logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LE THANH-BLICHARZ JOANNA
Liczba odnalezionych rekordów: 58



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/58
Rok: 2019
Autorzy: Łukasz Masewicz, Zuzanna Małyszek, Katarzyna Walkowiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Modelowanie parametrów transportu wody w emulsjach
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 48, bibliogr.
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: emulsje skrobiowe ; aktywność wody ; metoda LF NMR
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/58
Rok: 2019
Autorzy: Zuzanna Małyszek, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Reologiczne właściwości emulsji stabilizowanych skrobią usieciowaną
W: Nauka, technologia i innowacje w żywności i żywieniu : XLIV Konferencja Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Łódź, 3-4 lipca 2019 r., Komunikaty / Red. Joanna Oracz, Joanna Grzelczyk, Robert Klewicki, Dorota Żyżylewicz.
Adres wydawniczy: Łódź : Wydawnictwo Politechniki Łódzkiej, 2019
Szczegóły: s. 47, bibliogr.
ISBN: 978-83-66287-13-6
Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; właściwości reologiczne ; emulsja
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
3/58
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Jacek Lewandowicz, Łukasz Masewicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Application of empirical model of relationship of spin-lattice relaxation times and values of critical hydratation for analysis of potato starch aerogels
W: 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2018
Szczegóły: s. 13
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
4/58
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of hydration of OSA starch aerogels on the changes of values of the short T11 and long T12 components of the spin-lattice relaxation times
W: 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2018
Szczegóły: s. 22
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
5/58
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Łukasz Masewicz, Katarzyna Walkowiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of substitution with octenylsuccinic groups on hydration of starch aerogels
W: 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2018
Szczegóły: s. 22-23
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
6/58
Rok: 2018
Autorzy: Łukasz Masewicz, Jacek Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Katarzyna Walkowiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Water activity of hydrated potato starch aerogels
W: 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2018
Szczegóły: s. 13
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
7/58
Rok: 2018
Autorzy: Jacek Lewandowicz, Michał Piątek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Piotr Kubiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of heat processing on rheological properties of redued fat pâtés
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [B.w.] : [b.m.], 2018
Szczegóły: s. 60
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
8/58
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Michał Piątek, Grażyna Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Piotr Kubiak
Tytuł: The effect of heat processing on the water dynamic in pâtés
W: Meat in technology and human nutrition under its working title Meat as a functional and pro-healthy part of our diet : V International Scientific Conference, Poznań - Tarnowo Podgórne, June 27-29, 2018, Abstracts of plenary lectures & poster presentations.
Adres wydawniczy: [B.w.] : [b.m.], 2018
Szczegóły: s. 80
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
9/58
Rok: 2018
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Jacek Lewandowicz, Łukasz Masewicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Application of empirical model of relationship of spin-lattice relaxation times and values of critical hydratation for analysis of potato starch aerogels
W: Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Andrea Hinková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2018
Szczegóły: s. 90-92, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-86238-80-7
Liczba arkuszy: 0,2571
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/58
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Zuzanna Małyszek, Jacek Lewandowicz, Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of hydration of OSA starch aerogels on the changes of values of the short T11 and long T12 components of the spin-lattice relaxation times
W: Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Andrea Hinková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2018
Szczegóły: s. 252-254, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-86238-80-7
Liczba arkuszy: 0,2571
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
11/58
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Łukasz Masewicz, Katarzyna Walkowiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of substitution with octenylsuccinic groups on hydration of starch aerogels
W: Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Andrea Hinková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2018
Szczegóły: s. 255-257, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-86238-80-7
Liczba arkuszy: 0,2571
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
12/58
Rok: 2018
Autorzy: Łukasz Masewicz, Jacek Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Katarzyna Walkowiak, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Water activity of hydrated potato starch aerogels
W: Proceedings of the 14th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 November 2018, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Andrea Hinková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2018
Szczegóły: s. 87-89, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-86238-80-7
Liczba arkuszy: 0,2571
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
13/58
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Roman Zielonka, Agnieszka Makowska
Tytuł: Wpływ nierozpuszczalnika na właściwości reologiczne biopolimerów na przykładzie skrobi utlenionej
W: X Poznańska Konferencja Naukowa "Chemia-nauka i przemysł" : Poznań, 30.11.2018 r., Materiały konferencyjne / Oprac. red. Sławomir Borysiak, Aleksandra Grząbka-Zasadzińska, Robert Pietrzak.
Adres wydawniczy: Poznań : Politechnika Poznańska, 2018
Szczegóły: s. 109-110, bibliogr.
ISBN: 978-83-62108-44-2
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/58
Rok: 2018
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Zastosowanie niskopolowego magnetycznego rezonansu jądrowego (LF NMR) do oceny emulsji stabilizowanych biopolimerami
W: X Poznańska Konferencja Naukowa "Chemia-nauka i przemysł" : Poznań, 30.11.2018 r., Materiały konferencyjne / Oprac. red. Sławomir Borysiak, Aleksandra Grząbka-Zasadzińska, Robert Pietrzak.
Adres wydawniczy: Poznań : Politechnika Poznańska, 2018
Szczegóły: s. 67-68, bibliogr.
ISBN: 978-83-62108-44-2
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/58
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Pers, Łukasz Masewicz, Zuzanna Małyszek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Dynamics of water molecules in pastes of cross-linked and acetylated starches
W: 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2017
Szczegóły: s. 11-12
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
16/58
Rok: 2017
Autorzy: Łukasz Masewicz, Katarzyna Pers, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: The effect of degree of substitution on dynamics of molecules of hydration water in acetylated distarch adipate powders
W: 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2017
Szczegóły: s. 11
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
17/58
Rok: 2017
Autorzy: Hanna Maria Baranowska, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: The effect of divalent ions on water dynamics in native potato starch pastes
W: 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2017
Szczegóły: s. 19
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
18/58
Rok: 2017
Autorzy: Artur Szwengiel, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: Molecular structure of acetylated starches of different degree of substitution
W: 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic, Final program.
Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2017
Szczegóły: s. 19
Charakt. formalna: ZSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
19/58
Rok: 2017
Autorzy: Paulina Maciejewska, Łukasz Masewicz, Katarzyna Walkowiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Molekularne właściwości wody w żelach skrobi normalnej i woskowej modyfikowanych chemicznie
W: BioOrg 2017 : II Ogólnopolskie Sympozjum Chemii Bioorganicznej, Organicznej i Biomateriałów, 02.12.2017, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska, 2017
Szczegóły: s. 139-141, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-916087-5-3
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
20/58
Rok: 2017
Autorzy: Łukasz Masewicz, Katarzyna Walkowiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Paulina Maciejewska, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Transport wody w żelach skrobi acetylowanej
W: BioOrg 2017 : II Ogólnopolskie Sympozjum Chemii Bioorganicznej, Organicznej i Biomateriałów, 02.12.2017, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska, 2017
Szczegóły: s. 142-144, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-916087-5-3
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
21/58
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Walkowiak, Łukasz Masewicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Paulina Maciejewska, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Zmiany konformacyjne w żelu skrobiowym analizowane metodą Low-Field NMR
W: BioOrg 2017 : II Ogólnopolskie Sympozjum Chemii Bioorganicznej, Organicznej i Biomateriałów, 02.12.2017, Materiały konferencyjne.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Technologii Chemicznej, Politechnika Poznańska, 2017
Szczegóły: s. 195-197, il., bibliogr., streszcz.
ISBN: 978-83-916087-5-3
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
22/58
Rok: 2017
Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Paulina Maciejewska, Jacek Lewandowicz, Hanna M. Baranowska
Tytuł: Quality od food emulsions stabilized by resistant starches
W: Current trends in commodity science : 14th IComSC'17, 19th-22nd June 2017, Poznań, Poland, Book of abstracts / Eds. Daniela Gwiazdowska, Urszula Samotyja, Krzysztof Juś.
Adres wydawniczy: Poznań : Faculty of Commodity Science Poznań University of Economics and Business, 2017
Szczegóły: s. 81
ISBN: 978-83-943304-7-7
Uwagi: 14th International Commodity Science Conference - Current Trends in Commodity Science, Faculty of Commodity Science, Poznan University of Economics and Business, 19th-22nd June 2017.
Angielskie słowa kluczowe: resistant starch ; emulsion ; physicochemical properties
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
23/58
Rok: 2017
Autorzy: Marzanna Hęś, Artur Szwengiel, Krzysztof Dziedzic, Joanna Le Thanh-Blicharz, Dominik Kmiecik, Danuta Górecka
Tytuł: The effect of buckwheat hull extract on lipid oxidation in frozen-stored meat products
Źródło: J. Food Sci. - 2017, vol. 82, no. 4, s. 882-889, il., bibliogr., abstr.
p-ISSN: 0022-1147 e-ISSN: 1750-3841
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 sierpnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: antioxidants ; buckwheat hull ; lipid oxidation ; meat
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.018
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
24/58
Rok: 2017
Autorzy: Katarzyna Pers, Łukasz Masewicz, Zuzanna Małyszek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
Tytuł: Dynamics of water molecules in pastes of cross-linked and acetylated starches
W: Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková.
Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2017
Szczegóły: s. 84-89, il., bibliogr., abstr.
ISBN: 978-80-86238-74-6
Charakt. formalna: ZRZ
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    25/58
    Rok: 2017
    Autorzy: Łukasz Masewicz, Katarzyna Pers, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: The effect of degree of substitution on dynamics of molecules of hydration water in acetylated distarch adipate powders
    W: Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2017
    Szczegóły: s. 29-32, il., bibliogr., abstr.
    ISBN: 978-80-86238-74-6
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    26/58
    Rok: 2017
    Autorzy: Artur Szwengiel, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Molecular structure of acetyleted starches with different degree of substitution
    W: Proceedings of the 13th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 8-10 November 2017, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2017
    Szczegóły: s. 180-182, il., bibliogr., abstr.
    ISBN: 978-80-86238-74-6
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    27/58
    Rok: 2016
    Autorzy: Łukasz Masewicz, Jacek Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Marek Kempka, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Diffusion of water in potato starch pastes
    W: 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic, Final program.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2016
    Szczegóły: s. 20
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    28/58
    Rok: 2016
    Autorzy: Zuzanna Małyszek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Agnieszka Drożdżyńska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: The effect of degree of substitution on rheological properties of acetylated distarch adipate
    W: 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic, Final program.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2016
    Szczegóły: s. 19
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    29/58
    Rok: 2016
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Artur Szwengiel, Jacek Lewandowicz
    Tytuł: Molecular mass distribution vs. emulsifying activity of maltodextrins
    W: 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic, Final program.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2016
    Szczegóły: s. 19
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    30/58
    Rok: 2016
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Artur Szwengiel, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Molecular structure of starch modified by high pressure homogenisation of paste
    W: 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic, Final program.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2016
    Szczegóły: s. 20
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    31/58
    Rok: 2016
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska, Artur Szwengiel, Joanna Le Thanh-Blicharz
    Tytuł: Molecular structure vs. functional properties of waxy and normal corn starch
    W: 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic, Final program.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2016
    Szczegóły: s. 20
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    32/58
    Rok: 2016
    Autorzy: Marzanna Hęś, Krzysztof Dziedzic, Joanna Le Thanh-Blicharz, Dominik Kmiecik, Danuta Górecka
    Tytuł: Antioxidant activity of true aloe (Aloe vera) extract in model systems
    Tytuł równoległy: Właściwości przeciwutleniające ekstraktu z aloesu zwyczajnego (Aloe vera) w układach modelowych
    Źródło: Nauka Przyr. Technol. [Dokument elektroniczny]. - 2016, t. 10, z. 4, art. 53, il., bibliogr., abstr., streszcz.
    http://www.npt.up-poznan.net/pub/art_10_53.pdf
    p-ISSN: 1897-7820
    Uwagi: Dział: Nauki o Żywności i Żywieniu.
    Polskie słowa kluczowe: aloes ; właściwości przeciwutleniające ; układy modelowe
    Angielskie słowa kluczowe: aloe ; antioxidant activity ; model systems
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    33/58
    Rok: 2016
    Autorzy: Anna Sip, Joanna Le Thanh-Blicharz, Katarzyna Siergiej, Mariusz Lesiecki, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Odpady przemysłu ziemniaczanego jako podłoże do hodowli bakterii mlekowych
    Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2016, t. 71, nr 1, s. 65-80, il., bibliogr.
    p-ISSN: 2083-5809
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 czerwca 2016].
    Polskie słowa kluczowe: wycierka ziemniaczana ; sok z ziemniaka ; hydroliza enzymatyczna ; bakterie kwasu mlekowego
    Angielskie słowa kluczowe: potato pulp ; potato juice ; enzymatic hydrolysis ; lactic acid bacteria
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 6.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    34/58
    Rok: 2016
    Autorzy: Łukasz Masewicz, Jacek Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Marek Kempka, Hanna Maria Baranowska
    Tytuł: Diffusion of water in potato starch pastes
    W: Proceedings of the 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2016
    Szczegóły: s. 193-195, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-59-3
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    35/58
    Rok: 2016
    Autorzy: Zuzanna Małyszek, Joanna Le Thanh-Blicharz, Agnieszka Drożdżyńska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: The effect of degree of substitution on rheological properties of acetylated distarch adipate
    W: Proceedings of the 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2016
    Szczegóły: s. 185-188, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-59-3
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    36/58
    Rok: 2016
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Artur Szwengiel, Jacek Lewandowicz
    Tytuł: Molecular mass distribution vs. emulsifying activity of maltodextrins
    W: Proceedings of the 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2016
    Szczegóły: s. 181-184, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-59-3
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    37/58
    Rok: 2016
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Artur Szwengiel, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Molecular structure of starch modified by high pressure homogenisation of pastes
    W: Proceedings of the 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2016
    Szczegóły: s. 189-192, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-59-3
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    38/58
    Rok: 2016
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska, Artur Szwengiel, Joanna Le Thanh-Blicharz
    Tytuł: Molecular structure vs. functional properties of waxy and normal corn starch
    W: Proceedings of the 12th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 19-21 October 2016, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2016
    Szczegóły: s. 53-57, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-59-3
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    39/58
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Baranowska, Jacek Lewandowicz, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: The effect of degree of saccarification on the rheological properties and molecular dynamics of water concentrated maltodextrin's solutions
    W: 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2015
    Szczegóły: s. 14
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    40/58
    Rok: 2015
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Hanna Baranowska, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: The effect of degree of substitution on the macroscopic and molecular properties of the pastes of acetylated starches
    W: 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2015
    Szczegóły: s. 15
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    41/58
    Rok: 2015
    Autorzy: Hanna M. Baranowska, Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz, Agnieszka Makowska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Sol-gel transition of the gelling starch analyzed by low-field NMR and rheological methods
    W: 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2015
    Szczegóły: s. 21
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    42/58
    Rok: 2015
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Hanna Baranowska, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Water binding capacity in waxy and normal rice starch pastes
    W: 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic.
    Adres wydawniczy: [Prague] : [Czech Chemical Society], 2015
    Szczegóły: s. 14
    Charakt. formalna: ZSZ
    Język publikacji: ENG
    Praca afiliowana przez UP
    43/58
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna Maria Baranowska, Jacek Lewandowicz, Agnieszka Drożdżyńska
    Tytuł: The effect of degree of saccharification on the rheological properties and molecular dynamics of water concentrated maltodextrin's solutions
    W: Proceedings of the 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2015
    Szczegóły: s. 126-129, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-85-2
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    44/58
    Rok: 2015
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: The effect of degree of substitution on the macroscopic and molecular properties of the pastes of acetylated starches
    W: Proceedings of the 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2015
    Szczegóły: s. 45-49, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-85-2
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    45/58
    Rok: 2015
    Autorzy: Jacek Lewandowicz, Hanna Maria Baranowska, Joanna Le Thanh-Blicharz, Agnieszka Makowska
    Tytuł: Water binding capacity in waxy and normal rice starch pastes
    W: Proceedings of the 11th International Conference on Polysaccharides-Glycoscience : 7-9 October 2015, Prague, Czech Republic / Ed. Radmila Řápková, Jana Čopíková, Evžen Šárka.
    Adres wydawniczy: Prague : Czech Chemical Society, 2015
    Szczegóły: s. 69-72, il., bibliogr.
    ISBN: 978-80-86238-85-2
    Charakt. formalna: ZRZ
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Inne bazy podające opis:
  • Web of Science

    46/58
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Anna Sip, Agnieszka Malcher, Krystyna Prochaska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: The effect of surface activity of pyrodextrins on their assimilability by selected strains of bacteria from genus Lactobacillus
    Źródło: Starch. - 2015, vol. 67, iss. 3/4, s. 267-275, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0038-9056 e-ISSN: 1521-379X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 14 padziernika 2015].
    Angielskie słowa kluczowe: Lactobacillus ; pyrodextrin ; short chain fatty acids production ; surface activity ; sugar assimilation
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.523
    Punktacja MNiSW: 25.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    47/58
    Rok: 2015
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Agnieszka Makowska, Jacek Lewandowicz, Zuzanna Małyszek
    Tytuł: Wpływ jonów metali dwuwartościowych na właściwości skrobi porowatych
    W: Technologiczne kształtowanie jakości żywności / Pod red. nauk. Karoliny M. Wójciak i Zbigniewa J. Dolatowskiego.
    Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2015
    Szczegóły: s. 149-159, il., bibliogr.
    ISBN: 978-83-935421-9-2
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 27 sierpnia 2015].
    Polskie słowa kluczowe: skrobia porowata ; barwa ; adsorpcja jonów dwuwartościowych ; reologia
    Charakt. formalna: PRM
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    48/58
    Rok: 2015
    Autorzy: Hanna M. Baranowska, Piotr Rolewski, Joanna Le Thanh-Blicharz
    Tytuł: Fizyczne metody badania wiązania wody w żelach skrobiowych
    W: XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk : Materiały konferencji naukowej, Lublin, 25-26 czerwca 2015.
    Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności, 2015
    Szczegóły: s. 37
    ISBN: 978-83-935421-6-1
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    49/58
    Rok: 2015
    Autorzy: Zuzanna Małyszek, Agnieszka Makowska, Jędrzej Smentek, Piotr Kubiak, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Ocena czynników decydujących o prawidłowości pomiaru własciwości reologicznych skrobi modyfikowanych
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 3 (100), s. 160-175, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1425-6959
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 stycznia 2016].
    Polskie słowa kluczowe: skrobia modyfikowana ; kleikowanie ; lepkość ; wiskograf ; reometr
    Angielskie słowa kluczowe: modified starch ; pasting ; viscosity ; viscograph ; rheometer
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    50/58
    Rok: 2015
    Autorzy: Dorota Kucharczak, Łukasz Masewicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Hanna M. Baranowska
    Tytuł: Właściwości molekularne wody hydratacyjnej w żelach acetylowanej skrobi ziemniaczanej
    Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2015, R. 22, nr 5 (102), s. 142-151, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1425-6959
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 stycznia 2016].
    Polskie słowa kluczowe: hydratacja ; czasy relaksacji ; woda hydratacyjna ; aktywność wody ; skrobia acetylowana
    Angielskie słowa kluczowe: hydration ; relaxation times ; hydration water ; water activity ; acetylated starch
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 13.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    51/58
    Rok: 2014
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Anioła, Przemysław Kowalczewski, Krzysztof Przygoński, Zofia Zaborowska, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Type IV resistant starch increases cecum short chain fatty acids level in rats
    Źródło: Acta Biochim. Pol. - 2014, vol. 61, no. 1, s. 109-114, bibliogr.
    p-ISSN: 0001-527X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 kwietnia 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: type IV resistant starch ; digestibility ; rats ; short chain fatty acids ; prebiotic
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.153
    Punktacja MNiSW: 15.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    52/58
    Rok: 2014
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Aleksander Walkowski, Ewa Voelkel, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Wpływ dodatku NaCl na właściwości reologiczne skrobi sieciowanych
    Źródło: Postępy Nauk. Technol. Przem. Rol.-Spoż. - 2014, t. 69, nr 1, s. 14-28, bibliogr.
    p-ISSN: 2083-5809
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 10 czerwca 2016].
    Polskie słowa kluczowe: skrobie sieciowane ; właściwości reologiczne ; NaCl
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 2.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    53/58
    Rok: 2013
    Autorzy: Jacek Anioła, Joanna Le Thanh-Blicharz, Grzegorz Galiński, Jan Gawęcki
    Tytuł: Wpływ spożycia wybranych preparatów skrobi modyfikowanej fizycznie na biodostępność α-tokoferolu u szczurów
    Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2013, t. 94, nr 2, s. 328-331, bibliogr.
    p-ISSN: 1895-4316
    Uwagi: Publikacja dostępna online [Dostęp: 14 listopada 2013].
    Polskie słowa kluczowe: skrobia oporna ; biodostępność ; alfa-tokoferol ; szczury
    Angielskie słowa kluczowe: resistant starch ; bioavailability ; alpha-tocopherol ; rats
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: POL
    Punktacja MNiSW: 7.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    54/58
    Rok: 2012
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Zuzanna Małyszek, Artur Szwengiel, Tomasz Zięba, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Sodium salt of starch octenylsuccinate as an emulsifier in "light" type mayonnaises
    Tytuł równoległy: Sól sodowa oktenylobursztynianu skrobiowego jako emulgator w majonezach typu "light"
    Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2012, 11 (3), s. 265-271, il., bibliogr.
    p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 kwietnia 2014].
    Polskie słowa kluczowe: sól sodowa oktenylobursztynianu skrobi ; ekstruzja ; hydroliza enzymatyczna ; majonezy typu light
    Angielskie słowa kluczowe: sodium salt of starch octenylsuccinate ; extrusion ; enzymatic hydrolysis ; light mayonnaises
    Charakt. formalna: PA
    Język publikacji: ENG
    Punktacja MNiSW: 9.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    55/58
    Rok: 2012
    Autorzy: Emilia Konował, Grażyna Lewandowicz, Joanna Le Thanh-Blicharz, Krystyna Prochaska
    Tytuł: Physicochemical characterisation of enzymatically hydrolysed derivatives of acetylated starch
    Źródło: Carbohydr. Polym. - 2012, vol. 87, iss. 2, s. 1333-1341, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0144-8617
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 kwietnia 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: acetylated starch ; enzymatic hydrolysis ; membrane reactor ; mixed adsorbed layer ; dynamics of adsorption ; particle size distribution
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.479
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    56/58
    Rok: 2012
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Grażyna Lewandowicz, Wioletta Błaszczak, Krystyna Prochaska
    Tytuł: Starch modified by high-pressure homogenisation of the pastes - some structural and physico-chemical aspects
    Źródło: Food Hydrocolloids. - 2012, vol. 27, iss. 2, s. 347-354, il., bibliogr.
    p-ISSN: 0268-005X
    Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 kwietnia 2014].
    Angielskie słowa kluczowe: high-pressure homogenisation ; physically modified starch ; structure ; surface properties
    Charakt. formalna: ZA
    Język publikacji: ENG
    Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 3.494
    Punktacja MNiSW: 40.000
    Praca afiliowana przez UP
    Adres url:
    DOI:
    57/58
    Rok: 2012
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Artur Szwengiel, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Wpływ pochodzenia botanicznego na strukturę nowego typu skrobi opornej RS4
    W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
    Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
    Szczegóły: s. 125
    Polskie słowa kluczowe: skrobia oporna RS4 ; struktura
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
    58/58
    Rok: 2009
    Autorzy: Joanna Le Thanh-Blicharz, Maria Krasowska, Jacek Anioła, Radosław Szyngwelski, Małgorzata Tubacka, Grażyna Lewandowicz
    Tytuł: Skrobia modyfikowana fizycznie jako źródło węgla dla Bifidobacterium sp. w badaniach in vitro oraz in vivo
    W: Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności : XXXIX Sesja Komitetu Nauk o Żywności Polskiej Akademii Nauk, Poznań, 29.06 - 01.07.2009.
    Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, [2009]
    Szczegóły: s. 74-75
    Polskie słowa kluczowe: skrobia ; modyfikacja fizyczna ; prebiotyk ; Bifidobacterium
    Charakt. formalna: PSZ
    Język publikacji: POL
    Praca afiliowana przez UP
      Wyświetl ponownie stosując format:
  • Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP