroscopic and molecular properties of the pastes of acetylated starches
    W: 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2015
    Szczegóły: s. 15
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    32/40
    Rok: 2015
    Autorzy: Hanna M. Baranowska, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Sol-gel transition of the gelling starch analyzed by low-field NMR and rheological methods
    W: 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2015
    Szczegóły: s. 21
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    33/40
    Rok: 2015
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Hanna Baranowska, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Water binding capacity in waxy and normal rice starch pastes
    W: 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2015
    Szczegóły: s. 14
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    34/40
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Śmigielska, Agnieszka Makowska, Jacek Lewandowicz, Zuzanna Małyszek
    Tytuł: The rheological characteristics of qxidized porous starches fortified with Fe 2+ ions
    W: Current trends in commodity science : new trends in food quality, packaging and consumer behavior / Ed. Krzysztof Juś, Joanna Jasnowska-Małecka, Olga Bińczak.
    Adres wydawniczy: Poznań : University of Economics and Business. Faculty of Commodity Science, 2015
    Szczegóły: s. 59-68, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-938018-8-6
    Polskie słowa kluczowe: skrobia porowata ; skrobia utleniona ; żelazo
    Angielskie słowa kluczowe: porous starch ; oxidised starch ; iron
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    35/40
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska, Jacek Lewandowicz, Agnieszka Drożdżyńska
    Tytuł: The effect of degree of saccharification on the rheological properties and molecular dynamics of water concentrated maltodextrin's solutions
    W: Proceedings of the 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2015
    Szczegóły: s. 126-129, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-85-2
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    36/40
    Rok: 2015
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: The effect of degree of substitution on the macroscopic and molecular properties of the pastes of acetylated starches
    W: Proceedings of the 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2015
    Szczegóły: s. 45-49, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-85-2
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    37/40
    Rok: 2015
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska, Joanna Le Thanh-Blicharz, Agnieszka Makowska
    Tytuł: Water binding capacity in waxy and normal rice starch pastes
    W: Proceedings of the 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2015
    Szczegóły: s. 69-72, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-85-2
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    38/40
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Agnieszka Makowska, Jacek Lewandowicz, Zuzanna Małyszek
    Tytuł: Wpływ jonów metali dwuwartościowych na właściwości skrobi porowatych
    W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności / Pod red. nauk. Karoliny M. Wójciak i Zbigniewa J. Dolatowskiego.
    Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015
    Szczegóły: s. 149-159, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-935421-9-2
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: skrobia porowata ; barwa ; adsorpcja jonów dwuwartościowych ; reologia
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    39/40
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Le Than-Blicharz, Agnieszka Makowska, Jacek Lewandowicz, Zuzanna Małyszek
    Tytuł: Wpływ jonów metali dwuwartościowych na właściwości skrobi porowatych
    W: Żywność - Zdrowie - Przyszłość : XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN, Lublin, 25-26 czerwca 2015, Materiały konferencji naukowej / Red. tech. Anna Jakubczyk.
    Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015
    Szczegóły: s. 217
    ISBN: 978-83-9354214-6-1
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: skrobia porowata ; barwa ; adsorpcja jonów dwuwartościowych ; reologia
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    40/40
    Rok: 2013
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Artur Szwengiel
    Tytuł: Molecular structure of native and pregelatinized potato starch
    Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2013, vol. 63, Book of Abstracts, s. 46
    p-ISSN: 1230-0322
    Uwagi: Tytuł zeszytu: Food Structure and Functionality: Conference - 15 years later: Stare Jabłonki, 23-26 June, 2013: Book of Abstracts.
    Angielskie słowa kluczowe: potato starch ; pregelatinisation ; structure ; solubility
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP