logo UP

Bibliografia Publikacji Pracowników,
Uczestników Studiów Doktoranckich
i Emerytowanych Pracowników
Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu




Zapytanie: KURYŁ JOLANTA
Liczba odnalezionych rekordów: 14



Przejście do opcji zmiany formatu | Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Przesłanie wyników do modułu analizy | Nowe wyszukiwanie
1/14
Rok: 2005
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Jolanta Kurył, Elżbieta Krzęcio, Andrzej Łyczyński, Ewa Iwańska, Beata Mikołajczak
Tytuł: Effect of the RYR1 gene on meat tenderness and the polymorphism of myosin heavy chains
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2005, no. 2, s. 47-50, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Quality and meat present situation and perspectives in its improvement
Angielskie słowa kluczowe: stress susceptibility ; gene RYR1 ; pork ; tenderness ; isoforms of myosin heavy chains
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
2/14
Rok: 2005
Autorzy: Bożena Grześ, Edward Pospiech, Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński, Beata Mikołajczak, Ewa Iwańska
Tytuł: Comparison of culinary and technological properties of meat from selected genetic groups of pigs
Tytuł równoległy: Porównanie właściwości kulinarnych i technologicznych mięsa pozyskanego od wybranych grup genetycznych świń
Źródło: Pol. J. Food Nutr. Sci. - 2005, vol. 14/55, SI 1, s. 53-58, bibliogr.
p-ISSN: 1230-0322
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 9 lutego 2017].
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; genotype ; tenderness ; sensory evaluation ; drip loss ; cooking loss ; centrifugal drip
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
3/14
Rok: 2005
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Halina Sieczkowska, Andrzej Zybert, Katarzyna Antosik, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Efekt genu RYR1 w zakresie cech użytkowości rzeźnej i jakości mięsa tuczników mieszańców z udziałem rasy pietrain
Źródło: Rocz. Nauk. PTZ. - 2005, t. 1, nr 3, s. 447-456, il., bibliogr.
p-ISSN: 1733-7305
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; mieszańce ; tuczniki ; gen RYR1 ; mięso wieprzowe ; jakość ; wartość rzeźna
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
4/14
Rok: 2004
Autorzy: Elżbieta Krzęcio, Maria Koćwin-Podsiadła, Jolanta Kurył, Katarzyna Antosik, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ
Tytuł: An association between genotype at the CAST locus (calpastatin) and meat quality traits in porkers free of RYR1T allele
Tytuł równoległy: Wpływ polimorfizmu genu kalpastatyny (CAST) na cechy jakości mięsa tuczników wolnych od genu RYR1T
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2004, vol. 22, no. 4, s. 489-496, bibliogr.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 1 czerwca 2016].
Angielskie słowa kluczowe: calpastatin gene ; candidate gene ; gene polymorphism ; pig ; pork
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
5/14
Rok: 2004
Autorzy: Elżbieta Krzęcio, Katarzyna Antosik, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Maria Koćwin-Podsiadła, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Meat content and carcass composition as related to sex and RYR1 genotype in pigs from six genetic groups
Tytuł równoległy: Mięsność i skład tuszy tuczników sześciu grup genetycznych w zależności od płci i obciążenia genem RYR1
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2004, vol. 22, no. 4, s. 459-467, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Uwagi: Publikacja dostępna również online [Dostęp: 24 lipca 2018].
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; meat content ; pigs ; RYR1 gene
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
Adres url:
6/14
Rok: 2004
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Jolanta Kurył, Edward Pospiech, Bożena Grześ, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Katarzyna Antosik, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Wpływ form polimorficznych wybranych genów na mięsność oraz właściwości fizykochemiczne i funkcjonalne tkanki mięśniowej
W: Postępy genetyki molekularnej bydła i trzody chlewnej / Pod red. Marka Świtońskiego.
Adres wydawniczy: Poznań : Wydawnictwo Akademii Rolniczej im. Augusta Cieszkowskiego, 2004
Szczegóły: s. 259-329, il., bibliogr.
ISBN: 83-7160-364-9
Liczba arkuszy: 4,4
Charakt. formalna: PRM
Język publikacji: POL
Punktacja MNiSW: 3.000
Praca afiliowana przez UP
7/14
Rok: 2004
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Jolanta Kurył, Katarzyna Antosik, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Edward Pospiech, Bożena Grześ
Tytuł: Wpływ polimorfizmu genu kalpastatyny na cechy jakości mięsa tuczników odpornych na stres
Tytuł równoległy: The effect of polymorphism in calpastatin gene on meat quality traits in stress-resistant fatteners
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 142-143
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
8/14
Rok: 2004
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Elżbieta Krzęcio, Jolanta Kurył, Katarzyna Antosik, Andrzej Zybert, Halina Sieczkowska, Edward Pospiech, Andrzej Łyczyński, Bożena Grześ
Tytuł: Wpływ polimorfizmu genu kalpastatyny na mięsność i skład morfologiczny tuszy tuczników odpornych na stres
Tytuł równoległy: Effect of polymorphism in calpastatin gene (CAST) on meat content and composition of carcass in stress-resistant fatteners
Źródło: Pr. Mater. Zootech., Zesz. Spec. - 2004, 15, s. 139-140
p-ISSN: 1231-8388
Uwagi: Materiały II Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Zastosowanie osiągnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu, żywienia oraz jakości tusz i mięsa w nowoczesnej produkcji świń", Bydgoszcz, 1-3 lipca 2004
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL, ENG
Praca afiliowana przez UP
9/14
Rok: 2002
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Zybert, Elżbieta Krzęcio, Katarzyna Antosik, Halina Sieczkowska, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
Tytuł: The influence of hot carcass weight on lean meat content, meat quality and its technological usefulness in crossbreds of Danish Landrace with Duroc
Źródło: Ann. Anim. Sci., Suppl. - 2002, no. 2, s. 319-323, bibliogr.
p-ISSN: 1642-3402
Uwagi: Tytuł zeszytu: Application of scientific achievements in genetics, reproduction and feeding in modern pig production
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; crossbreeding ; meat quality ; technological usefulness
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Praca afiliowana przez UP
10/14
Rok: 2002
Autorzy: Maria Koćwin-Podsiadła, Andrzej Zybert, Elżbieta Krzęcio, Katarzyna Antosik, Halina Sieczkowska, Jolanta Kurył, Andrzej Łyczyński
Tytuł: Oddziaływanie masy tuszy ciepłej na mięsność, jakość i przydatność technologiczną mięsa tuczników mieszańców pochodzących z krzyżowania ras duńskich Landrace x Duroc
W: Zastosowanie osiagnięć naukowych z zakresu genetyki, rozrodu i żywienia w nowoczesnej produkcji świń.
Adres wydawniczy: Bydgoszcz : Wydawnictwa Uczelniane Akademii Techniczno-Rolniczej, 2002
Szczegóły: s. 164
ISBN: 83-87274-74-7
Charakt. formalna: PSZ
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
11/14
Rok: 2001
Autorzy: Mariusz Pierzchała, Agnieszka Korwin-Kossakowska, Iwona Cymerowska-Prokopczyk, Maciej Szydłowski, Jolanta Kurył, Maciej Żurkowski, Marian Kamyczek, Andrzej Janik
Tytuł: The Polish "Pig Genome Mapping" project. 12, Identification of quantitative traits loci affecting carcass proportions and meat deposition
Tytuł równoległy: Polski projekt "Mapowanie genów u świń". 12, Identyfikacja genów ilościowych wpływających na budowę tuszy i zawartość w niej mięsa
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2001, vol. 19, no. 1, s. 5-26, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; gene mapping ; meat ; microsatellites ; pig ; QTLs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
12/14
Rok: 2001
Autorzy: Agnieszka Korwin-Kossakowska, Mariusz Pierzchała, Iwona Cymerowska-Prokopczyk, Maciej Szydłowski, Jolanta Kurył, Maciej Żurkowski, Marian Kamyczek, Andrzej Janik
Tytuł: The Polish "Pig Genome Mapping" project. 13, Identification of quantitative traits loci affecting carcass
Tytuł równoległy: Polski projekt "Mapowanie genów u świń". 13, Identyfikacja genów ilościowych wpływających na zawartość tłuszczu w tuszy
Źródło: Anim. Sci. Pap. Rep. - 2001, vol. 19, no. 1, s. 27-42, il., bibliogr., abstr., streszcz.
p-ISSN: 0860-4037
Angielskie słowa kluczowe: carcass ; fat ; gene mapping ; microsatellites ; pig ; QTLs
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: ENG
Punktacja MNiSW: 6.000
Praca afiliowana przez UP
13/14
Rok: 1998
Autorzy: Andrzej Janik, Jolanta Kurył, Marian Kamyczek, Janusz T. Buczyński
Tytuł: Zróżnicowanie krajowych ras i linii syntetycznych świń na podstawie markerów genetycznych
Źródło: Rocz. Nauk. Zootech. - 1998, t. 25, z. 3, s. 57-72, bibliogr.
p-ISSN: 0137-1657
Polskie słowa kluczowe: trzoda chlewna ; rasy zwierząt ; linie hodowlane ; zróżnicowanie genetyczne ; markery genetyczne ; heterozygotyczność ; dystans genetyczny
Angielskie słowa kluczowe: pigs ; breeds ; synthetic lines ; genetic markers ; alleles ; heterozygosity ; genetic distance
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
14/14
Rok: 1996
Autorzy: Jolanta Kurył, Marek Świtoński, Jolanta Komisarek
Tytuł: Postęp w mapowaniu genomu świni nadzieją hodowli
Źródło: Prz. Hod. - 1996, R. 64, 1, s. 7-9, bibliogr.
p-ISSN: 0137-4214
Charakt. formalna: PA
Język publikacji: POL
Praca afiliowana przez UP
  Wyświetl ponownie stosując format:
Wyświetl/ukryj etykiety | Wyświetlenie wyników w wersji do druku | Pobranie pliku do edytora | Nowe wyszukiwanie | Biblioteka Główna UP