logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KURZAWSKA AGATA
Liczba odnalezionych rekordów: 13



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/13
Rok: 2016
Autorzy: Agata Kurzawska, Danuta Górecka
Tytuł: Pałka wodna - problem dla środowiska czy roslina użytkowa?
Źródło: Prz. Ryb. - 2016, nr 3 (147), s. 24-28, il., bibliogr.
p-ISSN: 1232-0846
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
2/13
Rok: 2014
Autorzy: Agata Kurzawska, Krzysztof Dziedzic, Danuta Górecka, Paulina Smoczyńska
Tytuł: Wiązanie kwasów żółciowych przez pieczywo bezglutenowe z udziałem mączki z kłącza pałki wodnej (Typha latifolia) w warunkach trawienia in vitro
Źródło: Probl. Hig. Epidemiol. - 2014, t. 95, nr 3, s. 709-712, bibliogr.
p-ISSN: 1895-4316
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 3 lutego 2015].
Polskie słowa kluczowe: mączka ; pałka wodna ; błonnik pokarmowy ; kwasy żółciowe
Angielskie słowa kluczowe: flour ; common cattail ; dietary fiber ; bile acids
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 7.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/13
Rok: 2014
Autorzy: Agata Kurzawska, Danuta Górecka, Wioletta Błaszczak, Artur Szwengiel, Dominik Paukszta, Grażyna Lewandowicz
Tytuł: The molecular and supermolecular structure of common cattail (Typha latifolia) starch
Źródło: Starch. - 2014, vol. 66, iss. 9/10, s. 849-856, il., bibliogr.
p-ISSN: 0038-9056 e-ISSN: 1521-379X
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 4 lutego 2015].
Angielskie słowa kluczowe: common cattail ; starch ; structure
Charakt. formalna: ZA
Język publikacji: ENG
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 1.677
Punktacja MNiSW: 25.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
DOI:
4/13
Rok: 2012
Autorzy: Agata Kurzawska, Danuta Górecka
Tytuł: Pałka wodna (Typha ssp.)
Źródło: Gospod. Wod. - 2012, R. 72, nr 6 (762), s. 258-261, il., bibliogr.
p-ISSN: 0017-2448
Polskie słowa kluczowe: pałka wodna ; Typha ; wykorzystanie
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 5.000
Praca afiliowana przez UP
5/13
Rok: 2012
Autorzy: Agata Kurzawska, Danuta Górecka, Marzanna Hęś, Magdalena Jeszka
Tytuł: Aktywność przeciwutleniająca pałki wodnej szerokolistnej (Typha latifolia)
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 99
Polskie słowa kluczowe: pałka wodna szerokolistna ; Typha latifolia ; polifenole ; aktywność przeciwrodnikowa
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
6/13
Rok: 2012
Autorzy: Danuta Górecka, Agata Wawrzyniak, Jadwiga Hamułka, Agata Kurzawska, Robert Owczarzak, Karolina Krzemińska, Patrycja Komolka
Tytuł: Ocena zawartości wybranych substancji biologicznie aktywnych w pomidorach, koncentracie i młócie pomidorowym
W: Współczesne trendy w technologii żywności. Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej : Konferencja naukowa, Poznań, 26-27.09.2012, Streszczenia wykładów i plakatów.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego, 2012
Szczegóły: s. 85
Polskie słowa kluczowe: pomidory ; młóto pomidorowe ; koncentrat pomidorowy ; błonnik pokarmowy ; likopen
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
7/13
Rok: 2012
Autorzy: Agata Kurzawska, Danuta Górecka, Artur Szwengiel
Tytuł: Ocena zawartości sacharydów w pałce wodnej szerokolistnej (Typha spp.)
W: XXII Ogólnopolskie Sympozjum Bromatologiczne "Żywność i żywienie w XXI wieku - wyzwania i nadzieje" : Wisła, 5-7 września 2012, Streszczenia referatów i plakatów.
Adres wydawniczy: [B.m.] : Komitet Organizacyjny XXII Ogólnopolskiego Sympozjum Bromatologicznego, [2012]
Szczegóły: s. 159-160
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
8/13
Rok: 2011
Autorzy: Agata Kurzawska, Danuta Górecka, Przemysław Niedzielski, Zbigniew Krejpcio, Halina Staniek, Julia Wiśniewska, Jadwiga Stachowiak
Tytuł: Pałka wodna jako niekonwencjonalne źródło żywności - ocena stopnia zanieczyszczenia osadów dennych
W: ewolucj@ żywności : XVI Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Olsztyn, 12-13 maja 2011.
Adres wydawniczy: [Olsztyn] : [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski], [2011]
Szczegóły: s. 113
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
9/13
Rok: 2011
Autorzy: Agata Kurzawska, Danuta Górecka, Artur Szwengiel
Tytuł: The contents of selected carbohydrates in common cattail (Typha latifolia)
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2011, vol. 61, Suppl.1, s. 27
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Tytuł zeszytu: EuroFoodChem XVI Translating food chemistry into health benefits: Conference Proceedings Gdańsk 6th-8th July, 2011. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 22 marca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: common cattail ; glucose ; fructose ; sucrose ; starch
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
10/13
Rok: 2010
Autorzy: Agata Kurzawska, Danuta Górecka, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Krzysztof Dziedzic
Tytuł: Zawartość glutenu w kłączu pałki wodnej wąskolistnej (Typha angustifolia)
W: Jakość i prozdrowotne cechy żywności : XV Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej Polskiego Towarzystwa Technologów Żywności, Wrocław, 20-21 maja 2010.
Adres wydawniczy: [Wrocław] : [Uniwersytet Przyrodniczy], [2010]
Szczegóły: s. 104
ISBN: 978-83-923549-4-9
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/13
Rok: 2010
Autorzy: Anna Barańska, Agata Kurzawska, Eleonora Lampart-Szczapa, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Ekstrudowane preparaty łubinowe - wsteona charakterystyka immunochemiczna
Źródło: Zesz. Probl. Post. Nauk Rol. - 2010, z. 551, s. 33-41, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0084-5477
Uwagi: Tytuł okł. zeszytu: Łubin źródłem białka dla Europy. - Publikacja dostępna również online [Dostęp: 11 sierpnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: alergia na łubin ; immunoblotting ; ekstruzja
Angielskie słowa kluczowe: lupine allergy ; immunoblotting ; extrusion
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
12/13
Rok: 2010
Autorzy: Agata Kurzawska, Danuta Górecka, Dorota Piasecka-Kwiatkowska, Krzysztof Dziedzic
Tytuł: Zawartość glutenu w kłączu pałki wodnej wąskolistnej (Typha angustifolia)
Źródło: Żywn. Nauka Technol. Jakość. - 2010, R. 17, nr 5 (72), s. 85-92, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 1425-6959
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 21 kwietnia 2017].
Polskie słowa kluczowe: pałka wodna wąskolistna ; Typha angustifolia ; kłącze ; gluten ; Ridascreen Gliadin R7001
Angielskie słowa kluczowe: narrow-leaved cattail ; Typha angustifolia ; rhizome ; gluten ; Ridascreen Gliadin R7001
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Czasopismo umieszczone na Liście Filadelfijskiej, wskaźnik Impact Factor ISI: 0.157
Punktacja MNiSW: 9.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
13/13
Rok: 2009
Autorzy: Anna Barańska, Agata Kurzawska, Eleonora Lampart-Szczapa, Dorota Piasecka-Kwiatkowska
Tytuł: Fermentowane preparaty łubinowe - wstępna charakterystyka immunochemiczna
Źródło: Żyw. Człow. Metab. - 2009, R. 36, nr 2, s. 454-460, il., bibliogr., streszcz., abstr.
p-ISSN: 0209-164X
Polskie słowa kluczowe: alergia na łubin ; immunoblotting ; fermentacja mlekowa
Angielskie słowa kluczowe: lupine allergy ; immunoblotting ; lactic acid fermentation
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 2.000
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP