logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LEFEBVRE JACQUES
Liczba odnalezionych rekordów: 2



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/2
Rok: 2006
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Zenon Kędzior, Jacques Lefebvre, Elżbieta Bera, Justyna Golińska-Krysztofiak, Katarzyna Hryciuk
Tytuł: Effect of climatic conditions of wheat breeding on linear viscoelastic properties of wheat gluten studied using a phenomenological analysis in retardation and in dynamic experiments
W: Proceedings of the 4th International Symposium on Food Rheology and Structure : ISFRS 2006, February 19-23, 2006, Zurich, Switzerland / Ed. Peter Fischer, Philipp Erni and Erich J. Windhab.
Adres wydawniczy: Zurich : Laboratory of Food Process Engineering (ETH), 2006
Szczegóły: s. 559-563, il., bibliogr.
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 19 lutego 2016].
Polskie słowa kluczowe: pszenica zwyczajna ; gluten ; właściwości lepkosprężyste ; spektrum mechaniczne ; test retardacji ; metoda Cole-Cole ; analiza fenomenologiczna ; warunki pogodowe
Angielskie słowa kluczowe: common wheat ; gluten ; viscoelastic properties ; mechanical spectrum ; retardation test ; Cole-Cole method ; phenomenological analysis ; weather conditions
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
2/2
Rok: 2001
Autorzy: Anna Pruska-Kędzior, Jacques Lefebvre, Zenon Kędzior
Tytuł: Zastosowanie metod reologicznych w technologii żywności i biotechnologii
W: Metody pomiarów i kontroli jakości w przemyśle spożywczym i biotechnologii / Pod red. Mieczysława Jankiewicza i Zenona Kędziora.
Adres wydawniczy: Poznań : Akademia Rolnicza im. Augusta Cieszkowskiego Wydział Technologii Żywności, 2001
Szczegóły: s. 437-502, il.
ISBN: 83-909277-6-4
Polskie słowa kluczowe: technologia żywności ; biotechnologia ; metody badań ; płyny ; właściwości reologiczne
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP