logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: LASIK A
Liczba odnalezionych rekordów: 37



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/37
Rok: 2017
Autorzy: Ł. Tomczyk, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, A. Lasik, K. Stuper-Szablewska, P. Konieczny
Tytuł: Higienizacja skorup jaj konsumpcyjnych z wykorzystaniem srebra stabilizowanego nadtlenkiem wodoru
Tytuł równoległy: Hygienisation of shell eggs using silver stabilized hydrogen peroxide
W: Food: today and tomorrow. XXII Sesja Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności : 5 th International Session of Young Scientific Staff, May 18-19th 2017 Szczecin.
Adres wydawniczy: [Szczecin] : [b.w.], 2017
Szczegóły: s. 103-106
ISBN: 978-83-935477-9-1
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
2/37
Rok: 2016
Autorzy: Tomasz Szablewski, Kinga Stuper-Szablewska, Renata Cegielska-Radziejewska, Łukasz Tomczyk, Agata Lasik
Tytuł: Drobnoustroje i produkty ich metabolizmu w środowisku kurnika, a jakość i bezpieczeństwo jaj
W: Bezpieczeństwo żywności w łańcuchu żywnościowym [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 50-56, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-833-9
Liczba arkuszy: 0,50
Polskie słowa kluczowe: jakość ; bezpieczeństwo ; jaja konsumpcyjne ; mikroorganizmy
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/37
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Agata Lasik
Tytuł: Jakość jaj pozyskanych z klatkowego systemu utrzymania kur niosek
W: Bezpieczeństwo żywności w łańcuchu żywnościowym [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 57-64, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-833-9
Liczba arkuszy: 0,50
Polskie słowa kluczowe: jaja ; klatki umeblowane ; zanieczyszczenia kurnika
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
4/37
Rok: 2016
Autorzy: Agata Lasik, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Łukasz Tomczyk, Jan Zabielski
Tytuł: Zastosowanie mikrobiologii prognostycznnej do oceny bezpieczeństwa żywności
W: Bezpieczeństwo żywności w łańcuchu żywnościowym [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Grażyna Lewandowicz, Agnieszka Makowska.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 41-49, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-833-9
Liczba arkuszy: 0,50
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; prognozowanie ; mikrobiologia ; żywność
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/37
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Agata Lasik, Kinga Stuper-Szablewska
Tytuł: Czynniki wpływające na kształtowanie wartości odżywczych jaj konsumpcyjnych
W: I Ogólnopolska Konferencja Nowe Horyzonty w Naukach Przyrodniczych BIOT 2016 : Poznań, 6 maja 2016 r., Książka abstraktów.
Adres wydawniczy: Poznań : [Uniwersytet Przyrodniczy], 2016
Szczegóły: s. 45
Polskie słowa kluczowe: jaja konsumpcyjne ; wartość odżywcza ; kury nioski ; systemy utrzymania
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/37
Rok: 2016
Autorzy: Tomasz Szablewski, Kinga Stuper-Szablewska, Renata Cegielska-Radziejewska, Łukasz Tomczyk, Agata Lasik
Tytuł: Mikroorganizmy i ich metabolity w środowisku kurnika, a jakość i bezpieczeństwo jaj konsumpcyjnych
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 32
Polskie słowa kluczowe: jaja konsumpcyjne ; jakość ; bezpieczeństwo żywności ; mikroorganizmy
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/37
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Agata Lasik
Tytuł: Ocena wpływ pochodzenia i systemu utrzymania kur niosek na jakość jaj spożywczych
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 33
Polskie słowa kluczowe: kury nioski ; systemy utrzymania ; jaja spożywcze ; jakość
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/37
Rok: 2016
Autorzy: R. Cegielska-Radziejewska, T. Szablewski, K. Bochna, A. Lasik, Ł. Tomczyk
Tytuł: Preferencje konsumentów jaj
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 118
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; preferencje konsumenckie ; badania rynkowe
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/37
Rok: 2016
Autorzy: Agata Lasik, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Łukasz Tomczyk, Jan Zabielski
Tytuł: Wykorzystanie mikrobiologii prognostycznej dla oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego wyrobów mięsnych
W: II Wielkopolska Konferencja Nauka Gospodarce Żywnościowej : "25 lat technologii żywności w warunkach gospodarki rynkowej", Poznań 5. lutego 2016, Materiały konferencyjne / Red. Joanna Le Thanh-Blicharz, Jacek Lewandowicz.
Adres wydawniczy: Poznań : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności Oddział Wielkopolska; Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, 2016
Szczegóły: s. 31
Polskie słowa kluczowe: bezpieczeństwo żywności ; prognozowanie mikrobiologiczne ; wyroby mięsne
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
10/37
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Agata Lasik
Tytuł: Ocena wpływu zanieczyszczeń emitowanych z kurnika na otaczające ekosystemy rolne i leśne
W: III Ogólnopolska Konferencja Młodych Naukowców "Przyroda-Las-Technologia" : Poznań, 19-20 lutego 2016, Abstrakty.
Adres wydawniczy: Poznań : Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 46
Polskie słowa kluczowe: kurniki ; emisja zanieczyszczeń ; oddziaływanie na środowisko ; zanieczyszczenia rolnicze
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/37
Rok: 2016
Autorzy: Agata Lasik, Jan Pikul, Małgorzata Majcher, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Piotr Konieczny
Tytuł: Characteristics of fermented ewe's milk product with an increased ratio of natural whey proteins to caseins
Źródło: Small Ruminant Res. - 2016, vol. 144, s. 283-289, il., bibliogr.
p-ISSN: 0921-4488
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 stycznia 2017].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; białka serwatkowe ; procesy membranowe ; fermentacja
Angielskie słowa kluczowe: ewe's milk ; whey proteins ; membrane processing ; fermentation
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.947
Punktacja MNiSW: 30.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
12/37
Rok: 2016
Autorzy: Renata Cegielska-Radziejewska, Tomasz Szablewski, Kamila Bochna, Agata Lasik, Łukasz Tomczyk
Tytuł: Preferencje konsumentów jaj w Wielkopolsce i wybranym rejonie Holandii
W: Żywność dla świadomego konsumenta [Dokument elektroniczny] / Red. nauk. Krzysztof Melski, Dorota Walkowiak-Tomczak.
Inf. o wydaniu: Dane tekstowe w formacie .pdf.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydział Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytet Przyrodniczy, 2016
Szczegóły: s. 64-72, bibliogr.
ISBN: 978-83-7160-838-4
Liczba arkuszy: 0,5
Polskie słowa kluczowe: jaja kurze ; preferencje konsumenckie ; badania rynkowe
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 4.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/37
Rok: 2016
Autorzy: Agata Lasik, Łukasz Tomczyk, Jan Pikul, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska
Tytuł: The evaluation of selected quality indicators of fermented milk with addition of lyophilized grape marc
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 89
ISBN: 978-83-912026-8-5
Polskie słowa kluczowe: mleko ; fermentacja ; wytłoki z winogron
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
14/37
Rok: 2016
Autorzy: Łukasz Tomczyk, Tomasz Szablewski, Renata Cegielska-Radziejewska, Agata Lasik, Kinga Stuper-Szablewska
Tytuł: Ocena zmian przechowalniczych jaj oraz dynamiki wzrostu grzybów mikroskopowych
W: Żywność od A do Z = Food from A to Z : XXI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej, V International Session of Young Scientific Staff, 12-13 maja 2016 Łódź, Polska / Red. i proj. okł. Lidia Mielcarz, Alicja Malik, Michał Kurczewski.
Adres wydawniczy: Łódź : [Politechnika Łódzka], 2016
Szczegóły: s. 27
ISBN: 978-83-912026-8-5
Polskie słowa kluczowe: jaja konsumpcyjne ; grzyby mikroskopowe ; zmiany przechowalnicze
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
15/37
Rok: 2015
Autorzy: Agata Lasik
Tytuł: Metody przedłużania trwałości mleka spożywczego
Źródło: Mlecz. Technol. - 2015, 1, s. 24-26, il.
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: mleko spożywcze ; trwałość przechowalnicza
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
16/37
Rok: 2015
Autorzy: Agata Lasik
Tytuł: Probiotyki w mleczarstwie
Źródło: Mlecz. Technol. - 2015, 1, s. 28-29, il.
p-ISSN: 2450-6877
Polskie słowa kluczowe: probiotyki ; mleczarstwo
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
17/37
Rok: 2015
Autorzy: Ł. Tomczyk, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, A. Lasik
Tytuł: Air quality in poultry production
W: The 10th International Conference of Young Naturalists From Biotechnology to Environmental Protection : The interdisciplinary meeting of young naturalists, 12-15 November 2015, Zielona Góra, Poland / Red. Ita Szczepańska, Krystyna Walińska.
Adres wydawniczy: Zielona Góra : KNB UZ, 2015
Szczegóły: s. 177
ISBN: 978-83-943745-0-1
Polskie słowa kluczowe: drób ; systemy utrzymania
Angielskie słowa kluczowe: poultry ; management system
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
18/37
Rok: 2015
Autorzy: Ł. Tomczyk, T. Szablewski, R. Cegielska-Radziejewska, A. Lasik
Tytuł: Chemical contamination of eggs in different systems of laying hens
W: The 10th International Conference of Young Naturalists From Biotechnology to Environmental Protection : The interdisciplinary meeting of young naturalists, 12-15 November 2015, Zielona Góra, Poland / Red. Ita Szczepańska, Krystyna Walińska.
Adres wydawniczy: Zielona Góra : KNB UZ, 2015
Szczegóły: s. 178
ISBN: 978-83-943745-0-1
Polskie słowa kluczowe: jaja ; zanieczyszczenia chemiczne ; drób ; systemy utrzymania
Angielskie słowa kluczowe: eggs ; chemical contamination ; poultry ; management system
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
19/37
Rok: 2014
Autorzy: Agnieszka Makowska, Dorota Cais-Sokolińska, Agata Lasik
Tytuł: Effect of technological factors on water activity of extruded corn product with an addition of whey proteins
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2014, 13 (3), s. 243-247, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 17 października 2014].
Angielskie słowa kluczowe: water activity ; extrusion ; stability ; whey proteins ; corn puffs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 10.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
20/37
Rok: 2014
Autorzy: D. Cais-Sokolińska, A. Lasik, J. Pikul
Tytuł: Influence of water-soluble nitrogen and free amino groups on sensory attributes of smoked mozzarella cheese
Źródło: Int. J. Food Prop. - 2014, vol. 17, iss. 6, s. 1369-1378, il., bibliogr.
p-ISSN: 1094-2912 e-ISSN: 1532-2386
Angielskie słowa kluczowe: mozzarella cheese ; colour ; smoking ; proteolysis ; sensory properties
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.915
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
DOI:
21/37
Rok: 2013
Autorzy: Agata Lasik, Jan Pikul, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: The characteristic of probiotic fermented sheep milk with increased proportion of whey proteins
W: 18th Conference of Young Researchers Section of Polish Society of Food Technologist - 2nd International Session : Quo vadis alimentum?, Poznań, 14th-16th May 2013.
Adres wydawniczy: [Poznań] : [b.w.], [2013]
Szczegóły: s. 108
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; probiotics ; whey proteins ; fermentation
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
22/37
Rok: 2013
Autorzy: Jan Pikul, Magdalena Rudzińska, Joanna Teichert, Agata Lasik, Romualda Danków, Roman Przybylski
Tytuł: Cholesterol oxidation during storage of UHT-treated bovine and caprine milk
Źródło: Int. Dairy J. - 2013, vol. 30, iss. 1, s. 29-32, il., bibliogr.
p-ISSN: 0958-6946
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 5 grudnia 2013].
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 2.297
Punktacja MNiSW: 35.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
23/37
Rok: 2012
Autorzy: Dorota Cais-Sokolińska, Jan Pikul, Agata Lasik
Tytuł: The effect of smoking on changes in functional attributes of Mozzarella cheese
Źródło: Afr. J. Biotechnol. - 2012, vol. 11 (64), s. 12773-12776, bibliogr.
p-ISSN: 1684-5315
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 września 2013].
Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella ; wędzenie ; topliwość
Angielskie słowa kluczowe: mozzarella cheese ; meltability ; texture
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 15.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
24/37
Rok: 2012
Autorzy: Agata Lasik, Jan Pikul
Tytuł: Production of fermented goat beverage using a mixed starter culture of lactic acid bacteria and yeasts
Źródło: Eng. Life Sci. - 2012, vol. 12, iss. 4, s. 486-493, il., bibliogr.
p-ISSN: 1618-0240 e-ISSN: 1618-2863
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 25 kwietnia 2017].
Angielskie słowa kluczowe: fermentation ; goat beverage ; goat milk ; starter culture
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.633
Punktacja MNiSW: 20.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
25/37
Rok: 2012
Autorzy: Małgorzata Majcher, Kamila Myszka, Agata Lasik, Tomasz Rychlik, Katarzyna Czaczyk, Henryk Jeleń
Tytuł: Wpływ pleśni Geotrichum candidum na powstawanie związków aromatycznych o zapachu miodowo-kwiatowym
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 63
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
26/37
Rok: 2012
Autorzy: Agata Lasik, Jan Pikul, Małgorzata Lasik-Kurdyś
Tytuł: Zastosowanie bakteryjno-drożdżowej kultury starterowej w produkcji napoju fermentowanego z mleka owczego
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 124
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
27/37
Rok: 2011
Autorzy: Agata Lasik, Jan Pikul, Romualda Danków, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: The fermentation dynamics of sheep milk with increased proportion of whey proteins
Tytuł równoległy: Dynamika ukwaszania mleka owczego o zwiększonym udziale białek serwatkowych
Źródło: Acta Sci. Pol., Technol. Aliment. - 2011, 10 (2), s. 155-163, il., bibliogr.
p-ISSN: 1644-0730 e-ISSN: 1898-9594
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 15 lutego 2013].
Polskie słowa kluczowe: mleko owcze ; białka serwatkowe ; fermentacja mlekowa ; dynamika
Angielskie słowa kluczowe: sheep's milk ; whey proteins ; fermentation ; dynamics
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
28/37
Rok: 2011
Autorzy: D. Cais-Sokolińska, A. Lasik, J. Pikul, M. Lasik-Kurdyś
Tytuł: Kształtowanie jakości mlecznych napojów niskolaktozowych [*]
W: Analityczne zastosowania chromatografii cieczowej : VI konferencja : Wydział Chemii Uniwersytetu Warszawskiego, 20-21 października 2011, Warszawa / Red. Ewa Bulska, Sławomir Garboś, Dorota Święcicka.
Adres wydawniczy: Warszawa : [b.w.], 2011
Szczegóły: s. 52
ISBN: 83-89379-43-0
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
29/37
Rok: 2011
Autorzy: A. Lasik, J. Pikul, D. Cais-Sokolińska, M. Lasik-Kurdyś
Tytuł: Wykorzystanie PPCL do oznaczania zawartości wybranych składników w probiotycznych napojach fermentowanych wytworzonych z mleka małych przeżuwaczy [*]
W: Analityczne zastosowania chromatografii cieczowej : VI konferencja : Wydział Chemii Uniwersytetu Warszawskiego, 20-21 października 2011, Warszawa / Red. Ewa Bulska, Sławomir Garboś, Dorota Święcicka.
Adres wydawniczy: Warszawa : [b.w.], 2011
Szczegóły: s. 51
ISBN: 83-89379-43-0
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
30/37
Rok: 2011
Autorzy: Agata Lasik, Jan Pikul
Tytuł: Ocena jakości mlecznego produktu fermentowanego wytworzonego z udziałem napoju sojowego
W: ewolucj@ żywności : XVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Olsztyn, 12-13 maja 2011.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski], [2011]
Szczegóły: s. 63
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
31/37
Rok: 2010
Autorzy: Agata Lasik, Małgorzata Lasik-Kurdyś, Jan Pikul
Tytuł: Wpływ rodzaju mleka na aktywność bakterii fermentacji mlekowej i drożdży w napojach fermentowanych
Źródło: Apar. Bad. Dydakt. - 2010, t. 15, nr 4, s. 51-56, il., bibliogr.
p-ISSN: 1426-9600
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
32/37
Rok: 2010
Autorzy: Agata Lasik, Jan Pikul, Romualda Danków, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Charakterystyka mlecznych napojów fermentowanych wytworzonych z mleka różnych gatunków ssaków
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 167
ISBN: 978-83-923549-4-9
Charakt. formalna: POS
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
33/37
Rok: 2010
Autorzy: A. Lasik, J. Pikul, R. Danków, D. Cais-Sokolińska
Tytuł: Probiotyczne, mleczne napoje fermentowane z mleka różnych gatunków ssaków [*]
W: Probiotyki w żywności / Pod red. nauk. Danuty Kołożyn-Krajewskiej i Zbigniewa J. Dolatowskiego.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2010
Szczegóły: s. 244-262
ISBN: 978-83-929209-9-1
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
34/37
Rok: 2010
Autorzy: R. Danków, J. Pikul, A. Lasik, J. Teichert, N. Osten-Sacken
Tytuł: Właściwości funkcjonalne oraz jakość mikrobiologiczna liofilizatu kumysu [*]
W: Probiotyki w żywności / Pod red. nauk. Danuty Kołożyn-Krajewskiej i Zbigniewa J. Dolatowskiego.
Adres wydawniczy: Kraków : Polskie Towarzystwo Technologów Żywności. Wydawnictwo Naukowe PTTŻ, 2010
Szczegóły: s. 263-262
ISBN: 978-83-929209-9-1
Charakt. formalna: PRZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
35/37
Rok: 2010
Autorzy: Agata Lasik, Jan Pikul, Romualda Danków, Dorota Cais-Sokolińska
Tytuł: Probiotyczne, mleczne napoje fermentowane wytworzone z mleka różnych gatunków ssaków
W: Probiotyki w żywności : Sympozjum naukowe, Kiry pod Zakopanem, 15-16 kwietnia 2010 r..
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2010]
Szczegóły: s. 16
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
36/37
Rok: 2010
Autorzy: Romualda Danków, Jan Pikul, Agata Lasik
Tytuł: Właściwości funkcjonalne oraz jakość mikrobiologiczna liofilizatu kumysu
W: Probiotyki w żywności : Sympozjum naukowe, Kiry pod Zakopanem, 15-16 kwietnia 2010 r..
Adres wydawniczy: [B.m.] : [b.w.], [2010]
Szczegóły: s. 8
Polskie słowa kluczowe: mleko klaczy ; kumys ; liofilizacja ; właściwości funkcjonalne
Charakt. formalna: PKN
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
37/37
Rok: 2010
Autorzy: Edyta Kowalska, Dorota Cais-Sokolińska, Agata Lasik
Tytuł: Colour changes of vacuum packed and in brine mozzarella cheese resulting from microwave heating before and after freezing
Tytuł równoległy: Zmiany barwy sera mozzarella pakowanego próżniowo i w zalewie w wyniku ogrzewania mikrofalowego przed i po zamrożeniu
Źródło: Towarozn. Probl. Jakości. - 2010, 4 (25), s. 84-90, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-747X
Polskie słowa kluczowe: ser Mozarella ; nasycenie barwy ; jasność barwy ; ogrzewanie mikrofalowe ; zmiany barwy
Angielskie słowa kluczowe: mozzarella cheese ; shelf-life ; lightness ; colour saturation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP